Mας ρωτάτε, σας απαντάμε.

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Σημερα το απογευμα θα ξεκινησει η επιχειρηση "ξεκολλα μη σου αμησω". Ο κουνελος το πηρε αποφαση, ισως εκει να κρυβεται και το θεμα που δεν μπορω να παιξω τιποτα επειδη κολαει ο Διας. Εαν η καρτα τιναξει πεταλα, θα το αφησω οπως ειναι.
Ευχαριστω φιλτατοι για την βοηθεια αλλα μιλαμε για ενα συστημα που η αντικατασταση μιας καρτα δεν θα βοηθησει.

USB port αναβοσβηνουν και αν προσθεσω διαφορα αλλα θεματακια ειναι σιγουρο οτι η μητρικη εχει καποια θεματα.
Ο ενας απο τους τρεις δισκους εχει ηδη σκασει και οι αλλοι δυο εχουν γνωρισει και καλυτερες ημερες.
Οι μνημες την παλευουν αλλα ειναι 4GB.
Μιλαμε για ενα συστημα το οποιο το ειχα βαλει στην ακρη επειδη ειχα στησει αλλο συστημα και ο λογος που το κρατησα ηταν μουσειακος.
Οπως ειναι τωρα θυμιζει μικρομεσαιο laptop με εξωτερικη οθονη. Αυτον τον υπολογιστη τον εχω ξεπατωσει σε σημειο οπου δεν κανω ουτε restart επειδη παιζει να μην ξεκινησει ξανα.
Εχει μπει στην λιστα "υπομονη" μαζι με αλλα θεματα.

να κάνουμε έναν έρανο να σου πάρουμε ένα refurbish με κανένα 100άρικο; μας το ξεπληρώνεις με κανένα κονέ αργότερα :p

Αν ασχολεισαι με παλαια συστηματα μην πετας τιποτα, εκτος κι αν εισαι 100% σηγουρος οτι ειναι χαλασμενο. Εχω 2 παραδειγματα. Πριν χρονια celeron εδειχνε οτι τα επαιξε, εβαζα αλλον και το μηχανημα λειτουργουσε μια χαρα. Τον τυλιξα σε αλλουμινοχαρτο, οχι δεν τον εβαλα στο φουρνο σε ενα συρταρι τον πεταξα. Κανα 8αμηνο αργοτερα, γενικη καθαριοτητα, πριν τον πεταξω κανω μια δοκιμη και δουλευε κανονικοτατα, επανηλθε σε active service για αρκετο καιρο. HDD 350αρης το SMART στο Bios τον εβγαζε με προβλημα, επρεπε να πατησω enter, για να συνεχισει το boot, το πισι. Πρεπει ναφαγε και 20 φορματ. Μπηκε στην ακρη αρκετο καιρο. Σημερα τον χρησιμοποιω σαν δευτερο, κανενα προβλημα. Θα δοκιμασω να του βαλω και λειτουργικο, ετσι απο περιεργεια να δω τι θα κανει. Παρομοια θεματα με ντιμακια μνημης και vga. Θελω να πω, αν σκοπευεις να στησεις κανα παλαιο συστηματακι και σου λυπουν εξαρτηματα, βαλε καμια φωνη κατα δωθε, εχω αρκετα τσιμπραγγαλα. Κι οποιος αλλος φιλος βεβαια

Σημερα το απογευμα θα ξεκινησει η επιχειρηση "ξεκολλα μη σου αμησω". Ο κουνελος το πηρε αποφαση, ισως εκει να κρυβεται και το θεμα που δεν μπορω να παιξω τιποτα επειδη κολαει ο Διας. Εαν η καρτα τιναξει πεταλα, θα το αφησω οπως ειναι.
Ευχαριστω φιλτατοι για την βοηθεια αλλα μιλαμε για ενα συστημα που η αντικατασταση μιας καρτα δεν θα βοηθησει.

