LATEST NEWS

Ανακοινώθηκε Remake για το θρυλικό Knights of the Old Republic!

Το Star Wars: Knights of the Old Republic της BioWare θα κυκλοφορήσει εκ νέου υπό τη μορφή ενός Remake για τις κονσόλες νέας γενεάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Disney στο πλαίσιο του PlayStation Showcase event. Η ανακοίνωση γράφει για κυκλοφορία στο PlayStation 5, αλλά προφανώς πρέπει να υποθέτουμε πως οι υπόλοιπες πλατφόρμες, μαζί με το PC, θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Το remake του KOTOR θα δημιουργηθεί από την Aspyr, μια εταιρεία “βετεράνο” στο… portάρισμα του Star Wars franchise, καθώς εργάστηκε στα port τίτλων όπως τα Republic Commando και Jedi Outcast σε MacOS πίσω στα 2000s, παράλληλα με τα πρόσφατα remakes τους για το PS4 και το Switch. Το trailer που παρουσιάστηκε στο event δείχνει απλώς τον Darth Revan να ανάβει το lightsaber του υπό την αφήγηση της Bastilla, αλλά… ακόμα και αυτό είναι μάλλον αρκετό για να προκαλέσει ενθουσιασμό.

Το Knights of the Old Republic κατατάσσεται σταθερά ως ένα από τα καλύτερα RPG που κυκλοφόρησαν ποτέ, και φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στους RPG και Star Wars fans από μια “πιο πολιτισμένη εποχή” για τα RPG, το SW franchise και τον κόσμο γενικότερα. Η ανακοίνωσή του στο event της Sony είναι ελαφρώς ειρωνική, η αλήθεια είναι, καθώς το αρχικό game είχε κυκλοφορήσει πίσω στο 2003 ως exclusive για το Xbox της Microsoft, αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό.

Περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ημερομηνία κυκλοφορίας και gameplay footage, στο εγγύς μέλλον.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.
Joined
Dec 1, 2012
Messages
6,131
FIRST

Επιτέλους μπορώ να διορθώσω ένα λάθος του παρελθόντος και να το παίξω.

Έχεις καταφέρει να μην σποϊλεριαστείς μέχρι τώρα; Αν ναι, αξίζει να το παίξεις χωρίς να ξέρεις το twist, οπότε θα πρότεινα να μείνεις μακριά από οποιαδήποτε σχετική ανάρτηση στο internet, γιατί οι περισσότεροι θεωρούν πως είναι common knowledge πλέον.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,994
Just... take my money!

Υπέροχα νέα, μακάρι να πάει καλά και να δούμε και ένα τρίτο μέρος.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
11,636
Καλό για τους νέους και όσους δεν το έπαιξαν στον καιρό του, βοηθάνε τα remakes να μην χάνονται παλιά διαμάντια. Προσωπικά, δεν νομίζω να το τιμήσω (εκτός πια κι αν κάνουν τίποτε παπάδες και βουήξει ο τόπος) καθώς δεν έχω κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βιώσω την ίδια ιστορία.
 
Joined
Nov 26, 2012
Messages
8,475
ε ρε... θα είναι κανένα remake με καλύτερα textures και 4Κ και θα γελάμε.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
13,410
Μακάρι, βασικά. Καλύτερα textures και περιβάλλοντα, βελτιωμένες μάχες, και όλα τα υπόλοιπα ακριβώς σαν το παλιό. Αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο.

Αλλά από τη στιγμή που φαίνονται να προσλαμβάνουν και "συγγραφείς" για το γκεημ...
 

kara

Lich
Joined
Dec 15, 2012
Messages
7,289
Aspyr Media lead producer Ryan Treadwell appeared on the livestream post-show to talk up the game some more. He clarified that it's not a remaster, but a full remake built "from the ground up." The aim is to "honour the original story" while delivering much higher fidelity graphics. He also said that it would be some time before they're ready to show anymore.

