REVIEWS

TALES FROM THE BORDERLANDS EPISODE TWO: ATLAS MUGGED

Γνωστή, Παραδοσιακή Προειδοποίηση Review Επεισοδικού Τίτλου : Κάποια μικρά spoilers αναφορικά με την πλοκή της σειράς, είναι αναπόφευκτα. Τίποτε τραγικό που μέλλει να αλλοιώσει την εμπειρία του παιχνιδιού σας, αλλά είπα να προειδοποιήσω καθότι είμαι παραδοσιακός τύπος.

Οι παρουσιάσεις κάθε νέου επεισοδίου πέραν του πρώτου των σειρών της Telltale, αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρίες για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Κατ ‘ ουσίαν μονάχα η παρουσίαση του πρώτου επεισοδίου, στο οποίο δίνεται ο τόνος της σειράς και αναπτύσσονται οι gameplay μηχανισμοί της, έχει σημασία. Τα επόμενα επεισόδια παρουσιάζονται κυρίως για να γεμίζουμε τη σελίδα με τα πανέμορφα cel-shaded γραφικά που χρησιμοποιεί η εταιρεία στους τίτλους της και φυσικά για να αβγαταίνουμε συγκεκριμένους σκιώδεις off-shore τραπεζικούς λογαριασμούς.

TFTB4Borderlands χωρίς φανταστικά και κάργα upgraded όπλα, απλά δεν γίνεται.

Atlas Mugged λοιπόν και η επιστροφή μας στην Pandora θα ήταν πραγματικά αδύνατο να άγγιζε την αναρχική, Full Trhottl-ική ευφορία του Zer0 Sum. Είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο η Telltale να ξεκινά μια σειρά πολύ δυνατά, να “χτίζει” με λιγότερο εντυπωσιακά ενδιάμεσα επεισόδια καταστάσεις και εντάσεις και να τα δίνει πραγματικά όλα κοντά στο φινάλε. Το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν ξεφεύγει από τον κανόνα και αυτό φαίνεται εξ’αρχής, από την αρκετά συντομότερη διάρκειά του σε σχέση με το χορταστικότατο ντεμπούτο της σειράς. Μετά βίας διαρκεί λίγο περισσότερο από μιάμιση ώρα και αν και οι καταστάσεις που παρουσιάζονται και η δράση του είναι απόλυτα εναρμονισμένες με το πνεύμα της σειράς, σε ελάχιστες στιγμές εντυπωσιάζει πραγματικά.

TFTB21Από το ατμοσφαιρικό φινάλε του επεισοδίου

Οι Rhys και Fiona παραμένουν απολαυστικοί ως πρωταγωνιστές και η Pandora εξακολουθεί να είναι ένα σαγηνευτικά θανατηφόρο πεδίο δράσης. Το φάντασμα (;) του Handsome Jack κλέβει με διαφορά την παράσταση, λειτουργώντας καταλυτικά στην εξέλιξη της πλοκής και παρουσιάζοντας μια από τις σπάνιες εκείνες επιλογές που φαντάζουν αληθινά ουσιώδεις, στο τέλος του επεισοδίου. Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός της δράσης διατηρείται στακάτος και δεν λείπουν οι συγκινήσεις, το Atlas Mugged, στην σκιά του εκπληκτικού Zer0 Sum, δεν μπορεί να κάνει την διαφορά και να εντυπωσιάσει.

Παράλληλα, έχοντας πολύ πρόσφατα δει πόσο όμορφα μπορούν να ταιριάξουν ουσιώδεις γρίφοι μέσα σε ένα choice & consequence παιχνίδι, η φόρμουλα της Telltale με τις ελάχιστες ουσιαστικές επιλογές που μας παρέχει, αρχίζει πλέον να δείχνει “λίγη”, καθώς όσο περνάει ο καιρός, αρχίζει να έχει σοβαρό ανταγωνισμό (Dreamfall Chapters, Life Is Strange). Μπορεί ακόμη να εντυπωσιάζει και σε καμία περίπτωση δεν πέφτει κάτω από το στάτους του “πολύ καλού”, αλλά εκτιμώ ότι προκειμένου τα παιχνίδια της να συνεχίσουν να ηγούνται της συγκεκριμένης αγοράς, θα πρέπει πολύ σύντομα να εξελιχθούν ως προς τις δυνατότητες gameplay που παρέχουν.

TFTB7Οι δυο κορυφαίοι χαρακτήρες της σειράς, Vasquez και Handsome Jack, επί το έργον

Το Tales From The Borderlands παραμένει ένα ιδιαίτερα ευχάριστο, χιουμοριστικό και ανάλαφρο διαστημικό γουέστερν, το οποίο θα ικανοποιήσει πλήρως τους φίλους του setting και σίγουρα θα τραβήξει και αρκετούς παίκτες οι οποίοι γοητεύονταν από την αισθητική του Borderlands αλλά δεν είχαν καμία διάθεση να ασχοληθούν με το FPS κομμάτι του. Η συνέχεια αναμένεται εξίσου διασκεδαστική ακόμη και αν δεν κρατάμε ακριβώς την ανάσα μας.

{youtube}qZe7VeIc1JA{/youtube}

Pros

  • Η ατμόσφαιρα του επεισοδίου παραμένει ένα θεότρελο space-western πανηγύρι
  • Κάποιες επιλογές που δείχνουν πως κάνουν ουσιαστική διαφορά στο παιχνίδι και δεν είναι καθαρά διακοσμητικές
  • Η παρουσίαση κινείται στα γνωστά, αψεγάδιαστα επίπεδα της Telltale

Cons

  • Αισθητά μικρότερο από το πρώτο επεισόδιο
  • Σχετικά αργός ρυθμός και λείπει η αίσθηση φρεσκάδας του Zer0 Sum

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 88%

88%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL