What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Σε ποιο βαθμό πρέπει οι gamers να στηρίζουν οικονομικά τους developers;

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
αντε για χαρη του γκου, ας σεντονιασω. τοσο ποπ κορν πηρε... τ αγορασες ρε η σαμπως το κατεβασες, ανηθικε?

Το αγόρασα σε έκπτωση και 1+1 δώρο. Θα πέσει η μετοχή της Μονσάντο, αλλά τι να κάνω, δεν μπορώ να στηρίξω μόνος μου όλο τον καπιταλισμό, ας με στηρίξει κι εκείνος λίγο, έτσι, για αλλαγή.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
τελευταία να παρατηρείται αρκετά το φαινόμενο που διάφοροι γκρινιάζουν χωρίς να έχουν καν το παιχνίδι, τελευταία περίπτωση το RE Village, στο Steam ειδικά είχαν βρει καταφύγιο trolls και "γέροι που φώναζαν στα σύννεφα". Αρχικά είχε τη φάση του, πλέον είναι κουραστικό.
Εδω ειχε γεμισει το ιντερνετ με αρνητικα σχολια για την ποιοτητα ταινιας που δεν ειχε βγει ακομα στους κινηματογραφους.

Η αξια του χρηματος εχει διαφορετικο rate απο ατομο σε ατομο. Ελα μωρε 1€ κανει το παιχνιδακι λεει ο ενας. 1€ tip αφηνει ο αλλος στην γκαρσονα με το κορμι βιαγκρα, μπας και το εκτιμησει η γκαρσονα και του κατσει. Με 1€ δεν μαμησε κανενας.
Το θεμα ειναι οτι το κερδος (πωλητη-πελατη) βγαινει απο την κλοπη και αυτο ισχυει απο τοτε που ανακαλυφθηκε η ζυγαρια.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
το inquisition για εμενα (αν και το πηρα αργοτερα στα 14 ευρω) αξιζε ενα 50-60αρι. αλλα πχ εγω το αγνοησα την εποχη του επειδη ειχαμε "καει" με το 2 που ηταν δεν ξερω πως να το χαρακτηρισω (για εμενα δεν υπαρχει da2). δεν ξερω πως μου καθησε και τλκ το πηρα μιας ελεγα οτι δεν θα ασχοληθω.
σε σχέση με το 1 τι έχει να μας πει; το αγάπησα το 1, αλλά με αυτά που διάβασα για το 2 δεν ξανά ασχολήθηκα με την σειρά.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Δεν ξέρω αν είδατε το πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ της Game Kitchen (The Last Door, Blasphemous) 'Landing Blasphemous'. Με απλό και ευθύ τρόπο, σου δείχνει την διόλου γκλαμουράτη πλευρά του game design, τους πονάς τους αδερφούς Σπανιόλους. Όπου μπορούμε, κερνάμε μπυρίτσα ή ουισκάρα, δεν κάνει ποτέ κακό και χίλια καλά έπονται.
Ε ναι ρε φίλε, δε γίνεται να μη στηρίξεις τέτοιους ανθρώπους. Και βλέπεις πως μέσω αυτής της στήριξης συνεχίζουν να υποστηρίζουν το παιχνίδι με δωρεάν updates, qol αλλαγές κλπ. και εξετάζουν την περίπτωση συνέχειας.

Δείγμα του βίντεο που ανέφερες
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
Ναι, η Game Kitchen είναι περίπτωση. Τους βλέπεις κιόλας, ξέρεις τους τύπους, υπό άλλες συνθήκες θα ήταν οι φίλοι ή συμφοιτητές μας.

Το DA: I θάφτηκε κάτω από τον ογκόλιθο του Witcher III, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σε χειρότερη συγκυρία. Το αγόρασα χρόνια αργότερα σε GOTY Edition (15Ε μπακάλη, σημείωνε) από περιέργεια και ψυχαναγκασμό, αλλά νομίζω 10-12 ώρες άντεξα να παίξω. Μια βαρεμάρα φρικτή μου έβγαζε, όλα καλά τα έκανε, αλλά τίποτε φοβερό, αξιομνημόνευτο ή ρηξικέλευθο, να με κάνει να τρελαθώ. Και πολλά ξωτικά-Βουδιστές γαμώτο, μυτερά αυτιά, δράκοι, πράσινες φωτιές, πόσο ν'αντέξει μοντερνιστής άθρωπας;
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Το DA: I θάφτηκε κάτω από τον ογκόλιθο του Witcher III, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σε χειρότερη συγκυρία. Το αγόρασα χρόνια αργότερα σε GOTY Edition (15Ε μπακάλη, σημείωνε) από περιέργεια και ψυχαναγκασμό, αλλά νομίζω 10-12 ώρες άντεξα να παίξω. Μια βαρεμάρα φρικτή μου έβγαζε, όλα καλά τα έκανε, αλλά τίποτε φοβερό, αξιομνημόνευτο ή ρηξικέλευθο, να με κάνει να τρελαθώ. Και πολλά ξωτικά-Βουδιστές γαμώτο, μυτερά αυτιά, δράκοι, πράσινες φωτιές, πόσο ν'αντέξει μοντερνιστής άθρωπας;
ισχυει. βγηκε μετα το witcher 3 και ειχε απο πισω το μαυρο προβατο το 2. επισης ισχυει οτι οι πρωτες 10 ωρες περιπου ειναι αρκετα meh. παιρνει μπρος παρα πολυ αργα που το βρισκω αρκετα λογικο που το παρατησες καπου εκει. μεγαλο λαθος για εμενα ειναι οτι ενα μεγαλο μερος του παιχνιδιου ειναι repeatable quests mmo φυσης.

@nitro912gr κοιτα για εμενα το 1 συνεχιζει να ειναι το καλυτερο. αλλα το da:I μπορω να πω οτι ειναι αξιολογος τιτλος στο συνολο του (αν μπορεις να αγνοησεις τα κακα στοιχεια του που αναφερα και πιο πανω)
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
Ειδικά αυτά τα daily grinds των ΜΜΟ's σε single player παιχνίδια, είναι μέγιστες ξενέρες. Στην περίπτωσή μου πέφτει διακόπτης προκατάληψης, λέω 'Ώωωωχ, είναι ΑΠΟ ΑΥΤΑ.'
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Μια που το κάνατε θέμα σε ξεχωριστό topic, θα ήθελα να σας γράψω και τη δική μου ιστορία. Και για να τη βγάλω από μέσα μου, αλλά και για να καταλάβετε ότι ναι, και ο ένας (το ένα παιχνίδι) κάνει τη διαφορά.

Μέχρι το ’07 που τελείωσα από φοιτητής και έφυγα απ’ την Αθήνα, η σειρά των τρόπων απόκτησης παιχνιδιών, για μένα, ήταν: Α) αντιγραμμένα (κακά τα ψέματα), Β) τα δύο περιοδικά που υπήρχαν, Γ) λίγα αυθεντικά αγορασμένα.

Μετά το ’07 και μέχρι περίπου το ’13, που δεν ήμουν πια στην Αθήνα, δεν έβρισκα αντιγραμμένα και κύρια πηγή παιχνιδιών για μένα έγιναν τα δύο περιοδικά και επίσης αγόραζα λίγα αυθεντικά. Στη συνέχεια θέλω να σταθώ…

Κάπου το ’12-’13 (το είχα γράψει και σε κάποιο θρεντ, νομίζω στου GOG) πήρα το Hitman: Absolution, γράφτηκα στο Steam και έγινε αυτό που έγραψα ότι μπήκα καιρό μετά και δεν μπορούσα να το ξαναπαίξω, τελοσπάντων να μην το ξαναγράφω. Από τότε είπα ότι δεν ξαναγοράζω αυθεντικό παιχνίδι, λόγω της online ενεργοποίησης που απαιτούσαν τότε τα περισσότερα.

Γύρω στο ’13 λοιπόν (για να αρχίσω να καταλήγω εκεί που θέλω) βγήκε ένα ξένο σάιτ που το όνομά του έχει σχέση με θάλασσα… Απ’ το ’13 μέχρι Νοέμβριο του ’19 είχα κατεβάσει γύρω στα 100-150 παιχνίδια και έπαιζα και τα τερμάτιζα κανονικά. Π.χ. το Skyrim το έπαιζα το ’18 και τα Mass Effects τα έβγαλα περίπου στα μέσα του ’19. Μου φαινόταν παράξενο, και ωραίο, τότε η ευκολία με την οποία κατέβαζες το παιχνίδι (δεν ξέρω χειρισμούς αρχείων torrent κλπ.), εγκατάστασης, και έναρξη του παιχνιδιού. Στο σάιτ με είχε εντυπωσιάσει η καθαρότητα της ιστοσελίδας. Ούτε διαφημίσεις, ούτε αναδυόμενα, ούτε τίποτα! Κατέβαζες πατώντας μόνο ένα κουμπί Download, μετά μόνος σου (χωρίς registration πουθενά) εγκαθιστούσες και έπαιζες.

Αρχές, λοιπόν, Δεκεμβρίου του ’19 αρχίζω το Witcher 3, που επίσης είχα κατεβάσει από εκεί. Παίζω που λέτε, και πριν καν βγώ απ’ την πρώτη περιοχή (απ’ τον πρώτο χάρτη) με είχε τόσο εντυπωσιάσει η ποιότητα αυτών που έβλεπα (γραφικά, σπιτάκια, Geralt, quests) που κάποια στιγμή με χτύπησε η σκέψη: «Τέτοια ποιότητα είναι άδικο να μην πληρωθεί. Είναι ΑΔΙΚΟ. Έστω και σε μικρότερη τιμή, κάτι είναι κι αυτό. Όχι όμως να χάνουν εκείνοι (η CDPR) και να κερδίζουν τα σάιτ που, ουσιαστικά, κλέβουν». Μετά απ’ αυτή τη σκέψη μού έγινε το μπαμ. Που λέτε, όχι μόνο σβήνω όλα τα παιχνίδια που είχα εγκατεστημένα (σε μία στιγμή, παιδιά), αλλά και εκείνα που είχα σε εξωτερικό σκληρό να περιμένουν τη σειρά τους να παιχθούν. Γράφτηκα στο GOG (μόνο σ’ αυτό, επειδή θέλω αυτά που αγοράζω να μου ανήκουν) και εκείνες τις μέρες αγόρασα μόνο το Witcher 3. Αυτή η μεταστροφή μου ήταν τόσο απότομη και δεν το μετάνιωσα έκτοτε. Και, επειδή δεν έχω και τον τεράστιο μισθό, είπα ότι πλέον θα αγοράζω μόνο από εκεί και μόνο σε εκπτώσεις. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζω day 1, ούτε month 1, ούτε καν year 1! Όποτε μπορώ. Βλέπετε λοιπόν πώς ένα παιχνίδι μίας εταιρίας ενέπνευσε κάποιον (εμένα, έστω μόνο εμένα) να γυρίσει στο σωστό τρόπο. Ναι πράγματι πολλές φορές οι εταιρίες-κολοσσοί υπερεκτιμούν. Αλλά μην το πάρεις τόσο νωρίς αν δεν έχεις εκείνον τον καιρό (πόσο μάλλον preorder), δεν έγινε τίποτα να το παίξεις 1 χρόνο μετά. Βλέπετε π.χ. το C77 από 60, άρχισαν να το ρίχνουν στα 48 σε 3-4 μήνες!

Προσωπικά θα θεωρώ για πάντα το Witcher 3 ως κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Ως το παιχνίδι που με άλλαξε. Και πέρα απ’ αυτό, αυτή η μεταστροφή που μου προκάλεσε θα ωφελήσει, σε βάθος χρόνου, και τις άλλες εταιρίες που τα παιχνίδια τους (υπό τις προηγούμενες συνθήκες) θα τα κατέβαζα, ενώ τώρα θα τα αγοράζω, έστω και φθηνότερα.
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
Ωραίος Armor.

Είναι νομίζω κάτι που ξυπνά μέσα μας όσο μεγαλώνουμε και αντιλαμβανόμαστε την αξία της εργασίας. Όταν πέφτουν οι παρτάκηκες παρωπίδες με τις οποίες οι περισσότεροι μεγαλώσαμε και λέμε 'Κάτσε ρε φίλε, αυτό τώρα, λιώσανε το κορμάκι τους 200 νοματαίοι σαν κι εμένα και το φτιάξανε και εγώ παίζω, καίγομαι και γουστάρω τη ζωή μου. Θέλω κάπως να τους δείξω σήμα πως είναι γαμάτοι.'

