Torment: Tides of Numenera

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Μέχρι το τέλος του Sagus Cliffs και της Valley of Dead Heroes, ήμουν έτοιμος να βάλω 75-78%. Κατόπιν ξεκινά μια κατηφόρα τόσο άγρια, που καταστρέφει οποιαδήποτε θετική εντύπωση μπορεί να σου είχε σχηματισθεί ως εκείνο το σημείο. Αν τώρα συνυπολογίσουμε και την ψυχρολούσια του "φινάλε" όπως και την επαλήθευση της υποψίας μας πως καμία απολύτως επιλογή μας δεν έχει σημασία κατά την διάρκεια της περιπέτειας, καταλήγουμε στο 60%. <br><br><span class="bbcode_spoiler"> Εντωμεταξύ το φινάλε είναι ουσιαστικά μια σειρά από άχαρα slides (υποδέεστερα ακόμη και του artwork των Meres) στο πλάι της οθόνης, όπου, κρατηθείτε, μας περιγράφεται, όσο πιο συνοπτικά γίνεται, τί απέγινε ο κάθε NPC που συναντήσαμε -πέντε όλοι κι όλοι, δεν γίνεται κανάς χαμός ιδιαίτερος- και κατόπιν, σε πλήρη παρωδία των εξαιρετικών αντίστοιχων φινάλε των Troika/Black Isle/Obsidian, έχουμε κάποια τυχαία slides για τις...εκβάσεις τελειωμένων side quests τα οποία ουδέποτε αφορούσαν κάτι σημαντικό. Σε φάση "Ρε παιδιά...slides ξεχάσαμε να βάλουμε...αμάααν, θα τα ζητάνε τα αρρωστάκια. Πωπώ...γρήγορα, γράφτε ό,τι προλαβαίνετε, τα πρόβατα θα τα χάψουν αμάσητα!")</span>
 
Ετοιμαζόμουν να γράψω ποστ με το τι με ενόχλησε στο NuTorment τώρα που το τελείωσα, αλλά βγαίνει wall of text. Ίσως το σηκώσω ως editorial αύριο-μεθαύριο για έξτρα περίσκεψη και οργισμένες αντιδράσεις.<br><br>Hint: o Στέφανος είχε δίκιο. Κάποια ζώα δεν τον πιστεύανε, κάποια ζώα δεν τον πιστεύανε. Τώρα θα τον πιστέψουν, ευτυχώς, και τα ζώα.
 
Γκουνελιώτη έλα στην αγκαλιά μου! Το ψευδοχαρντκόρ RPG μένος μας, θα γκρεμίσει σπίτια!
 
Από τους καλύτερους reviewers στο youtube, λεπτολόγος όπως πάντα  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br><br>https://www.youtube.com/watch?v=r-ft5S_rMwA<br><br>Λέω να το ξεκινήσω σήμερα, τώρα διαβάζω το manual  ^.^
 
Ξεκινησα ενα playthrough με την ευκαιρια στο planescape torment... ειμαι κοντα στην μεση της περιπετειας.<br>ειναι καλο μεν, αλλα οχι και αυτη η θεϊλα που πανε να του αποδωσουν.<br>Σιγουρα πολυ καλο! Δοκιμαζω playthrough χωρις μαχες. Εχει τη γλυκα του μεν, αλλα επειδη ολα ειναι υποκειμενικα σε τουτη τη ζωη... δεν τρελαθηκα κιολας!<br>Απλα πολυ πολυ καλο!<br>παιζω χωρις τα mods και να πω οτι εχω την gog εκδοση (2 cd) και οχι την φυσικα εκδοση που ηταν 4 cd. Δεν ξερω αν εκεινο ειχε κατι παραπανω.
 
Και μώλις τέλειωσα τη Νεκρόπολη. So far, so good. Για να δούμε τώρα.
 
Στο menu screen του Wasteland 2 είχαμε κάτω δεξιά ένα ειρωνικό παραθυράκι για το "Red Boots DLC, only 49,95!" ως ειρωνεία στο σύστημα των DLC.<br><br>Στο NuTorment έχουμε αυτό: https://store.playstation.com/#!/en-gb/games/addons/mindforged-synthsteel-plating-/cid=EP2911-CUSA05827_00-MINDFORGED000001<br><br>Προφανώς και είναι μλκίες της εκδότριας Techland αυτά, προσπάθειες να αρμέξουν τους κονσολάδες... αλλά ακόμα και έτσι ρε γμτ, έλεος.
 
Με τα πανάθλια γραφικά του Numenera, θα ήθελα να ήξερα ποιο ζώον θα τα σκάσει για "αισθητικό" DLC. Όχι πως θα εκπλαγώ αν γίνει και best-seller δλδ, εδώ έγινε ο Τράμπ πρόεδρος, πολλά απίστευτα συμβαίνουν.
 
<blockquote><br>Ξεκινησα ενα playthrough με την ευκαιρια στο planescape torment... ειμαι κοντα στην μεση της περιπετειας.JulyJuly<br>ειναι καλο μεν, αλλα οχι και αυτη η θεϊλα που πανε να του αποδωσουν.<br>Σιγουρα πολυ καλο! Δοκιμαζω playthrough χωρις μαχες. Εχει τη γλυκα του μεν, αλλα επειδη ολα ειναι υποκειμενικα σε τουτη τη ζωη... δεν τρελαθηκα κιολας!<br>Απλα πολυ πολυ καλο!<br>παιζω χωρις τα mods και να πω οτι εχω την gog εκδοση (2 cd) και οχι την φυσικα εκδοση που ηταν 4 cd. Δεν ξερω αν εκεινο ειχε κατι παραπανω.<br></blockquote><br><br>Σίγουρα το πόσο θα σου αρέσει κάτι είναι υποκειμενικό, για τον συγκεκριμένο τίτλο για μένα οι μάχες ήταν αγγαρεία. <br>Το παν στο torment είναι η εμβάθυνση στον χαρακτήρα του nameless one, να νιώσεις τον πόνο του, να κουβαλήσεις μαζί του το μαρτύριο του, να αναρωτηθείς και εσύ για θα ερωτήματα που τον βασανίζουν.<br>Αν δεν τα έχεις νιώσει αυτά, δύσκολα να σε εντυπωσιάσει το παιχνίδι.<br>Αν συμβεί το αντίθετο όμως, τότε πρόκειται για μια μοναδική, αλησμόνητη εμπειρία που Προσωπικά δεν έχω νιώσει από κανένα άλλο παιχνίδι
 
<blockquote><br>Προφανώς και είναι μλκίες της εκδότριας Techland αυτά, προσπάθειες να αρμέξουν τους κονσολάδες... αλλά ακόμα και έτσι ρε γμτ, έλεος.<br></blockquote><br><br>Το έχουν μέσα όλες οι retail. Οπότε είναι σίγουρα ιδέα της Techland.
 
<blockquote>Το έχουν μέσα όλες οι retail. Οπότε είναι σίγουρα ιδέα της Techland.</blockquote>Έχει φοβερές ιδέες αυτή η Techland. Αρχίζοντας με το οτι έβγαλε τέτοιο παιχνίδι για Playstation. Θα πάει μπροστά.
 
Μπορεί και να ήταν της inXile απόφαση για να βγει σε κονσόλες. Λεφτά κοιτάνε, ακόμη κι αν το target audience τους δεν είναι εκεί. Πάντως, απ&#039; όσο θυμάμαι το Wasteland 2 δεν πρέπει να τα είχε πάει ιδιαίτερα καλά.
 
Wall of Text incoming.<br><br><br>http://www.ragequit.gr/editorials/adventurers-guild/item/tides-of-numenera-what-can-change-the-nature-of-a-meh
 
Home page? Και τι το κάνετε; Κάτι κριτικές βλέπω, αλλά δεν έχω ακούσει για συντακτική ομάδα.
 
Όλα καλά αυτά που λες Κώστα και θα συμφωνήσω γενικά με τα points σου. Απ&#039;όσο τουλάχιστον έχω ως τώρα δει. Για last castoff και main story έχεις απόλυτο δίκιο, φτωχό και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όταν βάλεις και τη σύγκριση με Torment στην εξίσωση δε, κλάφτα Χαράλαμπε. Για companions επίσης 100% μαζί σου, που ο Vhailor και η Fall-from-Grace και ναι ρε γμτ όταν συνάντησα τον Genocide, πως τον κάνω recruit σκέφτηκα. Σε όλα αυτά ας προστεθούν και τα άσχημα γραφικά. Και το τονίζω άσχημα, όχι φτωχά, άσχημα. Κάποιες τοποθεσίες και τα όλα κι&#039;όλα 8 chiaroscuro πορτραίτα που έχω δει το μόνο αξιόλογο σημείο ως τώρα. Και πράγματι είναι να αναρωτιέσαι τι τα κάναν τα λεφτά.<br><br>Αυτό το παιχνίδι δεν είναι Torment και όμως δε μπορώ να πω ακόμα πως το έχω σιχαθεί. Ίσα ίσα που κυρίως λόγω του πολύ ενδιαφέροντος κόσμου του, των crisis και γενικότερα της μη-combat προσέγγισης του βρίσκώ λόγους να θέλω να συνεχίσω. Επιφυλάσσομαι για την συνέχεια και ελπίζω να συνεχίσω να έχω μια πιο θετική, απο τη δική σου και του Μποράτσου, απόψη ως το τέλος.
 
To twist στο τέλος του Miel Avest ήταν η πρώτη φορά που είπα "ρε δε μας παρατάτε". Ευτυχώς το Bloom που ακολουθεί έχει κάποιο ενδιαφέρον. Αν και σαφέστατα λιγότερο προσεγμένο απο τα Sagus Cliffs, είναι κάπως προφανές πως δε ξόδεψαν όσο χρόνο θα έπρεπε σε αυτό. Έτσι ξέφυγαν και κάποια ανόητα bugs. <br>πχ και το εννοώ το spoilers.<br><span class="bbcode_spoiler">Σα φτάσαμε στο Bloom ο Dracogen λέει πως μυρίζει πάνω μας το άρωμα του γκαίουλα του Tybir και πως θέλει να του μιλήσει αν γίνεται. Φυσικά δεν τον είχα στο party μου και έτσι συνέχισα αγνοώντας το request. Δυο περιοχές παραπέρα όμως η Rhin μας αφήνει χρόνους και έτσι μιας και τώρα είχα κενό στο team λέω να καλέσω την αδερφάρα με τη μπρούτζινη σφαίρα και να δω τι θέλει ο Dracogen. Με τον που τον καλώ και του μιλάω αρχίζει να κλαίγεται πως ο γκόμενος του είναι εδώ γύρω και θέλει να τον δει. Μιλώντας στον Dracogen πράγματι στα ίχνη του εραστή βρισκόμαστε, ώσπου τελικά μαθαίνουμε πως ο επιβήτωρ κάπου τα τίναξε. Και να κλάμα ο πουσταράς και να δάκρυ. Τον αφήνω να ηρεμήσει. Του μιλώ ξανά και μου λέει πως το γκόμενο δε θέλει να τον ξαναδεί και γενικά κάνει πως τα ξέχασε όλα τα προηγούμενα. Άβυσος η ψυχή της αδερφής ρε παιδάκι μου, σχεδόν γυναικεία, σκέφτομαι εγώ ή απλά ανόητο bug που δε τσεκάρει τη σειρά των διαλόγων. Όπως και να έχει δείχνει έλλειψη προσοχής.</span><br><br>Ναι λοιπόν μπορώ να πω πως η ποιότητα πέφτει. Αλλά ακόμα το παλεύω.
 
Άλας, καταλαβαίνω τί θέλεις να πεις και προσωπικά θεωρώ πως ολόκληρο το quest και ο χαρακτήρας του Tybir είναι από τις ατυχέστερες στιγμές του παιχνιδιού, εντελώς αταίριαστα και βεβιασμένα παραχωμένα στην ροή του δράσης.<br><br>Θα σου ζητήσω όμως να προσέχεις πώς εκφράζεσαι. Το Ragequit δεν είναι ούτε Codex, ούτε WebWar, ούτε 4chan και σίγουρα ούτε πρατήριο "alt right" σημαιακίων. Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να συνεχίσουμε τον εποικοδομητικό μας διάλογο περί του τί συνιστά ή όχι σωστή γραφή σε ένα RPG με τρόπο τέτοιο ώστε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στην κουβέντα.<br><br>Μοναδική καλογραμμένη NPC είναι η Rhin στο παιχνίδι και αυτή δυστυχώς, ουσιαστικά πρέπει να υποπτευθείς πώς θα εξελιχθεί από εμπειρία με αντίστοιχους "άχρηστους" NPC&#039;s σε παλαιότερα RPG&#039;s. Να έχεις υπ&#039; όψιν σου πως από εδώ και πέρα η ποιότητα του παιχνιδιού θα βρίσκεται σε διαρκή πτώση, με αποθέωση το...οι Θεοί να το κάνουν, φινάλε του.
 
