What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Που πηγα φανταρος/που θα θελα να παω/γιατι μισω το στρατο

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Κάτι ξέρεις εσύ. Μήπως υποκλεπτεις τις συνομιλίες μου;
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
<blockquote><br>Για πες μας λοιπόν...<br><br>What do you think about the white genocide? Christians burning our temples?<br> :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy:<br></blockquote><br><br>ΩΧ ΑΜΑΝ!!!!
 

omen

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266
<blockquote>τις μνήμες μου σαν Α τις έχω σχεδόν διαγράψει αυτόματα,μόνο κάτι φλασιές μου έρχονται<br></blockquote><br><br>Αν πάτησες το πρώτο σκαλί της Λέσχης ή/και μπήκες στον Λόχο από την κύρια σκάλα, ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ φταις για τις μνήμες σου!!!<br><br><br><span class="bbcode_spoiler"> :rofl2:</span>
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
<blockquote><br><blockquote>τις μνήμες μου σαν Α τις έχω σχεδόν διαγράψει αυτόματα,μόνο κάτι φλασιές μου έρχονται<br></blockquote><br><br>Αν πάτησες το πρώτο σκαλί της Λέσχης ή/και μπήκες στον Λόχο από την κύρια σκάλα, ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ φταις για τις μνήμες σου!!!<br><br><br><span class="bbcode_spoiler"> :rofl2:</span><br></blockquote><br><br>Back from the dead?
 

omen

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266
<blockquote><br>Back from the dead?<br></blockquote><br><br>When Duty calls!
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
<blockquote><br><blockquote>τις μνήμες μου σαν Α τις έχω σχεδόν διαγράψει αυτόματα,μόνο κάτι φλασιές μου έρχονται<br></blockquote><br><br>Αν πάτησες το πρώτο σκαλί της Λέσχης ή/και μπήκες στον Λόχο από την κύρια σκάλα, ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ φταις για τις μνήμες σου!!!<br><br><br><span class="bbcode_spoiler"> :rofl2:</span><br></blockquote><br><br>Ofc, αλλά και 1000 φορές να με ρώταγες, την ίδια επιλογή θα έκανα. Ειδικά τώρα που είμαι στα τελειώματα και βλέπω πως πέρασα όλη τη θητεία μου δεν το μετανιώνω ούτε δευτερόλεπτο.<br><br>EDIT: Τώρα το έπιασα. Καλά, αυτό ήταν ένα από τα πολλά που κινδύνευες να την πατήσεις.
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
Λοιπόν, αν σας πάρουν εθνοφύλακες, να πηγαίνετε. Που αλλού θα έχετε την ευκαιρία να σας λέει ταγματάρχης για παρέλαση (25ης Μαρτίου συγκεκριμένα) και να γελάτε τρανταχτά μέσα στα μούτρα του χωρίς να μπορεί να σας κάνει απολύτως τίποτα; Ή σε βολές με G3 να γυρνάτε τον διακόπτη στη θέση κατά ριπάς; Τέλεια ευκαιρία να βγάλετε ό,τι άχτι σας έχει μείνει από την θητεία.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Αν μπορούσα χαλαρά θα πήγαινα, οι τύποι έσκαγαν πήγαιναν και κοιμόντουσαν στις καναδέζες και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν αν θα είχε καφέ στο μηχάνημα, φορούσαν και τα μαύρα fullface τους και έμοιαζαν περισσότερο με παραστρατιωτική οργάνωση του MGS παρά με εθνοφύλακες  :lol:
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
<blockquote><br>Αν μπορούσα χαλαρά θα πήγαινα, οι τύποι έσκαγαν πήγαιναν και κοιμόντουσαν στις καναδέζες και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν αν θα είχε καφέ στο μηχάνημα, φορούσαν και τα μαύρα fullface τους και έμοιαζαν περισσότερο με παραστρατιωτική οργάνωση του MGS παρά με εθνοφύλακες  :lol:<br></blockquote><br><br>Airsofters θα ήταν. Απλά μπέρδεψαν το πεδίο.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
εθνοφύλακες χαλαρά ρε.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με την σπαστή θητεία; Αναβολή για μεταπτυχιακό ενώ βρίσκεσαι στο στρατό ή το κλασσικό την κάνω το εξωτερικό και δεν πάω στον στρατό; Άρχισε να κυλά αντίστροφα ο χρόνος βλέπεται.<br>Επίσης, αν πάρω πτυχίο και δεν κόψω την αναβολή τι γίνεται; Σκέφτομαι να το παίξω ανυπότακτος εξωτερικού ή και βουνού, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται μετά αν βρίσκεσαι εντός ΕΕ/Σέγκεν όσον αφορά τα έγγραφα παραμονής σε άλλη χώρα/διαβατήριο και τι γίνεται ακόμη πιο μετά αν προκύψουν κληρονομικά ή άλλα θέματα που απαιτούν νομικά έγγραφα.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
το σίγουρο είναι οτι αν το παίξεις λιποτάκτης σε κάποια φάση θα περάσεις στρατοδικείο και θα φας πρόστιμο. βασικά το διαβατήριο δεν θα σου το ανανεώνουν γιατι και καλά θα έχεις απαγόρευση εξόδους από τη χώρα από όσο γνωρίζω.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Σκεφτόμουν ότι αν καταφέρω να τσιμπήσω μία αναβολή μέχρι τα 35 περίπου και έχοντας κάνει έστω κάποιους μήνες, να μειώσω το πρόστιμο, το οποίο από ότι διαβάζω δεν το γλιτώνεις, ώστε να ξεμπερδεύω με δαύτους. Πέραν όλων των άλλων, είναι και θέμα άρνησης προσφοράς προς το κωλοκράτος που ζούμε.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Δεν υπάρχει αναβολή μέχρι τα 35. Μέχρι τα 27 για μεταπτυχιακό, μέχρι τα 30 για διδακτορικό. Απλά συνήθως από τα 30 μέχρι τα 35 δεν σε πολυκυνηγάνε, αν και τώρα που το κράτος έχει ανάγκες, τα πρόστιμα πέφτουν βροχή - 6.000 ευρά το χαράτσι για ανυποταξία που επέβαλε ο Βενιζέλος πριν κάποια χρόνια, και να τα έδινες και να ξεμπέρδευες ποιος θα το έλεγε, μπορεί να σου έρθει και δεύτερο και τρίτο και ούτω καθεξής μέχρι να παρουσιαστείς. Να σημειώσω εδώ πως σε κατάργηση του πρόστιμου κατ&#039; επανάληψη για το ίδιο παράπτωμα έχει δεσμευτεί πως θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή ναι μεν θα σου έρχεται μια φορά η λυπητερή 6.000€ για ανυποταξία, αλλά όχι ξανά και ξανά), από όσο όμως ξέρω, για την ώρα έχει μείνει στα λόγια.<br><br>EDIT: Να σημειώσω εδώ πως άλλο το πρόστιμο με τις έξι χήνες για ανυποταξία, άλλο το ποσό που μπορούν να πληρώσουν οι άνω των 35 για να εξαγοράσουν μήνες θητείας, το οποίο δεν είναι "πρόστιμο" για παράπτωμα.<br><br>EDIT2: <br><br><blockquote><br>Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με την σπαστή θητεία; Αναβολή για μεταπτυχιακό ενώ βρίσκεσαι στο στρατό ή το κλασσικό την κάνω το εξωτερικό και δεν πάω στον στρατό;</blockquote><br><br>Αναβολή ενώ ήδη είσαι μέσα, θεωρητικά μπορείς να ζητήσεις όποτε θέλεις και για οποιοδήποτε λόγο για τον οποίο τη δικαιούνται όσοι δεν παρουσιάστηκαν ακόμα. Περίπτωση να σε συμφέρει πραγματικά, είναι να μειωθεί επίσημα η θητεία για τις επόμενες ΕΣΣΟ όσο είσαι μέσα. Παράδειγμα πραγματικό. Κάπου κατά το 2010, η θητεία μειώθηκε από τους 12 στους 9 μήνες, αλλά μόνο για τους καινούργιους. Πολλοί που ήταν ήδη μέσα για 8 μηνές, πήγαν πήραν εξάμηνες αναβολές*, και όταν ξαναμπήκαν ίσχυε για αυτούς η νέα 9μηνη θητεία, απολύονταν σε 20-30 μέρες. Αν δεν παίζει τέτοια περίπτωση, που είναι μάλιστα και πολύ σπάνια, το να σπάσεις τη θητεία είναι μια μαλακία και μισή: και θα έχεις φάει στη μάπα τη στρατιωτική βλακεία για 3-4-6 μήνες, και δεν θα έχεις εκπληρώσει τη θητεία να ξεμπερδεύεις.<br><br>Αυτό το "την κάνω εξωτερικό" δεν είμαι σίγουρος πως το εννοείς σε συνδυασμό με το σπάσιμο θητείας.<br><br>*Hint: Ένας από τους λόγους για τον οποίο δεν μπορούν να σου πουν όχι, είναι πως θέλεις να είσαι υποψήφιος σε εκλογές - δημοτικές, νομαρχιακές, βουλευτικές, ευρωεκλογές, δεν έχει σημασία. Αν όντως υπάρχουν εκλογές προγραμματισμένες για το επόμενο εξάμηνο, δεν έχουν δικαίωμα να σου πουν "όχι, δεν σου δίνω αναβολή".
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,221
Ανυποταξία και λιποταξία έχουν αρκετά μεγάλη διαφορά. Ο ανυπότακτος είναι πολίτης ενώ ο λιποτάκτης είναι στρατιώτης. Αν καταταγείς και το σκάσεις(ή π.χ. βγεις με άδεια και αργήσεις να γυρίσεις) είσαι λιποτάκτης. Όταν δεν έχεις καταταγεί στην ώρα σου και δεν έχεις αναβολή, είσαι ανυπότακτος. <br><br>Παίζουν διάφοροι λόγοι νόμιμης ανυποταξίας. Π.χ. αν είσαι εργαζόμενος εξωτερικού (7 χρόνια) ή για οικογενειακούς λόγους αν είσαι προστάτης και για λόγους υγείας σωματικής ή ψυχικής. Οι περισσότεροι παίζουν στο ψυχιατρικό επειδή είναι και το πιο "εύκολο". Δεν τα ξέρω και πολύ καλά αλλά αν ψάξεις στο νετ θα βρεις τόνους με infa. <br><br>Όσον αφορά τους ανυπότακτους εξωτερικού για να ανακηρυχθείς τέτοιος πρέπει να έχεις χαρτί από την πρεσβεία της χώρας ή από κάποιο προξενείο που να πιστοποιεί την εργασία σου στη χώρα. Για να το κάνουν αυτά οι διπλωμάτες θέλουν χαρτιά φορολογικών δηλώσεων που να πιστοποιούν ότι είσαι εργαζόμενος. Ήρθε ένας φίλος από Αγγλία και είχε μπλεξίματα. Τρέχαμε παρέα για να ξεμπλέξει γι αυτό τα έχω πρόχειρα...<br><br>Ως "μη νόμιμος" ανυπότακτος δεν έχεις δικαίωμα διαβατηρίου(κατάσχεται με την πρώτη ευκαιρία) προφανώς δεν μπορείς να βγεις από την χώρα και διακινδυνεύεις να σε κάνουν πακέτο για την επόμενη ΕΣΣΟ αν σε ελέγξουν για άλλο, άσχετο λόγο.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Εντός Σεγκεν όμως, το διαβατήριο δεν είναι αχρείαστο; Δεν μιλάμε τώρα ότι θα πάω έξω για διακοπές. Ίσως υπάρξει ένα διάστημα ανεργείας, αλλά από κει κι έπειτα υποθέτω ότι κάτι θα έχει βρεθεί. Πάντως κι εδώ να έμενα, πάλι δεν θα ήθελα να πάω. Εκτός και ήξερα ότι ο χρόνος μου εκεί θα μου προσέφερε κάτι.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,221
Δεν θα έχεις δικαίωμα εξόδου δηλαδή και με ταυτότητα να πας να βγεις πάλι θα σε σταματήσουν.<br><br>Μπορείς να φύγεις όσο ισχύει η αναβολή.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Chrono, η Σένγκεν σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Κόντεψε ήδη μια φορά να διαλυθεί στο πρώτο ζόρι πέρυσι με το μεταναστευτικό. Δεν είναι να βασίζεσαι.<br><br>Την εργασία στο εξωτερικό, πρέπει να ζεις και να δουλεύεις χρόνια για να μπορείς να την αποδείξεις σύμφωνα με αυτά που σου ζητάνε, συμβόλαια ενοικίων, αποδεικτικά εφορίας, νούμερο σώβρακο του εργοδότη... αυτά ισχύουν και για να αποδείξεις πως είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού για φορολογικούς λόγους, όχι μόνο για τη θητεία.<br><br>Σε βλέπω να θέλεις κάποιος να σου πει πως μπορείς να μην πας στρατό και να μην τρέχει τίποτα. Λυπάμαι, αυτό που θες δεν γίνεται. Σίγουρα, κανείς δεν πρόκειται να σε τουφεκίσει, ούτε να σε βάλει φυλακή, αλλά από μια ηλικία και μετά, θα σε κυνηγάει συνέχεια και όπου κι αν είσαι, αν μη τι άλλο με μορφή προστίμων που πιάνουν άγριο κώλο*.<br><br>*Μιλάω πάντα για το τι ισχύει αυτή τη στιγμή. Μπορεί σε 2 χρόνια να κερδίσει τις εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η θητεία να καταργηθεί. Αλλά δεν είναι να βασίζεσαι...
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Κρίμα η σπαθασκία και οι στίβοι μάχης σου, ρε Κρόνο. Άσε τις βλακείες και παρουσιάσου. Υπερπολύτιμη εμπειρία και σχολείο ζωής, για άπειρους λόγους που δεν φαντάζεσαι και που φυσικά, ουδεμία σχέση έχουν με το κωλοκράτος.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
κατι τετοιο θα γραφα και με προλαβε ο βοράχο.<br>παγαινε παιδακι μου να ξεμπερδευεις κει χαμω. θα γνωρισεις μορφές και θα δεις πράματα.<br>και θα σαμποταρεις και το κωλοκρατος απο μεσα, αν γουσταρεις. υπαρχει καλυτερο??
 
Top Bottom