Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Είναι άκρως ενδιαφέρουσα η εφαρμογή στατιστικής και θεωρίας παιγνίων σε τέτοια ζητήματα. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι μεταδιδακτορικός μαθηματικός για να κάνεις σωστή ενσωμάτωση ενός τέτοιου συστήματος σε βιντεοπαιχνίδια, ώστε να ανταποκρίνεται αυτό που βλέπει ο παίκτης σε πραγματικό στοχαστικό λογάριθμο. Αλλά σίγουρα θέλει αρκετό σκάλισμα για να δουλέψει σωστά.<br><br>Παράδειγμα τρανό το XCOM2 (και ειδικότερο το Long War mod, όπου έριξαν ολόκληρο κατεβατό για το πώς αντιμετωπίζεται το hit chance και τι αντίκτυπο έχει στην τελική πράξη).
 
Θυμάμαι ότι κάπου διάβαζα, ότι σε μια αναφορά προς την Ελισάβετ (του 16ου αιώνα) γίνονταν σύγκριση του long bow με το αρκεβούζιο (αν θυμάμαι καλά), Το longbow υπερείχε παντού, εκτός από ένα σημείο. Ήθελε πολύ περισσότερη εξάσκηση.<br><br>Αντίστοιχα, το skill ενός χαρακτήρα όσον αφορά την χρήση πυροβόλων όπλων, θα έπρεπε να ανεβαίνει και πιο γρήγορα σε σχέση πχ με το skill τοξοβολίας. Σε ένα RPG, μπορείς να επιφέρεις ισορροπία και με άλλους τρόπους. Να κάνεις τα αρκεβούζια σπάνια, ακριβά, να βάλεις penalty checks για σωστό γέμισμα, υγρασία στο περιβάλλον κοκ. Και φυσικά, αν στον κόσμο του παιχνιδιού, έχεις fireballs, δράκους, ξωτικά, δεν θα προκαλούν το ίδιο δέος όπως αυτό που προκαλούσαν στον πραγματικό κόσμο.
 
Αρκεβούζιο που λες, είναι το arquebuss; Τι μαθαίνει κανείς! ούτε ήξερα πως έχει μετάφραση στα ελληνικά.  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br>Στο pillars που το είδα για πρώτη φορά, είναι σαν κάποιο αρχαίο είδος καραμπίνας/τουφεκιού.<br><br>Δεν έχω παίξει ακόμη W2, αλλά στο Pillars βρήκα την υλοποίηση πολύ καλή. Αργά όπλα (ειδικά τα arquebuss πρέπει να είναι το πιο αργό, από τα 3 που έχει, τα άλλα 2 είναι pistol και blunderbuss), με επίσης αργό γέμισμα, penalty στο accuracy, αλλά σε ζημιά θέριζαν.<br><br><blockquote><br>ολες οι επιλογες ειναι "safe"</blockquote><br>Δεν είναι κακό που οι κλάσεις είναι balanced. ούτε σε γλυτώνει από crippling αν επιλέγεις ό,τι να ΄ναι στο leveling. Δηλαδή το πρώτο BG που οι melee ήταν τούμπανα και στο 2ο οι μάγοι ισοπέδωναν (σχεδόν) τα πάντα και μπορούσαν να ρίξουν μπουλούκια εχθρών μόνοι τους ήταν το ιδανικό;
 
Πάντως όσον αφορά την βαθμολογία του WL2 που αναφέρθηκε παραπίσω, δεν νομίζω να την άλλαζα και ριζικά αν το έγραφα σήμερα πχ. Άντε το πολύ-πολύ να το έριχνα στο 90% έχοντας την στερνή γνώση των παιχνιδιών που κυκλοφόρησαν στην συνέχεια. Μπήκα σε αυτό προσμένοντας να δω ένα αξιοπρεπές sequel του Wasteland προσαρμοσμένο όσο γίνεται στα στάνταρντς της εποχής μας, και βρήκα αυτό (και με το παραπάνω) συν στοιχεία τα οποία ξυπνούσαν συναισθήματα που είχα να νιώσω προσωπικά από την εποχή που σκότωνα Raiders έξω από την Shady Sands ή όταν έμπαινα στο Den και ένιωθα πως βρίσκομαι στο χειρότερο hive of scum and villainy.<br><br>Γενικά επιμένω πως, άσχετα αν εξακολουθώ να ισχυρίζομαι πως το WL2 πλησιάζει πιο κοντά στην Fallout εμπειρία σε σχέση με τα fallout 3 και 4, ίσως πολύς κόσμος διατέθηκε "ψιλο-meh" προς αυτό επειδή περίμενε μια post-apocalyptic εμπειρία που θα έμοιαζε περισσότερο στο Fallout απ&#039;ότι στο πρώτο Wasteland.
 
<blockquote>Γενικά επιμένω πως, άσχετα αν εξακολουθώ να ισχυρίζομαι πως το WL2 πλησιάζει πιο κοντά στην Fallout εμπειρία σε σχέση με τα fallout 3 και 4</blockquote>Καλά καμία διαφωνία εδώ. Αλλά μεταξύ μας ακόμα κι ένα post-apocalyptic Bubble Bobble θα πλησίαζε την Fallout εμπειρία πιο καλά απο τα BethoFallout, οπότε..
 
Σωστά, αλλά λίγο ακόμα και θα βγάλουμε το wasteland 2 απο "το fallout 3 που δικαιουμασταν και ποτε δεν πηραμε" σε ένα παιχνιδάκι της σειράς. Ευτυχώς ο hellion επανέφερε το τρένο στις ράγες.
 
<blockquote>το fallout 3 που δικαιουμασταν και ποτε δεν πηραμε</blockquote>Εγώ μια φορά το Fallout 3 που δικαιούμαι και περιμένω ακόμα δεν το έχω πάρει. <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" />
 
<blockquote>Δεν μπορώ να κάνω κάτι, συγγνώμη.</blockquote>Εντάξει δε θα στο κρατήσω και Μανιάτικο.
 
^Γιατί τέτοια ένταση από το πουθενά?<br><br><blockquote><br>και blunderbuss<br></blockquote><br><br>Βλαντερβούζιο?
 
<img src="http://www.serbia.com/wp-content/uploads/2015/06/divac2.jpg" alt="divac2.jpg" class="bbcode_img" /> ρ <img src="http://cracked.gr/wp-content/uploads/2016/09/96f744a2f94032ff40920f1c342079ac_L.jpg" alt="96f744a2f94032ff40920f1c342079ac_L.jpg" class="bbcode_img" />
 
<blockquote> Δεν είναι κακό που οι κλάσεις είναι balanced. ούτε σε γλυτώνει από crippling αν επιλέγεις ό,τι να ΄ναι στο leveling. Δηλαδή το πρώτο BG που οι melee ήταν τούμπανα και στο 2ο οι μάγοι ισοπέδωναν (σχεδόν) τα πάντα και μπορούσαν να ρίξουν μπουλούκια εχθρών μόνοι τους ήταν το ιδανικό;  </blockquote><br><br>βασικα εδω θιγεις 2 πραγματα,την ελευθερια που ειχες στο baldurs gate να φτιαξεις min-max χαρακτηρες που θα σπερνουν στο πιλλαρς δεν την εχεις και αυτο για μενα ειναι αρνητικο,δε μπορω να το γραψω αλλιως,μπαλανς 100% χρειαζονται στα MM0 και οχι σε single crpgs ελεος δηλ.το ουσιαστικο λεβελινγκ του DnD συστηματος αντικατασταθηκε απο τα "ζητω εγινα 10 λεβελ στο πιλλαρς και πηRα 0.5% αυξηση στο deflection OYAYA".<br>απο την αλλη,ισχυρους μαγους τους χρειαζεσαι στο baldurs gate 2 γιατι εκτος απο τρας μαχες εχει και πολλες δυσκολες,με τον κανγκαξ,με τα δρακουλινια,με τον αιρινικους,με τον τορ γκαλ το βρωμερο τρολλ,με το twisted rune κτλπ.οι μαγοι μπορουν να θερισουν 10-10 τα ορκ,αλλα στις δυσκολες μαχες θελεις ενα ισοροπημενο παρτυ για να βγεις νικητης,στο βανιλα παντα και χωρις να χρησιμοποιεις τις παμπολες πουστιες που εχουν ανακαλυφθει.<br>υπαρχουν βεβαια και οι τυποι που τελειωνουν το παιχνιδι με ενα χαρακτηρα και στο very hard εκμεταλευομενοι δυνατες class και καθε ειδους meta gaming παγαποντια,αλλα ουτε παρα τις προσπαθειες για το αντιθετο ο saywer καταφερε να φτιαξει ενα παιχνιδι με 100% balance,ολα σχεδον τα feautures του συστηματος του πιλλαρς ειναι αγρια εκμεταλευσιμα.<br>πχ με τα camping supplies ο saywer προσπαθησε να βαλει τερμα στο "ριχνω οσα ρεστ θελω οποτε θελω",μονο που πολλοι παιχτες απλα οταν τους τελειωναν τα supplies τρεχανε πισω στην ταβερνα να αγορασουν αλλα,μια τρυπα στο νερο δηλ.
 
