What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Που πηγα φανταρος/που θα θελα να παω/γιατι μισω το στρατο

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Είσαι σχεδόν στο τέλος της σχολής σου. Χρειάζεσαι δουλειά και χρήματα κι επιλέγεις να πας στον ΕΣ για να ξοδέψεις κι άλλα ενώ υπάρχει τεράστια πιθανότητα με το που τελειώσεις να βρεις δουλειά έξω; και δεν μιλάω για το πάω και ψάχνω, αλλά για το "πάρε το πρώτο αεροπλάνο κι έλα να δουλέψεις". Βέβαια και πάλι προτιμώ να ψάξω για μία δουλειά αν δεν βρεθεί άμμεσα. Δε νομίζω. Δεν είναι θέμα φυγής από τα δεινά του ΕΣ, ούτε κιότεμα. Είναι θέμα συνείδησης. Δεν γουστάρω να προσφέρω σε ένα κράτος που με γράφει διαρκώς, που με αφήνει ξεκρέμαστο μιά ζωή και φυσικά αν μπορώ να εκπληρώσω κάποιο όνειρό μου δεν θα το αφήσω να πάει στράφι για να μαζεύω γόπες και να ψένω αρνιά στα βύσματα. Ακόμη και η 35 ΜΚ που με δελεάζει ως προς την σκληρότητα του θέματος, μου φαίνετια σαχλή μπροστά σε όσα άλλα θα μπορούσα να κάνω. Θέμα επιλογής είναι. Αν κάποιος πιστεύει ότι η Α πράξη αποτελλεί επένδυση για το μέλλον του, ενώ η Β όχι, τότε δεν βλέπω γιατί να επιλέξει τη Β.<br>Αν τώρα ο ΕΣ σε πλήρωνε ή τέλος πάντων δεν αποτελλούσε οικονομική μαύρη τρύπα και σου μάθαινε 5 χρηστικάα πράγματα, πχ μου έλεγε έλα εδώ μηχανολόγε μου. Εξάσκησε το αντικείμενό σου και μάθε 5 πράγματα, όπως οι πρώτες βοήθειες που δεν στις μαθαίνουν ούτε στο σχολείο, μαζί με άλαλ χρήσιμα ως προς την κοινωνία και όχι το αστικό κράτος, πράγματα, τότε το ξανασυζητούσα.<br>Μέχρι τότε το σημείωμα κατάταξης θα αποτελλεί σκουπίδι στην πόρτα μου.
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
Αν πάρει κάποιος ι5 θα έχει πρόβλημα με την μετέπειτα ζωή του ?
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Μόνο αν σκοπεύεις να δουλέψεις ως security, πυροσβέστης κτλπ
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,426
Chrono, καλά τα λες, κι εγώ τουλάχιστον δεν σου είπα να θες να πας στρατό. Καλά κάνεις και δεν θες.<br><br>Όταν όμως βάζεις κάτω την επιλογή Α και την επιλογή Β για ζύγισμα, πρέπει εκτός από τις προοπτικές για το μέλλον που σου δίνει η επιλογή της μιας, να ξέρεις και να ζυγίσεις τις επιπτώσεις της μη επιλογής της άλλης. <br><br>Το πρόστιμο των 6.000 ευρώ που επέβαλε ο Μπένυ πριν 3-4 χρόνια (και το οποίο μπορεί να επιβληθεί ξανά και ξανά όσο δεν παρουσιάζεσαι), έχει ζορίσει πολύ τα πράγματα - με αυτή την έννοια, μην ακούς τίποτα αρχαίους που σφύριζαν αδιάφορα μέχρι τα 35 και μετά κάνανε 2 μήνες μέσα και εξαγόραζαν την υπόλοιπη θητεία για ψίχουλα, τα πράγματα έχουν αλλάξει.<br><br>Αν αποφασίσεις πως το ευκαιριακό κόστος του να πας στρατό είναι μεγαλύτερο από τις επιπτώσεις του να μην πας, πάσο, κι εγώ μαζί σου, γράψε τους στα αρχίδια σου. 
 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
<blockquote><br>Μόνο αν σκοπεύεις να δουλέψεις ως security, πυροσβέστης κτλπ<br></blockquote><br><br>Έχω τελειώσει νοσηλευτική και σκέφτομαι να προσπαθήσω να πάρω ι5 (γιατί θεωρώ των στρατό μαλακία και χάσιμο χρόνου), άπλα ψιλό φοβάμαι μήπως έχω πρόβλημα και δεν μπορώ να βρω δουλειά- όχι ότι υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να βρω...απλά λέω μήπως...
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,426
Lich_King, <u>οριστική απαλλαγή</u> για i5 χρειάζεται χρόνια και χρόνια για να βγει - ναι μεν θα παίρνεις σερί νόμιμες αναβολές, αλλά μέχρι να πάρεις απαλλαγή, θα θεωρείται πως δεν έχεις εκπληρώσει την στρατιωτική σου θητεία, που σημαίνει πως δουλειές που απαιτούν να έχεις ξεμπερδέψει με στρατό μένουν εκτός.<br><br>Αν είσαι νοσηλευτής, έχεις καλύτερες πιθανότητες να ασχοληθείς με κάτι σχετικό με τον κλάδο σου κατά τη διάρκεια της θητείας, από το 90% των υπόλοιπων στρατιωτών.
 

asparagus_78

Gelatinous Cube
Joined
Oct 23, 2014
Messages
152
Chrono, για ολα αυτα που ρωτας, καλυτερα να απευθυνθεις στη στρατολογια και κυριως σε καποιο απο τα δικτυα αλληλεγγυης για ανυποτακτους. Στα δικτυα αυτα υπαρχουν μεσα δικηγοροι, κοινωνικοι λειτουργοι και κυριως ανθρωποι που ηταν ή και ειναι ειναι ανυποτακτοι, οπότε θα σου παρασχουν πληροφοριες απο πρωτο χερι.<br><br>Τωρα σε ο,τι αφορα τους λογους που δε θελεις να πας φανταρος, σεβαστοι ειναι και δε μας πεφτει και λογος εδω μεσα. Για ο,τι κανουμε στη ζωη μας απο το αν θα παμε φανταροι μεχρι το τι δουλεια θα κανουμε ή που θα ζησουμε ή ποια γυναικα θα επιλεξουμε, βρισκουμε κι ενα αφηγημα, προκειμενου να δικαιολογησουμε, να αιτιολογησουμε και να λογικοποιησουμε τις επιλογες μας. Αυτο το αφηγημα ειναι που κανει την ουσια των επιλογων μας και τις συνεπειες τους, ανεκτες, ωστε να να πορευομαστε στη ζωη με μία παρηγορητικη ιστορια. <br><br>Το αν θα πας ή δε θα πας στρατο ειναι δικο σου θεμα. Οπως δικο σου θεμα ειναι και το αφηγημα που συνοδευει αυτες τις επιλογες, αλλα και οι συνεπειες που θα εχει η καθε επιλογη. Οπως και να εχει, το αν θα πας στρατο σημαινει οτι θα αντιμετωπισεις την Α κατασταση, και αν δεν πας θα αντιμεωπισεις τη Β κατασταση. Αβροχοίς ποσίν και απουσια συνεπειων δεν υπαρχει, παντως. Και οπως λεμε και στη Λαρισα, "Don&#039;t do the crime, if you can&#039;t do the time." (διαβαζεται μεγαλοφώνως με λαρισαϊκη προφορα).<br><br>Για να πω κι εγω την αποψαρα μου, θα σου ελεγα να πας. Ειναι μία εμπειρια ζωης απο αυτες που σου δινουν υλικο για βιβλιο.
 

hypersyntelikos

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 8, 2017
Messages
245
Πηγαίνετε να τελειώνετε και μην το σκέφτεστε. Είναι αναπόδραστο χάσιμο χρόνου αλλά επίσης είναι τεράστιος χαβαλές και πολύ μεγάλο σχολείο για όσους έχουν ανοιχτά μάτια, αυτιά και μυαλά.<br>Είναι βασικό κομμάτι της διατριβής για το πόσο χάλια είναι η ελληνική κοινωνία, η ευκαιρία που δίνεται σε όλους τους ενήλικες Έλληνες για RPG πρόθυμου ηλίθιου με τους επιτυχόντες να αποφυλακίζονται στην ώρα τους. Τρελό XP.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,534
Όσοι μηχανολόγοι φίλοι μου παρουσιάστηκαν, πήραν ειδικότητα Οπλουργού πάντως. Αν τώρα έχεις συμβόλαιο εργασίας για το εξωτερικό μπροστά σου, αποφασίζεις ανάλογα. Θυμάμαι και εγώ τι φοβερές δικαιολογίες σκαρφιζόμουν προκειμένου να χαλάσω τη βολή μου. Αγχωμένη μαλακία που τραγουδά ο ποιητής. Να πας, θα μετανιώσεις αν δεν.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
Όσοι έχετε σειρά να πάτε καλό είναι να μη το πολυκαθυστερείτε. Με λίγο καλή θέληση και πάνω απ&#039;όλα υπομονή θα περάσει. Ντάξ τι να κάνουμε. <br><br>Αν είναι καλύτερα μικρότερος μετά το σχολείο ή όταν πας μεγαλύτερος, προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχει τέτοια πράματα. Απλά νομίζω όταν πας σε μεγαλύτεη ηλικία δεν θα σου πει τίποτα ιδιαίτερο η όλη φάση. Εκτός από τις ιστορίες για μετά -λέμε για να λέμε δλδ, τίποτα σιριους.<br><br>Ναι ξέρω, πας να προσφέρεις χρόνο, σώμα και ψυχή -που λένε ρε παιδί μου- και κυρίως χρήματα -κακα τα ψέμματα- που δεν έχεις, σε ένα σύστημα που δε σου δίνει τίποτα. <br><br>Χίλια δίκια κι εγώ μαζί σα σε αυτό. Δείτε το σα "κερασμένο από κατάστημα" ο χρόνος σας εκεί. 
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,653
Χρόνο, έχοντας περάσει απο την κατάσταση και κρίνοντας εκ των υστέρων καλύτερα να το κάνεις τώρα. Αν φύγεις εξω και εδραιωθείς είναι μεγαλύτερο πλήγμα στη σταδιοδρομία και στάση στη ζωη σου να το κανεις σε τρια χρόνια. Η δουλειά θα ρολαρει και θα αναγκαστείς να διακόψεις. Αν είσαι 1 φορά σπασμένος τώρα θα είσαι 10 τότε.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Lich King, φίλος φυσιοθεραπευτής από όσο ξέρει μέχρι τη μέρα που θα παρουσιαστεί, του είπαν ότι θα μπει σε μονάδα σχετική με το αντικείμενό του, οπότε θα μάθει και 5 πράματα.<br>Τωρα για τα άλλα, όπως είπε ο Ασπάραγγος και Παλαιός, θέμα επιλογής του τι προτιμάς να τραβήξεις είναι. Προσωπικά, προτιμώ να τρέχω νομικά να μαζεύω χαρτιά, παρά να πρέπει να πιεστώ ψυχολογικά και οικονομικά για να βγάλω πέρα τη βλακεία αυτή. Δεν έχω σκοπό να γυρίσω πίσω, αφού δεν αναγνωρίζω καμία ελληνική πατρίδα, παρά μόνο τον Παρνασσό. Συμμερίζομαι πλήρως την άποψη ότι πρέπει κάποια στιγμή στη ζωή σου να μάθεις να ακούς εντολές, αλλά προσωπικά το κάνω εδώ και χρόνια και ναι ξέρω ότι αν μάθεις να υπακούς στα καπρίτσια του κάθε παπάρα, μετά μπορείς να ζήσεις πολλές κακουχίες στο χαλαρό.<br>Ένιγουειζ, παρότι κάθε γνώμη είναι σεβαστή, δεν ζήτησα γνώμη, αφού την απόφαση θα την πάρω εγώ. Ρώτησα μήπως είχε τύχει να ξέρει κανείς τι παίζει μιας και όλο και περισσότεροι φεύγουν για τα ξένα.<br><br>Βόρειε, το θέμα είναι ότι κάλλισα μπορείς να μην ασχοληθείς ούτε σε 10 χρόνια, ούτε σε 20. Θα περάσ από την στρατολογία εδώ πέρα και το προξενείο να ρωτήσω για περισσότερες πληροφορίες γιατί έχω την εντύπωση πως αν δεν εχεις τίποτε στο όνομά σου εδώ, δεν σε νοιάζουν ούτε τα πρόστιμα, ούτε τίποτα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,653
Δεν έχεις βγάλει ΑΦΜ? Αν ναι θα σε κυνηγήσουν. Αν σε βρουν, αλλά τελικά θα σε κυνηγήσουν.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Χρονομάντη, για πόσους μήνες σου ήρθε χαρτί;<br><br>Προς τους επίδοξους ανυπότακτους: Πλέον στον ΕΣ, όπου δεν πας εθελοντικά, είναι υποφερτή η θητεία. Όχι ότι θα είσαι όλη την ώρα έξω και θα περνάς τούφα, αλλά ούτε πας για χρόνια φαντάρος, όπως έκαναν οι πατεράδες μας. Οπότε το δράμα του "Διδυμότειχο Μπλουζ" είναι αρκετά μετριασμένο. Τώρα αν θες να πας καταδρομέας, ετοιμάσου για τρέξιμο, θέλει σφίξιμο ο κώλος για να πάρεις τον μπερέ. Αλλά ο απλός φαντάρος, την παλεύει. Σημειώνει στο μυαλό του την ημερομηνία απόλυσης και κάνει υπομονή, ανέχεται την όποια μαλακία κατέβει στο κεφάλι του "στριμμένου" της μονάδας (ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΤΡΑΒΟΞΥΛΟ) και δεν τους χαρίζει ούτε μια φυλάκα, αν μπορεί. <br><br>Στραβόξυλα και στριμμένους θα δεις όπου και αν πας να δουλέψεις εκτός, BTW, και καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος από τον ΕΣ στο να τους ανέχεσαι.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,426
<blockquote>(ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΤΡΑΒΟΞΥΛΟ)</blockquote><br><br>Παντού και πάντα, όμως. Και αν τύχει και δεν υπάρχει πραγματικός μαλάκας, κάποιος θα αναλάβει να τον παραστήσει - και για τον φαντάρο, δεν έχει μεγάλη σημασία αν η μαλακία του αποπάνω είναι πραγματική ή προσποιητή.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Μπορει 9, μπορεί 8. Δεν ξέρω και όωπς είπα δεν με απασχολεί αυτό.<br><br>Δεν ισχύει αυτό που λές Θεοφίλη. Ξέρω πολύ κόσμο που βγήκε χειρότερος από τον ΕΣ ακριβώς επειδή χρησιμοποιώντας τη σαπίλα του συστήματος ήσαν βασιλιάδες εκεί μέσα. Δεν σημαινει ότι θα σε στρώσει.<br>Τα μόνα χακί που πρέπει να φοράει ο άνθρωπος είναι για το κυνήγι. Του ΕΣ είναι απλά για να λέει ότι έγινε η τάδε μαλακία κάποτε. Λες κι αν γίνει πόλεμος θα είσαι ετοιμοπόλεμος. Άμα θες τόσο να προσφέρεις και να μάθεις 5 πράματα για τη ζωή τράβα εθελοντής στους διασώστες, δώσε αίμα, τράβα ένα καλοκαίρι στη Φέλιξ, εθελοντής πυροσβέστης κτλπ.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,534
Επίσης, αυτό που λένε όλοι "θα χαλάσω λεφτά", απλά δεν ισχύει. Και δεν μιλάω για ΕΛΔΥΚ όπου πληρώνεσαι μισθό κανονικό. Εάν δεν είσαι μοσχαναθρεμμένο να μου θες ντηλίβερι και Πέλφε σε κάθε έξοδο, τρως μέσα, κάνεις τα πουσάπς σου και διαβάζεις τα βιβλία σου. Καλό κάνει, δε βλάπτει. Είναι τέτοια η δομή του στρατού, που δεν είναι ανάγκη να χαλάσεις το παραμικρό σεντ για να επιβιώσεις. Τώρα άμα θες κορίτσια και χασίσα και ιστορίες, χαιρόπουλος, θα πληρώσεις όπως θα πλήρωνες έξω.<br><br>Φαγητό και στέγη όμως, έχεις δωρεάν, πρώτη και τελευταία φορά, από το ένδοξο Ελληνικό Κράτος.