captain kal
Death Knight
By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Σήμερα ξεκίνησα Control, αφενός για να έχω ένα ego/confidence boost κάθε φορά που τις μαζεύω στο Dark Souls, αφετέρου γιατί Remedy.
Πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές. Η ατμόσφαιρα μου βγάζει ένα συνδυασμό από X-Files, Twin Peaks, Half-Life, Max Payne. Ποιοτικά στοιχεία μπόμπα.
Γενικώς ωραίο παιχνιδάκι προδιαγράφεται.
Έβαλα να δω το Outward από το Humble Choice. Με έχουν ιντριγκάρει πράγματα που έχω ακούσει για το παιχνίδι, όπως το ότι έχει κορυφαίο exploration και ζόρικο dungeon design με πολλούς γρίφους.
First things first, τεχνικός τομέας μια δεκαετία πίσω. Στην αρχή σκέφτηκα "μια πενταετία πίσω", μετά θυμήθηκα ότι πριν 6 χρόνια βγήκε το Witcher 3 και πρώτα ένιωσα (πιο) γέρος, και μετά το Outward φάνηκε ακόμα χειρότερο. Ειδικά τα char models είναι σχεδόν τρολιά. Δείτε το char creation στο youtube αν θέλετε και πείτε μου αν είμαι παράλογα αυστηρός.
Το παιχνίδι είναι open world action RPG με survival elements. Αυτά τα survival elements θα φανούν πολύ οικεία σε όσους έχουν παίξει Conan Exiles. Ανάγκη για φαΐ και μαγείρεμα, νερό, ύπνο, συνταγές, crafting, item durability, carrying capacity, ρούχα κατάλληλα για warm και cold environments, είναι όλα εδώ. Και για τους τρεις ανθρώπους που διαβάζουν ακόμα, από όσο είδα, οι σχετικές ανάγκες αντιμετωπίζονται και ικανοποιούνται εύκολα, ειδικά για κάποιον συνηθισμένο από το Conan. Πιθανή εξαίρεση που δεν μου έτυχε και ούτε θα ήθελα να μου τύχει από ότι είδα - να ξεμείνεις χωρίς torch ή lantern νύχτα στην ερημιά. Η νύχτα είναι πραγματική νύχτα χωρίς φεγγάρι, πίσσα σκοτάδι, δεν βλέπεις τίποτα λέμε, οπότε αν γίνει η στραβή δεν έχεις και καμιά επιλογή από το να περιμένεις να ξημερώσει, ελπίζοντας ότι δεν θα σε φάνε οι γαρίδες που είναι λιγάκι μεγαλούτσικες σε αυτό το παιχνίδι και έχουν βγει παγανιά στη στεριά.
Α ναι, και για τουςσαλεμένουςμερακλήδες που παίζουν Witcher 3 χωρίς fast travel, στο Outward δεν υπάρχει fast travel με κανέναν τρόπο. Αν θες να πας στην άλλη μεριά του χάρτη, απλά θα περπατήσεις καμιά ωρίτσα real time.
Πάμε στα πιο ζόρικα. Μάχη Dark Souls, αλλά χωρίς τον αξιόπιστο χειρισμό. Δεν έχω εντρυφήσει πολύ ακόμα, πάντως η πρώτη υπερτροφική γαρίδα με έκανε κομματάκια, κυρίως βέβαια επειδή πραγματικά δεν περίμενα να έχει και ranged attack. Μέχρι να καταλάβω τι γίνεται, τα fireballs της γαρίδας (μάλλον electricity balls, όχι ότι αυτό βγάζει παραπάνω νόημα) μου είχαν φάει τη μισή ενέργεια. Όταν έφτασα σε melee range τα πράγματα γίναν καλύτερα και θα την είχα φάει άμα δεν με είχε σαπίσει πριν την πλησιάσω. Πάντως ακόμα κι εκεί, ο παράξενος τρόπος που κινείται και κάνει dodge η γαρίδα, απέχει πολύ από το μελετημένο enemy move set του Dark Souls που επιτρέπει στους υπομονετικούς να το κάνουν master.
Κάπου εκεί κατάλαβα ότι το παιχνίδι όσο και να με ιντριγκάρει η υπόσχεση για exploration focused RPG, μάλλον δεν είναι για μένα, και είδα μερικά βιντεάκια στο youtube για να δω τι με περιμένει. Περίεργα πράγματα που λέτε, ο χαρακτήρας δεν κάνει level up με κανέναν τρόπο, παρά μόνο μέσω του εξοπλισμού και των σχετικών skills που είναι tied με τα όπλα. Η μαγεία είναι ολόκληρο (και δύσκολο) questline για να γίνει προσβάσιμη, και ακόμα και τότε το να ρίξεις ένα fireball είναι ολόκληρο ritual (σε αντίθεση με τη γαρίδα που τα ρίχνει σαν οπλοπολυβόλο) και είναι πιο χρήσιμη για buffing.
To lore αποκαλύπτεται μέσω της παρατήρησης του περιβάλλοντος και προσεκτικής ανάγνωσης των item descriptions. Δεν ξέρω πώς τους ήρθε αυτή η ιδέα, δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα άλλο παιχνίδι που να κάνει κάτι τέτοιο.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, αλλά από την άλλη, όλο το μυαλό μου στο να βρω πώς να σφάζω πιο εύκολα τις γαρίδες το έχω σήμερα. Για την ώρα θα συνεχίσω και βλέπουμε.
1) Εξήγησέ μου γιατί δεν γράφεις στο Ragequit;!
Και 2) Ο Stamatimenos πιο πάνω λέει ότι το παιχνίδι μοιάζει με τα πρώτα Gothic και το Severance, αλλά εκείνα και πιο δίκαια ήταν, αλλά και δεν είχαν τόσεςαδικίεςπαραξενιές που περιγράφεις!
Σίγουρα όχι παιχνίδι για μένα.
@Savatar αν και δεν ειναι 40Κ δε ριχνεις και ματια και στα Τotal War Warhammer και στο Blood Bowl 2;
Παράλληλα παίζω Mad Max κάνοντας όλα τα Death Runs για τα achievements και τελειώνω τα Challenges (δύσκολα πολλά απ αυτά)
Παίζω εδώ και καιρό Tomb Raider (2013). Φοβερό παιχνίδι και δεν περίμενα να με τραβήξει τόσο (περίπου θέλω να παίζω όπως όταν έπαιζα Dark Souls). Είμαι κοντά στο τέλος και προσπαθώ και τα achievements όλα.
Όταν τελειώσεις Mad Max, θα εκτιμούσα 2 λόγια πλιζ!
Και ναι, κατάφερα πρώτη φορά, να εκτελέσω Air Refueling με F-4 Phantom, στο Jane's U.S.A.F., σχεδόν μετά από 20 χρόνια από την αγορά του παιχνιδιού!!!!!!!
View attachment 1613