Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.
χμ πρέπει να το ξαναπιάσω αυτό, αν και το έχω ξεχάσει και πρέπει να πάμε από την αρχή.
Με ένα reshade θα είνια ταμαμ

@bald_killer_clone τα Penumbra είναι περισσότερο χέσιμο, αλλά δείχνουν και τα χρόνια τους. Βέβαια με τόσο σκότος δε βλέπεις πολλά. Εγώ δεν τα άντεξα, φοβόμουν και τα παράτησα.

Λοιπόν, πρέπει να μας φτιάξεις ένα καλό tutorial για το reshade!!! Με τις προτιμήσεις σου για εφε σε συγκεκριμένα games!!

ε καλά 2 εφεδάκια βάζω, τι tutorial, plug n play είναι

ε καλά 2 εφεδάκια βάζω, τι tutorial, plug n play είναι

Ναι!! Αλλά ένας γραφίστας, έχει πιο εξιδεικευμένη γνώση, πως να το κάνουμε!!! Εγώ δεν μπορώ να ταιριάξω παντελόνι - πουκάμισο στα χρώματα!!!

μόνο ambient occlusion βάζω και κανένα AA και texture sharpening σε παιχνίδια που δεν θέλουν να δουλέψουν με το control panel της Radeon.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν τίποτα άλλα, εγώ το κρατάω χαλαρό για να μην αλλοιώσει και το παιχνίδι εντελώς.

Μόλις τέλειωσα και το δεύτερο expansion για το HL1, Sodom Opposing Force. Καλύτερο από το Blue Shift. Οι μάχες με τους νίντζα πολύ δυνατές. Κρίμα που δεν τους είχαν και στο 2.
Πάντως, παίζοντας το βασικό game άρχισα κάπου να κουράζομαι με τις συνεχείς μάχες με τους σοντομάδες Grunts, είχα κάνει και το λάθος να βαλω το επίπεδο δυσκολίας στο Hard με αποτελεσμα να χρειάζονται 5-6 βολές με το Shotgun για να ψοφήσουν.

Πώς το λέγανε το θρεντ για το τι γκέμια θα παίζαμε το 2022, να γελάσουμε/κλάψουμε λίγο;

Πώς το λέγανε το θρεντ για το τι γκέμια θα παίζαμε το 2022, να γελάσουμε/κλάψουμε λίγο;

Χριστούγεννα στο χωριό και το low spec PC του πατέρα μου με την 15" οθόνη, που έχει για να παίζει πρέφα και τάβλι online, ήταν ιδανικό για να κλείσω τον χρόνο με το Legend Of Kyrandia: Book 1 (CD-ROM edition με full speech) της Westwood από το μακρινό 1992. Το παιχνίδι με εξέπληξε καταρχήν ευχάριστα με τα VGA γραφικά του που για την εποχή του πρέπει να ήταν ότι καλύτερο! Η ιστορία είναι το κλασικό παραμυθάκι "πρίγκηπας σώζει το βασίλειο από τον κακό" που είχε μεγάλη πέραση εκείνα τα χρόνια. Ως προς τον χειρισμό βάζει τα γυαλιά στο 90% των point & click, καθώς όλα γίνονται απλά κι εύκολα μόνο μ'ένα αριστερό κλικ! Ιδιαιτερότητα το limited inventory όπου σε αναγκάζει να κάνεις drop αντικείμενα κάπου που θα θυμάσαι σε περίπτωση που τα χρειαστείς αργότερα. Έτσι υπάρχει πιθανότητα σε ένα σημείο να μην έχεις τα κατάλληλα και να βρεθείς σε αδιέξοδο γιατί δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω, ενώ το κακό ενισχύεται κι από red herrings. Για να αποφύγω το σπάσιμο νεύρων, όταν άλλαζα περιοχές έριχνα ματιά σε walktrough για το ποια αντικείμενα είναι απαραίτητα. Εκτός από τα αντικείμενα, σταδιακά αποκτάς και 4 spells που μπορείς να χρησιμοποίησεις σε διάφορες περιπτώσεις. Υπάρχουν κι αρκετές στιγμές που μπορείς να πεθάνεις, ενώ δεν λείπει κι ο τεράστιος λαβύρινθος που απαιτεί όχι μόνο χαρτογράφηση αλλά και τρόπο να φωτίζεις τα δωμάτια για να μην σε φάνε τα τέρατα. Όλα αυτά μπορεί να φαντάζουν απωθητικά πλέον, αλλά απόλαυσα το παιχνίδι πάρα πολύ και φυσικά θα παίξω και τα επόμενα δύο που κλείνουν την τριλογία. 8/10

