What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Που πηγα φανταρος/που θα θελα να παω/γιατι μισω το στρατο

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
^ Στρατοκαυλος να υποθεσω
 

omen

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266


tony crow wrote:
^ Στρατοκαυλος να υποθεσω</blockquote>

Απλά ένας ταπεινός ακόλουθος του Κρομ.

 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Η σύνδεση ψώφισε ενώ είχα ήδη γράψει όλη την ιστορία της θητείας μου... παραθέτω απλά το που γιατί βαριέμαι να τα ξαναγράψω όλα.

Δεν έβαλα ποτέ μέσο καθαρά λόγω ιδεολογικής άποψης και πήγα εκεί που με έστειλε η μαμά πατρίδα, με τα πάντα αξιοκρατικά της κριτήρια:

Ταξιαρχία: "ΡΙΜΙΝΙ", Έβρος, Καβύλη.
Μονάδα: 105 Α/Κ ΜΜΠ
Σειρά: 323 (2012 ΣΤ')

Πως ήταν: 3χ 25ήμερες εμπλοκές (αφιερωμένο στους "δεν αντέχω, 2μέσα 1 έξω? είναι δυνατόν?" φίλους μου που τόσο εκτιμώ), άπειρο σκάψιμο, χτίσιμο, τρέξιμο, γυμναστική, σκοπιές, φυλάκια κλπ κλπ και 2-3 χείριστα φασισταριά για αξιωματικούς.

Πως πέρασα: ΞΑΝΑΠΑΡΤΕ ΜΕ ΣΤΟΝ ΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΕ ΞΑΝΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!! Γνώρισα μερικά από τα καλύτερα άτομα με τα οποία ευτυχώς καταφέρνω και κρατάω επαφή, έζησα απίστευτα σκηνικά (όχι μόνο θετικά αλλά και αρκετά σοκαριστικά) και γενικώς παρόλο που μπήκα σχετικά μεγάλος, αποκόμισα κάποιες εμπειρίες "ζωής". Πάντα θεωρούσα γελοίο το "ο στρατός είναι σχολείο" αλλά τελικά, αν δεν μιζεριάζεις και δεν κλαίγεσαι για το κακό που σε βρήκε, έχει πολλά να σου δώσει. Αρκεί να κάνεις υπομονή για να μην αρπάξεις την ξιφολόγχη και δείξεις στον γλίτσα της μονάδας τη χρώμα έχουν τ'άντερά του.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Έτσι είναι, αμα δεν έχεις κάνει δωρεάν διακοπές στην κόλαση της γκατζολίας που λέγεται καβύλη και στα πέριξ δεν έχεις πάει στρατό :deal:
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Πραγματικά, όσο σιχτίριζα ενώ ήμουν μέσα, θα ξαναπήγαινα δίχως την παραμικρή σκέψη, στα ίδια και χειρότερα. Τεράστιο σχολείο καθώς σπάει εντελώς το comfort zone και η μικρή βολεμένη σου πραγματικότητα και έρχεσαι φάτσα-με-φάτσα με μια κοινωνία-σε-κλίμακα. Μετράς τις δυνάμεις σου σε κάθε επίπεδο. Μαγευτικές στιγμές <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
To "καλύτερο" κατά την άποψή μου είναι το εξής:

Στην καθημερινή, φυσιολογική ζωή, συναναστρέφεσαι με άτομα με τα οποία λίγο πολύ έχετε κάποια κοινά. Κοινή εργασία? Κοινά ενδιαφέροντα? Κοινούς γνωστούς? Όσους δεν ταιριάζουν ή ξεφεύγουν από κάποια "standards" τα οποία υποσυνείδητα έχεις θέσει ή απλά καταστρέφουν εντελώς την ήδη άσχημη εικόνα που έχεις για το ανθρώπινο είδος, απλά τους αγνοείς και συνεχίζεις το δρόμο σου. Ε, στο στρατό, δεν γίνεται να τους αγνοήσεις. Όταν το αν θα πάθεις χολέρα εξαρτάται από το αν ο διπλανός έχεσε στη ντουζιέρα γιατί φοβάται να πάει στις τουαλέτες όπου κατοικεί το "φάντασμα του τύπου που αυτοκτόνησε" (true story, δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μου), τοτε ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ τότε καταλαβαίνεις τι σημαίνει υπομονή.

Επίσης, μετά την εμπειρά με τα κτήνη της φύσης εκεί επάνω, όπου το νερό κάτι έχει και όλα είναι τεράστια- εκτός από τους εγκεφάλους των κατοίκων (συγνώμη εάν κάποιος κατάγεται από εκεί, υπήρχαν και κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις- λίγες), επιστρέφεις και πας camping χωρίς να σε νοιάζει τι κινείται μέσα ή έξω από τη σκηνή σου <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Στον στρατό συνεχίζεις να τρως σφαλιάρες όπου και να σαι.
Καταλαβαίνεις πως ΟΠΟΥ και να πας, θα βρεις κωλοβύσματα. Ναι ΚΑΙ ΕΒΡΟ είχαμε κωλοβύσματα που κλαιγόντουσαν κιόλας για 3μέσα/1 έξω...
Αθήνα πάλι κωλοβύσματα (πιο κλαψιάρηδες).
Βλέπεις λοχαγούς να τρολλάρουν άτομα και αυτοί να μην παίρνουν χαμπάρι (το κολπάκι με το μαστίγιο και το καρότο = τιμητική και αγγαρεία + δούλεμα).
Λοχαγούς να τρολλάρουν άτομα και αυτοί να συνεχίζουν το τρολλινγκ (θέατρο του παραλόγου).
Γαμάτα παιδιά να μην κολώνουν να πάρουν βούρτσα για να καθαρίσουν τούρκικες γεμάτες τούρτες.
ΕΠΟΠ να κλαίγονται για τις καθαριότητες και οι ίδιοι να μην τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής (τραβάω καζανάκι όταν κατουράω).
Διπροσωπίες στελεχών και στρατιωτών.
Πολλούς χαρακτήρες με πολλά κόμπλεξ όπως και ακομπλεξάριστους.
Δήθεν και ανώριμους.

Αυτό με το οποίο γέλασα περισσότερο ήταν το δούλεμα με άτομα τα οποία νόμιζαν πως είμαι 18 και δεν καταλάβαινα. Ή όταν επίτηδες το παιζα χαζός για να κόψω αντιδράσεις και να δω με τι χαρακτήρες έχω να κάνω.

Μαθαίνεις πολλά πράγματα, γνωρίζεις και γαμώ τα άτομα. Νιώθεις καλύτερα ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ όταν βλέπεις ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ άτομα (Τρακαδόρους πλήρους απασχόλησης, φίδια, κλαψιάρηδες,ψεύτες, κωλοβύσματα κ.α.)

Αυτό που δεν άντεξα μόνο στον στρατό είναι 2 πράγματα :

-Το να ακούω άτομα να λένε "ωωω μαλάκα δεν κάνω υπηρεσίες τώρα...είμαι στα ΛΕΛΕ ΜΟΥ!!" (2 βδομάδες πριν απολυθεί)
- Το να κάνω υπηρεσίες από χώσιμο ΕΙΔΙΚΑ ενώ οι άλλοι έχουν φύγει για μαλακίες (τη μία έκανε κοπάνα για να βγει βόλτα και κανείς δεν το πήρε πρέφα, την άλλη πάει πουστράκι να βγει ΕΥ απλά επειδή μπορεί να χώσει άτομα που έχουν ήδη στάξει ... χωρίς καμία τύψη πάντα).

Αυτά θυμάμαι τώρα.

Τελικά όντως μεγάλο σχολείο.

Δεν θα ξαναπήγαινα στρατό. Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχω την μοναδική αγάπη δίπλα μου (PC και Games) και είμαι περιτριγυρισμένος απο ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και ευχαριστήρια σε διάφορα άτομα.

Προφανώς δεν θα το κάνω τώρα. Υπό προυποθέσεις, αν ήμουν με τα καλύτερα παιδιά (κάποιοι ήταν φίδια , αλλά τουλάχιστον δεν χώνανε) θα πήγαινα.
Ένας λόχος με όλους τους χρήστες του Ragequit π.χ. θα χε ενδιαφέρον και νομίζω πως θα καθόμουνα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564


Epitaph wrote:
Καταλαβαίνεις πως ΟΠΟΥ και να πας, θα βρεις κωλοβύσματα.</blockquote>

Μεγάλη αλήθεια. Στην Ξάνθη (στο 645, μονάδα που στα "καλά" της από άποψη κόσμου Νοέμβρη με Μάη η υπηρεσία τους πάει 1 μέσα 5 έξω ΟΛΟΥΣ) βάζανε βύσμα μέχρι και για το τι υπηρεσία να κάνουν. Έβλεπε το παιδί πως έχει μαγειρία, έπαιρνε τηλεφωνάκι και ως διά μαγείας μέσα σε μισή ώρα το χαρτί τον έγραφε πρώτο νούμερο κρυφός σκοπός.

Σπουδαίο σκηνικό επίσης πριν λίγες εβδομάδες όταν πρωτομπήκε η 334 στο στρατόπεδο στην Καστοριά. Έρχονται 20 νέα άτομα, οι 17 περνάνε από την αποθήκη να χρεωθούν υλικά, οι υπόλοιποι 3 μαζεύονται από έναν ανθύπα ο οποίος τους λέει "εσείς ετοιμαστείτε, φεύγετε άμεσα με απόσπαση στη λέσχη". Περνούσε τυχαία ένας υπολοχαγός από εκεί και άρχισε να φωνάζει "ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ, ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΑ ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΑ ΣΑΣ" και τέτοια.

Γενικά στην Καστοριά παίζει να είναι ο μόνος νομός που ΟΛΟΙ οι ντόπιοι έχουν το ίδιο βύσμα. Έρχεται ο Ταξίαρχος πάνω στο φυλάκιο, παρατασσόμαστε εμείς, μας κάνει ένα νεύμα "διαλυθείτε" και λέει στεγνά "<i>οι δικοί μου ποιοι είναι? Τους υπόλοιπους δεν σας θέλω</i>".

Υπεράνω όλων η πατρίς.

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ξέρεις τουλάχιστον έτσι και γίνει το μεγάλο ντου, σε ποια σοδειά του θέρους θα είσαι.

<span class="bbcode_spoiler">Στην πρώτη.</span>
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
αυτο που εχω να πω για οσους εχουν μπαρμπα απο την κορωνη....... σας την εσκασα, μεσα στα μουτρα σας.
στρατοπεδο με νεα "ειδικοτητα" και επιδοσεις σπιτικης θαλπωρης. πριν το παρουν γραμμη τα ανηψια και οι μπαρμπαδες, εσκασα εκει με αλφαβητικη τιμιοτητα. μετα απο δυο μηνες που το πηραν γραμμη, αρχισαν να σκανε τα βυσματα.
too late too late ειχα παρει πρωτη θεση πολυθρονα.
ημουν ηδη εκει αγορακια και χωρις να φιλησω καφε-κιτρινο σωβρακο.
οταν εσκασε η μεταθεση μου, ο λοχαγος δεν ηξερε που στο διαολο παω.

επισης
απο εκει πηρα δυο αδειες απολυσεως!!! παλι χωρις βυσμα. (20 + 20) γυρισα μια μερα πριν παρω το λελο-χαρτο
ετσι ευκολα πιανονται τα κουνελια;
αυτο το κεφαλαιο της στρατιωτικης μου θητειας, μου εδωσε την μεγαλυτερη ικανοποιηση.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224


Epitaph wrote:
Σ
ΕΠΟΠ να κλαίγονται για τις καθαριότητες και οι ίδιοι να μην τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής (τραβάω καζανάκι όταν κατουράω).
</blockquote>

Αυτό με τα κάτουρα τι διάολο? Δεν έχω βρει τουαλέτα από σχολείο μέχρι διαστημική βάση που να τραβάνε το καζανάκι μετά το άδειασμα της φούσκας τους

 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Oικονομία στο νερό ρε, καζανάκι μόνο στα χοντρά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Επιτάφιε, αργά τα πήρες χαμπάρι τα βύσματα. Το πιο εντυπωσιακό το είδα στο κέντρο. Μαζευτήκαμε στην "πλατεία" όπου γινότανε η ορκωμοσία, για να μας πουν για που φεύγουμε. Το μισό κέντρο πήγε Αθήνα. :lol:
Επίσης, το χειρότερο βύσμα είναι το αποτυχημένο βύσμα. Ζηλεύει και αντιπαθεί τους πάντες . Τα άλλα βύσματα γιατί το δικό του δεν δούλεψε, και τους άλλους φαντάρους γιατί δεν έχουν την φωλιά τους λερωμένη.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Eπίσης εκνευριστικά είναι τα άτομα που αν τους πεις ότι ήσουν στρατό στην Αθήνα, ή κάπου αλλού ξέρω 'γω που είναι χαλαρά ή έχει πολλά βύσματα, απευθείας συμπεραίνουν ότι είσαι το μέγιστο βύσμα. Και στο λένε με το υφάκι: "Τρελό βύσμα, ε;" Λες και δεν μπορεί ο άλλος να είναι κάπου και για κοινωνικούς (και σοβαρούς λόγους), αν είναι σε καλύτερη μονάδα από 'σένα είσαι βύσμα, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
Μπαθορι μη τη ψάχνεις. Σε ένα χώρο που δε μπορεί κανείς να είναι ο κανονικός εαυτός του δε βγάζεις άκρη. Από τη κορυφή στα τάρταρα, να σε κάψω να σ'αλείψω μέλι κλπ παροιμίες - ταιριάζουνε που λέμε.

Εντύπωση μου κάνει πάντως που για πολλούς αποτελεί σχολείο όπως λένε.

Δε το αξιολογώ για μένα έτσι που μου έτυχε σε μεγαλύτερη ηλικία να υπηρετήσω αλλά εντάξει όπως το αισθανθεί ο καθένας. Μπελάς για το τίποτα απλά βλέπεις τι γίνεται εκ των έσω και βγάζεις το συμπέρασμα σου. Αρνητικό στη μεγάλη πλειοψηφία απότι καταλαβαίνω!
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Πέρα απο ειδικές περιπτώσεις η και όπως πρέπει κανονικά μετα απο παραμεθόριο, πόσο μάλλον σκληρή γκατζολοπαραμεθόριο , που πρέπει κάποιος να είναι Αθήνα η στον τόπο του, οι περισσότεροι ειναι βύσματα και είναι Αθήνα απο την πρώτη κιόλας μέρα θητείας, δεν μπορεί ας πούμε στο ζούμπερι να εχει 3000 άτομα που τους πάει 1 υπηρεσία- 1 εβδομάδα σπίτι οταν τόσα άτομα δεν έχει ουτε σε 10 στρατόπεδα στον Έβρο και αυτοί που είναι εκει τους πάει 8 μέσα 1 εξω με υπηρεσιακό και άδεια το Πάσχα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Ο Έβρος παραμένει το γκλαμουράτο σύνορο, και κόσμος υπάρχει και χρήμα πέφτει και στη συνείδηση του λαού έχει μείνει ως "ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ" και τα πάντα. Ελάτε στα φυλάκια της Αλβανίας που είμαστε 4 άτομα από τον Αύγουστο (σύμφωνα με το νόμο και τον κανονισμό τα φυλάκια οφείλουν να έχουν επάνδρωση από 8 άτομα και πάνω - εμείς είμαστε 4 μόνο γιατί οι υπόλοιποι βυσματίες έχουν πάρει απόσπαση στη λέσχη και το πρατήριο και έχει καταλήξει η λέσχη να έχει 15 άτομα ως "μάγειρες), να βιώσετε τι εστί παραμεθώριος ξεχασμένη από το θεό.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326


Hellion wrote:
Ο Έβρος παραμένει το γκλαμουράτο σύνορο, και κόσμος υπάρχει και χρήμα πέφτει και στη συνείδηση του λαού έχει μείνει ως "ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ" και τα πάντα. Ελάτε στα φυλάκια της Αλβανίας που είμαστε 4 άτομα από τον Αύγουστο (σύμφωνα με το νόμο και τον κανονισμό τα φυλάκια οφείλουν να έχουν επάνδρωση από 8 άτομα και πάνω - εμείς είμαστε 4 μόνο γιατί οι υπόλοιποι βυσματίες έχουν πάρει απόσπαση στη λέσχη και το πρατήριο και έχει καταλήξει η λέσχη να έχει 15 άτομα ως "μάγειρες), να βιώσετε τι εστί παραμεθώριος ξεχασμένη από το θεό.</blockquote>

για τον εβρο δεν ξερω τι γινεται τωρα, τοτε, μας πηγαινε εμπλοκη μεσα. 6 μηνες και πηρα μια 48ωρη αδεια και χωρις οδοιπορικα.... χωρις αεροπλανο.
παρακαλαγαμε να παμε σκοινακια, μπας και κοιμηθουμε 4 ωρες. ευτηχως πηγαιναμε συνεχεια <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Ο στρατός δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό. Εδώ δεν έχει λεφτά η κυβέρνηση και στέλνει τους ναύτες στα πλοία και σε γραφεία, λόγω έλλειψης προσωπικού. Πάλι καλά που πήγα νωρίς και τη γλίτωσα.
 
Top Bottom