SPECIALS

Watch Dogs Legion: Hands On Preview

Κατόπιν ειδικής πρόσκλησης της Ubisoft, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Watch Dogs Legion, το επερχόμενο sequel της αρκετά επιτυχημένης σειράς της εταιρίας, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου.

Το Watch Dogs Legion μας μεταφέρει σε μια μελλοντική (ή ίσως όχι και τόσο) εκδοχή του Λονδίνου. Η πόλη βρίσκεται κάτω από το έλεος της Albion, μιας πανίσχυρης εταιρίας που ελέγχει όλα τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία περιλαμβάνουν εκατοντάδες κάμερες παρακολούθησης και οπλισμένα drones, ενώ το πλήρες «φακέλωμα» των πολιτών είναι το λιγότερο «κακό» που μπορεί να συμβεί. Όπως σαφώς αφήνεται να εννοηθεί, πίσω από την Albion βρίσκεται η Blume, η γνωστή και μη εξαιρετέα εταιρία που αντιμετωπίσαμε στα δύο προηγούμενα Watch Dogs, με τα σχέδιά της για το Λονδίνο να είναι προς το παρόν άγνωστα – αν και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι και τόσο ευχάριστα.

Για μια ακόμη φορά, η οργάνωση Dedsec και το «υποκατάστημά» του Λονδίνου καλείται να ανατρέψει την κατάσταση, μόνο που αυτή τη φορά δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος πρωταγωνιστής, όπως συνέβαινε φερ’ ειπείν με τον Aidan Pearce ή τον Marcus Holloway. Πρωταγωνιστής μπορεί να είναι οποιοσδήποτε έχει ιδιαίτερες ικανότητες που μπορούν να βοηθήσουν τους σκοπούς της οργάνωσης, από μηχανικούς και χακεράδες μέχρι κατασκόπους και ειδικούς πράκτορες. Χάρη στο ειδικό σύστημα recruiting, κατά την περιπλάνησή μας στο χάρτη με έναν από τους διαθέσιμους χαρακτήρες μας, μπορούμε να στρατολογήσουμε σχεδόν οποιοδήποτε NPC επιθυμούμε, αρκεί βέβαια πρώτα να τον πάρουμε με το μέρος μας.

Εξάλλου, δεν είναι όλοι φιλικά προσκείμενοι με τη DedSec, οπότε πιθανότατα να χρειαστεί να ολοκληρώσουμε κάποια θελήματα προκειμένου να τους πείσουμε να συμμαχήσουν μαζί μας. Φυσικά, κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του ξεχωριστά attributes και αντικείμενα/gadgets, οπότε γενικότερα θα χρειαστεί να ερευνήσουμε για προσωπικό που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει και όχι για…«δευτεράντζες».

Κατά το δικό μας playthrough, προκειμένου να στρατολογήσουμε έναν μηχανικό (ο πρώτος τύπος που θα δείτε στο βίντεο παρακάτω), χρειάστηκε να μπούμε σε έναν server μιας καλά φυλασσόμενης περιοχής, ώστε να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για ένα θέμα που πιθανόν να κατέληγε σε τρομοκρατικό χτύπημα. Συνεπώς, πέρα από τις κανονικές αποστολές του παιχνιδιού, υπάρχουν δεκάδες άλλες παράπλευρες που αφορούν προσωπικά ζητήματα των υποψηφίων, γεγονός που αυξάνει εκθετικά τη διάρκεια ενασχόλησης με τον τίτλο.

Στα του gameplay, οι εντυπώσεις μας από το παιχνίδι ήταν θετικές. Τα βασικά στοιχεία του gameplay δεν έχουν αλλάξει σημαντικά από το Watch_Dogs 2, με το κινητό του εκάστοτε πρωταγωνιστή να αποτελεί πραγματικό όπλο, καθώς είναι εφικτό να χακάρουμε σχεδόν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές της πόλης και να επωφεληθούμε από αυτές για περισσότερες πληροφορίες ή να τις στρέψουμε ενάντια στις ομάδες καταστολής της Albion. Άλλωστε, η stealth προσέγγιση είναι αυτή που προτείνεται σε κάθε περίπτωση, με μερικά gadgets να αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικά, όπως παραδείγματος χάρη να γινόμαστε αόρατοι για μερικά δευτερόλεπτα.

