What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Shadowrun Returns!

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Απίστευτες μούφες και εντελώς απαράδεκτα τα stretch goals (ειδικά αν σκεφτούμε πως ένα προϊόν ολοκληρωμένο και σένιο σαν το Dragonfall μας δόθηκε πλήρες και δωρεάν για την στήριξη του αρχικού KS) αλλά πιστεύω προχωράνε με χαλαρή γνώση του τελικού ποσού που θα συγκεντρώσουν. Γνωρίζουν ήδη τί παιχνίδι θα φτιάξουν και απλώς επινοούν tiers για το KS μπούγιο. Πού ακούστηκε τα NPC loyalty side-quests να είναι stretch goals; That being said, είμαι απόλυτα βέβαιος πως θα είναι φοβερό, εθιστικό και χορταστικότατο RPG, όπως και το Dragonfall.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,820
Ό,τι περιεχόμενο προστίθεται καλοδεχούμενο είναι.
Πέρα από τον νέο npc που μετράει, θέλω να δω πως θα επεκτείνουν / επαναπροσεγγίσουν μαγεία και μάτριξ.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Φαντάζομαι αυτό που θέλει να πει ο Borracho είναι από που κι ως που stretch goal κάτι που υπήρχε ήδη στο Dragonfall.Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα.Θέλω να πω,στον αρχικό σχεδιασμό του game δεν περιλαμβάνονταν οι side missions των μελών του party;Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.Γενικά τα stretch goals αίσχος.More,better sound;COME ON.

Εν τω μεταξύ μόλις τελείωσα και το Dragonfall-Director's Cut (λίγο καθυστερημένα,ξέρω).Οκ ρε παιδιά,πολύ καλό το παιχνίδι,αλλά από που κι ως που τεράστια βελτίωση σε σχέση με το Dead Man's Switch;Θέλω να πω,υπήρχαν βελτιώσεις,αλλά δε νομίζω ότι δικαιολογούν να λέμε "ανάμεικτα συναισθήματα το DMS" και "θεϊκό το Dragonfall".

Οι διαφορές που εγώ παρατήρησα ήταν:

1) Πολύ μεγαλύτερη διάρκεια

Για να κάνω τα πάντα στο DMS ξόδεψα 15 ώρες.Αντίθετα στο Dragonfall ξόδεψα 38-40 πραγματικές (έγραψε 46),για να κάνω τα πάντα εννοείται.Δεν ξέρω γιατί μου πήρε τόσο πολύ,πουθενά αλλού δεν έχω δει να αναφέρονται αυτά τα νούμερα.Ικανοποιημένος απόλυτα με τη διάρκεια πάντως.

2) Λίγο μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων κι επιτέλους αυτόνομα (αν και λίγα) side quests

Οκ,καλύτερα από το DMS,αλλά ουσιαστικά το Kreuzbasar ήταν μια επέκταση του υπογείου του Seamstresses Union.Μόνο ψευδαίσθηση ελευθερίας υπήρχε λόγω του ότι ήταν ανοιχτός χώρος.

3) Πιο "ώριμο" σενάριο και πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες

Γράφω πιο ώριμο γιατί το "καλύτερο" είναι και υποκειμενικό.Και τα δύο σενάρια ήταν πολύ καλά.Προσωπικά βρήκα του Dragonfall καλύτερο.Και στα δύο παιχνίδια όμως θα μπορούσαμε να έχουμε πιο ομαλή εξέλιξη και σίγουρα καλύτερη περιγραφή του aftermath των πράξεών μας στο τέλος.Θέλω να πω,τόσο κείμενο έγραψαν μέσα στο παιχνίδι,τι τους πείραζε να γράψουν 2-3 σελίδες με αναλυτικές περιγραφές;
Όσον αφορά τους χαρακτήρες,έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα επειδή πλέον έχουμε μια σταθερή ομάδα shadowrunners,κάτι που δεν υπήρχε στο DMS.Όσο για τους antagonists,εδώ όντως έχει γίνει καλύτερη δουλειά με αρκετά δουλεμένο background story.

Από εκεί και πέρα όμως όλα τα υπόλοιπα είναι τα ίδια.Το writing παραμένει σε δυσθεώρητα υψηλά επίπεδα ποιότητας,οι turn based μάχες είναι ικανοποιητικά υλοποιημένες χωρίς να αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο,το παιχνίδι παραμένει πολύ streamlined,το loot απουσιάζει,δεν υπάρχει διαδραστικότητα με το περιβάλλον,δεν έχουμε δυνατότητα κανονικού levelling του party μας.

Φυσικά και τα δύο παιχνίδια μου άρεσαν πάρα πολύ (λίγο περισσότερο το Dragonfall) και είναι εξαιρετικές gaming εμπειρίες (ειδικά στην τιμή που προσφέρονται),απλά πάσχουν και τα δύο σε αρκετά κομμάτια του gameplay και οι πραγματικές βελτιώσεις του Dragonfall στο DMS δε νομίζω ότι δικαιολογούν τη διαφορετική αντιμετώπιση των δύο τίτλων.

Κάποια γενικά σχόλια για να τελειώσω το σεντόνι.

Έπαιξα το DMS στο normal και το Dragonfall στο hard.Και τα δύο τα βρήκα γελοιωδώς εύκολα και η HBS πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό κατά τη γνώμη μου.Ίσως ξαναρχίσω το Dragonfall στο very hard για να δω τις διαφορές.Πραγματικά η όποια δυσκολία έχει να κάνει με το ότι δεν ξέρεις πότε και που θα εμφανιστούν οι εχθροί.Δεν έχει να κάνει καθόλου με την τακτική κατά τη διάρκεια της μάχης.Π.χ. μπορεί να καθαρίσεις ένα δωμάτιο,το ασανσέρ για να φύγεις να είναι στην άλλη γωνία και ξαφνικά να πετάγονται άλλοι 10.Και πάλι θα κερδίσεις εύκολα,αλλά μπορεί να χάσεις 1-2 party members τα οποία όμως επιστρέφουν στο safehouse μια χαρά,οπότε...Για παράδειγμα στη μάχη που ανέφερε λίγα posts νωρίτερα ο Hellion,έπαιξα χωρίς τη μάγισσα και με το drone του char μου κατεστραμμένο.Δε χρειάστηκα πάνω από 5 λεπτά.Ο τυπάς με το heal έφυγε μόνο την πρώτη φορά που τον κατέβασα κάπως.Τις υπόλοιπες απλά γινόταν heal κατευθείαν σε full health.Απόρησα,αλλά τελικά μάλλον πλεονέκτημα είναι αυτό,καθώς κάνει heal μόνο το πραγματικό πνεύμα με αποτέλεσμα να το εντοπίζει αυτός για σένα.Τα 15 hp που κάνει heal δε θα πρέπει να είναι τίποτα για τους χαρακτήρες σου σε εκείνο το σημείο,ενώ το barrier δε φάνηκε να επηρεάζει ουσιαστικά καθόλου.
Κι αυτά τα λέω εγώ που είμαι ο ορισμός της μετριότητας στα turn based.Ενδεικτικά στην τελευταία μάχη του Banner Saga έφτυσα κυριολεκτικά αίμα.Καλά,όχι ότι υπάρχουν μάχες που να φτάνουν έστω και στο μισό τη δυσκολία της τελευταίας του Banner Saga βέβαια.

Τέλος,όσον αφορά την αστοχία,εγώ δεν παρατήρησα καμία διαφορά ανάμεσα στο normal του DMS και στο hard του Dragonfall.Τα ποσοστά είναι όντως πλασματικά,αλλά προσωπικά αναφωνώ "thank God" με χαρά,καθώς αν ίσχυαν κιόλας το παιχνίδι θα θύμιζε...interactive movie στη δυσκολία.Αυτό που πρέπει κατ'εμέ να γίνει,είναι να αναγράφονται τα σωστά ποσοστά πάνω από τους εχθρούς (τα οποία ανταποκρίνονται περίπου σε αυτά που είχε ποστάρει ο Adhan).
 

nikoladim

Gelatinous Cube
Joined
Dec 11, 2012
Messages
101
Να προσθεσω παιδια πως τα rewards, ειναι τελειως ανισα... και παραλογα ακριβα. Δεν γινεται να δωσεις 100$ + για τη συλλεκτικη εκδοση... ο θεος να την κανει.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Καλά με τις CE rewards του KS απλά γελάμε. Δεν γίνεται να παίρνεις τις υπερπλήρεις και απίστευτες CE τίτλων όπως το Unity για 150Ε και να ζητάνε άλλα τόσα για μια απλή "big box" έκδοση κάποιου άλλου τίτλου. Σε KS πραγματικά μόνο τα βασικά 15 εκτός κι αν κάποτε φιλοτημηθούν και βάλουν σωστές CE στην σωστή τιμή.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,820
Έχεις χάσει επεισόδια, στο original sin έπαιρνες συλλεκτική με 70 και με τούμπανο περιεχόμενο. Ποιο Unity μου λες τώρα... :lol:
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
Κατ'αρχάς Bump και δεύτερον θέλω λίγο τα φώτα σας

Όσον άφορα το quest της Glory στο Feuerstelle (από τα πιο ενδιαφέροντα so far)

<span class="bbcode_spoiler">Λοιπόν ως αρχικό στόχο έχω βάλει να σώσω τα αθώα παιδάκια, μέσα από τα διπλωματικά μου skills κατάφερα να πείσω την Marta να με ακολουθήσει, φτάνω στο δωμάτιο με το shrine και μπαίνω στο μάιντφακ ρεαλμ/κόλαση/γουατεβερ.

Εδώ λοιπόν έρχεται η επιλογή: το πνεύμα μου δίνει την εναλλακτική να σκοτώσει αυτό τον Harrow με αντάλλαγμα η Glory να ξαναπεράσει στην επιρροή του και να το αφήσω ήσυχο ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς, η άλλη επιλογή που έχω είναι να κάνω purify το shrine να σώσω τα παιδάκια αλλά ο Harrow την γλυτώνει.

Το θέμα είναι ότι κανονικά θα επέλεγα το 2ο αλλά μου φαίνεται λίγο άχρηστο αφού αν αφήσω τον Ηarrow να φύγει απλά θα πάει αλλού και θα συνεχίσει την αίρεση/αδελφότητα/επαγγελματικό σωματείο του.

Επειδή με προβλημάτισε το έψαξα λίγο και από ότι κατάλαβα αν επιλέξω το πρώτο η Glory κατά τη συνέχεια του παιχνιδιού αρχίζει να ξαναεμφανίζει τις δυνάμεις τις (!) και σιγά σιγά αρχίζει να επιστρέφει στην προηγούμενη κατάσταση της. Οπότε αυτήν φαίνεται περισσότερο ως η "κακή" επιλογή.
Εσείς τι προτείνεται ή τι κάνατε στο δικό σας playthrough ?

Υ.Γ. Μην φοβηθείτε να με σποιλαρισετε (ελαφρώς)</span>
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,689
Αμιγώς στα όρια του gameplay, αν επιλέξεις να <span class="bbcode_spoiler">εξαγνίσεις το Shrine και να αφήσεις τον Harrow να ξεφύγει τότε η Glory αποκτάει ένα Healing Spell μετά την αποστολή, ενώ αν διαλέξεις να σκοτώσεις τον Harrow αποκτά μια επιθετική ικανότητα ή spell, δεν θυμάμαι ακριβώς. Επίσης αν διαλέξεις να σκοτώσεις τον Harrow τότε στην τελευταία μάχη θα πρέπει να πολεμήσεις και ενάντια σε αυτήν την φίλη της Glory, αν έχεις παίξει κατάλληλα ώστε να σε συνοδεύσει ως αυτό το σημείο.</span>

Από εκεί και πέρα, το τι θα επιλέξεις ακριβώς δεν επηρεάζει και ιδιαίτερα την εξέλιξη πέρα από ορισμένους διαλόγους στο end-game, και επαφίεται καθαρά στο RP που θες να κάνεις.
 

fever24

Commoner
Joined
Dec 3, 2012
Messages
39
Παιδιά θα ήθελα την βοήθειά σας...
Είμαι ανάμεσα στο returns και στο dragonfall. Ποιά είναι η γνώμη σας;
Αξίζει να ξεκινήσω από το πρώτο ή να πάω κατευθείαν στο δεύτερο;
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,820
Αν σε παίρνει οικονομικά, τσιμπάς και τα 2 αξίζουν. Διαφορετικά πήγαινε με τη μία στο Dragonfall, ανεξάρτητη ιστορία από το returns είναι και είναι κατα γενική ομολογία το ανώτερο game.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,536


fever24 wrote:
Παιδιά θα ήθελα την βοήθειά σας...
Είμαι ανάμεσα στο returns και στο dragonfall. Ποιά είναι η γνώμη σας;
Αξίζει να ξεκινήσω από το πρώτο ή να πάω κατευθείαν στο δεύτερο;</blockquote>

