REVIEWS

MARVEL’S SPIDER-MAN REMASTERED

Exclusive no more

Ο εναγκαλισμός της Sony με την πλατφόρμα του PC συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Μετά το μέτριο αλλά τελικά διορθωμένο port του Horizon: Zero Dawn, το σαφώς πιο προσεγμένο Days Gone και το σχεδόν άψογο God of War, ήρθε η ώρα για το ντεμπούτο της Insomniac Games με την remastered έκδοση της μεγαλύτερης επιτυχίας της. Τα καθήκοντα του porting ανέλαβε η Nixxes Software, ένα στούντιο με μεγάλη εμπειρία σε PC ports που πρόσφατα αγοράστηκε από την Sony, οπότε οι προσδοκίες τόσο για το παιχνίδι αυτό καθ’ εαυτό όσο και για την έκδοση για PC είναι μεγάλες. Δικαιώθηκαν; Διαβάστε για να μάθετε!

The one and only.

H αρχή του παιχνιδιού βρίσκει τον ήρωά μας, όπως πολύ συχνά συμβαίνει στη ζωή του, σε μια πολύπλοκη κατάσταση λόγω της διπλής ταυτότητάς του ως Peter Parker και Spider-man. Ενώ η υπερηρωική δραστηριότητά του πηγαίνει αρκετά καλά λόγω της σύλληψης και εγκλεισμού ορισμένων από τους φημισμένους villains του στη φυλακή, μία νέα απειλή εκμεταλλεύεται το κενό και αρχίζει να αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο. Ταυτόχρονα, η εργασία του Pete υπό τον δόκτορα Octavius παρουσιάζει προβλήματα χρηματοδότησης και η προσωπική του ζωή δεν εξελίσσεται με τον επιθυμητό τρόπο αφού το ζευγάρι Pete και MJ έχει χωρίσει προσωρινά (;). Όπως πολύ συχνά συμβαίνει σε ταινίες και comics λοιπόν, ο Spider-man καλείται να διαφυλάξει την ασφάλεια των πολιτών της Νέας Υόρκης ακόμη και αν αυτό έχει επιπτώσεις στη ζωή του ως Peter. Διότι, όπως γνωρίζουμε καλά, with great power comes great responsibility.

Go, Spidey, go!

To Marvel’s Spider-man Remastered είναι ένας καθαρά singleplayer τίτλος που ανήκει στο ευρύτερο genre των open-world action games. Η προφανής και άμεση σύγκριση είναι φυσικά με την σειρά Batman Arkham της Rocksteady και είναι αλήθεια πως το παιχνίδι της Insomniac δανείζεται πάρα πολλά στοιχεία από τον αγαπημένο μας Σκοτεινό Ιππότη. Το πρώτο και πιο σημαντικό από αυτά είναι το combat system που βασίζεται και εδώ στον “χορό” μεταξύ επίθεσης και dodge/deflect την κατάλληλη χρονική στιγμή. Ο Spidey κινείται με ταχύτητα και χάρη και μπορεί άνετα να ξυλοφορτώσει πολυπληθείς ομάδες κακών χρησιμοποιώντας τις γροθιές του, τα διάφορα gadgets του αλλά και τον ιστό του ώστε να μειώσει την απόσταση από τους επιτιθέμενους και να τους παγιδεύσει. Όταν ένας εχθρός επιχειρεί επίθεση ενεργοποιείται η spidey sense (με την εμφάνιση σχετικής ένδειξης πάνω από το κεφάλι του χαρακτήρα, πάλι όπως τα Arkham games) και, αν έχετε σωστό timing, αποφεύγετε την επίθεση και το όποιο damage και συνεχίζετε το ξύλο.

Η spidey sense παίζει κομβικό ρόλο για την αποφυγή του damage κατά τη διάρκεια της μάχης.

Σε κάποιες περιπτώσεις, συνήθως προαιρετικά αλλά ενίοτε και υποχρεωτικά, η άμεση επίθεση δεν ενδείκνυται και ο Spidey θα πρέπει να εξουδετερώσει τους εχθρούς του με stealth και αθόρυβα takedowns. Οι σχετικές sequences θυμίζουν πολύ (μαντέψτε) τα Arkham games καθώς ο ήρωάς μας εκμεταλλεύεται τις σκιές και τα υπερυψωμένα σημεία για να καθαρίσει ολόκληρες περιοχές αθόρυβα. Ο visor της μάσκας εντοπίζει και κάνει highlight τους κακούς με το πάτημα ενός κουμπιού οπότε ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να καταστρώσει το σχέδιό του με λεπτομέρεια και να επιλέξει στόχους που είναι απομονωμένοι. Παράλληλα ο ιστός μπορεί να χρησιμεύει ως distraction ώστε να “σπάσετε” ένα γκρουπ και να παγιδεύσετε ένα-ένα τα μέλη του.

Πολλοί οπλισμένοι εχθροί και snipers σε κομβικά σημεία. Ώρα για stealth.

Οι διαθέσιμες missions στο Marvel’s Spider-man Remastered χωρίζονται σε τρεις γενικές κατηγορίες: Campaign missions, side missions και crimes. Οι campaign missions είναι φυσικά οι scripted αποστολές που προωθούν την πλοκή και είναι κατά κανόνα το πιο προσεγμένο και ενδιαφέρον από το υπάρχον περιεχόμενο. Οι side missions επικεντρώνονται σε παράλληλες μικρές ιστορίες με κάποια συνέχεια, ενώ τα crimes είναι οι (γνωστές από πολλά άλλα open-world games) randomly generated αποστολές που αφορούν διάφορα μικρά ή μεγάλα εγκλήματα που οφείλει να καταπολεμήσει ένας friendly neighbourhood Spider-man: κλοπές, διαρρήξεις, συναλλαγές ναρκωτικών, καταδιώξεις εγκληματιών σε αυτοκίνητο κλπ. Πέρα από τις προαναφερθείσες missions στη διάρκεια της campaign ξεκλειδώνονται σταδιακά και διάφορες άλλες δραστηριότητες και challenges: εκκαθάριση εχθρικών strongholds, time trials, εξουδετέρωση βομβών, συλλογή collectibles και ούτω καθεξής. Δεν είναι υποχρεωτικό να καταπιαστείτε με όλα αυτά μέχρι να τα ολοκληρώσετε αλλά η campaign σάς “σκουντά” διακριτικά προς το side content ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ξεκλειδωθεί η επόμενη campaign mission.

Ο χάρτης είναι διάσπαρτος με εικονίδια για missions, collectibles και challenges και εσείς επιλέγετε ελεύθερα με τι θα ασχοληθείτε.

Και ερχόμαστε πια στο κρίσιμο ερώτημα: Είναι το διαθέσιμο περιεχόμενο ποιοτικό; Κρατά το ενδιαφέρον του παίκτη; Είναι εφάμιλλο ή και καλύτερο από τα Arkham games; Η campaign είναι όντως πάρα πολύ καλή και προσωπικά την θεωρώ καλύτερη από την αντίστοιχη των παιχνιδιών της Rocksteady. Είναι συναρπαστική, διαθέτει ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ποιοτικές missions και άφθονο θέαμα. Το πιο σημαντικό, είναι απόλυτα πιστή στο ύφος που θα πρέπει να έχει μια ιστορία του αγαπημένου μας χαρακτήρα, με τις κατάλληλες δόσεις περιπέτειας, χιούμορ και δράματος που χαρακτηρίζουν εδώ και δεκαετίες τον Spider-man και τον έχουν κάνει τόσο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο.

Δεν θέλει και ιδιαίτερη φαντασία για να καταλάβεις ότι κάτι θα πάει στραβά.

Το side content δεν θα έλεγα πως καταφέρνει να σταθεί στο ίδιο επίπεδο. Αντιλαμβάνομαι πως σε ένα open-world game είναι πολύ δύσκολο να είναι όλο το περιεχόμενο hand-made και scripted, ωστόσο πιστεύω ότι σε αυτό το κομμάτι τα Arkham games είχαν κάνει λίγο καλύτερη δουλειά. Ευτυχώς η Insomniac κατάφερε να πετύχει απόλυτα στη δημιουργία ενός ευχάριστου και διασκεδαστικού συστήματος web swinging οπότε η μετακίνηση από mission σε mission δεν κουράζει. Το αντίθετο θα έλεγα, ήταν αρκετές οι φορές που περιπλανιόμουν με τους ιστούς στo Manhattan απλά για να δω τα αξιοθέατα και να θαυμάσω την υπέροχη δουλειά που έχει γίνει στην απεικόνιση της νέας Υόρκης. Η πρότασή μου για το side content του παιχνιδιού είναι να ασχοληθείτε μαζί του με μέτρο, περιοριζόμενοι στις activities που πρέπει να ολοκληρώσετε για να ξεκλειδωθεί η επόμενη campaign mission ή σε αυτές που θα σας δώσουν τα απαραίτητα tokens για να ξεκλειδώσετε την στολή ή το upgrade που θέλετε. Ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος να “καείτε” από την επανάληψη και να χάσετε το ενδιαφέρον σας.

