Steam Next Fests Official Thread: Εντυπώσεις από demos και προτάσεις

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Μήπως είδε κανείς σας το Hail to the Rainbow;

Δεν τσέκαρα το demo ακόμα, αλλά φαίνεται να έχει καλά στοιχεία.

@Adhan: Συμφωνώ για το Mandragora. Νομίζω πως έχει όλα τα συστατικά για να γίνει hit!

Amerzone - The Explorer's Legacy: Προφανώς η οπτική αναβάθμιση σε σχέση με το original (που την εποχή του ήταν graphics showcase) είναι τεράστια. Αλλά προσωπικά θεωρούσα το node-based navigation στα first person adventures ξεπερασμένο ήδη από το 2005 - πλέον και να κυκλοφορήσει ποτέ το Asylum του Cordes, μάλλον δεν θα την παλέψω πάνω από το μποράτσιο 20λεπτο καθαρά εξαιτίας αυτού του θέματος - και δεν μπορώ να χωνέψω πως διατηρήθηκε στο remake. Pass, δυστυχώς.

Τίποτα άλλο, αν και ίσως ρίξω μια ματιά στο Loco Motive.

To Mandragora φαίνεται να έχει τα φόντα να γίνει το Blasphemous του '25 (ή όποτε κυκλοφορεί, ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ ΝΕΟΛΑΙΟΙ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΜΠΟΓΕΡΑΣ). Από τα παιχνίδια που πλέον μ'αρέσει να χαζεύω αλλά ανάθεμα αν θα βρω ποτέ χρόνο να παίξω κανονικά.

πρέπει να 'μαστε ανάμεσα στους 30 εν Ελλάδι και άντε 3000 παγκοσμίως που θυμούνται τα Police Quest και παίζουν ακόμα καινούρια παιχνίδια;
Ντροπή κι αίσχος για την ένδοξη σειρά της παλιάς καλής Sierra. Όχι μόνο πρέπει να είναι παραπάνω αλλά πρέπει να είναι και φανατικοί οπαδοί της σειράς. Και φυσικά τα θυμάμαι όλα καθώς και τον φυσικό διάδοχο που ήταν το BlueForce απο τον ίδιο τον δημιουργό τον Jim Walls που το έφτιαξε όταν έφυγε από την Sierra και πήγε στη Tsunami Games. Μέχρι και Kickstarter έκανε ο Walls για να φτιάξει καινούριο Police Quest. Αλλά όπως ήταν φυσικό δεν τα κατάφερε.

Ωραίες εποχές. Τότε που έβγαιναν και adventure πιο γήινα. Που δεν ήταν στη σφαίρα του fantasy ή του sci-fi. Ούτε χρειαζόταν να σώζουμε τον κόσμο συνέχεια. Απλά ντετεκτιβίστικα adventures.

Πώς νιώθεις Αρχαιότατε Γκουνελιόν που πρέπει να 'μαστε ανάμεσα στους 30 εν Ελλάδι και άντε 3000 παγκοσμίως που θυμούνται τα Police Quest και παίζουν ακόμα καινούρια παιχνίδια; :D
Και από τους 30 εν Ελλάδι οι 20 είναι σαφώς συμφορουμίτες, να τα βλογάμε τα γένια μας.

Ωραίες εποχές. Τότε που έβγαιναν και adventure πιο γήινα. Που δεν ήταν στη σφαίρα του fantasy ή του sci-fi. Ούτε χρειαζόταν να σώζουμε τον κόσμο συνέχεια. Απλά ντετεκτιβίστικα adventures.
Jack Orlando sends his regards.

Είχε έναν κάκιστο γρίφο-bug που έκοβε την πρόοδο κάπου στη μέση του παιχνιδιού.

Και από τα 100 inventory items που σήκωνες, τα 50 ήταν red herrings που δε χρησίμευαν πουθενά.

Αν εξαιρέσουμε το μπαγκαρισμενο γρίφο(που φυσικά την πάτησα κι εγώ) μια χαρά ήταν

Και από τους 30 εν Ελλάδι οι 20 είναι σαφώς συμφορουμίτες, να τα βλογάμε τα γένια μας.

Στάνταρ, άλλωστε πού να πας αν είσαι αυτής της συνομοταξίας; Στο IGN;

Χαλαρά ένα από τα χειρότερα παιχνίδια που έχουν πέσει στα χέρια μου το Jack Orlando.

Όσον αφορά το Next Fest, μόνο τρία παιχνίδια δοκίμασα αυτή τη φορά και με το ζόρι ένα εικοσάλεπτο έκαστο.

Loco Motive: Θα ακουστεί τέρμα γεροπαράξενο, αλλά αναρωτιόμουν μήπως θα το προτιμούσα βουβό :oops: Όχι ότι είναι άσχημες οι ερμηνείες, απλά κάτι δεν μου κολλούσε απόλυτα. Γενικά όμως δείχνει δυνατό, μπήκε wishlist.

AngelGaze: Τα screenshots κάτι μου έκαναν, αλλά το ίδιο το game δεν. Είχε έναν αέρα μπουρδοδηθενιάς, το έκλεισα στο τέταρτο. Next.

Tenebris Somnia: Είχε ρίξει trailer ο Adhan και είπα να το τσεκάρω. Ακραία ρετροπιξελούμπα αλλά με ενδιάμεσες live action σκηνές βγαλμένες από φοιτητικό project. Η ιδέα να παντρέψουν πιξελωτό adventure αλά 5 Days A Stranger με στοιχεία survival horror έχει ένα ενδιαφέρον αλλά η εκτέλεση θέλει δουλίτσα. Πολλή δουλίτσα. Οι μάχες ειδικά με αγανάκτησαν τόσο που μετά τα 4-5 game overs το έστειλα στον αγύριστο.

Άντε και του χρόνου

Λίγα για το Orlando, είχε ένα τέλειο σημείο που πάταγες οσεσδήποτε σφαλιάρες σε έναν διοπτροφόρο Ιταλό και έπαιρνες πάντα την απάντηση "Easy, Orlando!". Παίζαμε παρέα με ξάδερφο και μας είχε πιάσει νευρικό, παίζει να ρίξαμε τριψήφιο αριθμό σφαλιάρες. Ακόμα πετάμε μεταξύ μας στο άκυρο "easy, Orlando!".

Σίγουρα μόνο ένα ήταν το game-breaking bug στο Jack Orlando? Θυμάμαι πως φυσικά είχα πέσει πάνω στο "επίσημο", αλλά εκτός από αυτό, είχα και άλλες μια-δυο περιπτώσεις που είχα κολλήσει, είδα walkthrough, και αυτό που έλεγε απλά δεν γινόταν, τα items δεν ήταν εκεί/ο διάλογος δεν γινόταν trigger. Θα μπορούσε να είναι βέβαια και λάθος του walkthrough, αλλά όταν κάποτε απυήδησα και πήγα με το walkthrough στο χέρι, κατάφερα να τερματίσω. Πολύ υπομονή είχα νέος.

Δεν ηταν τραγικό μωρέ, αλλά είχε την ατυχία να βγει μετριο-ΟΚ σε μια εποχή που ο πήχης βρισκόταν σε δυσθεώρητα ύψη κι οι περισσότεροι δεν είχαμε την πολυτέλεια να δούμε πάνω από 2-3 τίτλους το χρόνο.

Μαλαντρουά να το προσέξεις αυτό με τα εικοσάλεπτα, έτσι ξεκινά η Θλιβερά Μοιραία Μπορατσίτιδα και θα ψάχνει για εμότζι Κοπόλα ο 'Χούκος μας.

Είδα ένα βίντεο του Second Wind με προτάσεις που μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες :

Loco Motive: Θα ακουστεί τέρμα γεροπαράξενο, αλλά αναρωτιόμουν μήπως θα το προτιμούσα βουβό :oops: Όχι ότι είναι άσχημες οι ερμηνείες, απλά κάτι δεν μου κολλούσε απόλυτα. Γενικά όμως δείχνει δυνατό, μπήκε wishlist.
Το συγκεκριμένο το έχω πολύ καιρό στη wishlist μου. Από την πρώτη φορά που κάποιος το ανέφερε εδώ μέσα πριν καιρό. Συμπαθάτε με δεν θυμάμαι ποιος ήταν. Για κάποιο λόγο με τράβηξε από την πρώτη στιγμή. Το demo δεν το έχω παίξει.

english.jpg

Back