Τελευταίο μικρό σχόλιο γιατί είμαστε και σε λάθος θέμα... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br>Στο pillars μπορείς άνετα να κάνεις min-max, με ένα ψάξιμο στο ίντερνετ για build της κλάσης που σε ενδιαφέρει θα δεις ότι είναι έτσι. Ενδεικτικά για το cipher που έχω, βρήκα 3, όλα με τερματισμένα stats "που πρέπει" κι όλα τα άλλα πάτο,  όταν έψαχνα για να δω μήπως πρέπει να κάνω respec όταν το ξανάπιασα στο 3.0 και WM. Προσωπικά δεν είμαι φαν του μιν μαξ σε rpg που χειρίζεσαι πάρτυ.<br><br>Για το balancing εννοώ ότι όλες οι κλάσεις να έχουν ενδιαφέρον. Για παράδειγμα,  στα bg δύσκολα θα ψηνόμουν να φτιάξω pc fighter ή bard, ενώ στο pillars πιο εύκολα.
 
Προσωπικά απολαμβάνω το game απίστευτα, (αν και μάλλον φτάνω στο τέλος, ήδη συμπλήρωσα 31 ώρες και ο Παπαφλέσσας λέει για 30-40)<br>Και χαίρομαι που "μας" έχουν φάτσα κάρτα! Και αν τολμάει ας μηνύσει όποιον θέλει η Bugthesda!<br><span class="bbcode_spoiler">
17635322_1915071802063142_7019605526269391561_o.jpg
</span><br><br>edit: Αυτοί υπόσχονται 80hrs gameplay. Exaggeration ή πρόσθεσαν ΤΟΣΟ πολλά quests με την Director&#039;s Cut? <img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" />
 
Για Wasteland 2 Director&#039;s Cut λες; Εγώ πάντως χρειάστηκα άνετα μια 60άρα ώρες για να δω το τέλος, συν περίπου άλλες 10 μετά που κυνηγούσα κάτι achievement.
 
To απλό το βανίλλα το έκαμα 80 ώρες με ούλα τα side quests ΚΑΙ το σκάψιμο στην Redondo Beach. Συμπαθητικό ήταν, τίποτε φοβερό. Το Wasteland 3 για αψυχολόγητους λόγους, το στήριξα στο Fig. Ίσως μου άρεσαν τα γραφικά. Τελευταίο παιχνίδι που στηρίζω από την inXile προφανώς. Το φιάσκο του Νουμενέρα στο ενδιάμεσο, με ξενέρωσε δια παντός με την εταιρεία. Προφανώς το W3 θα είναι καλύτερο από το W2 εκτός απροόπτου, οπότε σίγουρα θα μιλάμε για ένα πολύ αξιοπρεπές (κατ &#039; ελάχιστον) RPG.
 
<blockquote><br>Προφανώς το W3 θα είναι καλύτερο από το W2 εκτός απροόπτου, οπότε σίγουρα θα μιλάμε για ένα πολύ αξιοπρεπές (κατ &#039; ελάχιστον) RPG.<br></blockquote><br><br>Μα το Witcher 3 είναι καλύτερο από το WItcher 2.<br><br> :gappa:
 
Κάνα χρόνο μετά, έχουμε νέα για τον τίτλο:

Παραιτήθηκαν 2 από τους 3 βασικούς συγγραφείς του αχαχαχαχ.
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en">
<p dir="ltr" lang="en">Just gave my tiny goodbye speech in the design team scrum at https://twitter.com/Inxile_Ent?ref_src=twsrc%5Etfw">@Inxile_Ent. I still have a few more days to go, but I won't be around for next week's scrum.

All the best, team - fingers crossed for Wasteland 3's success!</p>

— Colin McComb (@ColinMcComb) https://twitter.com/ColinMcComb/status/994324580180414465?ref_src=twsrc%5Etfw">May 9, 2018</blockquote>
<script async="" src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>


<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en">
<p dir="ltr" lang="en">This week, I finished up my work for the talented people at https://twitter.com/Inxile_Ent?ref_src=twsrc%5Etfw">@Inxile_Ent, and I’m moving on to a new project elsewhere. Can’t say where just yet, but it is AMAZING.</p>

— Gavin Jurgens-Fyhrie (@GavinEtc) https://twitter.com/GavinEtc/status/985204302766473216?ref_src=twsrc%5Etfw">April 14, 2018</blockquote>
<script async="" src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>



Αισιόδοξη προοπτική: είτε τελείωσαν τη δουλειά τους, είτε θα αναλάβει το σύνολο του project ο εναπομείνας George Ziets.

Απαισιόδοξη προοπτική: το πρότζεκτ πάει για φούντο και θα κλαίμε τα λεφτά μας.

O Colin McComb φέρεται να βρήκε δουλειά στη Λάριαν πάντως.
 
Ο παράς μου στο μαύρο φούντο.

Παράγοντας νοσταλγία : έχει εκπαραθυρωθεί προ πολλού.

Καθαρή ποιότητα/αξία του Wasteland 2 : Εχμμμμ....

Πόσο θύμα ήμουν που στήριξα το Φίγκ του; ΜΠΟΛΙΚΑ.
 
Back
Top