Bοράκιε, για να πάρω βάρος όπως λες, με θερμιδομετρητές κλπ, θα πρέπει να τρώω γύρω στις 2000 θερμίδες πάνω από το φυσιολογικό για το ύψος μου (έχω αυξημένο μεταβολισμό, καίω γύρω στις 500-700 θερμίδες πάνω από το φυσιολογικό σε πλήρη ακινησία). Αυτό λοιπόν:
1. Θα με καταστρέψει οικονομικά.
2. Θα πρέπει να μαγειρεύω όλη μέρα, πράγμα το οποίο δεν κάνω έτσι και αλλιώς.
3. Θα πρέπει να τρώω όλη μέρα πιτόγυρα τα οποία λόγω διαβήτη θα μου καταστρέψουν το ύπαρ επομένως στην καλύτερη δεν θα πάρω γραμμάριο, στη χειρότερη (?) θα ψοφήσω μια ώρα αρχύτερα από κύρωση.
Προσωπικά και επειδή και άλλοι μπορεί να έχουν αντίστοιχα θέματα, ο μόνος νορμαλ τρόπος για να πάρω βάρος (δοκιμασμένο) είναι η γυμναστική: ενεργοποιείται ο μεταβολισμός, κάνει παραπάνω καύσεις ο οργανισμός, αφομοιώνονται καλύτερα όλα τα θετικά διατροφικά συστατικά, ρυθμίζονται τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, μετατρέπεται το σάπιο part του σώματός μας σε μυϊκή μάζα. Οι περισσότεροι "τούμπανοι" λένε πως το παν είναι η διατροφή και όχι η γυμναστική. Θα διαφωνήσω. Όσο καλά και σωστά και αν τρως, όση πρωτεΐνη και να παίρνεις, αν δεν κουνηθείς, χαϊρι δεν βλέπεις.
Το κακό είναι ότι καλά τα λέω, αλλά δεν τα κάνω. Το να πάω σε γυμναστήριο είναι σιχαμερό καθώς με αναγουλιάζουν οι σκαστοί από τον ιππόδρομο που δείχνουν ο ένας στον άλλο τα μπρατσάκια τους, το να κάνω μόνος γυμναστική στο σπίτι συνήθως με "κρατάει" για 2-3 εβδομάδες, μετά τα παρατάω γιατί όλο και κάποιο game θα βγει, επομένως πάνω που πάει να ξεκινήσει ο οργανισμός να έρχεται στα ίσια του και ανεβαίνει λίγο το βάρος (είμαι σταθερά στα 5 - 10 κιλά κάτω από το βέλτιστο), φτου και πάλι πίσω στη σαπίλα. Μέχρι τώρα τουλάχιστον περπάταγα 2-3 χιλιόμετρα τη μέρα, τώρα με τη μηχανή με βλέπω να σαπίζω εντελώς...
Δεν ξέρω γιατί τα έγραψα τα παραπάνω για να είμαι ειλικρινής, μάλλον είναι απλά σκέψεις που μου ήρθαν στο μυαλό διαβάζοντας το thread. Δε γαμιέται.