SPECIALS

Let’s Play: FASTER THAN LIGHT Episode 2

Στο προηγούμενο επεισόδιο του Let’s Play, είχαμε αφήσει το πλήρωμα του Ragequit-SR1 λίγο πριν αποβιβαστεί σε ένα διαστημικό σταθμό ο οποίος είχε μολυνθεί από τεράστιες εξωγήινες αράχνες! Τα μέλη του πληρώματος αποφάσισαν να βοηθήσουν την κατάσταση, παρά το γεγονός οτι η αποστολή τους είναι ύψιστης σημασίας για την επιβίωση της Federation και δεν επιδέχεται καθυστερήσεων. Ο σταθμός έχει πνιγεί στο σκοτάδι, ενώ ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι το ανατριχιαστικό ξύσιμο δαγκάνων στο παγωμένο μέταλλο των τοιχωμάτων…

Episode 2: All alone in the night

Η εξιστόρηση των γεγονότων εκτός σκάφους στο FTL γίνεται αποκλειστικά με κείμενο, οπότε δείτε το παρακάτω οπτικό βοήθημα για να μπείτε στο κλίμα (προχωρήστε το βίντεο στο 11:25).

{youtube}dQ4Qrk_PTi0{/youtube}

 H μάχη του πληρώματος εξελίσσεται σε απέλπιδα προσπάθεια για επιβίωση, καθώς χιλιάδες αράχνες πετάγονται από τα τοιχώματα και εφορμούν με λύσσα! Οι τέσσερις αστροναύτες προσπαθούν να φθάσουν στην έξοδο, με τους Chaosun (Mantis) και c3rberoz (Rockman) να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση των πιο αδύναμων συντρόφων τους. Το σκληρό κέλυφος των Mantis επιτρέπει στον Chaosun να αποφύγει θανάσιμες δαγκωματιές από τις αράχνες, όμως ο c3rberoz δυσκολεύεται εμφανώς να ακολουθήσει τους υπόλοιπους εξαιτίας του τεράστιου βάρους του. Οι MaverickStrange, Chaosun και 0AGAN καταφέρνουν οριακά να φθάσουν στον airlock, ο c3rberoz όμως έχει μείνει πίσω και οι ορδές των αραχνών πλησιάζουν απειλητικά. Μπρος στον κίνδυνο του πλήρους αφανισμού, ο captain MaverickStrange παίρνει την πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας του: κλείνει τον airlock και διατάζει την επιστροφή στο σκάφος, αφήνοντας μόνο του τον c3rberoz στο σταθμό.

lpftl10

RIP, c3rberoz! To πλήρωμα δεν έχει χρόνο να πενθήσει τον πεσόντα σύντροφό τους αφού ο στόλος των Rebels βrίσκεται στο κατόπι τους. Το επόμενο jump τους φέρνει αντιμέτωπους με ένα Rebel Scout που έτυχε να περιπολεί την περιοχή. Το σκάφος των Rebels διαθέτει Attack Drone το οποίο περιστρέφεται γύρω από το σκάφος μας και επιτίθεται με Laser Beam. Επιπλέον, το σκάφος τους φέρει ακτίνα που μπορεί να ξεκινήσει πυρκαγιές αν χτυπήσει το Ragequit-SR1 την ώρα που οι ασπίδες είναι απενεργοποιημένες, κάτι που τελικά όντως συμβαίνει εξουδετερώνοντας μονομιάς την artillery beam:

lpftl11

lpftl12

 Ο 0AGAN καταφέρνει να σβήσει γρήγορα τη φωτιά, ενώ ο MaverickStrange αποφεύγει επιδέξια τις βολές των rebels. Μια ομοβροντιά από το laser cannon είναι αρκετή για να εξουδετερώσει το εχθρικό σκάφος, διαλύοντάς το πριν προλάβει να ανταποδώσει. Στον επόμενο sector το Ragequit-SR1 φθάνει σε έναν εξωγήινο πλανήτη και αναζητά νέο Weapons Officer. Τελικά το πόστο αναλαμβάνει ο Κιngslayer, ρομπότ της φυλής Engi και έμπειρος ταξιδευτής των άστρων. Welcome aboard!

lpftl13

 Ο Kingslayer θα δοκιμαστεί ευθύς αμέσως σε συνθήκες μάχης, καθώς το επόμενο jump φέρνει το πλήρωμα αντιμέτωπο με ένα πειρατικό σκάφος που επιτίθεται εναντίον άλλου στόχου. Ο πειρατής έχει το θράσος να επιχειρήσει να δωροδοκήσει το πλήρωμα ώστε να κάνει τα στραβά μάτια, όμως οι διαστημικοί paladins αρνούνται κατηγορηματικά και φορτίζουν τον οπλισμό του σκάφους:

lpftlep201

Φορτισμένο ψυχολογικά από το θάνατο του c3rberoz, το πλήρωμα επιτίθεται με λύσσα εναντίον του πειρατικού σκάφους και εξουδετερώνει αμέσως τον ούτως ή άλλως πενιχρό οπλισμό του. Οι πειρατές αισθάνονται το τέλος να έρχεται και κάνουν την τελευταία προσπάθεια να γλιτώσουν με τη ζωή τους, φορτίζοντας όπως-όπως το jump drive για να ξεφύγουν. Ο Kingslayer στοχεύει τις μηχανές τους και περιμένει το πρόσταγμα. Ο MaverickStrange απαντά κοφτά: “Fire”:

lpftlep202

Το πλήρωμα είναι υποχρεωμένο να περάσει δια πυρός και σιδήρου, αφού το star system στο οποίο εισέρχονται κρύβει μία ακόμα μάχη, αυτή τη φορά εναντίον ενός ρομποτικού σκάφους. Ο Kingslayer εξουδετερώνει επιτυχώς το βαρύ οπλισμό στοχεύοντας στο υποσύστημα του weapons control, όχι όμως πρoτού ένας πύραυλος βάλει φωτιά στη δεξιά πλευρά του σκάφους. 0AGAN, τρέξε!

lpftlep206

lpftlep205

Το Ragequit-SR1 επικρατεί και σε αυτή τη μάχη, όμως οι συνεχόμενες αναμετρήσεις έχουν αφήσει το σκάφος με αρκετές “πληγές” που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ο MaverickStrange  επιλέγει να κατευθυνθεί προς το κοντινότερο spacedock για επισκευές, επιλογή ρίσκου καθώς ο στόλος των Rebels βρίσκεται πλέον πάρα πολύ κοντά!

lpftlep207

Το ρίσκο δυστυχώς δεν αποδίδει! Εισερχόμενο στο σύστημα της Jumpgate για τον επόμενο sector, το σκάφος έρχεται αντιμέτωπο με ένα βαρύ μαχητικό των Rebels, οπλισμένο μέχρι τα δόντια! Laser και δύο εκτοξευτές πυραύλων λοκάρουν αμέσως στο Ragequit-SR1, το πλήρωμα παίρνει θέσεις μάχης και ετοιμάζεται να ανταποδώσει όταν, ξαφνικά, ηχεί ο συναγερμός για εχθρικούς εισβολείς. Υπάρχουν στρατιώτες των Rebels μέσα στο σκάφος! Ο Chaosun αφήνει αμέσως τον έλεγχο των ασπίδων και κινείται αμέσως προς την κατεύθυνση του εισβολέα, πολεμώντας σώμα με σώμα προτού αυτος καταφέρει να προκαλέσει σημαντική ζημιά.

lpftlep208

lpftlep209

Η ήδη δύσκολη κατάσταση γίνεται εφιαλτική όταν το μαχητικό των Rebels εξαπολύει ομοβροντία πυραύλων. Ο MaverickStrange προσπαθεί να αποφύγει τα εισερχόμενα πυρά, όμως ένας από τους πυραύλους χτυπά με δύναμη την αίθουσα του Life Support, προκαλώντας απώλεια οξυγόνου και ανοίγοντας μεγάλο ρήγμα στο κύτος! Ο 0AGAN τρέχει για άλλη μια φορά να επισκευάσει τη βλάβη, παλεύοντας να κλείσει το ρήγμα και να επαναφέρει άμεσα το life support σε λειτουργική κατάσταση προτού πεθάνουν οι συμπολεμιστές του από ασφυξία!

lpftlep210

Χωρίς την παρουσία του 0AGAN στο μηχανοστάσιο, οι μηχανές λειτουργούν με μειωμένη αποτελεσματικότητα και δένουν τα χέρια του MaverickStrange ο οποίος πρέπει να αποφύγει τα πυρά. Ένας ακόμα πύραυλος σκάει με πάταγο πάνω στο κύτος του σκάφους, καταστρέφοντας το Weapons Control και αφήνοντας τον Kingslayer σε ημιθανή κατάσταση:

lpftlep211

Το σύστημα παροχής οξυγόνου έχει επισκευαστεί, όμως οι τρύπες στο κύτος ρουφούν το διαθέσιμο αέρα. Το Rebel Fighter συνεχίζει να σφυροκοπά το Ragequit-SR1, διαλύοντας τις ασπίδες και ανοίγοντας μία ακόμα τρύπα. Το οξυγόνο έχει φθάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, τα όπλα είναι offline και το σκάφος των Rebels παραμένει ουσιαστικά άθικτο. Μόνη λύση πλέον, η διαφυγή. Ο 0AGAN επιστρέφει τρέχοντας στο μηχανοστάσιο ώστε να επιταχύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τη φόρτιση του Jump Drive, ενώ ο Kingslayer αναλαμβάνει το κλείσιμο των ρηγμάτων. Και οι δύο δουλεύουν υπό ασφυκτική χρονική πίεση, καθώς η αποσυμπίεση της εσωτερικής ατμόσφαιρας φθείρει τα ρομποτικά τους σώματα όλο και περισσότερο:

lpftlep212

Μια σφοδρή έκρηξη στην αίθουσα του ιατρείου σκοτώνει τον ήδη βαριά τραυματισμένο Κιngslayer. RIP, Kingslayer! O 0AGAN βρίσκεται και αυτός στα πρόθυρα του θανάτου όμως δε μπορεί να αφήσει το πόστο του, πρέπει οπωσδήποτε να φέρει το Jump Drive online ειδάλλως το σκάφος δε θα έχει καμία ελπίδα διαφυγής. Λίγο πριν ξεψυχήσει, ο 0AGAN καταφέρνει να θέσει ξανά σε λειτουργία τις μηχανές. RIP, 0AGAN! Ο MaverickStrange δίνει άμεσα την εντολή για jump και το Ragequit-SR1 εξαφανίζεται στην Jumpgate, αφήνοντας πίσω του τον στόλο των Rebels. Επόμενος προορισμός, ένας εχθρικός sector που ελέγχεται από τους θανατηφόρους εξωγήινους Mantis. Αν το πλήρωμα καταφέρει να επιζήσει, τότε η συνέχεια αναμένεται να είναι κάπως πιο εύκολη:

lpftlep213

Οι MaverickStrange και Chaosun έχουν μείνει πλέον μόνοι τους, με ένα τσακισμένο σκάφος και διασχίζοντας απολύτως εχθρικό έδαφος. Θα καταφέρουν να επιζήσουν και να αναπληρώσουν τα χαμένα μέλη του πληρώματος; Υπάρχει ακόμα ελπίδα για αυτό το σκάφος των καταραμένων;

lpftlep214

To be continued…

Tags

Admiral

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

6 Comments

  1. Πώπω, χαμός!!!
    Το μόνο που με καθησυχάζει είναι οτι σβήσαμε πάνω στο καθήκον. Δεν είναι καιρός για διαστημικούς Paladin όμως. Η εκδίκηση πρέπει βαφτεί με αίμα, μηχανέλαιο, λέηζερ και διαστημικές λαμαρίνες!

  2. Sorry Cerb, ρίχτικαν αντρίκια δάκρυα εκείνη τη νύχτα. Admiral θέλω στο μέλλον αποστολή εκδίκησης! Κρίμα και στον Kingslayer που δεν πρόλαβε να λάμψει… Οι Ρέμπελς θα πληρώσουν με το αίμα τους!

  3. Για να καταλάβετε τι παίζεται με αυτό το παιχνίδι!!! No good deed goes unpunished!!!!! Και ακόμα δεν έχουμε μπει στο δεύτερο sector!!!!!

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Follow on Feedly

Close