Το παιχνίδι διαθέτει upgrade system ώστε να βελτιώνετε σταδιακά τις ικανότητες του Spidey και τον εξοπλισμό του. Επίσης, η ολοκλήρωση side activities σας ανταμείβει με διάφορα tokens που δαπανώνται μεταξύ άλλων για το ξεκλείδωμα νέων spidey suits!

Περνώντας στα τεχνικά ζητήματα της έκδοσης για PC, σε γενικές γραμμές μπορούμε να μιλήσουμε για μία προσεγμένη αλλά όχι τέλεια έκδοση. Το μενού των graphics settings είναι πληρέστατο, υποστηρίζονται τόσο το DLSS όσο και το FSR 2.0 (και το upscaling της ίδιας της Insomniac), δεν είχα καθόλου crashes καθ’ όλη τη διάρκεια του gameplay και το μόνο bug που παρατήρησα ήταν μία φορά που ο χαρακτήρας κόλλησε στο περιβάλλον και έπρεπε να φορτώσω προηγούμενο checkpoint. Η απόδοση στο σύστημα της δοκιμής (laptop με Ryzen 5800h και RTX 3060 με 6GB VRAM) και σε ανάλυση 1080p ήταν σχεδόν άψογη, με το framerate 99% κολλημένο στα 60 fps στο detail level High χωρίς ray tracing. Με την ενεργοποίηση του ray tracing υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις που το framerate έπεφτε στα 40 fps και εμφανιζόταν stuttering, πιθανώς ένδειξη για έλλειψη επαρκούς VRAM. Κατά συνέπεια θα πρότεινα την χρήση του ray tracing αν έχετε από 8GB VRAM και πάνω. Ωστόσο εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι το site Digital Foundry αναφέρει ότι υπάρχουν προβλήματα με ακανόνιστο frametime σε συστήματα με κάρτες γραφικών επιπέδου GTX 1060/RX 580 οπότε αν έχετε παρόμοιο σύστημα καλό θα ήταν να περιμένετε μερικές μέρες για το σχετικό patch.

Spider-man με το ray tracing στο OFF…
…και στο ON. Σαφής οπτική βελτίωση αλλά εάν το σύστημά σας δεν το αντέχει μπορείτε να το κλείσετε άφοβα και να κερδίσετε πολύ σε απόδοση.

Αξιολογώντας λοιπόν συνολικά το Marvel’s Spider-man Remastered, είναι σαφές ότι τα θετικά στοιχεία είναι πάρα πολλά. Ποιοτικό (αν και όχι πρωτότυπο) combat system, εξαιρετικός μηχανισμός web swinging και traversal, υπέροχη αναπαράσταση του Manhattan, χορταστική και διασκεδαστικότατη campaign, πολλές φανταστικές spidey suits για να ξεκλειδώσετε, αρκετά προσεγμένο PC port. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το καλύτερο Spider-man game που έχουμε δει ποτέ και είμαι βέβαιος ότι οι fans του ήρωα (στους οποίους περιλαμβάνομαι και εγώ) θα περάσουν πάρα πολύ καλά. Το μόνο στοιχείο που με εμποδίζει να το ανακηρύξω ως το κορυφαίο superhero game είναι το θέμα του side content το οποίο… Ubisoftίζει (no offense Ubi). Αισθάνομαι ότι σε αυτό το κομμάτι τα Arkham games ανακτούν το προβάδισμα διότι το side content ήταν πιο ενδιαφέρον, έδινε την αίσθηση κανονικών side quests αντί για randomly generated missions. Το καλό είναι ότι το παιχνίδι δεν το παρακάνει με την πυκνότητα αυτών των αποστολών, υπάρχουν μεν πολλά διαφορετικά είδη αλλά ο χάρτης είναι συμμαζεμένος και η ποσότητα λογική. Απλώς θα ήθελα πιο πολλές από αυτές τις αποστολές να έχουν πιο αναπτυγμένη πλοκή και λίγο μεγαλύτερη ποικιλία.

Στα καθήκοντά σας ως friendly neighbourhood Spider-man περιλαμβάνεται και η διάσωση ατόμων από κάθε λογής ατυχήματα.

Αναμφίβολα η πρωτοβουλία της Sony για τη μεταφορά των παιχνιδιών της σε PC είναι μέχρι σήμερα απόλυτα επιτυχημένη. Με εξαίρεση την πρώτη κυκλοφορία του Horizon που χρειάστηκε κάποιον χρόνο για να στρώσει, οι υπόλοιποι τίτλοι ήταν όλοι ποιοτικά PC ports και πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για το Marvel’s Spider-man Remastered, μια πολύ καλή αγορά που θα χαρίσει δεκάδες ώρες διασκεδαστικού gameplay στους superhero fans αλλά και σε όσους ψάχνουν απλώς ένα ποιοτικό open world action game. Η Insomniac έθεσε με αυτό το παιχνίδι πολύ γερές βάσεις ώστε τα sequels να γράψουν ιστορία. Ανυπομονούμε!

Ευχαριστούμε την Sony Hellas για την παροχή του review code.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 85%

85%

Amazing

Απαραίτητη αγορά για τους spidey fans και τους λάτρεις των open world, με μόνο το μέτριο side content να του στερεί τον τίτλο του απόλυτου superhero game.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

41 Comments

 1. Για να είμαι ειλικρινής, το είχα δοκιμάσει πριν χρόνια σε PS4, αλλά δεν με κράτησε. Μάλλον η “Ubisoftοποίηση” που λέμε έφταιγε (πρέπει να είχα πρόσφατα τελειώσει κανένα AC: Creed).

  Νομίζω όμως ότι θα του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στο σύστημα που πρέπει.

 2. Δεν είμαι των open world παιχνιδιών δυστυχώς και φοβάμαι το burnout θα προκύψει ανεξαρτήτως του τι side mission θα κάνω. 🙁

  Θα το αφήσω όταν θα παίξει καλύτερη GPU (η 2080 δε φτάνει για 1440p KAI Ray Tracing) μπας και με κρατήσει με shredderικές γραφικάρες. :giggle:

 3. [QUOTE=”tommas, post: 605689, member: 102723″]
  Δεν είμαι των open world παιχνιδιών δυστυχώς και φοβάμαι το burnout θα προκύψει ανεξαρτήτως του τι side mission θα κάνω. 🙁
  [/QUOTE]

  Καλά δεν είναι και τόσο μεγάλο για open-world. Σε 50 ώρες (και πολλές λέω) θα το έχεις καθαρίσει όλο. Τα Collectibles φαίνονται όλα τον χάρτη.

 4. [QUOTE=”mits@kos, post: 605705, member: 102760″]
  Παιχνιδάρα. Το 8 μπροστά από το 5 δεν το περίμενα από έναν σεσημασμένο μαρβελιάρη.
  [/QUOTE]

  Σε review πρέπει να κρίνεις πιο αποστασιοποιημένα και να αξιολογείς ορισμένα αντικειμενικά στοιχεία. Αν βαθμολογούσα με βάση την μαρβελοκαψούρα θα έβαζα 100 μόνο και μόνο για τα πολλά suits που μπορείς να ξεκλειδώσεις.

 5. Η αληθεια ειναι πως ειναι μακραν ο καλυτερο τιτλος για τον συγκεκριμενο ηρωα. Ειναι spot on σε ολα, υφος, διαλογοι, κινηση (αερινος και ταυτοχρονα δυνατος, ποτε δεν βαρεθηκα να βλεπω το anim που σταματαει αμαξι), εκμεταλευση τον δυναμεων του στο gameplay, o κοσμος του (να βολταρεις στο πανεμορφο Μανχαταν και να σκας πανω στο Sanctum Sanctorum η στο γραφειο των Nelson& Murdock. Αλλα και μονο το να βολταρεις ειναι φοβερο).

  Για εναν Spidey fan το παιχνιδι ειναι 12/10. Για καποιον που δεν εχει καμια επαφη με υπερηρωες η ακομα χειροτερα ειναι φαν του Batman τοτε μιλαμε για 9/10. Θα περασει ομορφα οπως και να χει. Ειναι αρκετα “compact” για action open world. Δεν εχει τη φωτογραφια, το σοκ και δεος του God of War ομως ειναι παρα πολυ fun to play. Θα μπορουσε να εχει πιο αξιομνημονευτο side περιεχομενο ομως δεν εχει τοση σημασια -για μενα- αφου ειναι το μοναδικο παιχνιδι που σε αφηνει να κανεις με μαεστρια αυτο που λεει ο τιτλος, να εισαι ο Spiderman.

 6. [QUOTE=”kara, post: 605710, member: 102802″]
  η ακομα χειροτερα ειναι φαν του Batman
  [/QUOTE]
  O Αdmiral δεν ανήκει σε καμιά από τις 2 κατηγορίες και το βαθμολόγησε (ελαφρώς) χαμηλότερα από τα Batman, τα πρώτα 2 τα ορθόδοξα υποθέτω.
  Ψάξε όσο θες στα gamefaqs, δε θα βρεις λύση για το γρίφο.

  Με σοβαρότερο ύφος, είναι άστοχη η αντιπαραβολή σου κατά τη γνώμη μου.
  Χωρίς να είμαι καν “φαν” του Batman, δε μπόρεσα παρά να θαυμάσω τη δουλειά μου είχε γίνει στo lore, στις υπο-αποστολές, στην ποικιλία στο gameplay κλπ. Το Asylum ειδικά ήταν παιχνίδι που είχε τρομερό αντίκτυπο στην ΑΑΑ βιομηχανία και ξεχώριζε τότε μέσα στο “cinematic blockbuster” συνονθύλευμα. Μίλαγαν για αυτό ακόμα και άτομα που δεν είχαν απολύτως καμία κάψα με τον Batman. Γιατί στο τέλος της ημέρας (sic), ήταν ένα εξαιρετικό σύνολο, ανεξαρτήτως στολής του ήρωα.
  Θα μπορούμε να πούμε το ίδιο για το/θυμόμαστε το ίδιο καλά σε μερικά χρόνια το Spider-Man; Αν ναι, τέλεια.

 7. Αν εισαι φαν του Batman εχεις ηδη παιξει παιχνιδαρες, εχεις ηδη χαρει τον ηρωα σου. Εισαι πιο δυσκολο κοινο για τον Spiderman γιατι εχεις ανεβασμενες προσδοκιες. Αυτα. Αμεσως τσιμπησατε.

  [USER=103617]@Chosen Undead[/USER] Το ειχα παιξει παλιοτερα και δεν τον θυμαμαι καλα. Σε εκεινο ειναι σαν να παιζεις 4 διαφορετικες ιστοριες με εντελως διαφορετικο gameplay. Το Marvel’s Spoderman δεν εχει αυτην την ποικιλια, ασχολειται μονο με τον Peter, προσφερει ομως ενα πιο δεμενο χορταστικο συνολο.

 8. Λίγο lore που δεν ζήτησε κανείς: Το πρώτο παιχνίδι Batman που έπαιξα ήταν αυτό:

  [MEDIA=youtube]Jsb4Rx8WBiU[/MEDIA]

  Και το πρώτο παιχνίδι Spider-man ήταν αυτό:

  [MEDIA=youtube]6PaZmceJ7zA[/MEDIA]

  Γενικά παίζαμε τα πάντα από superheroes γιατί εγώ ήμουν πάντα μαρβελικός ενώ ο αδελφός μου μπατμανικός.

 9. Μερικές φορές ξεχνάω ότι το Game Boy έδινε πιο smooth/πολλά frames σε παιχνίδια του, από τα 8μπιτα pc της εποχής 😅.
  You’re the real hero, που θα ‘λεγα κι εγώ.
  Fun fact – το spider man που έβαλες ήταν της Rare, το πρώτο για GB.

  Εγώ είχα παίξει το δεύτερο.

  [MEDIA=youtube]xG6fRu-JPJY[/MEDIA]

  Λιγότερο platforming, περισσότερο action-adventure. Το μυαλό μου είχε ανατιναχθεί όταν διαπίστωσα ότι για να περάσεις τον ηλεκτρικό φράχτη στην αρχή, έπρεπε να κατεδαφίσεις τον Hobgoblin από το glider, να του το πάρεις και να του βάλεις καύσιμα γιατί είχαν τελειώσει (ΦΥΣΙΚΑ) μετά το boss fight. Βέβαια αργότερα κόλλησα στο Lizard, μετά από πολλές προσπάθειες είχα καταφέρει να βρω το αντίδοτο που τον έκανε άνθρωπο (μου έδινε κάτι για να προχωρήσω, keycard ίσως δε θυμάμαι), αλλά πάντα έμενα με λίγο health στην επιστροφή. Επίσης περιορισμένες ζωές, οπότε…

  To δε Batman, πιο οδυνηρή πρώτη γνωριμία, λόγω κακού χειρισμού που αύξανε τη δυσκολία

  [MEDIA=youtube]YXiFFiXPURw[/MEDIA]

  Bonus
  [MEDIA=youtube]PopEjdE8Df0[/MEDIA]

 10. Η Αγία Έδρα, ένα μονάχα παιχνίδι Σπάιτερ-Μαν αναγνωρίζει στο PC, αυτό που έπαιξε στα νιάτα της :

  [MEDIA=youtube]XIrNgYNSMH0[/MEDIA]

  ΥΓ Χωρίς πλάκα, νοστιμούλι φαίνεται αυτό. Άμα κλείσει τα πέντε ο γιός μου, παίζει να του το πάρω σε Steam Sale -95% να γελάμε 😀

 11. [QUOTE=”Borracho, post: 605742, member: 102590″]
  Η Αγία Έδρα, ένα μονάχα παιχνίδι Σπάιτερ-Μαν αναγνωρίζει στο PC, αυτό που έπαιξε στα νιάτα της :

  [MEDIA=youtube]XIrNgYNSMH0[/MEDIA]

  ΥΓ Χωρίς πλάκα, νοστιμούλι φαίνεται αυτό. Άμα κλείσει τα πέντε ο γιός μου, παίζει να του το πάρω σε Steam Sale -95% να γελάμε 😀
  [/QUOTE]

  Αυτό ήταν το δεύτερο Spider-man που έπαιξα :D. Δεν ήταν άσχημο!

 12. [QUOTE=”tommas, post: 605689, member: 102723″]
  Δεν είμαι των open world παιχνιδιών δυστυχώς και φοβάμαι το burnout θα προκύψει ανεξαρτήτως του τι side mission θα κάνω. 🙁

  Θα το αφήσω όταν θα παίξει καλύτερη GPU (η 2080 δε φτάνει για 1440p KAI Ray Tracing) μπας και με κρατήσει με shredderικές γραφικάρες. :giggle:
  [/QUOTE]
  Δοκιμασε με FSR. Και εγω Very high γραφικα και very high ray tracing το παιζω αλλα με FSR 2.0. Βεβαιια η rx 6000 και rtx 3000 τρχουν καλυτερα το ray tracing απο τις rtx 2000.

 13. [QUOTE=”Borracho, post: 605742, member: 102590″]
  Η Αγία Έδρα, ένα μονάχα παιχνίδι Σπάιτερ-Μαν αναγνωρίζει στο PC, αυτό που έπαιξε στα νιάτα της :

  [MEDIA=youtube]XIrNgYNSMH0[/MEDIA]

  ΥΓ Χωρίς πλάκα, νοστιμούλι φαίνεται αυτό. Άμα κλείσει τα πέντε ο γιός μου, παίζει να του το πάρω σε Steam Sale -95% να γελάμε 😀
  [/QUOTE]
  Με πήγες πολλάαααα χρόνια πίσω. Το είχα ξεχάσει αυτό το παιχνίδι.. Σε Αmstrad 1512 εγώ με CGA ασπρόμαυρη και
  σε Amstrad 1640 ο κολλητός με CGA έγχρωμη. Πόσες ώρες είχαμε φάει με δαύτο.

 14. [QUOTE=”Eaglos, post: 605757, member: 104377″]
  Με πήγες πολλάαααα χρόνια πίσω. Το είχα ξεχάσει αυτό το παιχνίδι.. Σε Αmstrad 1512 εγώ με CGA ασπρόμαυρη και
  σε Amstrad 1640 ο κολλητός με CGA έγχρωμη. Πόσες ώρες είχαμε φάει με δαύτο.
  [/QUOTE]

  Αυτό, έτσι;

  [IMG]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/44/Amstrad_PC1512.jpg/460px-Amstrad_PC1512.jpg[/IMG]

  Κάπου στην αποθήκη πρέπει να το έχω ακόμα. Ήταν μοντέλο με EGA και δύο drives.

 15. Ρε μάγκες είχατε βγάλει ποτέ άκρη σ’εκείνο το πλατφορμο-Σπάιντερμαν; Νόμιζα θυμάμαι πως θα ήταν σαν το Batman The Movie πίου πίου, αλλά τίποτα. Σαν παράξενο puzzle/arcade adventure συμπεριφερόταν. Ανάθεμα αν πέρασα ποτέ την πρώτη οθόνη, αλλά ήμουν καταγοητευμένος από τα όσα έδειχνε να υπόσχεται.

 16. [QUOTE=”Admiral, post: 605759, member: 102598″]
  Αυτό, έτσι;

  [IMG]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/44/Amstrad_PC1512.jpg/460px-Amstrad_PC1512.jpg[/IMG]

  Κάπου στην αποθήκη πρέπει να το έχω ακόμα. Ήταν μοντέλο με EGA και δύο drives.
  [/QUOTE]

  Εκεί είναι η θέση τους!! Ενώ οι Amigες δουλεύουν ακόμα!!! :p :p :p

 17. [QUOTE=”Borracho, post: 605769, member: 102590″]
  Ρε μάγκες είχατε βγάλει ποτέ άκρη σ’εκείνο το πλατφορμο-Σπάιντερμαν; Νόμιζα θυμάμαι πως θα ήταν σαν το Batman The Movie πίου πίου, αλλά τίποτα. Σαν παράξενο puzzle/arcade adventure συμπεριφερόταν. Ανάθεμα αν πέρασα ποτέ την πρώτη οθόνη, αλλά ήμουν καταγοητευμένος από τα όσα έδειχνε να υπόσχεται.
  [/QUOTE]

  Ναι ουσιαστικά ήταν puzzle game. Δεν θυμάμαι καθόλου λεπτομέρειες, πολλά τα χρόνια πλέον.

 18. Πλέον έχοντας πιάσει το 100% στο κυρίως παιχνίδι και τα DLC θα έλεγα ότι οι πιο κουραστικές challenges ήταν αυτές της [ISPOILER]Screwball[/ISPOILER] και ορισμένες από τις bases στο late game και τα DLC. Θα προτιμούσα 1-2 waves λιγότερα και διαχωρισμό μεταξύ combat bases και stealth bases.

 19. Notice: Η συνάρτηση WP_Object_Cache::add κλήθηκε εσφαλμένα. Το κλειδί της προσωρινής μνήμης δεν πρέπει να είναι κενή συμβολοσειρά. Παρακαλώ δείτε τη σελίδα Debugging in WordPress για περισσότερες πληροφορίες. (Το μήνυμα αυτό προστέθηκε στην έκδ. 6.1.0.) in /home/admin/web/ragequit.gr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
  class="comment byuser comment-author-104373 even thread-even depth-1 has-avatar">
 20. Απόλυτα λογικό. Θα είχε ενδιαφέρον να πιθανολογήσουμε για το ποιο παιχνίδι μπορεί να το ξεπεράσει. Οπωσδήποτε το Bloodborne, για να το καταφέρει κάποιο άλλο θα πρέπει η Sony να μειώσει τον χρόνο μεταξύ των releases.

 21. Φλασιά, θυμήθηκα μία εμφάνιση του Αραχνάνθρωπου που κοντράρει στα ίσια την ποζεροεμφάνιση του Σιδηράνθρωπου στους Εϊσιντίσι. Άλλο ένα δείγμα ότι ήρθε για να μείνει. Ειδικά η σπέσιαλ μεταχείριση που του υπόσχεται ένας ογκόλιθος σαν τον Τζος μετά τη συναυλία, λέει πολλά.

  [MEDIA=youtube]wmKM6gSxZMg[/MEDIA]

 22. [QUOTE=”kara, post: 611455, member: 102802″]
  Εγω ποντάρω στο God of War

  [URL unfurl=”true”]https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_PlayStation_4_video_games[/URL]
  [/QUOTE]

  Είναι καλή πρόβλεψη γιατί η λογική λέει ότι μετά το πρώτο παιχνίδι θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για το sequel. Βλέπεις κάτι παρόμοιο και για το Forbidden West;

 23. [QUOTE=”Admiral, post: 611471, member: 102598″]
  Βλέπεις κάτι παρόμοιο και για το Forbidden West;
  [/QUOTE]

  Αυτό δεν έκανε τόσο ντόρο ούτε στο ps5. Συνέπεσε με το Elden Ring και δεν πολυακουστηκε. Μπορεί η σειρά HZD να τα πάει καλά στα PC όμως δεν νομίζω πως θα πιάσει κορυφή.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL