REVIEWS

PINBALL FX2: ALIENS VS. PINBALL

Πλέον είμαστε στο σημείο που κάθε φορά που έρχεται το δελτίο τύπου της Zen Studios για τα νέα τραπέζια φλίπερ της στην θυρίδα του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, χαμογελάμε γνωστικά. Η προσφιλής εταιρεία, παίζει ουσιαστικά δίχως αντίπαλο στον χώρο του arcade pinball και το γνωρίζει. Οι υψηλού προφίλ συνεργασίες της με λατρεμένα franchises της pop κουλτούρας αλλά και η εξαιρετική υλοποίηση αυτών σε τραπέζια pinball, ουσιαστικά εγγυάται την διασκέδαση του παίκτη.

PFX2AVP1Σιγά μην έλειπε το infrared mode του Predator

Εάν η αρμάδα του Ragequit.gr κατέβαινε σε γήπεδο, το όνομα της Zen Studios χαλαρά θα φιγούραρε στην φανέλα μαζί με τους υπόλοιπους χορηγούς του λαμπρού μας χόμπι. Ξεφεύγουμε όμως από το προκείμενο.

Aliens vs. Pinball λοιπόν και τρία τραπέζια εμπνευσμένα, με την σειρά εμφάνισής του, από το εξαιρετικό φιλμ Aliens του 1986, το ευρύτερο σύμπαν του Alien vs. Predator και του πολύ καλού πρόσφατου, Alien: Isolation. To εμβληματικό τραπέζι Aliens, με την φουλ Hollywood 80’s αισθητική του και τα ηχητικά samples από το ομότιτλο φιλμ, κερδίζει με ιδιαίτερη ευκολία τις εντυπώσεις. Τρεις ρακέτες, όσο περίπλοκο χρειάζεται, χωρίς σε καμία περίπτωση να αποτελεί πρόκληση για τους γκραν-μετρ του είδους και με ένα αναπάντεχα απολαυστικό mini-game, στο οποίο καλούμαστε να αναβιώσουμε την εφιαλτική «βόλτα» του τεθωρακισμένου οχήματος από το φιλμ. Αποτελεί ιδανική εισαγωγή στην εν λόγω τριπλέτα τραπεζιών, καθώς ο δείκτης δυσκολίας του είναι ιδανικός για την μύηση των νέων παικτών στο ευγενές άθλημα της ασημένιας μπίλιας.

PFX2AVP4Το Aliens τραπέζι “κεντάει” με την ρετρό προσοχή του στην λεπτομέρεια

Το Alien vs. Predator είναι ίσως με διαφορά το πιο “arcade” τραπέζι της συλλογής και οπωσδήποτε το ευκολότερο. Με ξεκάθαρους στόχους και εύκολο έλεγχο, μου θύμισε αρκετά τα αντίστοιχα τραπέζια των συλλογών Pinball Fantasies της δεκαετίας του ’90. Στρωτό, ευθύ και σχετικά «ελαφρύ» στο κλίμα του, το χάρηκα, δίχως να ενθουσιαστώ ιδιαίτερα από την ατμόσφαιρά του.

Αντίθετα, το κλειστοφοβικό Alien: Isolation, στηριγμένη στο εξαιρετικό, εσκεμμένα lo-fi θρίλερ του 2014, αποτελεί μια πραγματική pinball αποκάλυψη. «Στενό» τραπέζι, δίχως πολλά περιθώρια για μανούβρες και ελιγμούς, είναι με διαφορά το δυσκολότερο της συλλογής αλλά και το πλέον ικανοποιητικό από την στιγμή που θα ξεκλειδώσουμε τα μυστικά του. Ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρει το μουντό, πνιγερό, stealth κλίμα του παιχνιδιού σε pinball φόρμες, είναι πραγματικά υποδειγματικός. Αποτελεί το τραπέζι εκείνο που θα προκαλέσει τον έμπειρο παίκτη να ασχοληθεί μαζί του, μέχρις ότου να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ακόμη και τις πιο δύσκολες μπαλιές, κατά βούληση.

PFX2AVP5Ασταμάτητη arcade δράση στο Alien vs. Predator τραπέζι

Το φλίπερ είναι μυσταγωγία. Είναι παιχνίδι αντανακλαστικών, άσκηση διαλογισμού και pop πανδαισία ταυτόχρονα. Η γοητεία του είναι διαχρονική. Και η Zen Studios φροντίζει να χτίσει μια βιβλιοθήκη τόσο πλήρη γι’ αυτό, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να βαρεθείτε την ενασχόλησή σας με τις μαγικές του ρακέτες για χρόνια. Εννοείται πως αν είσθε ήδη fans της μυθολογίας που δημιούργησε ο Ridley Scott για το διευρυμένο «σύμπαν» του Aliens, θα απολαύσετε κάθε δευτερόλεπτο της ενασχόλησης μαζί του.

Pros

  • Απολαυστική απόδοση του κλίματος του franchise σε κάθε διαφορετική υλοποίησή του
  • Πολύ καλή χρήση των voice overs και των ηχητικών εφέ

Cons

  • Λείπει το “κάτι παραπάνω” σε επίπεδο mini-games που θα καθιστούσε την συγκεκριμένη συλλογή εντελώς απαραίτητη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 89%

89%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL