Log in    Register   

Login to your account

or
 Use Facebook account

Create an account * * Required field

The name you entered is not valid.
Please enter a valid username. No space at beginning or end, at least 2 characters and must not contain the following characters: < > \ " ' % ; ( ) &
Password invalid.
The passwords you entered do not match. Please enter your desired password in the password field and confirm your entry by entering it in the confirm password field.
Invalid email address
The email addresses you entered do not match. Please enter your email address in the email address field and confirm your entry by entering it in the confirm email field.


or
 Use Facebook account

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

REVIEWS

15 June 2017 Συντάκτης: Βάσσια Βασιλαδιώτη

TEKKEN 7

GET READY FOR THE NEXT BATTLE

TEKKEN 7

Η σειρά Tekken έχει συμβάλει με το δικό της τρόπο στην εξέλιξη του fighting είδους. Στην 23χρονη πορεία της κατόρθωσε να αποκτήσει τέτοιο φανατικό κοινό που την καθιστά ως την πιο ευπώλητη σειρά fighting όλων των εποχών. Το Tekken 7 αποτελεί τον ένατο κύριο τίτλο της σειράς (συμπεριλαμβανομένων των δυο Tekken Tag Tournament) και συνάμα την παρθενική εμφάνιση της στα PC.

Προτού προχωρήσουμε στα ενδότερα του τίτλου κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε λίγα λόγια για την ανάπτυξή του, η οποία αντικατοπτρίζεται και στο τελικό αποτέλεσμα. Όλοι οι κύριοι τίτλοι της σειράς έχουν κυκλοφορήσει πρώτα σε μαγαζιά arcades. Το Tekken 7 δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα και κυκλοφόρησε με τη σειρά του το 2015 σε arcades Ιαπωνίας και Κορέας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά υπάρχει στροφή στο franchise και ενώ μέχρι στιγμής τα arcade boards που χρησιμοποιούνταν από τη Namco βασίζονταν στην αρχιτεκτονική των PlayStation τώρα επιλέχθηκε arcade board στηριγμένο σε αρχιτεκτονική PC. Έτσι η μεταφορά του στις οθόνες μας ήταν σχετικά εύκολη και φθηνή. Προσθέστε στη συνταγή και την ανάπτυξη στη μηχανή γραφικών Unreal Engine 4, όταν τόσα χρόνια χρησιμοποιούνταν in-house μηχανή γραφικών, και έχουμε εξαιρετικό αποτέλεσμα τόσο οπτικό όσο και σε επιδόσεις.

Φυσικά το μεγαλύτερο κέρδος για τον τίτλο είναι πως επί δυο χρόνια τώρα λαμβάνει feedback από τους παίκτες, οι βασικοί gameplay μηχανισμοί δοκιμάζονται και αναπροσαρμόζονται και οι χαρακτήρες εξισορροπούνται. Επιπλέον για πρώτη φορά μπορούν να διεξαχθούν online αναμετρήσεις μεταξύ παικτών διαφορετικών arcade μηχανημάτων. Το 2016 κυκλοφόρησε μια αναβαθμισμένη έκδοση του παιχνιδιού ονόματι Fated Retribution, η οποία προσέφερε αναβαθμισμένα γραφικά, νέο περιεχόμενο, νέους χαρακτήρες, νέες πίστες, αντικείμενα και κοστούμια. Αυτή είναι και η έκδοση στην οποία βασίστηκε η τελική μορφή του τίτλου που έφτασε στα χέρια μας.

Είναι εμφανές λοιπόν πως το Tekken 7 ωρίμασε και προτίμησε να κυκλοφορήσει πάνοπλο και ολοκληρωμένο. Σε αντίθεση με την επί σειρά ετών ανταγωνίστρια της Capcom που κυκλοφόρησε το Street Fighter V σε early access (2/2016) και έναν χρόνο μετά αποφάσισε να ξαναχτίσει το online σύστημά του και πραγματοποιεί beta tests για να συλλέξει στοιχεία.

TEKKEN 7 02 smallTekken Parenting 101

ΜΗΝ ΚΛΩΤΣΑΣ ΤΑ ΓΟΝΙΚΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΑΠ'ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ

Η πλοκή γύρω από τα Tekken (Σιδερένια Γροθιά στα Ιαπωνικά) θα μπορούσε να αποτελέσει συναρπαστικό επεισόδιο στη δική μας ελληνική σειρά «Οικογενειακές Ιστορίες» (όσοι δεν την έχετε δει καλύτερα να μην τη ψάξετε). Στο επίκεντρο η οικογένεια Mishima και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των μελών της. Το μίσος καλά κρατεί εδώ και τέσσερις γενιές βάσει των όσων έχουν εξιστορηθεί μέσα από τους τίτλους της σειράς.

Πολύ περιληπτικά, ο Heihachi Mishima, όντας επικεφαλής του παγκόσμιου οικονομικού ομίλου Mishima Zaibatsu, διοργάνωσε το πρώτο King of Iron Fist Tournament. Προ(σ)κάλεσε αναγνωρισμένους μαχητές ανά την υφήλιο θέτοντας ως έπαθλο πέρα από την καταξίωση και τον έλεγχο του Mishima Zaibatsu. Στο πέρασμα του χρόνου υπήρξαν διαφορετικοί νικητές σε κάθε τουρνουά όλοι όμως ήταν της οικογένειας Mishima, οι οποίοι προσπαθούσαν να ξεπαστρέψουν με κάθε τρόπο ο ένας τον άλλον. Η μεγαλύτερη κόντρα υπάρχει ανάμεσα στον Heihachi και στον γιο του Kazuya. Ο τελευταίος πλέον βρίσκεται επικεφαλής της βιοτεχνολογικής επιχείρησης G Corporation, αντίπαλο δέος της Mishima Zaibatsu. Από τους υπόλοιπους μαχητές. οι περισσότεροι είτε είναι στη δούλεψη των δυο εταιριών είτε έχουν επηρεαστεί από τη μεγάλη διαμάχη τους. Όπως κάθε σοβαρό ιαπωνικό παιχνίδι έτσι και στα Tekken μπλέκουν δαίμονες, τέρατα, παγκόσμια κυριαρχία και… χαμένα εξώγαμα παιδιά. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα προτείνουμε να δείτε δύο σύντομα βίντεο που κυκλοφόρησαν από την Namco και λένε την ιστορία με τη μορφή jRPG (μέρος 1ο, μέρος 2ο).

TEKKEN 7 03 smallΟι βασικοί πρωταγωνιστές μας

Το Tekken 7 διηγείται για ακόμα μία φορά το “The Mishima Saga”. Όλα τα γεγονότα αφηγούνται υπό το πρίσμα ενός δημοσιογράφου, του οποίου η οικογένεια χάθηκε με υπαιτιότητα της Mishima Zaibatsu έπειτα από τα γεγονότα του Tekken 6. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης της αλήθειας από το δημοσιογράφο πολλά μυστικά φανερώνονται και πρόσωπα κλειδιά εμφανίζονται. Η κεντρική ιστορία διαρκεί περίπου τρεις ώρες, είναι χωρισμένη σε 15 κεφάλαια, μεταπηδά με μεγάλη ευκολία μεταξύ χρονικών στιγμών του παρελθόντος και παρόντος και είναι αρκετά σκοτεινή.

Το κουβάρι ξετυλίγεται μέσω ατμοσφαιρικών cut scenes που διαθέτουν ομαλότατη και εντυπωσιακή μετάβαση στις μάχες. Εκτός από τις παραδοσιακές μάχες 1 on 1, μόνο στην κεντρική ιστορία, θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μάχες τύπου Survival ενάντια σε μοντέλα Jack ή στρατιώτες της Tekken Force. Για όσους θέλουν απλώς να τη δουν και δεν αναζητούν ιδιαίτερη πρόκληση μπορούν να χρησιμοποιήσουν το story assist, το οποίο ομαδοποιεί ορισμένα combos στο πάτημα ενός κουμπιού επισπεύδοντας αρκετά τη διαδικασία.

Η μάχη με το τελικό boss είναι αρκετά απαιτητική, ενώ όταν ολοκληρωθεί ξεκλειδώνεται ένα ειδικό επεισόδιο με ακόμη πιο απαιτητική μάχη. Συμπληρωματικά υπάρχουν 28 αυτόνομα Character Episodes αφιερωμένα σε χαρακτήρες που δε σχετίζονται άμεσα με την κεντρική ιστορία. Σε εκείνα μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσωπικότητά και τα κίνητρα τους, ενώ κινούνται σε σαφώς πιο ανάλαφρο τόνο. Οι χαρακτήρες μιλούν στη μητρική τους γλώσσα και είναι απορίας άξιο το πώς κατορθώνουν και συνεννοούνται. Όσοι είστε εξοικειωμένοι με τη σειρά θα βρείτε ικανοποιητική την ιστορία, κάποιοι χαρακτήρες ίσως ήταν παρεξηγημένοι τόσο χρόνια τελικά. Στις κορυφαίες στιγμές βρίσκεται η αναπαράσταση της καλύτερης σκηνής από το εισαγωγικό βίντεο του Tekken 5. Από την άλλη οι νεοφερμένοι ίσως «μπουκώσουν» ελαφρώς με τόση υπερπληροφορία.

TEKKEN 7 04 smallΠλούσιο ρόστερ

Prev
1/3 Next »

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

94 / 100

+ ΘΕΤΙΚΑ

 • Αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα Tekken.
 • Διασκεδαστικό Gameplay και στιβαροί μηχανισμοί.
 • Βάθος και ποικιλία στο ρόστερ.
 • Όμορφα γραφικά και διαδραστικές πίστες.
 • Εξαιρετική PC έκδοση.
 • Οι βετεράνοι στη σειρά θα νιώσουν αμέσως οικεία.
 • Υποδειγματική Προπόνηση.
 • Υψηλότατο replayability.

- ΑΡΝΗΤΙΚΑ

 • Η απουσία Tutorial θα αποθαρρύνει τους αρχάριους παίκτες.
 • DLC επί πληρωμή για πρώτη φορά στη σειρά.

Ο Συντάκτης

Βάσσια Βασιλαδιώτη

Βάσσια Βασιλαδιώτη

Ήρθε σε πρώτη επαφή με το gaming από σπόντα, όμως παρέμεινε σε αυτό από επιλογή. 

Please login to comment

Comments (6)

 • Συγχαρητήρια για τη λεπτομερή παρουσίαση, χαίρομαι που δεν το χαντάκωσαν, μιλάμε για μεγάλη παιδική αγάπη. Προβλέπεται αγορά συντόμως αν και ελπίζω να μη πέσω στην ίδια δίνη με το RL, "Ένας αγώνας ακόμα."

  about 9 months ago
  1 Like
 • In reply to: grotenfrod

  Σε ευχαριστώ Σπύρο για τα καλά σου λόγια. Μεγάλη αγάπη και δίνη δε συμβαδίζουν ξέρεις :p

  about 9 months ago
  0 Like
 • In reply to: grotenfrod

  Εξαιρετική παρουσίαση για ένα πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι. Τόσο ξύλο να μην έτρωγα, τι ωραία που θα ήταν...

  about 9 months ago
  1 Like
 • ωραία παρουσίαση. selling point καθαρά το customization >.>

  about 8 months ago
  1 Like
 • top waifus

  about 8 months ago
  0 Like
 • Άργησα λίγο αλλά πολύ κατατοπιστικό ριβιού!
  Έχω βάλει το hype στο background.. αναμείνατε στο ακουστικό σας.

  about 8 months ago
  1 Like

We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience.