SPECIALS

To Ragequit.gr στην Daedalic Days 2016 εκδήλωση

The English version of this article can be found here.

Υπάρχει μία πρώτη φορά για οτιδήποτε στη ζωή. Το site μας έχει καταφέρει αρκετές φορές μέχρι σήμερα να είναι μεταξύ των εκείνων που παρουσιάζουν πρώτοι κάποιο παιχνίδι για PC, με τη λήξη του σχετικού εμπάργκο. Έχουμε επίσης πολλάκις πραγματοποιήσει reviews τίτλων που δεν είναι ευρέως γνωστοί, ικανοποιώντας τον σχετικό στόχο που είχαμε βάλει απ’ την πρώτη στιγμή ιδρύσεως του παρόντος ιστότοπου.  

Κάτι που ομολογουμένως έλειπε απ’ την τροπαιοθήκη μας ήταν η παρουσία σ’ ένα event του εξωτερικού, όπου θα αποκαλύπτονταν επερχόμενα games. Τον στόχο αυτό ήρθε εντελώς απρόσμενα να καλύψει η Daedalic Entertainment, καλώντας μας να παρευρεθούμε την 25η Φεβρουαρίου στη φετινή, τρίτη στη σειρά, Daedalic Days εκδήλωση του σχετικού ετήσιου event που διοργανώνει. Όπως είναι απολύτως λογικό, δέχθηκα με περίσσια χαρά να ταξιδέψω στο Αμβούργο της Γερμανίας, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική αντιπροσώπευση της χώρας μας στο πολύ σημαντικό αυτό gaming γεγονός, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τους αλματώδεις ρυθμούς εξέλιξης του Γερμανικού studio.  

Daedalic Days 2016 pic10Η Ζυρίχη ήταν πραγματικά παγωμένη…

Daedalic Days 2016 pic11… αλλά ο κρατικός μηχανισμός δουλεύει καλά

Το ταξίδι μου περιελάμβανε μία τρίωρη σχεδόν πτήση απ’ την Αθήνα στη Ζυρίχη κι από εκεί μετάβαση, μέσω δεύτερης πτήσης, στο Αμβούργο, ενώ η επιστροφή πραγματοποιήθηκε την επομένη ημέρα μέσω Φρανκφούρτης, μια και μου έδινε τη δυνατότητα για λίγο περισσότερο ύπνο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σ’ ένα ιδιαιτέρως πρωτότυπο setting, πιο συγκεκριμένα στο εσωτερικό του Cap San Diego, ενός φορτηγού πλοίου του παρελθόντος που έχει πλέον μετατραπεί σε μουσείο, φιλοξενώντας ανάλογες εκδηλώσεις, όντας εδώ και πολλά χρόνια μονίμως αραγμένο στο λιμάνι του -πολύ όμορφου- Αμβούργου.   

Daedalic Days 2016 pic12Το Cap San Diego

Είναι μάλλον περιττό ν’ αναφέρω την αρτιότατη οργάνωση από μεριάς των Γερμανών οικοδεσποτών, οι οποίοι, πέραν των συμπατριωτών τους, είχαν καλέσει συντάκτες απ’ την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Ολλανδία, καθώς και την Ελλάδα. Πέραν όλων των άλλων, καθ’ όλη τη διάρκεια του event υπήρχε ένας πλουσιότατος μπουφές, που ανανεωνόταν συνεχώς με κάθε είδους εδέσματα, φαγητά και ποτά, γοητεύοντας τον ουρανίσκο μας και την ίδια στιγμή τροφοδοτώντας μας με την αναγκαία ενέργεια που χρειαζόταν για να νιώθουμε άνετα οποτεδήποτε αποφασίζαμε ν’ αφήσουμε το ζεστό εσωτερικό του πλοίου και ν’ ανέβουμε στο κατάστρωμα και τους -2 βαθμούς Κελσίου που επικρατούσαν εκεί, που λόγω της τρομερά υψηλής υγρασίας (96%!), δίνανε, σύμφωνα με διάφορα sites που κοίταξα, αίσθηση 6 βαθμών υπό του μηδενός.  

Daedalic Days 2016 pic13Χρειαζόταν λίγο κουράγιο για ν’ αφήσεις το ζεστό εσωτερικό του πλοίου

Daedalic Days 2016 pic1Άνθρωποι από πολλές χώρες δώσαμε το παρών

Ας αφήσω όμως τον συνιδρυτή και CEO της Daedalic Entertainment, Carsten Fichtelmann, να κάνει τον πρόλογο της εκδήλωσης, συνοδευόμενο στο τέλος του απ’ το video που προλόγιζε όσα θα βλέπαμε αναλυτικότερα στη συνέχεια.

{youtube}OLiZVom5Cc4{/youtube}

Ακριβώς δίπλα στην αίθουσα που λαμβάνανε χώρα οι παρουσιάσεις των διαφόρων τίτλων από τους δημιουργούς τους υπήρχε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τ’ αναγκαία hands-on που θα επακολουθούσαν, με τη Razer να έχει συνδράμει σημαντικά σ’ αυτό, παρέχοντας μέρος του απαραίτητου εξοπλισμού. Laptops της Asus και της Alienware είχαν αναλάβει το τρέξιμο των πέντε παιχνιδιών που επρόκειτο να φανερωθούν στο κοινό, ενώ ένα PS4 περίμενε όσους ήθελαν να δουν την πρώτη απόπειρα της Daedalic στο μηχάνημα της Sony, μέσου του αρχικού Deponia.

Daedalic Days 2016 pic2Ο “μαγικός” μπουφές, που ανανεωνόταν με τρελούς ρυθμούς

Daedalic Days 2016 pic4Η καλά προετοιμασμένη αίθουσα για το hands-on σκέλος της εκδήλωσης

Daedalic Days 2016 pic3Πλήρης και αξιόπιστος ο εξοπλισμός

Τον χορό άνοιξε το “Caravan”, ένα πρωτότυπο υβριδικό παιχνίδι που ανακατεύει επιτυχώς τα trading card games με adventure και RPG στοιχεία. Δημιουργός του είναι η εταιρεία it Matter Games, που εδρεύει στο Βερολίνο και έχει ως επικεφαλείς τους Jens Kortboyer και Ulrich Kaminski. O πρώτος ανέλαβε να πει δύο λόγια για τον νέο αυτό τίτλο που αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τονίζοντας την ευκαιρία που έδωσε η Daedalic Entertainment στην εταιρεία τους να κυκλοφορήσει το παρθενικό παιχνίδι της.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Matthias Niebergall, producing manager της Daedalic Entertaiment, παρουσιάζοντας τον δεύτερο τίτλο που πήρε την πρωτοβουλία να κυκλοφορήσει η εταιρεία. Πρόκειται για το “Candle”, της Ισπανικής Teku Studios, ένα παιχνίδι που επίσης ανακατεύει gaming στοιχεία, αφού συνδυάζει την platform δράση με διάφορους γρίφους και κρυμμένες παγίδες. Κάτι που επίσης καταφέρνει ο εν λόγω τίτλος είναι να μαγνητίσει μονομιάς τη ματιά μας, καθώς όλοι οι χαρακτήρες και τα backgrounds προέρχονται από σχεδιασμένες στο χέρι ακουαρέλες, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ας δούμε τι είχε να πει ο Matthias για το παιχνίδι.

 {youtube}DCgENunZGDM{/youtube}

Ολοκληρώνοντας την τριάδα των παιχνιδιών τρίτων εταιρειών που κάνει publish η Daedalic Entertainment, οι Bodo Pfeifer και Falk Möckel της FAKT Software μας δώσανε μία ιδέα περί του ερχομού του τρίτου Crazy Machines, ενός physics-puzzle παιχνιδιού που συνδυάζει επιτυχώς στοιχεία των προηγουμένων μελών της σειράς με ολοκαίνουργια χαρακτηριστικά, καθιστώντας το “Crazy Machines 3” τον πιο ρεαλιστικό εξομοιωτή φυσικής έως σήμερα. Ομολογώ ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι μου τράβηξε την προσοχή πολύ περισσότερο όταν μου δόθηκε η ευκαιρία για ένα hand-on μαζί με τον Bodo, οπότε και θαύμασα από πρώτο χέρι τόσο τη δουλειά που γίνεται στο campaign μέρος του, όσο και τον ατελείωτο πλούτο που περιλαμβάνει το creation κομμάτι του, που μέσω του Steam Workshop θα δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να δημιουργήσουν τα δικά τους levels, με μόνο περιορισμό τη φαντασία τους.

Daedalic Days 2016 pic6Ναι, οι Γερμανοί δε διστάζουν να πειραματιστούν στα σκίτσα τους

Daedalic Days 2016 pic7Γιορτινό το κλίμα της εκδήλωσης

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα που μεσολάβησε, η συνέχεια δόθηκε απ’ τον Andreas Suika, επικεφαλής της Daedalic Entertainment West, του δεύτερου στούντιο που εγκαινίασε η εταιρεία με έδρα το Düsseldorf, που ως γνωστόν ασχολείται με τη δημιουργία τίτλων που ανήκουν σε genres πλην των adventures. Το “The Long Journey Home”  περιγράφεται απ’ τον δημιουργό του ως ένα space exploration RPG, με τη δημιουργία του σύμπαντός του να βασίζεται σε μαθηματικούς αλγόριθμους, που διαφοροποιούν τη θέση των διαφόρων πλανητών μεταξύ τους, ενώ οι διάφορες επιλογές μας τροποποιούν τη στάση των διαφόρων πλασμάτων που συναντάμε απέναντί μας, την ανάγκη εύρεσης πόρων, αλλά και την επιβίωση του πληρώματός μας, κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής μας. Ιδού ένα μικρό βίντεο της παρουσίασης απ’ τον ίδιο τον Andreas Suika.

 {youtube}76nErszVG9s{/youtube}

Το φινάλε δε θα μπορούσε ν’ ανήκει σε τίποτα άλλο παρά στο “Deponia Doomsday”, το τέταρτο μέρος του πολύ επιτυχημένου adventure game του Jan Müller Michaelis, ενός παιχνιδιού που έχει άρρηκτα συνδέσει τ’ όνομά του με την πορεία της Daedalic Entertainment μέχρι σήμερα. Κάνοντας για μία ακόμη φορά χρήση της Visionaire Studio 4 μηχανής γραφικών, το “Deponia Doomsday” έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία στο διάσημο saga, να παίξει με τον χρόνο, να μπλέξει τον Rufus σε νέες περιπέτειες και να μας φέρει σε γνωριμία με πάμπολλους νέους χαρακτήρες. Αξιοθαύμαστη είναι η επιτυχία των στελεχών της εταιρείας να κρατήσουν μυστικό τον σχεδιασμό του τέταρτου αυτού κεφαλαίου, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015, με τον ερχομό του να γνωστοποιείται πέντε μόλις ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία. Νομίζω όμως ότι ο Jan Müller Michaelis μπορεί να τα πει καλύτερα από εμένα.

{youtube}64mShZbgpAs{/youtube}

Daedalic Days 2016 pic8Όσοι εμείς πραγματοποιούσαμε το hands-on…

Daedalic Days 2016 pic9… τα στελέχη της εταιρείας δίνανε συνεχώς συνεντεύξεις

Αν νιώθετε ότι οι πληροφορίες που μόλις παρέθεσα φαντάζουν λίγες, μη βιάζεστε, καθώς θα επακολουθήσει δεύτερο άρθρο αφιερωμένο στην ημερήσια παρουσία μου στην Daedalic Days 2016 εκδήλωση, με συνεντεύξεις που είχα την ευκαιρία να πάρω από στελέχη της εταιρείας, καθώς και δημιουργούς των παραπάνω παιχνιδιών.

Προτού ολοκληρώσω το πρώτο αυτό μέρος του αφιερώματός μου, οφείλω να τονίσω κάτι ακόμη, που πιθανώς δε συνηθίζεται να γίνεται από συναδέλφους που παρίστανται σ’ ανάλογα events, αλλά, όπως φαντάζεστε, ποσώς μ’ ενδιαφέρει αυτό. Η διοργάνωση της εκδήλωσης, η όλη στάση των στελεχών της εταιρείας απέναντι τους καλεσμένους τους, αλλά και η παραπάνω από υποδειγματική φροντίδα τους για τη μετάβαση, παραμονή και αναχώρησή μας απ’ τη χώρα τους για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, μαρτυρούν έναν ακόμη λόγο, πλην των υπολοίπων, που η συγκεκριμένη εταιρεία έχει καταφέρει να μεγαλώσει τόσο πολύ μέσα σε τόσα λίγα χρόνια.

Το δε κλίμα που υπήρξε όταν ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, οπότε άπαντες, πίνοντας μία μπύρα ή ένα ποτό, συζητούσαμε πλέον σε πολύ πιο χαλαρό ύφος, είναι κάτι που δε χρειάζεται να περιγράψω αναλυτικότερα, το κρατώ όμως ως μία πολύ ευχάριστη ανάμνηση και ιδανικό επιστέγασμα της παρουσίας μου στο Αμβούργο. Αναμείνατε τις συνεντεύξεις που θα επακολουθήσουν…

Daedalic Days 2016 pic5Οι Claudia Kühl, Sandra Friedrichs και Kristin Splieth, marketing director και PR managers αντίστοιχα, είχαν ετοιμάσει ένα αναμνηστικό δώρο για καθέναν μας

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

7 Comments

  1. Μπράβο Μάνο, συγχαρητήρια και σε εσένα και στο RageQuit που εκπροσωπήσατε τη χώρα μας και μας ενημερώνετε με ολόφρεσκα νέα για το pc gaming που αγαπάμε τόσα χρόνια 🙂

    Είμαι σίγουρος ότι θα ήταν για εσένα φανταστική εμπειρία, μπράβο και εις ανώτερα Μάνο, πάντα τέτοια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL