Arwindan
Mind-flayer

Καθόλου late δεν έχω παραγγείλει τίποτα ακόμα αν και είμαι κοντάΛίγο late to the party, αλλά νομίζω αξίζει να ειπωθεί: Δεν θες πολλούς ανεμιστήρες. Θες καλό airflow, κάτι που επιτυγχάνετε με 2-3 ανεμιστήρες σωστά τοποθετημένους. Παραπάνω μπορούν φυσικά να βελτιώσουν κι άλλο το airflow, αλλά αν τους βάλεις λάθος, μπορεί και να το χειροτερέψουν. Το κουτί με το χειρότερο airflow που έχουν δει ποτέ στο gamers nexus, έχει 12 ανεμιστήρες.
Τώρα το Enthoo Pro από τα καλύτερα άμα θες χώρους, αλλά άμα θες optimized airflow out-of-the-box χωρίς να πονοκεφαλιάζεις με extra ανεμιστήρες, πλέον υπάρχουν και καλύτερα, όπως πχ το Phanteks P400A για να μείνουμε στην ίδια εταιρεία. Ή το Be Quiet! Pure Base 500DX. Ή το Lian Li Lancool 2 Mesh. Είναι όλα mid tower χωρίς εξωτερική 5.25" θέση για DVD drive (ή card readers, αν έχεις κάνα τέτοιο μαραφέτι).
Για CPU Cooler, μακρυά από φθηνή υδρόψηξη. Νομίζω εκεί την πάτησες. Για AIO ή πρέπει να τα στάξεις γερά, ή καλύτερα πάρε κάτι καλό σε αερόψυκτρα και ας είναι και overkill στα χαρτιά. Εγώ προτείνω Scythe Fuma 2 για συνδυασμό καλών επιδόσεων σε καλή τιμή (έχει σχεδόν την απόδοση της αντίστοιχης Noctua σε σχεδόν τη μισή τιμή).
![]()
Scythe Fuma 2
Βρες τιμές για Scythe Fuma 2 σε 9 καταστήματα στο Skroutz. Διάβασε χαρακτηριστικά & πραγματικές αξιολογήσεις χρηστών!www.skroutz.gr
Εναλλακτικά, την φρέσκια Arctic Freezer 50, έχει χειρότερη σχέση απόδοσης/τιμής από την Scythe, αλλά παραμένει καλή, έχει καλύτερη διαθεσιμότητα και έχει και λαμπιόνια. Προσοχή, γιατί υπάρχει και έκδοση μόνο για socket TR για Threadripper, εσύ προφανώς θες την ΑΜ4 έκδοση.
![]()
Arctic Freezer 50 - Dual Tower
Βρες τιμές για Arctic Freezer 50 - Dual Tower σε 13 καταστήματα στο Skroutz. Διάβασε χαρακτηριστικά & πραγματικές αξιολογήσεις χρηστών!www.skroutz.gr
EDIT: Έριξα μια ματιά στα σκρουτζομάγαζα, και από τα κουτιά που πρότεινα, υπάρχει μόνο το Be Quiet!.
![]()
Be Quiet Pure Base 500DX Black
Βρες τιμές για Be Quiet Pure Base 500DX Black σε 25 καταστήματα στο Skroutz. Διαθέσιμο σε 2 χρώματα. Διάβασε χαρακτηριστικά & πραγματικές αξιολογήσεις χρηστών!www.skroutz.gr
Τα άλλα δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχουν. Μην μπερδευτείς με το Phanteks P400S, είναι πολύ χειρότερο σε airflow από το P400A. Τα ίδια και με τις δέκα διαφορετικές εκδόσεις του Lian Li Lancool II, η έκδοση Mesh που πρέπει να προτιμήσει όποιος θέλει airflow, δεν υπάρχει στο skroutz.
Το θέμα των χώρων το λέω ώστε να μην έχω πρόβλημα αργότερα και με την προσθήκη κάποιας νέας κάρτας σε κανένα μήνα. Το 500DX φαίνεται πολύ όμορφο πάντως. Πιστεύεις θα με καλύψει σε χώρους; Αυτό που έχω τώρα στην ουσία είναι πάνω κάτω στις διαστάσεις του Phanteks αλλα νομίζω θεωρείται midi και όχι full.
Από ότι είδα το Phanteks έρχεται με 2 ανεμιστήρες προεγκατεστημένους ενώ το 500DX με 3. Αυτό είναι θέμα βέβαια γιατί δεν βλέπω να έχει κάποιο hub και θα χρειαστώ κάποια επέκταση για να τους βάλω όλους στη M/B λογικά.
Μου φαίνεται τα έχει παίξει τελείως η υδρόψυξη. Πιάνω τους σωλήνες και είναι ψιλό κρύοι. Το έχω αφήσει με ανοιχτό το πλαϊνό γιατί σέρνεται το PC.
Όσον αφορά τις ψύκτρες εσύ ποιά θα επέλεγες μεταξύ των 2 που πρότεινες και της Be Quiet Dark Rock 4