δεν ξέρω τι λέτε για το game πάντως το αγαλματάκι στον κολέκτορα είναι απίστευτο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 
Ας θυμηθούμε λίγο ένα παλιό προμο-βιντεάκι με "first glimpse" υλικό από το 2015.<br><br>https://www.youtube.com/watch?v=Gd43NYBzHuk<br><br>Δείτε λίγο τα γραφικά, μετά πάτε στο 0:40 και δείτε τα πορτρέτα των NPCs, και προς το τέλος δείτε και λίγες περιοχές που εν τέλει κόπηκαν τελείως από το παιχνίδι.<br><br>Ντάξει, είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ πως κάτι πήγε τελείως στραβά σε κάποια φάση του development cycle.
 
Μποράτσο ακριβώς όπως τα λες για τον Tybir. Σα σφήνα μοιάζει, δε δένει οργανικά ο χαρακτήρας. Δε συμφωνώ όμως και τόσο για την Rhin, αδιάφορη μου ήταν και ναι βάση του ότι σα την έκανε μου άφησε πίσω κάτι θα ξαφνιαστώ ιδιαιτέρως αν δεν επιστρέψει σε φάση ενήλικη αμαζόνα και δεν αρχίσει αργότερα να θερίζει. Και αν όντως το κάνει, άλλη μια κοινοτυπία και αυτός ο χαρακτήρας. Για μένα ενδιαφέρον companion είναι η Callistege, μου άρεσε και η αποκάλυψη αργότερα στο παιχνίδι για το πως επηρέασε το αρχικό Tidal burst αυτή και τον Aligern. Κυρίως γιατί το είχα ουσιαστικά ξεχάσει σε εκείνο το σημείο.<br><br>Πάντως αν και με έχει κάπως ενοχλήσει η εξέλιξη απο Miel Avest και μετά, το παιχνίδι δε το έχω τελειώσει. Οπότε μπορεί ακόμα ή να δείξει χαρακτήρα, ή να με χαλάσει περισσότερο. Βλέπουμε.<br><br>Υ/Γ Όσο για τις εκφράσεις που λες, περισσότερο σα κοινωνικό πείραμα τις έβαλα (θα πρόσεξες πως περιορίζονται κάτω απο spoiler με διπλό warning), παρά σαν έκφραση πως το λες "alt-right σημαιακίου" ότι και αν είναι αυτό. Αν τόσο ενοχλούν τη διεύθυνση όμως, οκ. Όχι πως χαρακτήρες στυλ Tybir αξίζουν καλύτερες περιγραφές, αλλά λέμε τώρα. :pP<br><br>EDIT:<br>@Hellion<br>Φαίνεται πολύ καλύτερο το UI στο video απο το τελικό, όχι πως είναι πράγματι καλό, αλλά όταν το τελικό είναι αυτό το έκτρωμα... <br>Πάντως ναι, απ&#039;όσα βλέπω έπεσε γερό μαχαίρι στο παιχνίδι. Όλο και περισσότερο πείθομαι πως απλά τα χρήματα για το Numenera πήγαν σε άλλα projects και τούτο το άφησαν παραπονεμένο. Τα ιδιαίτερα άσχημα γραφικά είναι καλό giveaway. Γιατί το Pillars πχ με λιγότερο kickstart είναι 30 φορές πιο όμορφο; Στη πρώτη σκηνή του παιχνιδιού, εκεί που επιλέγεις κλάση, είναι λες και δεν υπάρχουν καν textures. Και για πρώτη σκηνή, ε ήθελε κάτι παραπάνω.
 
Back
Top