What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Άρχισα ξανά το Dark Souls (ανοικτά spoilers)

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Μου αρέσει πολύ η λιτή εξιστόρηση της σειράς, οι μυστηριώδεις NPCs και ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος. Δυο πράγματα σηκωνουν για μένα συζήτηση: αν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά στο environmental storytelling, δηλαδή να μπορούσε το περιβάλλον να δώσει περισσότερα hints για το τι συνέβη στον κόσμο αυτό, και αν υπάρχει κάποια καλύτερη μέθοδος για το lore dump από το κείμενο στα αντικείμενα.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788
<blockquote>καλύτερη δουλειά στο environmental storytelling</blockquote><br>Παίξε Hollow Knight  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /><br><br><blockquote>καλύτερη μέθοδος για το lore dump από το κείμενο στα αντικείμενα.</blockquote><br>Περισσότεροι /πιο ομιλητικοί npcs, περισσότερα cutscenes με κάποιον αφηγητή ίσως κλπ.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
737
Για πιο normal εξιστόρηση παίξτε NioH. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

volrath

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
820
<blockquote><br><blockquote><br>Δεν ξέρω γιατί αλλά αν η πλοκή εξηγούνταν κανονικά όπως λέει ο Ναύαρχος νομίζω θα με χαλούσε τώρα πια.<br></blockquote><br><br>Θα συμφωνήσω απόλυτα. Γουστάρω ειδικά εγώ προσωπικά πως μπορείς να δώσεις πολλές ερμηνείες σε κάποια πράγματα για το τι μπορεί να συνέβη μεταξύ των τριών παιχνιδιών με κάποιους χαρακτήρες ειδικά όπως Solaire, Nameless King, Vendrick, Ornstein κτλπ. ή ακόμα πως μπορεί και να συνδέονται τα demon&#039;s souls & bloodborne. Ολα παίζουν αν βάλεις κάτω όλες τις πληροφορίες. Ειδικά γιατί όπως δήλωσε και ο Μιγιαζάκι, αυτή ειναι η μαγεία του παιχνιδιού. Να μπορεί ο καθένας να ερμηνεύσει τα γεγονότα όπως θέλει<br></blockquote><br><br>Συμφωνώ. Έχω γράψει μονοσέλιδο στο PCM Race για αυτό <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Ανέβασα στο Steam μια εικόνα από τα στατιστικά μου πριν από την τελική μάχη. Αν έχει τη διάθεση κανείς ας ρίξει μια ματιά για να μου πει αν έκανα κάποια σοβαρά λάθη ώστε να χρησιμοποιήσω ένα soul vessel και να τα στρώσω. Ο χαρακτήρας χρησιμοποιεί dexterity-based σπαθί infused με fire και τόξο με lightning. <br><br>Δεν ξέρω αν οφείλεται στον χαρακτήρα ή την εξοικείωσή μου με τη σειρά αλλα το DS2 μου φάνηκε πολύ πιο εύκολο απο το πρωτο. Πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξαν τα life gems για το επιπλέον healing  και εξίσου μεγάλο ρόλο έπαιξε το τόξο που μου επέτρεψε να φάω πολύ κοσμο απο μακριά χωρίς να κινδυνεύσω. Με φόβιζε πάρα πολύ η έλλειψη ασπίδας αλλα συνηθισα το rolling και το timing για να αποφύγεις τις επιθέσεις. <br><br>Από τα λεγόμενά σας κατάλαβα οτι στο DLC θα πέσει μεγάλη πίκρα. Ελπίζω να την παλέψω, αλλιώς μάλλον θα πάω πάσο και θα είμαι ευχαριστημένος με την ολοκλήρωση του βασικού παιχνιδιού.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Μια χαρά είναι τα νούμερα. Θα πας και op. Για την τελική μάχη χρειάζεσαι να έχεις, χωρίς να είναι και απαραίτητο εντελώς, curse resistance. Δες ποιο helmet και ποια armor στο ανεβάζουν και φόρα τα.<br>Το έχω ξαναπεί, το πιο δύσκολο DS, είναι αυτό με το οποίο ξεκινάς. Η εξοικείωση είναι αυτή που βοήθησε να σου φανεί πιο βατό.<br>Τα έχεις βρει όλα τα μυστικά τού 2? Το 1 έχει καλύτερο level design, αλλά το 2 έχει πολλά "μυστικά" (ειδικές συνθήκες για να ανοίξεις πολλές πόρτες για πολύ αξιόλογο loot).
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Έχεις μεγαλο δίκιο για το παιχνίδι με το οποίο ξεκινάς. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η γνώση αυτών που απαιτεί το παιχνίδι απο εσένα. Μυστικά βρήκα διάφορα αλλα σίγουρα όχι όλα, δεν ήμουν ποτέ παικτης του 100% οποτε δεν με απασχολει ιδιαίτερα. <br><br>Σχετικά με το level design, όντως είναι διαφορετικό από το 1 και για να πω την αλήθεια στην αρχή σκεφτόμουν "γιατι παραπονιούνται τα παιδιά, μια χαρά ειναι και στο 2" αλλα στην πορεία διαπίστωσα οτι το παιχνίδι δεν έχει την ίδια "ροή", αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Φτάνεις στο τέρμα ενος επιπέδου και γυρνάς πίσω στο hub, στην αρχή δεν είναι πρόβλημα γιατί έχεις επιλογές προορισμών αλλά αργότερα που έχεις αφήσει πίσω πόρτες, petrified άτομα, lockstones, shrines κλπ είναι μεγάλο μπέρδεμα να προσπαθείς να θυμηθείς προς τα πού πρέπει να πας. Το DS1 σε οδηγούσε οργανικά στην επόμενη περιοχή μέσω του level design και σε έστελνε εμμέσως πίσω στο Firelink όταν έπρεπε να πας κάπου αλλου.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,538
E1DFEBF53B76D2EE210ED5FA7DB5AC448427AAFF
<br><br>Aν θες να πιάσεις το soft cap σε fire damage θες το αρθροισμα int + faith να κάνει 60. Oπότε μιας και γουστάρεις και το lightning infusion ανέβασε και άλλο το faith και κατέβασε το dexterity. Εχε όσο dexterity χρειάζεται για να κρατάς το όπλο εφόσον παίζεις με infused όπλο όπως λες. Αν ανεβάσεις 50 το faith και έχεις 10 intelligence θα πιάσεις το cap και θα είσαι σε θέση να κάνεις όλα τα pyromancies και όλα τα miracles. Στα άλλα στατιστικά μια χαρά σε βρίσκω. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /><br>Δεν μου λες ασχολήθηκες με τα memories of the ancients στο παιχνίδι http://darksouls2.wiki.fextralife.com/Memories+of+the+Ancients? Ειδικά αν θες να φας τον Vendrick  στα ίσια (που πίστεψε με θες!) είναι must.<br>Βρήκες όλα τα bonfires σε κάθε περιοχή? Καλά αυτό δεν είναι τόσο must γιατί δεν κάνει carry over στο ng+ αλλά και πάλι αξίζει for the fun of it<br>Bρήκες όλα τα estus flask shards? http://darksouls2.wiki.fextralife.com/Estus+Flask+Shard<br>Tα Sublime Bone Dust? http://darksouls2.wiki.fextralife.com/Sublime+Bone+Dust<br>Tσέκαρε και αν έκανες αυτά για να μην χάσεις το κρυφό boss http://www.escapistmagazine.com/articles/view/video-games/walkthroughs/13698-Dark-Souls-2-Scholar-of-the-First-Sin-Secret-Final-Boss-Guide ή άστο για το NG+ αν θες να δεις το άλλο τέλος της vanilla έκδοσης<br>Tέλος κάνε join στο Pilgrims of the Dark http://darksouls2.wiki.fextralife.com/Pilgrims+of+Dark και βγάλε τρία dungeons συν τον Darklurker πριν ασχοληθείς με τα DLC <br>Να προσθέσω πως το 2ο παιχνίδι έχει μακράν το καλύτερο NG+ ever στη ιστορία του gaming μην σου πω. Θα πάθεις πλάκα πόσα νέα πράγματα προσφέρει. Kρίμα που το 3 μας ξενέρωσε μην ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο.<br>Φάρμαρε αν θες και τον Forlorn https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=428098716<br><br>Θα μπορούσες να βρεις ότι spells δεν βρήκες ή τίποτα άλλα όπλα και δακτυλίδια ή να ασχοληθείς με κανένα convenant π.χ. Bell Keepers αλλά ντάξει μόνο αν πας για 100% completion. To σίγουρο είναι πως έχει πολύ πράμα για ψάξιμο το παιχνίδι αν θες να ασχοληθείς. Οπως βλέπω το level σου δεν νομίζω να έχεις θέμα στα DLC. Εγώ έφτασα εκεί τώρα που ασχολήθηκα ξανά 30 lv κάτω. Τα έχεις πιστεύω
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Έβαλες πολλά θέματα!  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> Αν κατεβασω το dexterity δεν θα χάσω το bonus που δίνει στο physical damage; Shards βρήκα 10 από τα 12, όχι άσχημα για τα μέτρα μου. Sublime bone dust τα βρήκα όλα, εντυπωσίασα τον εαυτό μου  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> Για το μυστικό boss δεν έκανα αυτά που πρέπει, απάντησα No στην τελευταία συνάντηση. Τις memories τις έκανα εκτός από αυτή με το δράκο, δεν θυμόμουν καθόλου ότι είχε πτώμα δράκου στο Brightstone. Με NG+ δεν θα ασχοληθώ, πλέον τα απολαμβάνω τα παιχνίδια αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να ξεκινήσω από την αρχή. Μόλις τελειώσω το DLC θα πάω στο 3.<br><br>Ένα ακόμα πράγμα που με έκανε να ευχαριστηθώ περισσότερο το 2: η έκδοση για PC είναι πάρα πολύ καλή. Έπαιξα το 1 χωρίς το patch του Durante  και τα 30 fps ήταν μεγάλη κούραση. Τα 60 καρφωμένα του 2 ήταν η μέρα με τη νύχτα.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,538
Κοιτά μπορείς να τα αφήσεις ως έχουν και απλά να ανεβάζεις faith γραμμή από δω και πέρα. Απλά τώρα χάνεις elemental damage και δεν μπορείς να κάνεις κάποια δυνατά pyromancies & miracles που θα σε βοηθούσαν ακόμα περισσότερο. Aπό την άλλη μπορείς να παίξεις μπάλα και με σκέτα δυνατά dexterity όπλα όπως είσαι. <br>Ντάξει απλά να το έχεις στο νου σου το NG+ κάποια στιγμή. Δες πόσα αλλάζουν http://darksouls2.wiki.fextralife.com/New+Game+Plus, μιλάμε είχα πάθει σοκ τη πρώτη φορά<br>Συμφωνώ είναι μακράν η κορυφαία έκδοση του παιχνιδιού. Και σε γραφικά και σε frame rate και σε loading times αν συγκρίνω με την έκδοση για xbox 360.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Για τα builds το πλάνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να παίξω ως κλασικός sword and shield fighter στο 1, "thief" με dexterity και τόξο στο 2 και ένα magic υβρίδιο στο 3, οπότε δεν θέλω να ασχοληθώ τώρα με μαγεία. Οι αλλαγές στο NG+ είναι όντως πολύ σημαντικές, άρα να μην σβήσω τα saves μου σε περίπτωση που θέλω να κάνω νέο playthrough στο μέλλον.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Βασικά, ουσιαστικά μιλάμε για το μόνο NG+ με λόγο ύπαρξης, όσον αφορά το επιπλέον περιεχόμενο και όχι απλά την αύξηση των hp των εχθρών.