Τόσο απλά. Αλλά θέλει ωριμότητα προκειμένου να έρθεις σε αυτή τη συνειδητοποίηση. Ειδικά αν σκεφτούμε πόσα χρήματα έχουμε κατά καιρούς κάψει σε γκόμενες/ταβέρνες/εξόδους που ήταν της στιγμής και δεν έμεινε τίποτε, η σχέση με ένα παιχνίδι, είναι ουσιαστικά, πνευματικό συμβόλαιο.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Κύριε μέγιστη πανοπλία πάνω κάτω και εγώ κάπως έτσι. Βέβαια δεν έφερα αντίσταση στα ψηφιακά μαγαζιά. Απλα σαν παιδί πολύτεκνης οικογένειας δεν με έπαιρνε να παίρνω αυθεντικά παιχνίδια. Η πειρατεία είχε πάει σύννεφο. Όταν κατάφερα και είχα το δικό μου εισόδημα ξεκίνησα να τα αγοραζω αυθεντικά και άφησα πίσω τα κουρσαρικα χρόνια.

Είμαι υπέρ της στήριξης απλά στον αντίλογο μου εδώ μέσα στο τοπικ είναι ότι δεν έχει σημασία το πόσα και πότε. Οπότε μπορεί ο καθένας και όσα μπορεί.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Από πότε ρε παιδιά το διακύβευμα της συζήτησης είναι το αν οι εργαζόμενοι αξίζουν να αμείβονται για την εργασία τους; Ούτε από εκεί ξεκίνησε, ούτε βρέθηκε κάποιος λιθοβολιστέος να τολμήσει να το ψελλίσει. Ούτε και υπήρξε οποιοσδήποτε σχετικός αντίλογος, ώστε να εκτραπεί προς τα εκεί.

Αλλά θέλει ωριμότητα προκειμένου να έρθεις σε αυτή τη συνειδητοποίηση.

Τι ωριμότητα δηλαδή θέλει, εκτός από το να μην είσαι συνειδητά τσογλάνι; Γιατί το χέρι στο μέλι το έχουν βάλει λίγο-πολύ όλοι, η ειδοποιός διαφορά είναι ο ίδιος ο πράκτορας, μαζί με τις συνθήκες της πράξης.

Το γενικευμένο ανάθεμα δεν στέκει. Πολύ θα βόλευε να ήταν binary το πράγμα, αλλά δεν είναι. Δεν είναι δυνατόν να κατακρίνω κάποιον που τη βγάζει με βασικό, επειδή αγόρασε πχ επιτυχημένο παιχνίδι ενός indie studio για 2 ευρώ, 5 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία, ή ακόμα και το κούρσεψε. Ακόμα κι αν οδηγηθεί το στούντιο στο κλείσιμο, η πραγματική συνεισφορά του εν λόγω τύπου σε αυτή την κατάληξη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Βασικό πρόβλημα στο παραπάνω παράδειγμα, είναι πως υπάρχει κόσμος που τη βγάζει με βασικό και τα κανάλια διανομής πετσοκόβουν τα καθαρά έσοδα των δημιουργών.

Πόσο ταξικό και λούμπεν είναι το κράξιμο στον τύπο του παραδείγματος, την ίδια στιγμή που πχ το Steam ζητάει ένα χαλαρό αποικιοκρατικό 30%, πατώντας λαίμαργα πάνω στο soft vendor lock-in του αιώνα που έχουμε φάει, με αντάλλαγμα cloud saves, achievements κλπ δικά του features, τη συνήθειά μας στη βόλη των οποίων λούζονται οι δημιουργοί; Κι αν δεν είσαι self-published (γιατί indie dev <> self-publishing) και έχεις υπογράψει με εκδότη, για ποια κέρδη δημιουργών μιλάμε; Σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτά είναι κατά κανόνα παντελώς ασύνδετα με την τιμή πώλησης, συνήθως εφάπαξ ποσά κατά την υπογραφή συν ποσοστιαία φραγκοδίφραγκα επί των πωλήσεων.

Είμαστε παντού πόπολο ρε φίλε, παντού διαίρει και βασίλευε, δε σωζόμαστε από πουθενά.

