Συνταγες Της Προκοπης

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Πείτε καμιά ιδέα ρε σεις για κανα καλο ΓΚΡΕΑΣ για κύριο γεύμα το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής.

Μέχρι στιγμής:
  • Βράδυ πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα έχω στο νου κοτόπουλο φρικασέ και σεφταλιές.
  • Πασχα έχει κάρβουνα για Αρνί,Χοιρινές, Μοσχαρίσιες, λουκάνικα και μπατζέτες
  • Τρίτη-Τετάρτη έχει Χοιρινές με πατάτες στο φούρνο

Θέλω αν γίνεται να μην έχει ρύζι,μακαρόνια η πατάτες γιατί με βάση τις προηγούμενες μέρες παίζει να στουμπώσω...ανοιχτός σε προτάσεις!
 
Τι λαδόκολλα ρε; Εξ αρχής το αρνί μπαίνει πάνω στην φωτιά και το ψήνεις με τέχνη και μεράκι. Το ανεβοκατεβαζεις αναλόγως την πορεία που θα πάρει και προσέχεις να ψηθεί μέχρι μέσα.
Εγώ εννοείται ότι έχω ετοιμάσει τα πάντα για την Κυριακή και θα ψήσουμε στην αυλή, όπως όλο το χωριό άλλωστε.

Τώρα για να φτιάξεις κάτι υπερνοστιμο στον φούρνο, χοιρινό κότσι στην γάστρα. Μπούτι από αρνάκι ή κατσικάκι, παραγεμισμένο με σκόρδο και χοντρό αλάτι, επίσης στην γάστρα αλλιώς αν είσαι μερακλής και θες βρωμερή τσίκνα, σπληναντερο

Η μόνη ορθόδοξη εναλλακτική βέβαια στο αρνί είναι μία σούβλα κοντοσούβλι προβατίνα, μία σούβλα κοτόπουλο και πολλά παιδακια προβατίνας.
 
Γιατί του απαντάς σοβαρά? Αφού ο πατέρας του είναι χασάπης. Ξέρει το παιδί. :trollface:

Λίγος υδατάνθρακας πάντα χρειάζεται. Προτείνω πλιγούρι χοντρό, βρασμένο σκέτο με λίγο αλατάκι. Ανακατεύεις με τα λάδια του κρεάτος στο πιάτο, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω.
 
Ρε πιο κομμάτι του ζωου να πάρω ρωτάω 😅
 
Το κότσι και το μπούτι δεν σου κάνουν; Εντάξει το σπληναντερο πες δεν είναι ακριβώς κομμάτι, αλλά δεν παύει να είναι λουκούμι
 
Δεν ξέρω, σκεφτόμουν για το μπροστά ένα τέταρτο του αρνιού ολόκληρο να μπει ακοπο. Σπαλα, κότσι, και λίγο από τα πλευρά
 
Στη γάστρα θα το ψήσεις?

Αναλόγως το μαγείρεμα κοιτάζεις διαφορετικό κομμάτι λόγω του ποσοστού λίπους. Γαστρούλα τσίμπα μπούτι-νεφραμιά.
 
Στη γάστρα θα το ψήσεις?

Αναλόγως το μαγείρεμα κοιτάζεις διαφορετικό κομμάτι λόγω του ποσοστού λίπους. Γαστρούλα τσίμπα μπούτι-νεφραμιά.
ναι, για αυτό κοίταζα το μπροστά τεταρτημόριο, γιατί έχει η σπάλα πολύ ωραίο λίπος λέει
 
είσαι ο τρίτος που το λέει :p
αν δεν βρώμαγε αρνίλα από χιλιόμετρο θα το πήγαινα πίσω :p
 
Οκ το πέτυχα αρκετά προς αυτό που λέω "ψητοβραστο" που είναι όπως το σούβλας. Δηλαδή ψημένο απέξω σαν βρασμένο στα ζουμιά του μέσα.
Προς απογοήτευση της γυναίκας πυ δεν της αρέσει στην σούβλα 😂😂

IMG_20200418_224025_resize_37.jpgIMG_20200418_224006_resize_18.jpg
 
IMG_20200419_104115 (1).jpg


λοιπον, με τριγκάρατε καναγιες και δεν ειναι σωστο. αυτο το πραμα δεν το εφτιαξα εγω αλλά ο Άθρωπος που με χαρισε στην υφηλιο ο κυριος Νώντας. 89 ετων, καθε χρονο κανει αυτη τη δουλεια.

δεν ειναι ενα απλο αρνι. δε θα ετρωγα τον πολυτιμο χρονο σας με κατι ρουστίκ, ω μαστερ σεφς του ρεηκουί.
ο κυρ νωντας βαζει μεσα στον αμνο διαφορες υπεροχες πρασιναδες και χορταρικα, κουτσουναδες, σεσκουλα, πρασο (γκουγκλαρετε αν εχετε αγνωστες λεξεις, βαριεμαι να πω) και δυστυχως εκτος απ αυτα, βαζει επισης ρυζι κα;ι μπλιαξ σταφιδες. μετα, προφανως, και εδω ειναι το παραδοσιακο κομματι που του αρεσει, πιανει χοντρο σπαγγο και σακοραφα οπως τη λεει και το ραβει.

αυτο ολο το αφηνει ολο το βραδυ να σιγοψηνεται στους 100 βαθ. περιπου και το μεσημερι του πασχα το βγανει.
εγω ο περιεργος τρωω μονο το απ εξω, δεν πλησιαζω τη γεμιση, αλλά ολο το κρεας παιρνει ενα φοβερο αρωμα, πρεπει να το ζησεις, τι να λεω τωρα....
το φαι αυτο λεγεται πάτουδα και προφανως ειναι συνταγη απ την απειρανθο της ναξου και ο κυρ νωντας δεν εχει πειραξει ουτε τελεία απ τη συνταγη που εφτιαχνε η κυρια παρασκευουλα, η μανα του.


εντιτ: απο περιεργεια γκουγκλαρα. δεν βρηκα τιποτα που να μοιαζει, εκτος απο κρητικη πατούδα, που ειναι ασχετο, γλυκια συνταγη.
οπότε καναγιες, εχετε σε παγκοσμια αποκλειστικοτητα το πιάτο. αμα εχετε ορεξη, δοκιμαστε καμια φορα να το φτιαξετε και πειτε.
αυτα.
 

Attachments

  • IMG_20200419_104115 (2).jpg
    IMG_20200419_104115 (2).jpg
    563.8 KB · Views: 2
Ευχαριστώ BB, άμα του χρόνου δεις έναν μυστηριώδη αλλά γοητευτικό τύπο με μπλουζάκι ragequit να φτιάνει πάτουδα στα προκριματικά του Master Chef, να ξέρεις θα είμαι εγώ. Και άμα φτάσω να κερδίσω τα 50.000 ευρώ, τα 5k στον κυρ-Νώντα, εγώ είμαι ξηγημένος σε κάτι τέτοια.
 
το σκεφτηκα ωρε γκου...
οτι ξερω γω θα ρθει σε κανενα πιατο αποχωρησης κανενας σεφ και θα το βαλει διαγωνισμα στους ρεμπεσκεδες του μαστερσεφ.

χαλαλι σου ρε γκου η συνταγη. αλλά ειναι για μερακληδικο πασχα. θελει ωρες πολλες, αυτο ειναι το μυστικο, δεν μπορει να φτιαχτει ουτε σε μια, ουτε σε 2 ωρες.
χρονια τον ψηνω να αφησει εκτος ρυζι και σταφιδες και να το κανει μονο με πρασιναδα, αλλά δεν υπαρχει μια στο εκατομυριο τετοια πιθανοτητα.


καπου εδω θα πεταχτει ο διατροφολογος του ρεηκουί, το φαλακρο βελος με την βελουδινη-φωνη-που-ερεθιζει-τον-χρονό και θα μου σπασει τα νευρα, εξηγωντας με επιχειρηματα γιατι ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για την συνταγη το ρυζι και οι σταφιδες, βαζοντας μεσα λεξεις οπως πρωτεινες, υδατανθρακες, λιπαρα κλπ κλπ.
 
Πράδερ, εδώ πέρα το λέν κλέφτκο, κάποιοι το λεν και χαρτόδεμα. Το ρύζι δεν ξέρω αν είναι μέρος της συνταγής και το κατήργησαν ή αν το τρώγαν σκέτο, και το τρώμε το βράδυ της Ανάστασης. Μπαίνει το πρωί πριν την πρώτη ανάσταση και μετά την λειτουργία, στις 3 το πρωι ρε φλώροι και κατεβαίνει με πολύ κρασί. Η αυθεντική συνταγή γίνεται σε βαθιά ψησταριά ή ξυλόφουρνο με πουρνάρια, αλλά ποιος θα κάτσει να κάνει τον θερμανστή δεν ξέρω... μαρτύριο... Αυτοί που το τυλίγουν με λαδόκολλες το λεν χαρτόδεμα, αλλά είναι φλωριά έτσι ρε καναγιες.

Τώρα για την γέμιση, παίζουν αγριόχορτα, κάποια μυρωδικά επίσης άγρια της εποχής, σταφίδες, σκόρδο και κρεμμύδι.

Εμείς εφέτο λιτά πράματα. Ίσα ίσα που έμπηξα τρεις φωτιές. Μία μάνα για να βγάζει κάρβουνα και να ταιζει τις αλλες δύο όπου οι γεροντότεροι, ακα 50αρηδες γυρνουσαν τις σουβλες να φαει το σοι.

Το λιόπανο είναι για να μην μας δει ο δορυφόρος του Χαρδαλιά
94021935_539023163423149_8538217645248348160_n.jpg
 
τι ζουμε μαλακες μου....
κοκορετσι στο κρυφο σχολειό... με αποκρυψη - παραλλαγη για να μην κατεβει το ντροουν του χαρντ να μας κοψει κληση.
δεν εχετε καμια ρεμινγκτον ρε χρονό να το κατεβασετε το γαμηδι, αν τολμησει και εμφανιστει στον οριζοντα?
 
Η αλήθεια είναι ότι το απλώσαμε από το μπαλκόνι για να μην βαράει ο Ήλιος μιας που κοντοσούβλια, κοκορέτσι και μισό αρνί καταναλώθηκαν επί τόπου. Οπότε μαζί με το ψήσιμο κλείσαμε 8 ωρο
 
Back
Top