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Πάντως με τη μαγεία στο 3 θα χρειαστώ βοήθεια γιατί δεν ξέρω απολύτως τίποτα, ούτε πώς κάνω cast ούτε τι μπορώ να κάνω.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Τραγικό ξεκίνημα στο DLC. Άρχισα απο το Sunken King, δεν πρόσεξα οτι μπορεις να χτυπήσεις τις φωτεινές στήλες, δεν βρήκα καμία αλλη bonfire πλην της αρχικής, δυσκολευτηκα πολύ να περάσω όλους τους τοξότες και η πορεία μου μέσα στο sanctum εξελίχθηκε σε σπριντάρισμα απελπισίας για να προλαβω να βρω bonfire πριν με σφάξουν οι πέντε ιπποτες φαντάσματα και το dark spirit που με κυνηγούσαν. Ισα ίσα πρόλαβα να ανάψω την bonfire στη λίμνη με τους δεινόσαυρους πριν με σακατέψουν. Μετά βλέποντας ένα βιντεάκι για να δω αν πραγματικά δεν υπήρχε ενδιάμεση bonfire είδα οτι οι στήλες είναι διακόπτες και γύρισα για να βγάλω την περιοχή κανονικά. Έχω πρόσβαση σε δύο bosses, μια μάγισσα και τρεις graverobbers αλλα την πρωτη φορά που δοκίμασα με έσκισαν και οι δύο αν και είχα μαζί μου summons.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,538
Και γω από αυτό το dlc ξεκίνησα το rerun που και καλά είναι πιο εύκολο από τα άλλα. Ειναι απίστευτα καλά κρυμμένα όλα τα bonfires. αστα να πάνε. Για τα φαντάσματα πρέπει να βρεις τους τάφους τους και να τους καταστρέψεις για να μπορείς να τα πολεμήσεις επί ίσοις όροις. Δεν παλεύονται τα bosses πράγματι. Μονάχα με τον επόμενο από αυτούς δεν είχα ποτέ θέμα. Στην τριάδα επικεντρώσου πρώτα στον Havel. Ξεπατωσε τον στα backstabs. Φάε μετά τον samurai και άσε τελευταίο το τοξότη. Στην μάγισσα πιο καλά να μην αφήσεις να πεθαίνουν οι σκελετοί, γιατί έτσι και σου φέρει Velstadt καληνύχτα :pP<br>
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Πέντε φορές που δοκίμασα, και τις πέντε φορές έκανε spawn τον Velstadt  :throw: Τελικά έκανα summon εναν NPC και μόλις έγινε spawn ο Velstadt ασχολήθηκα με αυτόν μέχρι να τον φάω. Τη δεύτερη φορά έκανε spawn σκελετούς και έτσι μπόρεσα να τους φάω στα γρήγορα και να την αποτελειώσω. <br><br>Όσο για τον σιχαμένο designer που αποφάσισε να κρύβει bonfires πίσω από illusory walls, του εύχομαι η dominatrix που τον καβαλάει κάθε Τετάρτη και Παρασκευή να τον σκίσει στις βουρδουλιές, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ειναι σαδομαζοχιστής. <br><br>Το δεύτερο  DLC έχει αρχίσει να με εκνευρίζει. Στο κανονικό παιχνίδι γίνονται spawn πολλαπλοί εχθροι αλλα έχεις τον χώρο να τους κουμαντάρεις. Εδώ γίνονται spawn 3-4 μοναδες εμπρος και πίσω σου και δεν μπορείς να κουνηθείς γιατί έχει παντού χάσματα. Μπορεί ο χάρτης να είναι ωραίος αλλα τα υπόλοιπα είναι απογοητευτικά.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