 
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,304
Ρίγη συγκίνησης και γνήσιος φόβος για ό,τι αγγίζει η μάστιγα ΕΑ και η λαίλαπα Disney 2-in-1. Ας μην αμαυρωθεί αυτό το μνημείο, ας βγει αλώβητο κι ας απολαύσουμε ένα αντάξιο remake.
 

maladroid

Blackguard
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,245
Δεν θέλω να προτρέχω αλλά υποψιάζομαι ότι θα του αλλάξουν τα φώτα (ή τα lightsabers, αν προτιμάτε).
Μία βασική παράμετρος είναι οι μάχες, που το θεωρώ πολύ δύσκολο να μείνουν ως έχουν (ψευδο turn-based με action queue). Λογικά θα είναι πολύ πιο "δυναμικές" και action-oriented, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS, KARA ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μία άλλη παράμετρος είναι το φύλο του Revan. Με βάση το SWTOR MMO και κάτι νουβέλες που κυκλοφόρησαν, υπάρχει πλέον μια canon εκδοχή του χαρακτήρα που τον θέλει μόνο αρσενικό και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το παιχνίδι θα προσπαθήσει να "κλειδώσει" αυτή την εκδοχή ή θα την ακυρώσει, δίνοντας πάλι την επιλογή στους παίκτες.
Μία τρίτη παράμετρος που δεν γίνεται να αγνοηθεί είναι τα romances. Δεν νοείται εν έτει 2021 (ή '22-23 που μάλλον θα κυκλοφορήσει) να μην υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 gay/bi επιλογές για τον παίκτη, οπότε οι squadmates θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα. Βέβαια, οι νουβέλες νομίζω θέλουν τον Revan και τη Bastila ζευγάρι (αν θυμάμαι καλά κάνουν και παιδί), οπότε μπορεί και να μην έχεις άλλη επιλογή, ποιος ξέρει.
Τέλος, δεν ξέρω αν θα μπορούμε πάλι να επιλέξουμε alignment ή αν αντιβαίνει κι αυτό στο Revan canon που ανέφερα προηγουμένως.

Γενικά, πάντως, πιστεύω ότι θα δούμε ένα πολύ πιο streamlined KOTOR, χωρίς τον πλούτο κειμένου και τις role-playing επιλογές του αυθεντικού αλλά με πιο σφιχτό gameplay.
Το καλό που τους θέλω μόνο, μην τυχόν και μας κόψουν το Pazaak.
 
Last edited:
Joined
Dec 1, 2012
Messages
6,131
Μία άλλη είναι το φύλο του Revan. Με βάση το SWTOR MMO και κάτι νουβέλες που κυκλοφόρησαν, υπάρχει πλέον μια canon εκδοχή του χαρακτήρα που τον θέλει μόνο αρσενικό και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το παιχνίδι θα προσπαθήσει να "κλειδώσει" αυτή την εκδοχή ή θα την ακυρώσει, δίνοντας πάλι την επιλογή στους παίκτες.

Ρε συ Μαλαντρουά, πραγματικά θεωρείς έστω και 000,1% πιθανό, μια παραγωγή της EA να κόψει την επιλογή gender που έτσι κι αλλιώς προϋπάρχει στο αρχικό παιχνίδι; Για το canon που πλέον δεν ενδιαφέρει ούτε τον Lucas?

Πιο πιθανό να έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 37.000 διαφορετικά pronouns και 4.589 genitalia (ο Γαλαξίας είναι μεγάλος), παρά να μην μπορείς να φτιάξεις θηλυκό Revan. Βασικά, πιο πιθανό να κοπεί ο αρσενικός Revan από το character creation.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
13,410
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως σημαντικό μέρος του development time θα αφιερωθεί στην ανάπτυξη του ρομάντζου ενός female χαρακτήρα με την Juhani. Δεν τίθεται καν θέμα δηλαδή, δεδομένα πράγματα.

Πέραν τούτου, αξίζει να σημειώσω και πως αρχική "φήμη" γύρω από την ανάπτυξη του "KOTOR remake" πέρσι το χειμώνα ήταν πως θα αποτελούσε τρόπον τινά μια "σύζευξη" του 1 με το 2, κρατώντας αποκλειστικά τα κομμάτια τα οποία η Disney θεωρεί canon. Ας το κρατήσουμε αυτό στην άκρη.
 

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elGreek