<br><br>Είχα λιώσει το omhroi.gr πριν μπω, ένιωθα ένα τρόμο κι ένα δέος και η θητεία ανταποκρίθηκε πλήρως στους εφιάλτες μου. 100% θα το ξαναέκανα. Ο ένας φίλος μου που το πάλαιψε για χρόνια (όπως είπε ο Γκου) και πήρε με επιτυχία τρελόχαρτο, πάντα το μετανιώνει, λουφάζει και σωπαίνει όταν σε αντροπαρέες η κουβέντα πηγαίνει προς τα εκεί. Ακόμα και κόσμος που έχει κάνει τρελά φράγκα, πάλι λουφάζει και σωπαίνει. Είναι μια εμπειρία που σε δένει με τον παππού, τον πατέρα και κάθε σάπιο γέρο στο καφενείο του χωριού σου. Είναι μια παγκόσμια ανδρική σταθερά. Στην αρχαιότητα (που τόσοι εδώ διατείνεσθε πως αγαπάτε και ψοφάτε να βιώνετε βανίλα εκδοχές της μέσω παιχνιδιών) δεν θα είχατε καν τέτοιες πολυτελείς επιλογές.<br><br>Ο άντρας, ήταν στρατιώτης από τα σπήλαια. Πού πάτε τώρα κύριοι;
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Στέφανε, όπως ξέρεις είμαι υπέρ του πολίτης και οπλίτης ταυτοχρόνως. Εδώ μιλάμε για κάτι διαφορειτκό. Δεν τον ξέρω τον φίλο σου, αλλά αν σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι σε μία παρέα τότε υπάρχει χοντρό θέμα στον εγκέφαλο, ή για να το θέσω πιο ευγενικά, θέμα προτεραιοτήτων στη ζωή.. Βρίκω πολύ πιο τίμια την 2ετή και βάλε που έκανε ο παππούς μου, όπου ταξιδεύαν σε όλη τη χώρα και στο ενδιάμεσο των γυμνασίων και της εκπαιδεύσεως προσφέρανε κοινωνικό έργο προτού φτιάσουνε τη ΜΟΜΑ.<br><br>Τώρα για τα λεφτά, επειδή πέρασε ο ξαδερφός μου από τη φάση προσφάτως κι ένας φίλος μου πέρυσι, ότι και να κάνεις σε αναγκάζουν να χαλάς λεφτά. Από το να μην σε ταιζουν μέχρι έλλειψη σε κωλόχαρτα και ρούχα. Τα βιβλία και η γυμανστική οφείλουν να αποτελούν την καθημερινότητα κάθε ανθρώπου, οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να θες τον λοχαγό αν σου φωνάζει για να σηκωθείς να κάνεις 5 κάμψεις
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776
<blockquote><br>Ξέρω πολύ κόσμο που βγήκε χειρότερος από τον ΕΣ ακριβώς επειδή χρησιμοποιώντας τη σαπίλα του συστήματος ήσαν βασιλιάδες εκεί μέσα.</blockquote><br><br>Ok από άτομο σε άτομο διαφέρει φυσικά. Σε μένα η εμπειρία ήταν ακριβώς ανάποδη. Ο στρατός είναι θεατράκι, αυξάνεις rp skill. Καλός με τους καλούς, τυπικός και stealthy με τους μαλάκες (με τους τελευταίους αν είσαι καλός, 9/10 περιπτώσεις θα παραγνωριστείτε και θα θέλουν να σε "γαμήσουν", ειδικά αληθινό για τη ζωή εκτός στρατού).<br>Είχα υπομονή από πριν, σφυρηλάτησα ακόμα πιο μεγάλη, σε όρια ζεν φορσφιλντ. Βλέποντας πράγματα εκεί μέσα, έμαθα να αγνοώ-αδιαφορώ για ηλιθιότητες μοσχαροκέφαλων χωρίς ίχνος λογικής, man-children με first world problems κτλ. που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να είχαν ενεργοποιήσει rage mode κουτουλιές. Talk to the hand μεγάλε, κι από δω πάνε κι άλλοι. H ζωή είναι μικρή για να χολοσκάς για τέτοια.<br><span class="bbcode_spoiler">Χριστέ μου, αρχίζω κι ακούγομαι σαν τον Κούνελο, να ανησυχώ;  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /></span><br>
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,324
<blockquote><br>ηλιθιότητες μοσχαροκέφαλων χωρίς ίχνος λογικής, man-children με first world problems κτλ. <br></blockquote><br><br>Ah, the memories...
 
Top Bottom