<blockquote><br> Στην μάγισσα πιο καλά να μην αφήσεις να πεθαίνουν οι σκελετοί, γιατί έτσι και σου φέρει Velstadt καληνύχτα :pP<br></blockquote><br>Αυτή την τακτική ακολούθησα και εγώ για να την βγάλω, δεν φτάνει που είναι κόλαση αυτό το boss αλλά και να πας εκεί ήταν αρκετά δύσκολο και έχανα αρκετές φορές ακόμα και από πτώσεις λόγω λάθος υπολογισμού. Το bonfire που ήταν στους χώρους πλάγια από εκεί που κατεβαίνεις εν τω μεταξύ ποτέ δεν το βρήκα  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br>Μάλλον τα dlc τα έκαναν τόσο δύσκολα για σκληρή απάντηση στην γκρίνια που υπήρχε σχετικά με την ευκολία του βασικού τίτλου, πάρε να έχεις δηλαδή.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,538
Oι NPCs πριν απο τη μάγισσα δεν παλεύονται με τίποτα. Poise gods :whatever: https://www.reddit.com/r/DarkSouls2/comments/2cd1d1/hate_for_npc_human_enemies/<br>Stagger ποτέ και για κανένα λογο. R1 spam απλά το ξεχνάς. Οσο και να τους βαράς σου σκάνε counter attack βρέχει χιονίσει.<br>Εγώ προσωπικά ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω τελείως στο Frigid Outskirts τη πρώτη φορά. Μου φαίνονταν ακατόρθωτο να βρω το δρόμο τότε. Εκανα μια βδομάδα να το περάσω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br>Και ο Darklurker omg πόσο βρισίδια έχω ρίξει σε αυτόν...Κάθε φορά ξέμενα από humanities<br>Fume Knight ακόμα δεν έχω καταφέρει να τον φάω solo. Αυτός και ο Μanus από το πρώτο παιχνίδι παραμένουν τα απωθημένα μου.<br>Καλά στο 3 ένα σωρό δεν παλεύονται <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br>Πρέπει να ξαναπαίξω ειδικά το 2ο DLC. <br>Τουλάχιστον εκεί βέβαια δεν σε βίαζαν έτσι οι απλοί εχθροί όπως στα DLC του 2
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
<blockquote><br>Oι NPCs πριν απο τη μάγισσα δεν παλεύονται με τίποτα. Poise gods :whatever: https://www.reddit.com/r/DarkSouls2/comments/2cd1d1/hate_for_npc_human_enemies/<br>Stagger ποτέ και για κανένα λογο. R1 spam απλά το ξεχνάς. Οσο και να τους βαράς σου σκάνε counter attack βρέχει χιονίσει.<br></blockquote><br><br>Επιβεβαιωνω. Φανταστείτε τώρα τον εκνευρισμό μου όταν δεν είχα ανακαλύψει την κρυφή bonfire και για να φτάσω στο boss έπρεπε κάθε φορά να σσχολούμαι με αυτούς. Τόσος χαμένος χρόνος Θεέ μου.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Βαρέθηκα με το DLC, δεν θα το συνεχίσω. Τελείωσα τα δύο από τα τρία άλλα δεν ενθουσιάστηκα, νομίζω ότι ίσως απλά δεν έχω ενδιαφέρον να συνεχίσω επειδή ήδη τελείωσα το κυρίως παιχνίδι αλλά και πάλι δεν είχε κάτι το  dlc που να με ενθουσιάσει. Ούτε ο χαρακτήρας μου ούτε τα όπλα μου εξελίσσονται πλέον όποτε δεν έχω και αυτό το τυράκι μπροστά μου. Τέλος επομένως το 2 και πάμε για το 3. <br><br>Τα περισσότερα σημεία υψηλής δυσκολίας τα ξεπέρασα με τη χρήση τόξου. Ούτε στο 1 ούτε στο 2 μπορούν οι απλοί εχθροί να ανταποκριθούν ρεαλιστικά όταν τους χτυπάς με τόξο από υψωμα, τις περισσότερες φορές κάθονται και τις τρώνε. Αυτό βελτιώνεται καθόλου στο 3;
 
Top Bottom