ωωωωωω τι έχουμε εδώ; μάστερσεφ ρέικουι εντίσιο;
Το ψωμί που πόσταρα στο άλλο thread για τον ψωφουλίνο είναι το παρακάτω
Φτιάξε το ωραιότερο σπιτικό ψωμί!
www.argiro.gr

Αν θέλετε να το κάνετε πίτσα μετά το πρώτο φούσκωμα 40 λεπτών το ανοίγετε με τον πλάστη (μην προσπαθήσετε τίποτα φρίσμπι ιπτάμενες πίτσες δεν είναι αρκετά λαστιχένιο αυτό το ζμαρ) και το αφήνετε να φουσκώσει για δεύτερο φούσκωμα 1 ώρα ή λιγότερο (ανάλογα την θερμοκρασία που έχει).
Βοηθάει πολύ να δείτε και αυτά τα tips:
12 μυστικά για το καλύτερο σπιτικό ψωμί | Argiro.gr
Βασικό pro-tip πριν κάνετε οτιδήποτε να διαβάσετε πρώτα την συνταγή και μετά να ξεκινήσετε (όχι δεν είναι αυτονόητο

)
Η σάλτσα για την πίτσα (δεν γράφω ποσότητες, κατά τις προτιμήσεις σας βάλτε):
πουμαρό (αν θέλετε φρέσκια ντομάτα ή ψιλοκομμένη κονσέρβας μην ξεχάσετε να βάλετε και ζάχαρη να σπάσει η ξινάδα)
βασιλικός
ρίγανη
ένα τσίκ πιπέρι μαύρο (το άσπρο μυρίζει σκατά σκύλου)
κρεμμύδι
σκόρδο
αλάτι (όχι πολύ θυμηθείτε το τυρί από πάνω που θα βάλετε κατά 90% γκούντα είναι πολύ αλμυρό από μόνο του)
ελαιόλαδο
Τα πετάτε όλα στο μπλέντερ και μετά τα βράζετε στην πιο μεγάλη κατσαρόλα που έχετε, γιατί αυτός ο σατανάς πιτσιλάει μέχρι το έβερεστ.
Δεν θέλει πολύ, μετά παραπάνω υλικά βάλτε και ένα ποτήρι νερό σε μέτρια φωτιά (πχ 2/3) και ανακατεύετε κάθε λίγο μέχρι να πιει το νερό και να γίνει πηχτό.
Πολύ σημαντικό να την αφήσετε να παγώσει πριν την βάλετε επάνω στο ζμάρ
Αν το ζμάρ έχει φουσκώσει πολύ περάστε το μια με τον πλάστη χαλαρά, μετά δεν θα φουσκώσει γιατί θα έχει την σάλτσα επάνω του και θα το υγραίνει (

)
Για τα υλικά φυσικά βάλτε ότι γουστάρετε, οι Ιταλοί βάζουν πρώτα σάλτσα και τυρί και μετά τα υπόλοιπα από πάνω, οι Αμερικανοί βάζουν πρώτα σάλτσα και τα υλικά και τέλος το τυρί.
Εγώ την έκανα Αμερικάνικη και έβαλα επάνω επάνω μόνο τα μανιτάρια γιατί τα είχα κόψει χοντρά και ήθελα να ψηθούν καλά (και δεν αρέσουν στην γυναίκα οπότε να μπορεί να τα βρει εύκολα να τα αφαιρέσει).
Καλή επιτυχία
(αν πάρω πολλά likes
ΔΕΝ θα ανεβάσω βίντεο με Πετρετζίκη)
@tinapeis ρε μου αρέσουν και εμένα πολύ αυτά τα θαλασσινά αλλά πήγα να πάρω σουπιές και είναι πανάκριβες, γενικά τα θαλασσινά είναι φωτιά.