USB port αναβοσβηνουν και αν προσθεσω διαφορα αλλα θεματακια ειναι σιγουρο οτι η μητρικη εχει καποια θεματα.
Ο ενας απο τους τρεις δισκους εχει ηδη σκασει και οι αλλοι δυο εχουν γνωρισει και καλυτερες ημερες.
Οι μνημες την παλευουν αλλα ειναι 4GB.
Μιλαμε για ενα συστημα το οποιο το ειχα βαλει στην ακρη επειδη ειχα στησει αλλο συστημα και ο λογος που το κρατησα ηταν μουσειακος.
Οπως ειναι τωρα θυμιζει μικρομεσαιο laptop με εξωτερικη οθονη. Αυτον τον υπολογιστη τον εχω ξεπατωσει σε σημειο οπου δεν κανω ουτε restart επειδη παιζει να μην ξεκινησει ξανα.
Εχει μπει στην λιστα "υπομονη" μαζι με αλλα θεματα.

Λέλο πόσα δίνεις για το παρακάτω πισί (ξεσκονισμένο :Ρ, χωρίς τους δίσκους όμως);

1.jpg2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Εξαρτήματα:
Κουτί -> Coolermaster CM-690
Μητρική -> Asus Rampage Formula X38
CPU -> Intel Core2Duo 8400
Ψύκτρα -> Xigmatek Gaia
Μνήμη: 8 GB (2x4 GB, Gskill νομίζω)
Κάρτα γραφικών: Sapphire Radeon 5850 Toxic
Τροφοδοτικό: Enermax Modu 82+ 625W
DVD recorder: Plextor PX810SA

ε όχι είπαμε, τι είμαι κανένας φτωχομπινές γύφτουλας που περιμένει την χαμηλότερη τιμή για να αγοράσει;

Δεν δινω τιποτα γιατι δεν παιζει μια. Εαν ερθει η στιγμη να παρω κατι θα ειναι extra γυαλιστερο και θα προξενει τον φθονο.

Tα Χ38 και X48 αποδιδουν καλυτερα με ddr3. Tα 8GB δεν τα λες και λιγα. Ο επεξεργαστης λιγο αδυνατος, αλλα ΟΚ. Η καρτουλα καλη στην κατηγορια της (οverclockers club speeking) Πλουσιο τροφοδοτικο και με 450αρη μια χαρα παει το μηχανακι. Plextor πλεξτουρια και τα μυαλα στο μουλτι μιξερ. εχω γραψει κι εχω γραψει. 9/10 απο μενα. χιλιες φορες καλυτερο απο τα ριφουρσμπινγκ που πατε και περνετε. Εχω παρομοιο και ξερω. ddr3 και μια παρομοια καρτουλα ψαχνω. Αυτο με εναν core quad ,2,80 (20-25 γιουργια απο e-bay) βγαζει 10ετια για δουλειες γραφιου και παζει και LOTRO αξιοπρεπως Για κουτι συστηνω Vero για ηλικιακο ματσαρισμα και για μια πινελια ρετρο, αλλα ΟΚ κανενας δεν ειναι τελειος

Εβγαλα τον driver, εγκατασταση του driver, δοκιμη με παιχνιδι και κομπλε, κανενα προβλημα.

Mπραβο, ρε φιλε, τελος καλο, ολα καλα.
Μια και μηλαμε για ντραιβερς, εχω gigabyte μητρικη και καρτα γραφικων. το aorus engine, χρειαζεται να ειναι εγκατεστημενο? Δεν με ενδιαφερουν οβερκλοκινγκ και φωτακια

Plextor πλεξτουρια και τα μυαλα στο μουλτι μιξερ. εχω γραψει κι εχω γραψει. 9/10 απο μενα. χιλιες φορες καλυτερο απο τα ριφουρσμπινγκ που πατε και περνετε
Υπάρχουν ακόμα DVD drives? Κοίτα να δεις.

Εγω εχω, βεβαια ενα πιο μοντερνο Asus γιατι εχω και καμια 400αρα ταινιες σε ντιβιντια και βλεπω ποτε ποτε. Εχω και 2 plextor, cd και dvd recorders. Aθανατα! Plextor και Clone, Αξεπεραστα! Κι απο σερβις η Plextor κορυφαια. Δεν μπορω να καταλαβω πως εξαφανιστηκε τετοια εταιρεια.

Η plextor σαν εταιρεία υπάρχει ακόμα. Βέβαια δεν βγάζει πια DVD drives μιας και δεν υπάρχει αγορά. Ssd δίσκους βγάζει. Λίγες εταιρείες βγάζουν ακόμα τέτοια drive.

και εγώ έχω ντεβεντε, έκανα ολόκληρη ιστορία να του βρω μια ελεύθερη sata και ακόμα δεν το έχω χρησιμοποιήσει :p

Πριν λίγο καιρό που κατέρρευσε το σύστημα μου λόγω windows update, μπήκα στην διαδικασία να βγάλω ένα από το συρτάρι και να το κουμπωσω. Είχα κάποια tool που ήταν σε dvd δισκάκι και όπως είναι λογικό, μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα.
Στο θέμα OC. Η μητρική μου έχει ολόκληρο tab στο bios, αφιερωμένο στο OC. Στο αυτόματο, στο πρώτο σκαλί και 10% έπαιζε μπάλα χωρις να χρειάζεται ψαγμενο hardware. Η παλαιότητα απαγορεύει πλεον ακόμα και το πρώτο σκαλί. Θύελλα από μπλε οθόνες παραμονεύουν.

Και στα 2 ΠιΣι εχω dvd player γιατι εκτος απο ταινιες εχω και πολλα παιχνιδια σε cd/dvd που βαζω βγαζω κατα καιρους οποτε τα χρειαζομαι. Οταν γερασετε κι εσεις κι ασχολειστε με το ΠιΣι για να περνατε την ωρα σας, θα τα χρειαστειτε, μην τα πετατε λοιπον. To πλεξτορ το φυλαω για να μπει στο ρετρο πισι, αν μπορεσω να το φτιαξω ποτε.

κοιτα μετα απο 13-14 χρονια που το ειχα αχρηστο το ξηλωσα. εχω κατι παλια games ξερω γω (τα οποια αυτα που οντως θα επαιζα ξανα τα εχω σε κατι gog steam ιστοριες) αλλα τα περισσοτερα μου ειναι μουσικα cd που δεν θα τα εβαζα ετσι και αλλιως να παιζουν στο pc. απευθειας στο στερεοφωνικο αυτα.

να κάνουμε έναν έρανο να σου πάρουμε ένα refurbish με κανένα 100άρικο; μας το ξεπληρώνεις με κανένα κονέ αργότερα :p
Τι κονε ψαχνεις φιλτατε; μη μου πεις οτιδηποτε επειδη η δηλωση σου ηταν πολυ συγκεκριμενη.

Και στα 2 ΠιΣι εχω dvd player γιατι εκτος απο ταινιες εχω και πολλα παιχνιδια σε cd/dvd που βαζω βγαζω κατα καιρους οποτε τα χρειαζομαι.
Για τους ιδιους λογους κραταω και εγω στο συρταρι το dvd. Εχω και ενα εξωτερικο dvd rec/blue ray player. δεν ξερω γιατι το ειχα αγορασει,σοβαρα. Μια μερα πηγα να αγορασω μελανι για τον εκτυπωτη και λεω, δεν παιρνω και ενα απο αυτα;
Η αληθεια ειναι οτι σε καποιες φασεις με βοηθησε παρα πολυ. Συνηθως το εβαζα να κραταει την πορτα ανοιχτη επειδη ειναι σαν μπαταρια αυτοκινητου.

Συνηθως το εβαζα να κραταει την πορτα ανοιχτη επειδη ειναι σαν μπαταρια αυτοκινητου.
καλη χρησιμοτητα δεν μπορω να πω.

Back