REVIEWS

THE OFFICE QUEST

Κυνηγώντας Κόκκινες Φλογίτσες Μια Τυπική Δευτέρα

Δεν υπάρχει θαρρώ περίπτωση να δει πονεμένη εργαζόμενη ψυχή τα εικαστικά του The Office Quest και να μην γρούξει “Το θέλω, Χριστέ μου, ο Χοντρός Θλιμμένος Κύριος Ντυμένος Αρκουδογαϊδουράκι Είμαι Εγώ!”. Προφανώς ο αγαπημένος σας ιστότοπος βρίσκεται στις επάλξεις της ψηφιακής, παλινδρομούσας κρίσης μέσης ηλικίας, προκειμένου να σας ενημερώνει πρώτους και καλύτερους για το ποιόν τούτων των γαργαλιστικών προτάσεων με το που σκάνε στην αγορά.

Το The Office Quest είναι στην ουσία, μια χαριτωμένη σπαζοκεφαλιά τσέπης. Στις τρεις (βαριές, με αρκετά κολλήματα στις επάρατες σπαζοκεφαλιές που έχει τραβήξει απευθείας από τα πάνχαζα-και-άνευ-λόγου-υπάρξεως-τεστ κάποιας πουθενάδικης MENSA) ώρες που διαρκεί, παρουσιάζει την ακαταμάχητα σουρεαλιστική Οδύσσεια ενός άμοιρου υπαλλήλου που αποφασίζει μια μέρα να αποδράσει από την σέπια, ξεφτισμένη καθημερινότητά του, ακολουθώντας μια μυστηριώδη κόκκινη φλόγα που εμφανίζεται ξαφνικά στο γραφείο.

Σήμερα θα μιλήσουμε για την μακροπρόθεσμη συσχέτιση UR και ARPDAU στις αγορές της Μέσης Ανατολής για το τελευταίο εξάμηνο. Προσέχετε όλοι;

Διάλογοι δεν υφίστανται, στα πρότυπα της Amanita Design. Περιπλανιόμαστε στις ιδιαίτερα ευφάνταστες τοποθεσίες του παιχνιδιού και αλληλεπιδρούμε με σημεία ενδιαφέροντος, έχοντας οπτικά κυρίως ερεθίσματα, σαν μπούσουλες. Οι γρίφοι του με ξάφνιασαν ευχάριστα, καθώς αν και ξεκινάνε σχετικά φιλικοί προς τον αμύητο παίκτη, πολύ γρήγορα κλιμακώνουν την δυσκολία τους. Ενσωματώνουν δε, σχεδόν τα πάντα : από παραδοσιακούς γρίφους συνδυασμού αντικειμένων, επιτραπέζια παιχνίδια και σπασμένες εικόνες, μέχρι ανησυχητικά δύσκολα αποσπάσματα από τεστ ευφυίας. Ποτέ δεν είναι άδικοι ή παράλογοι, ούτε πιάνουν τα εκνευριστικά επίπεδα “Φίλε μου, αυτό βγάζει απόλυτο νόημα αν πιεις πρώτα αυτό το φοβερό ματζουνάκι που σου ετοίμασα” σουρεαλισμού που τείνει να ευνοεί η Amanita στα παιχνίδια της.

Ποιό παιδάκι δεν έχει δει την Έβδομη Σφραγίδα;

Μου άρεσε αναπάντεχα πολύ το The Office Quest. Πέρα από την ύποπτη ομοιότητα του πρωταγωνιστή με εμβληματικό αρχισυντάκτη του PC Master, κατορθώνει να έχει μια πολύ ιδιαίτερη οπτική ταυτότητα, γρίφους που ακόμη και όταν εκνευρίζουν εξακολουθούν να σε πεισμώνουν και να σε κάνουν να θέλεις να ασχοληθείς περισσότερο μαζί του και μια συνολική αισθητική που πραγματικά φωνάζει ‘ποιότητα’. Η χαμηλή τιμή του αποτελεί επιπρόσθετο δέλεαρ για όσους επιθυμούν να ζήσουν μια εγκεφαλική, τέρμα σουρεάλ περιπέτεια, αλλά δεν έχουν ενδεχομένως δεκάδες ώρες να δαπανήσουν σε ένα πιο περίπλοκο ή φανταιζί τίτλο.

Ο ορισμός του ποιοτικού και προσεγμένου indie, το The Office Quest μας έρχεται από το πουθενά, μας δείχνει την κόκκινη φλογίτσα και μας ρωτά πότε στείλαμε τελευταία φορά SMS με emojis “Τσούχτρα-Κρανίο-Καβούρι-Χλαπάτσα” προκειμένου να αποπροσανατολίσουμε τον κύριο Μαρίδα και να τον αναγκάσουμε να τραβήξει τη σέλφι που θα ηλεκτρίσει το παραπλήσιο ενυδρείο…που γεμίσαμε λίγο πριν μαγικές τηλεοράσεις οι οποίες δείχνουν μόνο ηλεκτροφόρα ασπόνδυλα. Είναι μεγάλη ιστορία.

Πού οι ρίμες, πού το flow σας;

Σε διαβάζω ενώ πήζω Δευτεριάτικα στο γραφείο. Λέει;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 89%

89%

Απόδραση Τώρα

Απολαυστικό, καλοδουλεμένο χιούμορ και μια σειρά ιδιαίτερα προκλητικών όσο και εμπνευσμένων σπαζοκεφαλιών, συνθέτουν ένα πραγματικά ακαταμάχητο 'μικρό'. Οι μερακλήδες του διαφορετικού, δώστε βάση.

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

2 Comments

  1. Δευτέρα πρωί πιάνω πρώτη μέρα δουλειά σε νέα ανασκαφή, Δευτέρα απόγευμα που θα το παίζω ήδη επαρκώς μίζερο πιόνι του συστήματος και της καθημερινότητας θα το αγοράσω. Παράλληλα με μοίρασμα εμπνευσμένων quotes στο fb περί μισθωτής σκλαβιάς και αφεντικών.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL