Lord of the Rings: The Rings of Power

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Είναι what if ρε αυτό, το μόνο "ιστορικό" που έχει πρακτικά είναι το "αριστοκράτες Βρετανοί", από εκεί και πέρα είναι βικτοριανό gossip girl.
Συμφωνώ, αλλά σκέφτομαι ότι τα 15χρονα το παίρνουν σαν δεδομένο, ότι έτσι ήταν τα πράγματα.
 
Συμφωνώ, αλλά σκέφτομαι ότι τα 15χρονα το παίρνουν σαν δεδομένο, ότι έτσι ήταν τα πράγματα.
άμα είναι βλαμμένοι οι γονείς και δεν μπορούν να διαπαιδαγωγήσουν τα μούλικα η σειρά φταίει;
 
Sorry, αλλά αυτό το επιχείρημα είναι επιπέδου "δεν σου άρεσε η Χ σειρά με τα 50 εκ. budget το επεισόδιο; Ε φτιάξε εσύ καλύτερη, αλλιώς μόκο ρε χλιμίτζουρα".

Επίσης, το ίδιο πρόβλημα με την δημιουργία εσφαλμένων (και εν δυνάμει επικίνδυνων) εντυπώσεων είχε και η σειρά Hollywood του Νέτφλιξ. Ανακάτευε αληθινά πρόσωπα και γεγονότα της "χρυσής εποχής" του Χόλυγουντ με σύγχρονες φαντασιώσεις για μια βιομηχνία ίσων ευκαιριών και εκπροσώπησης, ενώ εμμέσως υπονοούσε ότι ίσως και να υπήρχε πάντα (lol, εδώ τώρα δεν υπάρχει).
Φταίει η σειρά αν κάποιος δεν γνωρίζει πώς είχαν τα πράγματα τότε; Σαφώς και όχι.
Φταίει (και) η σειρά που κάποιοι θα μπερδευτούν ή και θα εφησυχαστούν για λάθος λόγους; Κατά τη γνώμη μου ναι.

Cue το χιτάκι "Μην παραχαράσσετε την ιστορία."
 
Last edited:
Θεωρώ ότι το ερώτημα ειναι ένα απλό VS.

House of Dragon από τη μια VS Rings of Power από την άλλη. Διαλέγεις το που θα ξοδέψεις καποιες από τις ελεύθερές σου ώρες των επόμενων 5-10 χρόνων και τέλος. Προσωπικά το πρελούδιο του Game of Thrones μου κέντρισε το ενδιαφέρον από το 1ο επεισόδιο. Αντιθέτως, το "βασισμένο σε σημειώσεις και αποφάγια" που έγραφε ο Tolkien στην τουαλέτα, δεν μου κεντρισε το ενδιαφέρον (για να το πω ευγενικά).

Οι ηθοποιοί μου φάνηκαν ξέμπαρκοι και εκτός κλίματος/θεματολογίας. Άντεξα περίπου 25 λεπτά στο 1ο επεισόδιο, το έκλεισα και δεν μου κάνει καν αίσθηση να το προσπαθήσω ξανά. Δεν ειναι θέμα μαύρου ξωτικού με ρυτίδες, είναι θέμα ότι η σειρά βγάζει κάτι από generic teen fantasy τύπου Shanara Chronicles.
 
Last edited:
Κάπου ανάμεσα στους far right και τους woke θα πάμε να χωθούμε και εμείς να απολαύσουμε την σειρά με τα καλά και τα άσχημα της.

Βαρέθηκα με όλους αυτούς τους βλαμμένους των άκρων, θα βάλω απόψε να δω και ας πάνε να κόψουν τους λαιμούς τους.
 
Κάπου ανάμεσα στους far right και τους woke θα πάμε να χωθούμε και εμείς να απολαύσουμε την σειρά με τα καλά και τα άσχημα της.

Βαρέθηκα με όλους αυτούς τους βλαμμένους των άκρων, θα βάλω απόψε να δω και ας πάνε να κόψουν τους λαιμούς τους.
Εγώ δεν είχα ουσιαστικά επαφή με το LOTR πριν τις ταινίες του Jackson οπότε δεν είχα ποτέ φτιάξει μέσα μου μια συγκεκριμένη εικόνα για το πως έπρεπε να μοιάζει η Middle - Earth. Ούτε είχα ποτέ κολλήματα για χρώματα δέρματος, φύλα κλπ. Στο Game of Thrones ή στο Wheel of Time, αν κάτι δεν μου κάθεται καλά ξινίζω, αλλά θα μου περάσει. Πχ δεν μου άρεσε που διάλεξαν μαύρο ηθοποιό για τον Velaryon αλλά παίζει τόσο καλά ο τύπος που ούτε που ασχολούμαι.

Γενικότερα πάντως, η όλη συζήτηση που έχει ξεσπάσει για το woke της σύγχρονης τηλεόρασης, νομίζω θα κάνει καλό. Απλά να υπάρχει ψυχραιμία και κριτική σκέψη. Και εγώ θα την δω την σειρά και θα κρίνω την ιστορία, τους διαλόγους, το pacing κλπ. Όποιος δεν θέλει να την δει γιατί έχει μαύρα ξωτικά και γυναίκες νάνους χωρίς μούσια με γειά του και χαρά του. Το πρόβλημα του, κατά την άποψή μου, δεν είναι με την σειρά, αλλά είναι γενικότερο.
 
Είδα τα 2 πρώτα, το μόνο που έχω να πω είναι haters gonna hate και εγώ περιμένω πως και πως να δω την συνέχεια.
 
Είδα και εγώ το πρώτο επεισόδιο, θα συμφωνήσω με Eaglos, βγάζει μια genericίλα. Ή έχουμε δει τόσα πολλά πια, που εντυπωσιαζόμαστε δύσκολα. Αυτα που ενόχλησαν τους πιουρίστες, εμένα δεν με άγγιξαν γιατί δεν είμαι τόσο emotionally invested στο LOTR, αλλά θα κάνω την παρατήρηση μου. Δεν έβαλαν την γυναίκα να τσιλιμπουρδίσει με μαύρο ξωτικό που είναι γνωστό ότι το έχουν μεγάλο (το τόξο) αλλά με μιγά, ΜΕ ΜΙΓΑ! Ποιος ξέρει τι προωθούν στην ατζέντα τους τώρα οι ερπετόμορφοι ιλουμινατι που κινούν τα νήματα της ζωής μας?

Για την ώρα, ξεκάθαρος νικητής το House of the Dragon, αλλά είναι νωρίς ακόμα και θα βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα τις επόμενες ςεβδομαδες.
 
Εξαιρετικό το 3ο επεισόδιο και τείνει να γίνει η καλύτερη σειρά του 22.

Ντισκλεημερ. Δεν έχω δει το επεισόδιο
 


Οκ, το μήνυμα που μου περνάει, είναι ότι οι λευκοί straight άνδρες που κόψανε τα αφτιά των υπολοίπων, είναι καλοδεχούμενοι εδω
 
Πάντως αυτό για τους έγχρωμους ηθοποιούς αν δεν γινόταν ντόρος δεν θα είχα πάρει χαμπάρι, καθόλου δε με ενόχλησε γιατί κανείς δεν τον αναφέρει, οπότε δεν μπαίνει στην πλοκή και δείχνει απόλυτα νορμάλ, όχι όπως πχ με το Wheel of Time που σε κάθε δεύτερο επεισόδιο πρέπει να μας πει ότι αυτοί είναι γκέι.
 
άμα είναι βλαμμένοι οι γονείς και δεν μπορούν να διαπαιδαγωγήσουν τα μούλικα η σειρά φταίει;
ήθελα να επανέλθω σε αυτό λόγω των αντιδράσεων, δηλαδή ας πούμε τι γνώμη έχετε για το 300 του Μίλερ που μεταφέρθηκε σε ταινία;
Θα μπερδέψει τα παιδιά σας για τα ιστορικά γεγονότα;
 
ήθελα να επανέλθω σε αυτό λόγω των αντιδράσεων, δηλαδή ας πούμε τι γνώμη έχετε για το 300 του Μίλερ που μεταφέρθηκε σε ταινία;
Θα μπερδέψει τα παιδιά σας για τα ιστορικά γεγονότα;
Αν μου έμαθε κάτι το 300,ειναι οτι οι Σπαρτιάτες δίνανε πολύ πόνο στο γυμναστήριο κάθε μερα😜

Σημασία έχει για μένα, να είσαι εσύ σαν γονιός ψυχολογικά και ιδισυγκρασιακά έτοιμος να αναλάβεις αυτόν τον ρόλο. Πρέπει γι' αυτό το ανθρωπάκι να φροντίσεις για την υγεία του, το φαγητό του, τον ύπνο του. Αλλά εξίσου σημαντικά για μένα είναι οι αρχές,να του μάθεις να ψάχνεται, να κρίνει, να συγκρίνει, να σκέφτεται. Μετα όλα είναι πιο εύκολα. Αλλη ταινία βλέπει ένας Ελληναράς, άλλη ένας σκεπτόμενος άνθρωπος.

Υπάρχουν γονείς που είναι ηλιθιοι, κολλημένοι, άλλοι που προσπαθούν πολύ ή λίγο, απελευθερωμενοι, βλέπεις τα πάντα. Το θέμα είναι να αντιλαμβάνεσαι σαν γονιός ότι δεν είσαι το άλφα και το ωμέγα, και ότι απέναντι σου έχεις ένα ανθρωπάκι με την δική του προσωπικότητα. Κράτα το ασφαλές και προσπάθησε να του μάθεις αγάπη και σεβασμό και υπομονή και φιλομαθεια. Και πάντα να σκέφτεσαι ότι δεν είναι προέκταση του εαυτού σου.
 
Μπα σιγά μην τα μπερδέψει, άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Ζέρξης ήταν 3 μέτρα, καλογυαλισμένος και με χρυσάφια.
 
Για ελληνική και όχι μόνο μυθολογία ιστορία

 


Οκ, το μήνυμα που μου περνάει, είναι ότι οι λευκοί straight άνδρες που κόψανε τα αφτιά των υπολοίπων, είναι καλοδεχούμενοι εδω

Τώρα που το ξαναβλέπω, νοιώθω λίγο γέρος να πω την αλήθεια :p
 


Οκ, το μήνυμα που μου περνάει, είναι ότι οι λευκοί straight άνδρες που κόψανε τα αφτιά των υπολοίπων, είναι καλοδεχούμενοι εδω


Δεν ξέρω αν είναι straight, αλλά εμένα μου θύμισαν παρεάκι που μόλις βγήκε από το Blue Oyster bar... :Ρ
 
Back
Top