What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Που πηγα φανταρος/που θα θελα να παω/γιατι μισω το στρατο

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Εγώ που ήμουν και παρατηρητής και τους έβλεπα καθημερινά ένα έχω να πω,σίγουρα ήταν πολύ πιο χαλαρά από εμάς.Άλλοι θα μας έβριζαν άλλοι θα μας χαιρετούσαν,και μια φορά το τριμελές περιπολό τους έκανε κερκίδα φωνάζοντας για ολυμπιακό παναθηναίκο,απίστευτες στιγμές....όπως και μια φορά που ένας από αυτους έκανε πως σημαδεύει προς το μέρος μας.Αλλά οι περισσότεροι απλά αφήναν όπλα ,κράνοι κι αράζαν στο ποτάμι
 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Έχω ήδη τελειώσει το στρατό. Και δεν προσφέρεις στη χώρα πηγαίνοντας στρατό. Έτσι απλά γίνεσαι θύμα των ανωτέρων που φορτώνουν όλη τη δουλειά τους σε σένα. Ξύπνα, οι στρατιώτες είναι τζάμπα προσωπικό. Μας εκμεταλλεύονται. Και να σε ενημερώσω ότι κάνω μεταπτυχιακό τώρα, αλλά όχι στην ιατρική που ανέφερες. Δεν είναι ότι κάθομαι και ξύνομαι και με φροντίζει η μαμά πατρίδα. Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της και οι πολιτικοί μάς έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας. Και θα κάθομαι να τους υπηρετώ τζάμπα κιόλας;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,487
ωραια ολα αυτα, ομως δεν εχουν σχεση με την πολιτικη των αλλων κρατων. δυστηχως.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,657
Ο στρατός καλά κάνει και υπάρχει. Αφήνοντας στην άκρη το όλο γεωπολιτικό παιχνίδι, ακόμα και για καθαρά ιστορικούς-εθιμοτυπικούς λόγους αν θέλετε, η Ελλάδα χρειάζεται να έχει στρατό.

Ο στρατός μας βέβαια όπως είναι τώρα (μιλώντας για το πεζικό που βιώνω, τουλάχιστον) είναι απλά μια σπατάλη χρόνου, χρήματος, διάθεσης και ψυχικής υγείας, που μόνο λόγο ύπαρξης στην παρούσα μορφή έχει να πληρώνει τα ΕΠΟΠ και να αποτελεί μέρος του όλου deal μεταξύ ψηφοφόρων και ανερχόμενων ή νυν πολιτικάντηδων πάσης φύσεως.

Ειδικά για το πεζικό, μπορούν πολύ απλά να κλείσουν τα μισά και βάλε στρατόπεδα (ειδικά κάτι μονάδες πεζικού που βρίσκονται στην Αθήνα, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο πραγματικά δεν έχουν λόγο ύπαρξης), να στείλουν το 90% των μονάδων στα νησιά και τα σύνορα (ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, όχι "στον Έβρο"), να τα στελεχώσουν σωστά με μόνιμους όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων (πχ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ χρειάζονται στελέχη πληροφορικάριοι, μπας και εκσυγχρονιστεί ποτέ αυτό το τέλμα), και να κάνουν την θητεία των απλών φαντάρων μια απλή τρίμηνη εκπαίδευση όπου απλά θα εκπαιδεύονται σωστά και καταρτισμένα στις ειδικότητές τους, άντε να κάνουν και καμιά-δυο βδομάδες υπηρεσίες στην χειρότερη περίπτωση, και μετά θα στέλνονται στην ευχή του θεού και στις κανονικές τους ζωές όντες σε στάτους εφεδρίας μέχρι τα 50 τους.

Αλλά αν γίνει αυτό δεν θα μπορεί μετά ο Ταξίαρχος να έχει όλη την Καστοριά στο τσεπάκι με σίγουρα ψηφουλάκια για αυτόν και την σύζυγό του.
 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Μα ο στρατός τώρα πια, δεν είναι καν στρατός. Το μόνο που κάνουμε είναι αγγαρείες και σκοπιές. Μία απλή εκπαίδευση θα αρκούσε.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
O στρατός είναι οι βολές με το 50cal. Τέλος. Α, και οι πορείες 14km στη φύση με τους υπόλοιπους κάφρους ενώ είσαι φορτωμένος 30kg εξοπλισμό. Και αυτό πλάκα είχε, αν είχαμε σπαθιά αντί για G3 (πιο αποτελεσματικά θα ήταν άλλωστε) θα είχαμε και προϋπηρεσία για κομπαρσιλίκι στους Γκει Μοβ Θρονους.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Αμήν Αδερφέ Πέην. Αυτά μου έχουν μείνει. Σκηνάκια, ασκήσεις κατάληψης οικίας σε γκρεμισμένα χωριά της Κύπρου, βολές με 50άρι, MG3, Μ-79, το σαρανταπεντάρι του Β' Παγκοσμίου το αρχαίο, τρελές ασκήσεις μες τη μαύρη νύχτα, αντιαεροπορικές βολές...το κομμάτι της θητείας που ένιωσα αληθινά πως έκανα αυτό για το οποίο είχα πάει εκεί : μάθαινα να είμαι στρατιώτης. Ακόμα πάντως και οι αγγαρείες και οι δύσσες και όλη η σκατίλα του λόχου, ήταν τεράστιο σχολείο που με έψησε, μου έδωσε πολύτιμα εφόδια και δεν θα αντάλλαζα με τίποτα.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Όντως τα σκηνάκια ήταν ωραία εμπειρία. Είχα την ευκαιρία να δω (και να μείνω για 2 μέρες) και από μέσα κάποια από τα υπόγεια κέντρα διεύθυνσης/κατεύθυνσης πυροβολικού. Κατάλαβα πως ένιωθαν οι κινέζοι μου μέσα στα bankers στο C&C:Generals <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Να σας ρωτήσω κάτι ρε παίδες; Στο σπίτι σας δεν καθαρίζετε; δεν μαγειρεύετε; δεν κάνετε κάνα μερεμέτι; Ε, αυτά τα κάνεις και στον στρατό. Εγώ με την μόνη αγγαρεία που είχα πρόβλημα, ήταν το γόπινγκ, καθ' ότι δεν κάπνιζα. Και χέστρες καθάρισα, και σκούπισα, και λάντζα έκανα. Τα παρουσιάζετε λες και είναι καταναγκαστικά έργα. Αγγαρείες κάνεις και στην καθημερινή σου ζωή.
Το ότι δεν εκπαιδευόμαστε σωστά, έχει να κάνει και με τι χρήμα διατίθεται. Άμα περιορίζονται οι αμυντικές δαπάνες, και γίνεται και κακή διαχείριση, που να βρεθούν λεφτά για το οτιδήποτε.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Οι αμυντικές δαπάνες μια χαρά είναι, μακάρι να τις μείωναν κιόλας. Το πρόβλημα είναι που διατίθενται και πως διαχειρίζονται τα χρήματα οι μπετόστοκοι εκεί μέσα, όταν και εάν φτάσουν σε αυτούς. Οι άσκοπες σπατάλες (για να μην μιλήσω για το τι κλέψια πέφτει) είναι απίστευτες. Παράδειγμα γελοιότητας:

Κάποια στιγμή είχαν αγορασθεί κάποια πυροβόλα (και άρματα για τους τέθωρες νομίζω) με κάποια ειδική "επίστρωση" στο paintjob για δυσκολότερη ανίχνευση από δορυφόρους (δεν ξέρω εάν όντως είχε αποτέλεσμα, πάντως ο σκοπός της επίστρωσης ήταν αυτός, και προφανώς η τιμή ανάλογη.). Παρελήφθησαν όμως χρονικά κοντά σε στρατιωτική παρέλαση. Τα άρματα/πυροβόλα πρέπει να ΛΑΜΠΟΥΝ στις παρελάσεις. Ε, ας πούμε πως πολλοί φαντάροι θα πάθουν καρκίνο νέοι γιατί τους ανάγκασαν να ξίσουν την επίστρωση η οποία βλέπετε ήταν "ματ" και δεν "λάμπει"
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408


vtheofilis wrote:
Άμα περιορίζονται οι αμυντικές δαπάνες, και γίνεται και κακή διαχείριση, που να βρεθούν λεφτά για το οτιδήποτε.</blockquote>

Δεν περιορίζονται, το αντίθετο, αν δούμε τα ΔΙΣ που δώσανε σε εξοπλιστικά πρόγραμματα τα 2-3 τελευταία χρόνια (σε περίοδο "κρίσης"). Καλά, just for the info που λένε και οι εγγλέζοι, το θέμα "Στρατός" το βρίσκω αστείο ακόμα και να το σηζητάω, όσοι πήγαμε φανταράκια ξέρουμε πως με λόγια δεν γίνετε να περιγράψεις το χάος, την έλειψη λογικής και την προχειρότητα που επικρατεί εκεί μέσα...

 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Πού κολλάει αν καθαρίζουμε στο σπίτι μας; Το ίδιο είναι να καθαρίζω το σπίτι μου και το ίδιο είναι να καθαρίζω το στρατόπεδο; Και το κάνω και τζάμπα. Χάνω ένα χρόνο από τη ζωή μου για να κάνω ένα στρατόπεδο λαμπίκο. Τι ωραία εμπειρία. -_- Και εδώ δεν έχει λεφτά ο κόσμος να φάει, αλλά εσένα σε πείραξαν οι λιγοστές αμυντικές δαπάνες. Βασικά, τόσα λεφτά πάνε στο στρατό, αλλά πάνε στους ανώτερους και σε προβληματικό εξοπλισμό, που μας υποχρεώνουν οι μεγάλες δυνάμεις να αγοράσουμε.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Μωρέ αγγαρεία κάνεις και λες και δέκα τραγούδια. Εκεί που τρελαίνεσαι είναι που μονίμως κάποια άτομα, βύσματα, δόντια και φίδια τη σκαπουλάρουν πάντοτε και μένετε τρία γερά παλικάρια να σκάβετε/βάφετε/μαζεύετε/μπογιατίζετε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ενώ κάθε λογής κουράδας χαχανίζει στα μούτρα σας. Και μόλις σπάσετε τα δικά του ως υγιείς και ευυπόληπτοι πολίτες, χαρακτηρίζεσθε προβληματικοί χαρακτήρες και τσιμπάτε 20άρα μέσα και ο κύκλος της βίας συνεχίζεται.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207


Pain wrote:
Όντως τα σκηνάκια ήταν ωραία εμπειρία. Είχα την ευκαιρία να δω (και να μείνω για 2 μέρες) και από μέσα κάποια από τα υπόγεια κέντρα διεύθυνσης/κατεύθυνσης πυροβολικού. Κατάλαβα πως ένιωθαν οι κινέζοι μου μέσα στα bankers στο C&C:Generals <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Tα ίδια και γω, στην Κω. Η αίσθηση της κλεισούρας και η μυρωδιά ήταν κατι πρωτόγνωρο για μένα. Το αστείο ήταν που έβλεπα λοχαγούς και ταγματάρχες να μην την παλεύουν εκεί μέσα ούτε για 3 ωρες.

 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Ναι ρε φίλε. Έχω πετύχει και εγώ απίστευτες περιπτώσεις βυσμάτων. Δε με πειράζουν τα μικροβύσματα, αλλά αυτοί ήταν πολύμπριζα. Και ενώ είχα πάντα τη διάθεση για αγγαρείες και σκοπιές στην αρχή, μετά κατάλαβα πως δεν αξίζει, αφού φορτώνανε τη δουλειά στα κορόιδα. Οπότε άλλαξα σκεπτικό και προσπαθούσα και εγώ να αποφύγω τα πάντα.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Εγώ ήμουν από τους τυχερούς που έτυχαν να βρίσκονται στην ίδια μονάδα με άτομα (λίγα βέβαια, σε σχέση με το σύνολο) τα οποία ακόμα και πρόβλημα υγείας να είχαν, δεν θα "έχωναν" κανέναν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, μετά από πορεία 14κμ τα πόδια ενός τυπά είχαν γίνει κυριολεκτικά μαύρα και με το ζόρι μπορούσε να πατήσει κάτω, παρόλα αυτά, προθυμοποιήθηκε να κάνει τη σκοπιά άλλου που απλά είχε πονοκέφαλο, ώστε να τον αφήσει να ξεκουραστεί. Κάτι τέτοια σκηνικά σε κάνουν να ελπίζεις ακόμη ότι το ήθος δεν έχει χαθεί εξ ολοκλήρου από αυτό τον πλανήτη. Μετά βέβαια γύρναγες το κεφάλι σου και έβλεπες το μάγειρα που επί 8 μήνες το έπαιζε "δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ" και έκοβε επίτηδες τα δάχτυλά του στην κουζίνα για να παίρνει αναρρωτικές.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές. Σίγουρα οι περισσότεροι είναι κλάψες και βύσματα και λιπόψυχοι αλλά στο στρατό μαθαίνεις τι είσαι εσύ. Και όταν βρεις αυτούς τους λίγους τυπάδες με φιλότιμο υπάρχει αυτό το σπάνιο bonding που κοροϊδεύουν οι γυναίκες κάθε φορά που αρχίζουμε να τους σπάμε τα ούμπαλα με ιστορίες από το στρατό.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773


Hellion wrote:
Ο Έβρος παραμένει το γκλαμουράτο σύνορο, και κόσμος υπάρχει και χρήμα πέφτει και στη συνείδηση του λαού έχει μείνει ως "ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ" και τα πάντα. Ελάτε στα φυλάκια της Αλβανίας που είμαστε 4 άτομα από τον Αύγουστο (σύμφωνα με το νόμο και τον κανονισμό τα φυλάκια οφείλουν να έχουν επάνδρωση από 8 άτομα και πάνω - εμείς είμαστε 4 μόνο γιατί οι υπόλοιποι βυσματίες έχουν πάρει απόσπαση στη λέσχη και το πρατήριο και έχει καταλήξει η λέσχη να έχει 15 άτομα ως "μάγειρες), να βιώσετε τι εστί παραμεθώριος ξεχασμένη από το θεό.</blockquote>

Ναι καταλαβαίνω πως το εννοείς αλλά πιστεύω ότι για τους απλούς στρατιώτες (όχι τους προνομιούχους καλοπερασάκηδες) ισχύει ότι βιώνουν πρίπου ίδια την εμπειρία στα σύνορα, όπου κι αν τους στείλουν.

Τίποτα δηλαδή με γκλαμουριές σε τέτοια θέματα! Μόνο μάματα με μεγάλα γράμματα που λένε <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

επ καλός πολίτης κιόλας!

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
grotenford είπες μεγάλη κουβέντα για το bonding των αντρών (που δε συμβαίνει μόνο στο στρατό φυσικά).
 

omen

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266
Τα λευκά υποδήματα γυμναστικής σας χρειάστηκαν, ή τα φοράτε ακόμα σε βαριές εργασίες της πολιτικής σας ζωής; :spiteful:
 
Top Bottom