Συντάσσομαι με τον αδερφό Adhan. Αν είναι να επιλέξεις μόνο ένα, Dragonfall δαγκωτό. Αν βρεις σε καμιά προσφορά και το πρώτο (στα πρόσφατα Steam Sales κόστιζε μόλις 1,5€!), αξίζει εξίσου να ασχοληθείς και με αυτό.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,820
https://www.youtube.com/watch?v=2GrMSAjGtHY&index=13&list=PL1Uj0cNo6vn3oAxrduZt8VXpMsGqka0hZ
https://www.youtube.com/watch?v=nt44yteqhhk

Ολόκληρα τα soundtrack των 2 παιχνιδιών είναι διαθέσιμα για κατέβασμα από τους backers (του Hong Kong), λογικά έχετε λάβει e-mail. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
http://store.steampowered.com/app/346940/" class="bbcode_url">Ξεκίνησε το preorder του Hong Kong από Steam , μαζί με sale στα προηγούμενα.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,536
Περίεργο πάντως που γράφει ως ημερομηνία κυκλοφορίας Summer 2015, ενώ στο Kickstarter υπολόγιζαν Οκτώβριο του '15. Ιδωμεν.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,441
Τσίμπησα και εγώ Shadowrun Returns! και Dragonfall στην προσφορά του GOG πριν λίγες μέρες. Ξεκίνησα να παίζω εχθές το βράδυ, με Human Decker, αν και έβαλα και λίγους πόντους σε όπλα και μαγεία ( να έχωμε και κάνα heal <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> ), Επίπεδο δυσκολίας έβαλα Normal.

Το Dead Man's Switch φαίνεται ικανοποιητικό σαν ιστορία μέχρι στιγμής, αν και κάτι έχω αρχίσει να υποψιάζομαι σχετικά με την υπόθεση. Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθώ στην συνέχεια. Μέχρι στιγμής, η εμφανής γραμμικότητα δεν με ενόχλησε, ίσως είμαι πιο επιεικής λόγω του κυβερνοπανκ/μαγικού κόσμου του παιχνιδιού (που φαίνεται να δένει ωραία μέχρι τώρα) και του ποιοτικού γραψίματος που έχω δει ( να τα βλέπει η Bugthesda αυτά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ).
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,943
Πω. 'Αλλο ένα game που σαπίζει στο Steam library μου. Θα παιχτεί μέσα στο καλοκαίρι, γιατί από ότι έχω διαβάσει στο θέμα, πέφτει μαζική αποθέωση (αν και για το Dragonfall κυρίως).

3rd party campaigns - mods που θεωρείτε βασικά are more than welcome.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,820


mits@kos wrote:
3rd party campaigns - mods που θεωρείτε βασικά are more than welcome.</blockquote>

http://www.ragequit.gr/forum/games/1258-shadowrun-returns?start=45#44080

http://www.ragequit.gr/forum/games/1258-shadowrun-returns?start=60#74073

 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,943
Τα τσέκαρα αυτά ντουντ! <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,678
Έχουν αρχίσει και φεύγουν τα κλειδιά για το Shadowrun: Hong-Kong στους backers. Για όσους το έχουν ζητήσει σε GoG θα τους βγάζει μήνυμα "Your game key has expired" έως την ημέρα κυκλοφορίας.

Κατεβάζω τα soundtrack να δω σε τι επίπεδα κυμαίνονται.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,438


Northlander wrote:
Κατεβάζω τα soundtrack να δω σε τι επίπεδα κυμαίνονται.</blockquote>

Πέραν του γενικού facepalm για το MP3@128bit ως μοναδική επιλογή, έχω ακούσει το μισό soundtrack του Shadowrun: Hong Kong και για τα δικά μου γούστα είναι εξαιρετικό. Είχαν και τα προηγούμενα τόσο γαμάτο ost και δε θυμάμαι; Πρέπει να βάλω να τα ξανακούσω...

 
Top Bottom