Ναι. κατεβασα το iso, το εβαλα στο stick το usb. βασικα ειμαι κομπλε αλλα μια τελευταια πινελια. Να κοψω ενα partition και να το κουμπωσω στο linux για περισσοτερο χωρο.
Βασικα, τα partition τα κοβω πριν την εγκατασταση, ετσι μου αρεσει, ετσι κανω.
το κοβω και ενωση, ποτε. κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ. τιποτα. Λεω, κατι μου διαφευγει, παω να δω κανεναν ινδο στο yt. Ο πρωτος ινδος. ναι αυτο μπορει να συμβει, δεν χρειαζεται ,αλλα οποιος θελει μπορει να μπορει κανει delete καποια partition. Ο τιτλος του video, λυση χωρις delete. ο τυπος αρχιζει να ρημαζει τον δισκο. next
ο επομενος, δεν ειχε το προβλημα αλλα προσπαθουσε να πεισει οτι το εχει και αφου δεν το εχει, πως θα δειξει οτι το λυνει; να, πατηστε εδω που λεει merge. Αφου ρε @ αυτη η επιλογη δεν υπαρχει.
Αφου εχασα τον χρονο μου, δεν ειχα αλλη επιλογη. διαγραφη το linux γιατι, ετσι και αλλιως, για την χωματερη πηγαινε.
παλι τα @@ μου πηρα. Λεω, θα το φτιαξω στην εγκατασταση. Κουμπωνω usb και κανω restart και πηρα του τσολια.
Αφου εφαγα τα μουστακια μου, το στικ ειναι κλασμενο. Τωρα, εχω αλλο θεμα. εσβησα το linux και δεν μπαινω ουτε windows. Πως θα καψω το iso;
ενταξει, μπηκα απο τα settings του bios και απο τις μπαναγιες.
Μπαινω windows και λεω, αφου μπηκα, ας κανω το parition, μη φαω καμια σφολιατα στην εγκατασταση.
Το ξαναπιανω και.... ποτε. Βρισκω ενα προγραμμα που λεει, μπορω.... κλικ. μπορω αλλα πρεπει να τα κανεις NTFS, κομπλε, να τα κανεις. τελειωνει αυτο το εργο. καιω iso, κανω boot και παιρνω του μαυρου, του θερμαστη.
Ναι, ειναι η φαση απο το bios, πρεπει να παιξει unlock κτλ. το εχω. παιζω μπαλα, restart @@. μπαινω bios, παιζω μπαλα @@. ξανα και ξανα. δεν υπαρχει προβλημα, απλα δεν θυμαμαι πως ειναι η φαση και τα κανω σκτ.
μπουκαρω σε οδηγιες, διαβαζω. δεν εκανα κατι διαφορετικο αλλα το παω βημα βημα με τις οδηγιες... @@.
Τριτη προσπαθεια και ξεκιναει το Linux. βλεπω desktop και παταω εγκατασταση. ολα κομπλε. δινω ποιο partition τι και που. τελειωνει η εγκατασταση, περιεργα. απλα μαυρισε η οθονη... ctrl alt del και μπαινω στο desktop, των windows.
ΓΜΤΠ σας.
Ξανα λεω, @@ παλι τα ιδια με το Bios. ιδια βηματα, ενα προς ενα και τελικα η εγκατασταση ξεκινησε με την 5η 6η ισως και 18η φορα.
κανω κολπα με το grub, μηπως εκανα καμια κουταμαρα στην εγκατασταση. ολα κομπλε. restart @@
παλι αγωνας με το bios. ξεκιναει το stick. λεω, εγκατασταση απο την αρχη.
Τελειωνει η εγκατασταση, κανονικα αυτη την φορα. κανω το restart, παω bios Ολα κομπλε, restart και βλεπω grub.
ωραιαααααα μπες στο λινουξ. μηνυμα, μεγαλε, δεν εχεις κερνελ. δεν δουλευε τι-πο-τα.
ξανα απο την αρχη, με την ιδια ταλαιπωρια. εγκατασταση μπλα μπλα δεν εχεις κερνελ. διαβαζω βηματα ΠΟΛΥ προσεκτικα, απο αλλη σελιδα.... δεν εχεις κερνελ.
Παλι ταλαιπωρια με το στικ, παλι εγκατασταση και αυτη την φορα απλα παλευω με το bios. σε καποια φαση, δεν ειχε να τσεκαρω τιποτα 7 φορες, ολα σωστα. απλα εκανα restart και εριχνα μπαναγιες. μετα απο 4-5 restart, βλεπω grub.
το στικ πανω στο τραπεζι.... παταω το "μπες στο λινουξ" και μπαινει.
θελεις update; θελω. τελειωνει το update, θελεις restart; με εκοψε κρυος ιδρωτας. κανω restart και ολα κομπλε.
χαρηκα αλλα μετα ειδα οτι καποια πραγματα δεν λειτουργουν, αδιαφορα πραγματα αλλα δεν λειτουργουν.
το εκανα γαργαρα, δεν πειραζω τιποτα.