Αφού λέει ο καθένας την <strike>πίπα</strike> ιστορία του πάντως, ας δώσω κι εγώ το στίγμα μου. Όχι τόσο για όγκο-4k θερμίδες-200 γραμμάρια πρωτεΐνης ημερησίως και άλλα τέτοια εξωγήινα που λέτε εσείς οι κάγκουρες ( :silly: ), αλλά για απλές καθημερινές ιστορίες μέτριου αδυνατίσματος.<br><br>Στα μέσα Ιουνίου, λοιπόν, έκλεινε για καλοκαίρι το ταβερνοστέκι όπου πηγαίνω τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα με την παρέα για το τυπικό ανδροπρεπές πακέτο "μπριζόλες-τηγανιτά-τσίπουρα". Λίγες μέρες μετά, πηγαίνω στους γονείς μου στην Καβάλα. Βλέπω μια ζυγαριά να προεξέχει, "ας σκαρφαλώσω" λέω... 95. Ξανακατεβαίνω. Ξανανεβαίνω, το ίδιο, δεν μου έκανε πλάκα.<br><br>Fast-forward στο χθες. Η ανασκαφική σεζόν Αυγούστου έχει μόλις λήξει, πηγαίνω ξανά στους δικούς μου στην Καβάλα για ΠΣΚ, ξαναβλέπω την ίδια ζυγαριά... 86.<br><br>Αυτό συντελέστηκε με μερικές πολύ απλές αλλαγές που υλοποίησα από εκείνη την αποφράδα μέρα του Ιουνίου:<br><br>-Κάθε πρωί με το που ξυπνάω, παίρνω 3 σετ από κάμψεις (με 3λεπτο μπρεηκ ανάμεσα στα σετ), όσες επαναλήψεις αντέχω. Αλλά ΚΑΘΕ πρωί όμως, το τηρώ ευλαβικά αυτό και μόνο 2 μέρες δεν το κατάφερα επειδή σούρωσα και ξύπνησα μεσημέρι με χανγκόβερ. Τον Ιούνιο είχα φτάσει σε τέτοια κατάσταση ρεμπεσκέ που την πρώτη μέρα που ξεκίνησα οι επαναλήψεις μου σε κάθε σετ διαδοχικά ήταν 5-3-2 (το σύστημα με sweeper το οποίο έκανε τις πορείες και η Μπανάθα στα early 2000s, κιόλας), πλέον έχω καταφέρει να φτάσω 15-14-14 as of today και ήδη μελετάω τρόπους να δυσκολέψω την άσκηση για περισσότερη καταπόνηση.<br><br>-Μετά τα σετς και πριν το πρωινό, ένα ποτήρι νερό με μισό λεμόνι στημένο μέσα, και μονορούφι κάτω. Προσοχή μην κάτσει κανένα κουκούτσι.<br><br>-Σχετικά "ταπεινότερα" από άποψης κρέατος γεύματα το μεσημέρι. Πχ αν έχει η ΜΑΣΟΥΤΑΡΑ προσφορά τις χοιρινές μπριζόλες 3μιση ευρώ το κιλό, όσες και να πάρω κι όσες κι αν ψήσω, το μεσημεριανό θα αποτελείται από ΜΙΑ μπριζόλα συν σαλάτα συν όποιο άλλο συνοδευτικό έχω ετοιμάσει, αντί για 2-3 μπριζόλες στην καθησχιά.<br><br>-Εισαγωγή ξηρών καρπών στη διατροφή. Έχω μείνει μαλάκας με το πόσο χορτάτο είναι ικανά να σε κρατήσουν τα αμύγδαλα πχ. Είτε είναι πρωί, απόγευμα ή βράδυ και σε πιάνει μια λιγούρα λίγο πριν ή 1-2 ώρες μετά το κυρίως γεύμα, αντί να φας κάποιο άλλο σνακ-ημίμετρο (ή, αντί να ξαναφάς "λίγο ακόμα" από το φαΐ που έφαγες για μεσημέρι πχ) τρως μια χούφτα αμύγδαλα και είσαι υπερτζετ.<br><br>Πέραν τούτων, εξακολουθώ να τρώω ότι μου καπνίσει γενικά, πίνω σαν άλογο ότι αλκοόλ κι όποτε γουστάρω, δεν γυμνάζομαι ιδιαίτερα (πέρα από τις πρωινές κάμψεις, από το περιστασιακό περπάτημα στο κέντρο, το μέτριο φτυάρισμα που έκανα για 10-15 μέρες στην ανασκαφή ή την διαδρομή με τα ψώνια από και προς την ΜΑΣΟΥΤΑΡΑ 1-2 φορές την εβδομάδα), αλλά παρ'όλα αυτά το κοντέρ μετράει 9 κιλά λιγότερα από τα μέσα Ιουνίου ως τώρα (και δεν είναι νερό αυτά ή κάτι τέτοιο, εξακολουθώ να πίνω 1μιση-2 λίτρα ημερησίως για όλη τη διάρκεια του "προγράμματος"). Προφανώς δεν έχω ιδιαίτερες βλέψεις από άποψης όγκου ή κάτι τέτοιο, αλλά νιώθω τα Stamina και Strength stats μου να έχουν αυξηθεί (αυτό το ένιωσα ιδιαίτερα στην ανασκαφή, που κουβαλούσα κάτι κασόνια με μαρμάρινα θραύσματα στις αποθήκες του μουσείου), νιώθω έστω λίγο πιο σφιχτός λόγω των κάμψεων μάλλον, και οι μπλούζες μου μου ξανακάθονται καλύτερα, οπότε who cares.<br><br>Το θέμα όμως είναι άλλο.<br><br>Την προηγούμενη βδομάδα, ξανάνοιξε το ταβερνοστέκι.<br><br>Τώρα αρχίζει η αληθινή δοκιμασία.