Ποδαρικό τερματισμών με το Encodya. Στο παιχνίδι μου άρεσε το στυλ των γραφικών και η cyberpunk ατμόσφαιρα του, ενώ και η ιστορία ήταν αρκετά συμπαθητική. Με κούρασε λίγο το στυλ των inventory based puzzles που ήταν συνεχώς φέρε τα Χ, Υ, Ζ αντικείμενα για να πάμε παρακάτω. Ήταν κάπως χτυπητή και τεμπέλικη η δομή της δράσης σε αυτό το σκέλος, σε σχέση με άλλα adventures που μπορεί να κάνουν το ίδιο αλλά το καλύπτουν έντεχνα. Πιο ενοχλητικό όμως ήταν το interface που έκανες πολλά περίσσια κλικ για να χρησιμοποιήσεις τα αντικείμενα του inventory. Κοντά στο τέλος υπήρχε επίσης μια τελείως αντικλιματική / μη ρεαλιστική σκηνή που με ξενέρωσε.
η μάχη μεταξύ των mechs
Συμπαθητικό αλλά όχι must play. 7/10

εκανα ενα μικρο διαλειμμα το witcher 3 επειδη επεσε στα χερια μου το god of war. μου αρεσε αρκετα το γκειμ και ελπιζω το ragnarok να μην αργησει πολυ να ρθει απο τα μερη μας. τωρα παλι πισω στον γεραλτιο.

Last edited:
Pathfinder: Wrath of the Righteous.

Πολύ θετικές οι εντυπώσεις, οριακά μπορώ να ασχολούμαι με χρονικές περιόδους-σφηνάκια όπως είναι δομημένο το πρώτο κεφάλαιο της campaign.

Έφτασα στο Tower of Estrod (πολύ-πολύ νωρίς στο main quest), επιβράβευσε το όλο battle preparation αλλά και τις επιλογές μου μέχρι τότε. Προχωράει σιγά-σιγά.

Έκατσε καλή στιμοπροσφορα του KCD, τα πάντα όλα με δεκαρικο και το ξαναπιασα να δω πως είναι χωρίς μπαγκς, με τα διελσια και με reshade. Έτσι επαιζα δυνατά Kingdom come deliverance πριν φύγω διακοπές, στην επιστροφή θα συνεχίσω πιο αδύνατα αλλά ελπίζω σταθερά.

ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με το παιχνίδι που είχε πρωτοβγει όσον αφορά optimization, ενώ με reshade, hd textures και high quality voice, το παιχνίδι μοιάζει φρεσκοτατο

Έκατσε καλή στιμοπροσφορα του KCD, τα πάντα όλα με δεκαρικο και το ξαναπιασα να δω πως είναι χωρίς μπαγκς, με τα διελσια και με reshade. Έτσι επαιζα δυνατά Kingdom come deliverance πριν φύγω διακοπές, στην επιστροφή θα συνεχίσω πιο αδύνατα αλλά ελπίζω σταθερά.

ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με το παιχνίδι που είχε πρωτοβγει όσον αφορά optimization, ενώ με reshade, hd textures και high quality voice, το παιχνίδι μοιάζει φρεσκοτατο

Δώσε τίποτα λινκσ και οδηγίες!!!

@captain kal αν δε κάνω λάθος τα HD textures είναι σαν "free DLC" σε όλες τις πλατφόρμες. Για το reshade θα ήθελα να δω και καμιά screenshot του @Thaxll'ssillyia (ναι ΟΚ μπορώ να googlάρω, αλλά έχω περιέργεια να δω πώς το παίζεις εσύ ο ίδιος).

Για reshade πάρτε τα δικά μου:
Από αυτό βάζω μόνο το ambient occlusion (MXAO):

και από αυτά βάζω μόνο CAS και FXAA έχει και CRT FX δηλαδή scanlines

Για reshade πάρτε τα δικά μου:
Από αυτό βάζω μόνο το ambient occlusion (MXAO):

και από αυτά βάζω μόνο CAS και FXAA έχει και CRT FX δηλαδή scanlines
Είναι συγκεκριμένα για τη παλέτα χρωμάτων και τα τοπία του kcd η είναι γενικες ρυθμίσεις που σε βολεύουν για όλα τα παιχνίδια;

δεν μπλέκουν με παλέτες αυτά τα εφεδάκια που λέω, κάνουν μόνο 2-3 πράγματα.

CAS για sharpening (αν δεν δουλεύει το radeon settings)
FXAA για antialiasing (αν δεν δουλεύει το radeon settings)
και MXAO για ambient occlusion (σκιές που δημιουργούνται μέσα στις σκιές το γνωστό σε όλους μας RT, ναι είχαμε και στο χωριό μας RT... κοροϊδία)

Status
Not open for further replies.
Back