Edit: Για ΑΑΑ studios υπό την ομπρέλα κολοσσών δε λέω κουβέντα, λειτουργούν εντός πλαισιού και εταιρικών δομών που μου είναι παντελώς άγνωστες. Θα κάνω μόνο ένα educated guess, πως ο Γιακουμής δεν βλάπτει το bonus του dev επειδή αγοράζει το παιχνίδι σε sale,
 
Last edited:

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
Edit: Για ΑΑΑ studios υπό την ομπρέλα κολοσσών δε λέω κουβέντα, λειτουργούν εντός πλαισιού και εταιρικών δομών που μου είναι παντελώς άγνωστες. Θα κάνω μόνο ένα educated guess, πως ο Γιακουμής δεν βλάπτει το bonus του dev επειδή αγοράζει το παιχνίδι σε sale,
Ο Γιακουμής δεν βλάπτει το μπόνους του ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ γιατί το πήρε σε σέηλ, όπως δεν το βλάπτουν και οι ραδιενεργές εξελίξεις με το παιχνίδι. Αντίθετα, ο μέσος προγραμματιστής-ανθρακωρύχος, πονάει και σφάζεται.

Του λένε 'Α φίλε μου τόσα ήταν τα κέρδη, σόρι, δεν παίρνεις 15Κ αλλά 2Κ. Πώς είπατε; Δεν το περιμένατε; Πήρε το αφεντικό οκτώ μύρια; Αχ μα βρε παιδιά...'
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
η πραγματική συνεισφορά του εν λόγω τύπου σε αυτή την κατάληξη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη
Το θέμα δεν είναι αυτός ο τύπος μόνο (ή και γενικά 5-10-100 νοματαίοι) αλλά η νοοτροπία-αλυσίδα. Ο τύπος αυτός δε θα το πάρει, θα σκεφτεί έλα μωρέ αφού θα το πάρει ο Μιτσάκος, ο Μιτσάκος με τη σειρά του θα πει έλα μωρέ καλός κι ο θείος αφού θα το πάρει ο Γιάννης, αυτός θα πει εντάξει δεν τρέχει κάτι αφού θα τα σκάσει ο Χρήστος κοκ. Με αυτό το έλα μωρέ/δε βαριέσαι/στον επόμενο για το τσεκ, εκεί αρχίζει και γίνεται θέμα.
Στις μεγάλες εταιρίες όχι τόσο έντονα (για τη βιωσιμότητα τους πάντα, άλλωστε αν δε βγαίνουν θα κόψουν κάτι από τον πιτσιρικά-γρανάζι της μηχανής, όπως σωστά είπε ο Nobody αυτός θα επωμιστεί την αποτυχία) αλλά στους μικρούς έχει σαφώς μεγαλύτερη επίπτωση. Κάθε χαμένη πώληση είναι σαν τρύπιος πάγκος μανάβη που οι ντομάτες καταλήγουν στον υπόνομο. Αργά ή γρήγορα θα στοιχίσει είτε στο μέλλον των project τους είτε στους ίδιους και δεν υπάρχει και η πολυτέλεια "εσωτερική μετάθεση και συνεχίζουμε".
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
για εμενα δεν υπαρχει da2
δεν υπαρχει λεμε. Εμενα μου αφησε την αισθηση, σαν να ξεκινησα να φαω ενα ριμαδοπιατο φαγητο και μολις μου ανοιξε η ορεξη, μου πηραν το πιατο απτο τραπεζι.
Τα 1 και 3 καλα αλλα λιγα. ΟΚ φανης της σειρας ειμαι αλλα αν αξιζει το DA 60 ο μπαλντουρας ποσο πρεπει να κανει 300?
Εχω κουτατο το πρωτο καπου στα 30-35 αν θυμαμαι καλα και το εξπανσιον του καλο. Μετα ηρθαν τα dlc φραγγο το ενα ταληρο 5. Τα κατεβασα κι αυτα, ειπαμε και πολυ φανης της σειρας, (σπασμενα)
δλδ 35+15+30=80 γιουργια για ναχεις ολοκληρομενο το Origins που συγγριονομενο με τον παπου του μπαλντουρα και τον μπαμπα του NWN2 ειναι το μισο σε ολους τους τομεις εκτος απο τα πιο μοντερνα γραφικα.. Και τωρα λενε να δωκω και κανα 25αρι καπακι να τοχω και ψηφιακο. Μη και δεν μου τα παρουνε παντοιοις τροποις (μηλαμε και αργγο) Οχι να τους στηριξω, ευχαριστως τους τραβουσα και τα υποστηλωματα να γκρεμοτσακιστουν
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Τα 1 και 3 καλα αλλα λιγα. ΟΚ φανης της σειρας ειμαι αλλα αν αξιζει το DA 60 ο μπαλντουρας ποσο πρεπει να κανει 300?
με τα σημερινα δεδομενα αξια ανεκτιμητη.


Και τωρα λενε να δωκω και κανα 25αρι καπακι να τοχω και ψηφιακο.
εχω την ultimate edition οπου μετα απο αρκετα χρονια ειπα ρε λες να μπορω να το κανω redeem στο origin? μπηκα περασα τον κωδικο και μου το περασε κανονικα το παιχνιο.



εντιτ. κατσε οταν λες μισο απο ποια αποψη? μιας και ανεφερες και το nwn2.

για το οποιο nwn2 btw καποιοι λεγανε οτι δεν ειναι rpg οπως μου ειπε ατομο που δουλεψε πανω σε αυτο. ηταν tester τι ηταν τελος παντων.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Και τωρα λενε να δωκω και κανα 25αρι καπακι να τοχω και ψηφιακο
Το BG3;
Οχι να τους στηριξω, ευχαριστως τους τραβουσα και τα υποστηλωματα να γκρεμοτσακιστουν
Εδώ σε έχασα. Το BG3 το φτιάχνει η Larian, τα DA ήταν της Bioware.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
εντιτ. κατσε οταν λες μισο απο ποια αποψη? μιας και ανεφερες και το nwn2.
απλα σε μηκος. Baldurs και NWN2 εκανα μηνες να τα τελιωσω και το Inquisition σε ενα μηνα εξω απτην πορτα.
Ασε που ειχες πενηντα χαρακτηρες ρατσες ειδικοτητες ικανοτητες κτλ. Ξαναπαιζες με αλλους χαρακτηρες και δεν βαριοσουν, γιατι σου εδινε την εντυπωση αλλου παιχνιδιου με τισ διαφορες. Οχι νανος, ελφας, γκιθγιακης, ορκας και κουναρης το ιδιο καλοι τοξοτες η μαγοι. Ελεος δηλαδης "φουστηδες και παληκαρια γιναμε μαλλια κουβαρια"
Το ποιο ειναι rpg και ποιο οχι ας το πουν οι ειδικοι
Το Diablo παντως οσο και να χτυπιομαστε ρου που τζου δεν ειναι
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Baldurs και NWN2 εκανα μηνες να τα τελιωσω και το Inquisition σε ενα μηνα εξω απτην πορτα.
κακος υπολογισμος θα ελεγα αλλα κλαιν. στην τλκ νομιζα ελεγες για το origins xD
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
Γύρω στο ’13 λοιπόν (για να αρχίσω να καταλήγω εκεί που θέλω) βγήκε ένα ξένο σάιτ που το όνομά του έχει σχέση με θάλασσα ωκεανό...
*Fixed
:sneaky:
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Ποτέ μα ποτέ δεν σκέφτηκα αν " έχω στηρίξει οικονομικά τη Ubisoft η την EA" . Indies δεν παίζω γιατί boring af αλλά σίγουρα οι άνθρωποι πίσω από αυτούς τους τίτλους χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη.

Δεν έχει σχέση με το αν διαφωνώ με την ελεύθερη αγορά η τον καπιταλισμό (που όντως) αλλά εφόσον έχω μεγαλώσει σε αυτό το οικονομικό σύστημα, το πως θα επιλέξω να ξοδέψω το χαρτί, είναι δικό μου θέμα. Και ενώ, πίσω από κάθε αγορά υπάρχει μια έμμεση ηθική συνέπεια, δεν μπορώ παρά να κοιτάξω τον εαυτό μου και αν θα περάσω καλά. Δουλεύω όλη τη βδομάδα, το ΣΚ το έχω και για gaming among other things, οπότε αν αγοράσω κάποιον τίτλο που μου κίνησε το ενδιαφέρον δεν σκέφτομαι κάτι άλλο παρά μόνο πως μπορεί αυτός ο τίτλος να με διασκεδάσει.

Ας πούμε σήμερα αγόρασα το DOS 2 και έχω πάθει τη πλάκα μου.

Σίγουρα, κατά κάποιον τρόπο, αποδέχομαι το ότι ίσως να είμαι άμυαλος καταναλωτής και ότι το σύστημα με νίκησε but well. It is what it is I guess.
 
Top Bottom