What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ragequit Προτάσεις

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Μόνο combo αντιδράσεων ταιριάζουν σε ένα συναρπαστικό σχόλιο αμάθειας - δικαιολογημένη ως ένα βαθμό (πρόχειρα 1, 2, 3η παράγραφος εισαγωγή & ενότητα Legacy->Influence) και κυρίως, αδυναμίας κατανόησης της επίδρασης του συγκεκριμένου παιχνιδιού και γενικά τι καθιστά κάτι διαχρονικό και σημαντικό στην κατηγορία του:
Δηλαδή πράγματι το Super Mario 64 μπορεί να θεωρηθεί το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών; Το πιο πρωτοποριακό, ναι (αν μπορεί να το παίξει κάποιος στην εποχή μας), αλλά όχι πια το καλύτερο.
Στα σοβαρά όμως. σε παραπέμπω σε ετούτο εδώ @maximum armor


1) Ποτέ δεν θα αποκτήσω καμία κονσόλα, και το υπογράφω.
2) Δηλαδή θεωρεί το Skyrim καλύτερο του Witcher 3! Εντάξει, ό,τι πεις (πει)!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776
Εμπεριέχει πολύ υποκειμενικότητα το τι μπορεί να θεωρείται καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών ή αν θα πρέπει να μπει στα 5 πρώτα ή 20 πρώτα π.χ. παίζει ρόλο η νοσταλγία κ.α.
Αυτό όμως που δε χωράει αμφισβήτηση είναι πως είναι σίγουρα μέσα στα καλύτερα παιχνίδια που βγήκαν ποτέ. Χάραξε διαδρομή για πολλά ακόμα παιχνίδια να ακολουθήσουν και παίζεται (ως επί το πλείστον) άνετα ακόμα και σήμερα, οπότε βρίσκει θέση και σε μια ανάλογη λίστα: καλύτερα games που μπορεί να παίξεις κανείς σήμερα. Το ότι δεν έχει καμιά φοβερή ιστορία ή εσένα δε σου λένε κάτι τα 3d platform/action, δε σημαίνει ότι δεν έχει αξία για τους περισσότερους εκεί έξω.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,354
Δεν ήξερα πού να το γράψω και βρήκα αυτό το topic. Παίζοντας αυτόν τον καιρό το Outcast, μετά απ' το Cryostasis, μου ήρθε η ιδέα να προτείνω στους συντάκτες του σάιτ να φτιάξουν μια λίστα-άρθρο σχετικά με τα παιχνίδια που ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να παίξει κάποιος στη ζωή του, ανεξαρτήτως είδους. Δεν μπορεί δηλαδή εγώ που 20 χρόνια ασχολούμαι με videogames (που καταλαβαίνω ότι είναι λίγα σε σχέση με τους περισσότερους από εσάς, ξεκίνησα αργά), να βλέπω τώρα το Outcast. Ή να είχα αναβάλλει για 8 μήνες μέσα στο 2020 το Blood & Wine και σ' εκείνο το διάστημα να είχα τερματίσει γύρω στα 70 παιχνίδια απ' το itchio!
Και πριν πει κάποιος ότι υπάρχουν αντίστοιχες λίστες ανά το ίντερνετ, όπως και το βιβλίο με τα 1001, να πω ότι: 1) δεν προλαβαίνουμε, από εδώ και πέρα και με τις επιπρόσθετες υποχρεώσεις που έχει ο καθένας μας, να δούμε (πόσο μάλλον και να τερματίσουμε) 1001 παιχνίδια μέχρι να αποβιώσουμε (!), και 2) δεν μπορεί στην πρώτη θέση άλλης λίστας να βλέπω π.χ. Super Mario 64! Ποιός νοιάζεται για το Super Mario 64; Εννοώ παιχνίδια που έχουν κάτι το εξαιρετικό στο gameplay, στη μουσική, ανατρεπτική ιστορία, δηλαδή όλα του τα επιμέρους χαρακτηριστικά να συντελούν στο εξαιρετικό αποτέλεσμα, και όχι κλικικλικι πήδα Mario!
Θα ήθελα δηλαδή μια διαχρονική λίστα με 20-30 παιχνίδια που λες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Δηλαδή οπωσδήποτε δές τα κι ας μη σ' αρέσουν εντέλει.

Αυτό είναι πολύ ωραίο θέμα για να βγει η τελική λίστα του άρθρου μέσω συζήτησης σε podcast. Να το κάνουμε φουλ ριάλιτι, ο κάθε συντάκτης θα έχει δύο βέτο που θα αποκλείουν ένα παιχνίδι από τη λίστα, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα πιαστούμε στα χέρια.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Ή ένα πιτ με λάσπη να λύνετε τις διαφορές σας 1v1. Aν είναι μόνο άντρες στο πιτ δεν είναι σεξιστικό, ρώτησα.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,694
Στα σοβαρά όμως. σε παραπέμπω σε ετούτο εδώ
Μιλάμε για 0/10. Τα περισσότερα είναι άμεσα απορριπτέα επειδή κονσόλες (βασικά εγώ είμαι ακόμα χειρότερος, μόνο drm-free και steam είναι αποδεκτά)

Λέω να φτιάξω ένα δικό μου πρόχειρο τοπ 10 από 2010s, δεν τα βάζω με συγκεκριμένη σειρά


* The Talos Principle
* Hollow Knight
* Don't Starve
* VVVVVV
* Portal 2
* Stellaris
* Stacking
* LIMBO
* Escape Goat 2
* XCOM 2
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,412
δε νομίζω ότι είναι δυνατόν να βγει τέτοια λίστα, κάποια παιχνίδια απλά δεν γίνεται να είναι τα ίδια αν δεν τα έπαιξες στην εποχή τους.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Πράγματι, αυτά που μπορούν να χαρακτηριστούν "διαχρονικά" είναι ελαχιστότατα.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,694
Πράγματι, αυτά που μπορούν να χαρακτηριστούν "διαχρονικά" είναι ελαχιστότατα.
Αν ψάχνουμε για διαχρονικά, θα καταλλήξουμε στο Tetris. Αυτά που κάνανε πάταγο στην εποχή τους απλά δεν είναι το ίδιο να τα παίξεις αργότερα, περισσότερη αξία έχει να βρει κανείς κρυφά διαμαντάκια.

Επίσης που υπογράφω για ηθική στήριξη υπέρ 70 παιχνιδιών στο itch.io αντί για υποτιθέμενα ΑΑΑ;
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Αγαπητοί συντάκτες του σάιτ,

Έχοντας ξετρελαθεί τις τελευταίες μέρες με το Drakensang: The Dark Eye (ενώ πίστευα ότι δεν θα μπορούσα το χειρισμό του) και έχοντας αποφασίσει, λόγω αυτού, να πάρω αργότερα και το πρώτο Dragon Age (που έχουν ίδιο χειρισμό και για το οποίο όλοι έχουμε διαβάσει εξαιρετικά λόγια), μπήκα σε σκέψεις σήμερα σχετικά με το ποιά παιχνίδια ακόμα μπορεί να μ’ αρέσουν και να μην το ξέρω!

Ήθελα να απευθυνθώ σε εσάς και όχι γενικά στα μέλη του φόρουμ, επειδή καταλαβαίνω την εμπειρία που θα έχετε στο gaming (και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης και γραφής στο θέμα), η οποία θα απορρέει όχι μόνο απ’ τα χρόνια gaming, αλλά κυρίως απ’ το πλήθος των τίτλων που θα έχετε δει (λόγω της ενασχόλησης και σχεδόν επαγγελματικά). Ενώ, όπως και να το κάνουμε, μέλη του φόρουμ μπορεί να έχουν μεν ίσα χρόνια gaming με ένα συντάκτη του σάιτ, αλλά σίγουρα θα έχει ασχοληθεί με λιγότερα παιχνίδια (λόγω άλλων ασχολιών). Εκατοντάδες πάλι μεν, αλλά σίγουρα θα είναι λιγότερα από ό,τι εσείς.

Για να σταματήσω τα κολακευτικά λόγια (…) και για να επανέλθω στην πρώτη παράγραφο, αυτό που θα ήθελα είναι αν μπορούσατε να γράψετε κάποιο άρθρο σχετικά με τα παιχνίδια που οπωσδήποτε πρέπει να παίξει κάποιος στη ζωή του ανεξαρτήτως είδους. Καταλαβαίνω βέβαια ότι και ένα τέτοιο άρθρο δεν θα μπορούσε να είναι αντικειμενικό, μια γνώμη θα είναι. Για παράδειγμα για μένα, από Fallout έχω παίξει μόνο τα 3 και New Vegas και μ’ άρεσε το 3 περισσότερο. Ή εμένα δεν μ’ άρεσε το Planescape Torment (το είχα παίξει τότε που το έδωσε το PCM), είχα τόσο κουραστεί απ’ τα πολλά γράμματα, που από κάποιο σημείο τα περνούσα όπως-όπως (και δεν κατάλαβα τίποτα)! Ενώ μ' άρεσε το Dungeon Siege 3...

Δηλαδή θα ήθελα ένα άρθρο που να αναγράφει ο καθένας σας 5-10 μόνο παιχνίδια, πολύ επιλεκτικά και με 2 μόνο γραμμές ανάλυση, και να λέτε «παίξτε έστω αυτά ανεξαρτήτως αν σας αρέσει ή όχι το είδος». Π.χ. του Admiral μπορεί όλα τα XCOM να είναι μέσα στα τοπ του παιχνίδια (δεν έχω δει κανένα). Να γράφει όμως «παίξε έστω το 2 (π.χ.)».

Το είχα ξαναπροτείνει πέρσι (σε παραπάνω post) και πιστεύω είναι κάτι χρήσιμο. Δεν μας πιέζει ο χρόνος, θα μπορούσε να γραφτεί έστω και μέχρι τα Χριστούγεννα, ενόψει των τότε εκπτώσεων!
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
@maximum armor Δεν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς αλλά κάτι κοντινό. Hall of Fame από τους συντάκτες του RQ ανά κατηγορία για games της προηγούμενης δεκαετίας 2010-2019. Αν μη τι άλλο καλά άρθρα για ανάγνωση







 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,632
Πλάκα έχει που αυτά τα άρθρα ανέβηκαν ακριβώς ενώ ξεκινούσε η πανδημία. Και που έχουν περάσει 2μιση χρόνια από τότε.

Πολλή πλάκα.

927199683154182196.webp
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Kανένα άρθρο με τα 3 αγαπημένα φαγητά του καθενός να κάνετε. Ή ένα βίντεο όλοι μαζί σε μια κουζίνα να τυλίγετε ντολμαδάκια ή κάτι τέτοιο. Πράγματα που να μας φανούν και λίγο χρήσιμα, φτάνουν τα γκέημς.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Πλάκα έχει που αυτά τα άρθρα ανέβηκαν ακριβώς ενώ ξεκινούσε η πανδημία. Και που έχουν περάσει 2μιση χρόνια από τότε.

Πολλή πλάκα.

927199683154182196.webp
Συμφωνώ, αλλά ίσως ήθελα κάτι πιο... προσωπικό για τον κάθε συντάκτη. Και όχι δεκαετίας, αλλά... ever! (Αν και βέβαια πολλά πολύ παλιά παιχνίδια δεν παίζονται/αντέχονται πια στην εποχή μας)
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,426
μπήκα σε σκέψεις σήμερα σχετικά με το ποιά παιχνίδια ακόμα μπορεί να μ’ αρέσουν και να μην το ξέρω!

Κοίτα, με βάση τους λόγους για τους οποίους έχεις πει ότι δεν έχεις ασχοληθεί με ορισμένους κορυφαίους τίτλους... όλα.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Κοίτα, με βάση τους λόγους για τους οποίους έχεις πει ότι δεν έχεις ασχοληθεί με ορισμένους κορυφαίους τίτλους... όλα.
Για μένα το μεγαλύτερο deal breaker σε RPGs είναι το enemy respawn (και τα μεγάλα κείμενα για ανάγνωση). Και αν πούμε ότι παλεύεται σε action-RPGs (όπου οι εχθροί πέφτουν πιο εύκολα και γρήγορα) όπως μ' άρεσε π.χ. στα Dungeon Siege 2-3 (το Sacred είναι μια εξαίρεση από μόνο του και για το Septerra Core είχα διαβάσει πολύ καλά λόγια για την ιστορία αλλά και εκεί είναι πολύ συχνό και οι εχθροί αργούν να πέσουν), εκεί που δεν το αντέχω είναι στα cRPGs.
Αργό τρέξιμο (ως επί το πλείστον) του πρωταγωνιστή (σε σχέση με τα action-RPGs), πολύ απαιτούμενο πέρα-δώθε για τα quests, πιο αραιοί μεν εχθροί αλλά σίγουρα πιο απαιτητικοί στο να πέσουν (κάνοντας τη μάχη με τον καθένα σαν ένα μικρό mini-boss fight) κάνουν, για μένα τουλάχιστον, τη μάχη μια αγγαρεία κάθε φορά που συναντάω τους ίδιους.
Γι' αυτό και δεν θέλω να ασχοληθώ με τα Elex, ούτε με το Greedfall (ενώ πολύ μ' αρέσει η Spiders). Έπαιξα το Technomancer τους, αλλά όταν έφτασα στο lvl-cap, έτρεχα ανάμεσά τους!
Αν υπήρχαν mods για τα ανωτέρω, που να σταματούσαν το respawn, ή ρυθμίσεις στα αρχεία του παιχνιδιού, θα τα αγόραζα κατευθείαν.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,354
Για μένα το μεγαλύτερο deal breaker σε RPGs είναι το enemy respawn (και τα μεγάλα κείμενα για ανάγνωση). Και αν πούμε ότι παλεύεται σε action-RPGs (όπου οι εχθροί πέφτουν πιο εύκολα και γρήγορα) όπως μ' άρεσε π.χ. στα Dungeon Siege 2-3 (το Sacred είναι μια εξαίρεση από μόνο του και για το Septerra Core είχα διαβάσει πολύ καλά λόγια για την ιστορία αλλά και εκεί είναι πολύ συχνό και οι εχθροί αργούν να πέσουν), εκεί που δεν το αντέχω είναι στα cRPGs.
Αργό τρέξιμο (ως επί το πλείστον) του πρωταγωνιστή (σε σχέση με τα action-RPGs), πολύ απαιτούμενο πέρα-δώθε για τα quests, πιο αραιοί μεν εχθροί αλλά σίγουρα πιο απαιτητικοί στο να πέσουν (κάνοντας τη μάχη με τον καθένα σαν ένα μικρό mini-boss fight) κάνουν, για μένα τουλάχιστον, τη μάχη μια αγγαρεία κάθε φορά που συναντάω τους ίδιους.
Γι' αυτό και δεν θέλω να ασχοληθώ με τα Elex, ούτε με το Greedfall (ενώ πολύ μ' αρέσει η Spiders). Έπαιξα το Technomancer τους, αλλά όταν έφτασα στο lvl-cap, έτρεχα ανάμεσά τους!
Αν υπήρχαν mods για τα ανωτέρω, που να σταματούσαν το respawn, ή ρυθμίσεις στα αρχεία του παιχνιδιού, θα τα αγόραζα κατευθείαν.

Άρα μάλλον απορρίπτονται και τα jRPGs γιατί στα περισσότερα υπάρχουν σε αφθονία τα στοιχεία που ανέφερες.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,412
@maximum armor πάντως ήθελα να ήξερα, η έλλειψη respawn δεν σε ενοχλεί με την έννοια ότι μετά περνάς από μια περιοχή και είναι νέκρα;
Είναι ένα από τα βασικά που με ενοχλούν σε παιχνίδια χωρίς respawn, ότι σταματάει ο χρόνος μόλις περάσεις από μια περιοχή.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
@maximum armor πάντως ήθελα να ήξερα, η έλλειψη respawn δεν σε ενοχλεί με την έννοια ότι μετά περνάς από μια περιοχή και είναι νέκρα;
Είναι ένα από τα βασικά που με ενοχλούν σε παιχνίδια χωρίς respawn, ότι σταματάει ο χρόνος μόλις περάσεις από μια περιοχή.
Παλιότερα είχα διαβάσει θέματα και σε ξένα forums που υπήρχε συζήτηση για την ίδια προτίμηση του no enemy respawn. Το gaming (όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον) δεν είναι μόνο ρίχνουμε τους κακούς και παίρνουμε τα levels και περνάμε καλά για μερικές ώρες! Πρέπει να υπάρχει και η εσωτερική ικανοποίηση ότι κάνουμε ένα μόνιμο καλό στον κόσμο του avatar μας. Και το καλό αυτό είναι η μόνιμη εξαφάνιση των κακών και του τελευταίου boss. (Ή το να μείνουμε μόνο εμείς οι κακοί του κόσμου του παιχνιδιού, σε evil playthrough!) Αν ό,τι ρίχνουμε, ξαναεμφανίζεται, τότε μια τρύπα στο νερό!

Άρα μάλλον απορρίπτονται και τα jRPGs γιατί στα περισσότερα υπάρχουν σε αφθονία τα στοιχεία που ανέφερες.
Και μάλιστα στα jRPGs υπάρχει και το random encounters, που είναι χειρότερο κι απ’ το enemy respawn!

Δεν το κρύβω ότι πριν καιρό το σκεφτόμουν για το Ys: Lacrimosa of Dana, που έχει το GOG, αλλά δεν το τόλμησα. Πολύ μου κίνησε το ενδιαφέρον και το χθεσινό post του Sephir στο «Τι παίζετε αυτόν τον καιρό» για το FF7 remake και είδα το βίντεο που υπάρχει στη σελίδα του παιχνιδιού στο Steam και το οποίο μ’ άρεσε πάρα πολύ.

Μέχρι τώρα το μοναδικό παιχνίδι που έχω παίξει με turn-based μάχες και random encounters, ήταν το Vampire's Fall: Origins (σε κινητό), που το έπαιζα το Δεκέμβριο του '19, και με το οποίο (παραδόξως) είχα κατακολλήσει!! Ίσως επειδή οι random encounters δεν ήταν τόσο εκνευριστικά συχνές, ώστε να μη σε αφήνει να πας λίγο παρακάτω σαν άνθρωπος, αλλά είχαν σωστή συχνότητα και δυσκολία.

Μάλλον δεν ξέρω τί μου αρέσει, μου φαίνεται! Δεν σας το είπα εγώ;!!
 
Top Bottom