What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Που πηγα φανταρος/που θα θελα να παω/γιατι μισω το στρατο

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,665
Και μόνο ο τρόπος που μαθαίνεις στο στρατό να ρέει η σκέψη σου προκειμένου να περάσουν τα δίωρα-τρίωρα της σκοπιάς, είναι τεράστια τέχνη για τη ζωή. Πλέον όταν περιμένω τραίνα ή λεωφορεία, ή κάποιος με στήνει σε καμιά συνάντηση, μπορώ άνετα να στέκομαι σα μαλάκας εκεί για ώρες και να βρω πράγματα να σκέφτομαι για να περάσει η ώρα.<br><br>Επίσης, αν ισχύουν ακόμα οι τιμές που είχα εγώ το 2014 (καφές κάνα 20 σεντς, μικρό νερό 10 σεντς κτλ), και δεδομένου πως σου παρέχουν δωρεάν πρωινό-δεκατιανό-μεσημεριανό-βραδινό (και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το κάνουν αυτό, δεν υπάρχει δικαιολογία, αν δεν το τηρούν μπορεί να βρουν άνετα μπελά από τους από πάνω), μια χαρά τη βγάζεις ακόμα και με τα 8μιση ευρώ που σου δίνουν κάθε μήνα. Εκτός βέβαια αν ανήκει κανείς σε αυτούς που πρέπει να πίνουν 20 ευρώ σε τζόνι-κόλα σε κάθε έξοδο γιατί "είμαι αλάνι εγώ και ο στρατός με φυλακίζει οπότε πρέπει να τα σπάω", ή τους άλλους που θεωρούν πως "το φαγητό είναι χάλια γιατί δεν είναι σαν της μαμάς" οπότε πρέπει ντε και καλά να δίνουν 2-3 ευρώ την ημέρα σε πίτσες, σάντουιτς, σοκολάτες και κοακόλες, οπότε ναι θα έχεις θέμα.<br><br><br><blockquote>Τα βιβλία και η γυμανστική οφείλουν να αποτελούν την καθημερινότητα κάθε ανθρώπου, οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να θες τον λοχαγό αν σου φωνάζει για να σηκωθείς να κάνεις 5 κάμψεις<br></blockquote><br><br>Άλλο μάθημα που μαθαίνεις (ή καλύτερα, επιβεβαιώνεις την ήδη υφιστάμενη γνώση) στο στρατό είναι πως το 95% των συνανθρώπων σου είναι για το μπούτζο σαν άτομα, σαν συνήθειες, σαν αξίες και νοοτροπίες. Αυτό που εσύ θεωρείς "νορμάλ, φυσιολογικό, πρέπον", για την πλειοψηφία θα είναι "χαχαχα ρε τι μαλακίες ειν αυτές, φέρε κάνα τσιγάρο να στρίψουμε και έλα να μιλήσουμε για στοίχημα και γκόμενες". Οπότε ο στρατός οφείλει να κάνει επίκληση στον κατώτερο παρονομαστή και να τους μπριζώνει να γίνουν άνθρωποι σε κάποιους έστω τομείς.<br><br>Θα βρεις βέβαια και το 5% που θα ταιριάξεις μια χαρά, και μπορεί να κάνετε και παρέα εκτός στρατού.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Τώρα βέβαια λένε ότι σε αναγκάζουν να βγεις κάποιες μέρες έξω το μεσημέρι για να μην σε ταίσουν λόγο κρίσης. δεν ξέρω αν ισχύει όμως παντού όμως. <br><br>Στρατος.... Το παράξενο μέρος όπου ο ένας στον θάλαμο ήταν εφοπλιστής με καραβάκια και ο ακριβώς απέναντι βοσκός. <br><br>edit<br>και όταν λέω βοσκός δεν εννοώ ότι απλώς ήταν κτηνοτρόφος ο άνθρωπο. Εννοώ τον redneck που έχουν οι ταινίες που όχι μόνο δεν ήξερε τον υπολογιστή να ανοίξει, αλλά δεν ήξερε καν γραφή και ανάγνωση. Και επειδή εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός τον βάλαν θαλαμοφύλακα... Και τυχερός μέσα στην ατυχία μου άλλαζε εμένα. (Αν τον άλλαζα εγώθα υπήρχε θέμα.... Αντε να βρεις τι έχει κάνει με τα όπλα από τη στιγμή που ούτε την υπογραφή του δεν ήξερε να βάζει). Εγώ του εξήγησα λεπτομερώς τι  πρέπει να κάνει και η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: Καλά.... Αν έρθει κανείς να πάρει όπλο θα σε ξυπνήσω.... Η μέρα κύλησε σχετικά ήρεμα, αν εξαιρέσουμε ένα περιστατικό το οποίο παραλίγο να γίνει και φαρμακερό. Χτυπάει τηλέφωνο και ακούμε το εξης. : Ναι;; Έλα. Ναι... ΑΥΔΜ!!!! ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΑΣ ΒΑΥΔΜ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. Σε ζητάει.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
<blockquote>Από το να μην σε ταιζουν</blockquote><br><br>Δεν παίζει ούτε μια στο τρισεκατομμύριο. Αν σου είπαν τέτοια πράγματα ο ξάδερφος και ο φίλος σου, σε δουλεύουν κατάμουτρα.<br><br>Κωλόχαρτο βέβαια όντως δεν προβλέπεται, πρέπει να έχεις δικό σου, όπως και σαπούνια και ξυράφια.<br><br>EDIT: Αυτό που λέει ο Λύγκας ίσως και να ισχύει, δε γνωρίζω. Εννοούσα πως δεν παίζει να σε έχουν μέσα στο στρατόπεδο και νηστικό.<br><br>ΞΑΝΑEDIT: <br><br><blockquote> Οπότε ο στρατός οφείλει να κάνει επίκληση στον κατώτερο παρονομαστή και να τους μπριζώνει να γίνουν άνθρωποι σε κάποιους έστω τομείς.</blockquote><br><br>Ποιος θα τους κάνει αυτούς ανθρώπους ρε Χέλιον, οι ΕΠΟΠ και οι λοχίες καριέρας που 9 στους 10 είναι πιο βλαμμένοι και από τον χειρότερο γκαζμά που κυκλοφορεί εκτός στρατοπέδου; Εγώ πάντως αυτό που είδα είναι ότι όποιος μπήκε πραγματικά μαλάκας, βγήκε ακόμα πιο πραγματικά μαλάκας. Τώρα για τους υπόλοιπους, μαζί και τον εαυτό μου βάζω, ναι, κάτι έμαθαν για τη ζωή και το σύμπαν που δε θα το είχαν μάθει αλλού, αλλά η πραγματική βλακεία είναι ανίκητη ακόμα και από το στρατό.<br>
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,269
Αυτό εννοώ. Δίνουν εξόδους και σε αφήνουν έτσι. Αλλά ακόμη και τα ξυριστικά είναι περιττό έξοδο. Εμ θα τυς υπηρετείς, εμ και θα πληρώνεις; Ούτε μισό σεντ κι αν τα 8.50 δεν φτάνουν να τα πληρώσει ο κυρ Πάνος ο Καμμένος.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,665
<blockquote><br>Ποιος θα τους κάνει αυτούς ανθρώπους ρε Χέλιον, οι ΕΠΟΠ και οι λοχίες καριέρας που 9 στους 10 είναι πιο βλαμμένοι και από τον χειρότερο γκαζμά που κυκλοφορεί εκτός στρατοπέδου;</blockquote><br><br><br>Μην το πας μακριά, δεν εννοώ πως κάποιος εκεί μέσα θα σου μάθει φιλοσοφία, τέχνη και θέατρο. Φτάσε στο τέρμα κάτω επίπεδο: ακόμα και το γεγονός πως πρέπει να μάθεις να τρως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια που σου προσφέρουν για να επιβιώσεις, πως οφείλεις να τηρείς ορισμένους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, και πως βάσει προγράμματος πρέπει να κάνεις στοιχειώδη γυμναστική μια φορά την εβδομάδα, είναι ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό όσων στρατεύονται.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
<blockquote>Εννοώ τον redneck που έχουν οι ταινίες που όχι μόνο δεν ήξερε τον υπολογιστή να ανοίξει, αλλά δεν ήξερε καν γραφή και ανάγνωση.</blockquote><br><br>Τέτοιον γνώρισα κι εγώ πρώτη μέρα μέσα... Κρητικός, δεν ήξερε να γράψει το όνομά του, οπότε έβαλε εμένα να το συμπληρώσω σε κείνο το χαρτί που δίνουν πριν περάσεις να σε γνωρίσει ο διοικητής. Εκεί που έλεγε τι δουλειά κάνεις, μου είπε να γράψω κτηνοτρόφος.<br><br>Μετά που πήραμε την άδεια ορκωμοσίας, τον είδαμε να ξεκλειδώνει μια BMW M6 που βλέπαμε μέρες παρκαρισμένη έξω από το στρατόπεδο και να φεύγει κύριος όσο εμείς κάναμε βάδην 3 χιλιόμετρα για τον σταθμό του τρένου...
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
<blockquote><br>Επίσης, αν ισχύουν ακόμα οι τιμές που είχα εγώ το 2014 (καφές κάνα 20 σεντς, μικρό νερό 10 σεντς κτλ), και δεδομένου πως σου παρέχουν δωρεάν πρωινό-δεκατιανό-μεσημεριανό-βραδινό (και <br></blockquote><br><br>οι τιμές είναι πάνω κάτω αυτοί. 20 λεπτά το νερό 50 ο καφές. εκτός και αν το κψμ το έχει ιδιώτης (ναι υπάρχουν στρατόπεδα που έχουν ιδιώτες να κρατάνε κυλικείο αντι για κψμ) τότε οι τιμές είναι ίδιες με έξω. δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις όμως οπότε νταξ. <br><br>(αν και το να ασχοληθείς με λεφτά ειναι οτι χειρότερο στον εσ χαλαρά ξανακρατουσα κψμ. απο τα πολυ ψιλά που δεν ήθελε κάνεις εγω έπινα τζάμπα καμιά 5 καφέδες την ήμερα και έτρωγα)
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
<blockquote><br>τον είδαμε να ξεκλειδώνει μια BMW M6 που βλέπαμε μέρες παρκαρισμένη έξω από το στρατόπεδο και να φεύγει κύριος<br></blockquote><br><br>ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ ΕΣΠΑ.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Λες; Γιατί το δικό μου μυαλό πήγε πως δίπλα στο γρασίδι για τα ζωντανά, φύτρωνε το καλό το χόρτο...
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,269
Επιβεβαιώνω από τους δικούς μας κτηνοτρόφους ότι έχουν δύο ειδών χορτάρια και δεν είναι όλα για προβατίνες
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Πάντως αυτό που είπατε παραπάνω για το φαγητό ισχύει. Σε εμάς αρκετές φορές όσους ήταν εξοδούχοι τους έδιωχναν νωρίς για να μην τους ταίσουν μέσα στο στρατόπεδο. Και για να σε αναγκάσουν να βγεις πριν την ώρα του μεσημεριανού σου λέγανε "αν δεν βγεις τώρα δεν βγαίνεις καθόλου" (μιλάω για εποχές 2012).
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Να πεταχτώ και εγώ να κάνω το κομμάτι μου. <br>Ελδυκ δεθελοντής πήγα 2009-10<br><br>Τελικα πέρασα πολύ καλά (διαβιβάσεις βέβαια..). Συνθήκες ξενοδοχιακές σε σχέση με Ελλάδα. Εννοώ καλές εγκαταστάσεις καλό φαΐ κλπ. <br><br>Όμως τα χρήματα που μας δίνανε (τα οποία μείωσαν αναδρομικά τον Απρίλιο του 10)αν έβγαινες σε όλες τις εξόδους έπρεπε να ξοδεύεις με σύνεση για να φτάσουν. Και πάλι καμία σχέση με τα αστεία 6-8 ευρώ (!!) της Ελλάδας. <br><br>Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ουσιαστικά μας σιτιζε και πλήρωνε η κυπριακή δημοκρατία. Όχι για να μη νομίζετε ότι ο ΕΣ κάνει διακρίσεις. <br>Α και άμεση επίπτωση του παραπάνω είναι ότι τα στελέχη ουσιαστικά έπαιρναν διπλό μισθό.<br><br>Αυτα από εμένα  :ninja:
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Για έξοδοδεν ξέρω, αλλά υπηρεσιακό αρνήθηκα αρκετές φορές τον τελευταίο μηνα της θητείας μου, και έμεινα μέσα. Αν όντως έχεις θέμα με χρήματα, το αναφέρεις στα ίσα. Φυσικά, εφ&#039; όσον θα κάτσεις μέσα ,θα κάνεις υπηρεσίες/αγγαρίες κανονικά.
 

omen

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266
Chrono, ο παρακάτω Κύριος αναρωτιέται γιατί καθυστερείς να καταταχθείς:<br><br>https://www.youtube.com/watch?v=iqRhxeG_SaQ<br><br>Σε παρακαλώ, για το καλό σου, μην τον αφήσεις να περιμένει...
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317
Μορφή από τις λίγες στο Μάλεμε. Τέτοια διαμάντια περιμένουν τους επίδοξους πρασινοσκούφηδες.  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
Όποιοι θέλουν να το νιώσουν καλά ξέρουν που να έρθουν<br><br>https://youtu.be/eNN_pRyl7iI<br><br>Παντού στον Ε.Σ., όπως και στη ζωή, υπάρχουν καλά και κακά μέρη. Νομίζω ότι μπορεί ακόμα κανείς να επιλέξει που θα πάει. Υπάρχει και η Προεδρική Φρουρά που είναι επίσης ωραία.  Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι είναι καλή ως εμπειρία. Ότι βίωσαν αυτοί το βίωσα και εγώ: Βοσκοί, βύσματα, άτομα που έκαναν 3 εβδομάδες, πλήρωσαν και έφυγαν μετά, το λάχανο τις Τετάρτες ώπου μετά από πορεία επειδή κάποιοι από εμάς πεινούσαμε κάναμε την ανταρσία του Μπαουι μέχρι να μας αφήσουν να φτιάξουμε μια μακαρονάδα, και πολλές άλλες τραγελαφικές στιγμές... Εγώ που δεν έκανα ποτέ κατασκήνωση, μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα κιόλας!<br><br>Δεν είναι για όλους προφανώς. Δικαίωμα του Χρονο, να κάνει ότι θέλει με τα ανάλογα οφέλη και τις ανάλογες συνέπειες που έχει οποιαδήποτε απόφαση.<br>
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
<blockquote><br>Τώρα για τα λεφτά, επειδή πέρασε ο ξαδερφός μου από τη φάση προσφάτως κι ένας φίλος μου πέρυσι, ότι και να κάνεις σε αναγκάζουν να χαλάς λεφτά. Από το να μην σε ταιζουν μέχρι έλλειψη σε κωλόχαρτα και ρούχα.<br></blockquote><br><br>Ισχύει, στο επιβεβαιώνω κ γω -σχετικά ολιγαρκής χαρακτήρας. Σημειωτέoν όχι καπνιστής, σημαντικότατο αυτό το θέμα.<br><br>Θητεία θα πας να κάνεις, θα ακολουθήσεις τη ροή των πραγμάτων, θα προσπαθησεις να διατηρήσεις ένα πρόγραμμα και μέτρο σε όλα. Παίζουν και οι διάφορες ανάγκες που θα παρουσιαστούν αλλά και η ψυχολογία πολλές φορές το ρόλο της στο τι χρηματικό ποσό μέσα στη ρουτίνα θα χαλάσεις, έτσι.<br><br>Τώρα κάποιοι θα κάνουν κι επιβίωση με το προβλεπόμενο σιτηρέσιο. Γίνεται, αλλά εδώ ακόμα κι αν δεν έχεις εσύ το όποιο θέμα με το φαγητό (γούστα, αλλεργίες κλπ κλπ), πάντα είναι θέμα πολυπαραγοντικό από το που θα βρίσκεσαι μέχρι τις μικρές καθημερινές λεπτομέρειες, κ ο ανθρώπινος παράγοντας. Και το λέω ειλικρινά ως φαταούλας καλοφαγάς (πχ τη σαλάτα θα τη φας-όχι φέρε δω!) <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /><br><br>Με όλα τα παραπάνω λοιπόν υποψι, αν τα βάλεις κάτω, ναι, δυστυχώς είναι ένα μεγάλο θεματάκι ειλικρινά το οικονομικό. Αυτά από μένα  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br>
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,269
Και μισό ευρο τον μήνα να είναι τα έξοδα, είναι πεταμένα λεφτά. Με θες υπάλληλο συντήρησης; Θα μου τα παρέχεις όλα. Θες να γίνω οπλίτης; Εκπαίδευσε με σωστά και στείλε με στη.δουλειά μου. Κι ας φωνάζουν όσο θέλουν τα αουγκανα εκεί μέσα. Καρκινώματα της κοινωνίας είναι οι περισσότεροι καραβανάδες, γιατί δεν προσφέρουν κανένα φοβερό έργο. Με την εθελοντική προσφορά του ΕΣ, θα έπρεπε το κράτος να δουλεύει ρολόι και όχι να περνά απανωτά χρόνια κρίσης.<br><br>Άμα το προξενείο μου επιβεβαιώσει αυτό που έμαθα, μία που θα έρθει το στρατοχαρτο και μία που θα γίνει σαιτα. Όπως σαιτα θα γίνει και το πρόστιμο. Κι ας έρθουν να με βρουν.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Είναι ακριβώς σαν την κοινωνία με ταχύτερο απλά καταλύτη σαπίλας. Όπως και η κοινωνία είναι ΓΤΠ, αλλά η εναλλακτική αν δε θες να μάθεις να πορεύεσαι στο βούρκο, είναι μόνο στο βουνό και την μοναξιά. Έχει θέσει πολύ καλά το βάρος της επιλογής ο Φρόυντ στο "Πολιτισμός, πηγή δυστυχίας.", ένα βιβλίο που διάβασα μέσα στες λαμαρίνες του ένδοξου ΠΝ. Μεταξύ πολλών άλλων που βρήκα τον υπό άλλες συνθήκες ανύπαρκτο χρόνο και υπομονή για να διαβάσω.<br><img src="https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/c1/82/ea/c182eab729b3b9b7645a1b55a8cfac7e.jpg" alt="c182eab729b3b9b7645a1b55a8cfac7e.jpg" class="bbcode_img" /><br>
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Όταν πας στα 19 σου στρατό σμιλεύεις (όχι πάντα και όχι όλοι) μια διαφορετική νοοτροπία φεύγοντας από κει μέσα. Όλοι εμείς που έχουμε πάει στρατό θυμόμαστε -αναγκαστικά- μόνο τις καλές στιγμές οι οποίες σχεδόν πάντα περιστρέφονται γύρω από την ανεμελιά. Και ναι, είναι μια έμμεση πρέζα ανεμελιάς το φανταριλίκι. Ίσως να φας σκατά, μπιφτέκια στις σκοπιές, να μαζεύεις αποτσίγαρα μέχρι και από τον πυρήνα της γης αλλά ένα πράγμα έχεις στο μυαλό σου: Τον χρόνο (no pun intended). Πότε θα φας, πότε θα βγεις, πότε έχεις άδεια, πότε θα πας να χέσεις, πότε θα βαρέσεις και μια να ξαλαφρώσεις. Τίποτα άλλο. Εκτός κι αν έχεις κάνα κομενάκι και φοβάσαι μη σου μπηδηχθεί (σ.σ θα το κάνει).<br><br>Θα ξαναπήγαινα στρατό; Φυσικά και όχι. Δεν μετάνιωσα που πήγα όμως και στα 26 μου πλέον, σκέφτομαι διαφορετικά τι είναι το <<χάσιμο χρόνου>>. Όπως είπανε και άλλοι εδώ, οι επιπτώσεις είναι οι ανάλογες. Πήγαινε να ξεμπερδεύεις.
 
Top Bottom