Φυσικά, υπάρχουν και κανονικά όπλα για όταν τα πράγματα στραβώσουν άσχημα και γίνουμε αντιληπτοί, μάλιστα ορισμένα μόνο ακινητοποιούν και δεν σκοτώνουν, γεγονός αρκετά σημαντικό για την υπόληψη της DedSec προς τον υπόλοιπο κόσμο. Ποιος θα ήθελε να μπει σε μια οργάνωση που αποτελείται κυρίως από αιμοσταγείς δολοφόνους; Σε αυτόν τον τομέα, το Watch Dogs Legion δεν απογοητεύει, καθώς οι μηχανισμοί μάχης βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και είναι απόλυτα λειτουργικοί.

Εκεί που θα λέγαμε ότι αποκομίσαμε μέτριες εντυπώσεις είναι από την ΑΙ του παιχνιδιού. Χωρίς να είμαστε σίγουροι αν η αιτία είναι η πρώιμη έκδοση που παίξαμε, σε γενικές γραμμές οι αντιδράσεις της τεχνητής νοημοσύνης προς την παρουσία μας δεν ήταν ικανοποιητική. Όταν βρισκόμασταν σε stealth mode και κυκλοφορούσαμε σε μέρη που θεωρητικά δεν είχαμε καμιά δουλειά (στις «κόκκινες» περιοχές του χάρτη δηλαδή), αργούσε χαρακτηριστικά να μας πάρει χαμπάρι (σκεφτείτε τα πρόσφατα Assassin’s Creed, σε ακόμα πιο επιεική επίπεδα), ενώ ακόμα στην περίπτωση που μας είχε αντιληφθεί και πυροβολούσε προς το μέρος μας, δεν αποτελούσε σοβαρό κίνδυνο και ήταν αρκετά εύκολο να ξεφύγουμε (εκτός βέβαια και αν είχαν μαζευτεί καμιά δεκαριά νοματαίοι).

Φυσικά, προκειμένου να μην βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, θα έχουμε την ευκαιρία να κρίνουμε όταν θα έχουμε στα χέρια την τελική έκδοση. Αυτό που με σιγουριά μπορούμε να πούμε, από το σχεδόν 3ωρη ενασχόλησης, είναι ότι υπάρχει αξιοσημείωτη ποικιλία στη δομή των αποστολών, είτε αυτές λέγονται main είτε side missions, ενώ υπάρχουν και μια χούφτα mini-games που μπορούν να κλέψουν λίγο από το χρόνο μας, όπως τα brawl matches ή τα darts. Ειδικά τα brawl matches έχουν αρκετή πλάκα μέσα στην απλότητά τους, παρ’ όλο που το σύστημα μάχης δεν φτάνει σε επίπεδο… Tekken, ενώ αποτελούν μια ακόμη ευκαιρία για να στρατολογήσουμε μερικές ενδιαφέρουσες προσωπικότητες.

Επίσης, όπως συνηθίζει η Ubisoft σε όλους τους τίτλους της, η απόδοση του Λονδίνου είναι καταπληκτική. Τεράστιο σε μέγεθος, με πολύ μεγάλη ποικιλία κτηρίων, διαθέσεων και χρωμάτων, σε αυτόν τον τομέα δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο από άριστα. Μια δυσκολία είχα λίγο μόνο με την οδήγηση, όχι με τη συμπεριφορά των οχημάτων, κάθε άλλο, αυτή ήταν πάρα πολύ καλή. Απλώς τα δεξιά τιμόνια και η κίνηση στην αριστερή λωρίδα πάντα θα μου φαίνονται ανάποδα. Και το λέει αυτό ένας άνθρωπος που έχει ζήσει και κάποιο διάστημα στη Γηραιά Αλβιώνα…

Πριν κλείσουμε, αξίζει να τονίσουμε ότι το Watch Dogs Legion δείχνει να περιλαμβάνει έναν αρκετά σκοτεινό χαρακτήρα, ιδιαίτερα σε σύγκριση με το πιο ανάλαφρο Watch Dogs 2, και αυτό γίνεται γρήγορα εμφανές από το ποιον ορισμένων αποστολών, που μας άφησαν έκπληκτους με την κυνικότητά τους. Όμως, δεν θα αναλύσουμε περισσότερο την πρόσφατη εμπειρία μας με το Watch Dogs Legion, καθώς θα ακολουθήσει αναλυτικό review μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Μέχρι τότε, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω 20λεπτο βίντεο που περιλαμβάνει μια σύνοψη από το session που πραγματοποιήσαμε, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποφυγή spoilers.

 

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

Northlander

Tarrasque
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,240
Άκρως ενδιαφέρων και λεπτομέρως σχεδιασμένος ο κόσμος. Πιστεύω ότι η συγκυρίες δεν θα το βοηθήσουν καθόλου βέβαια.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
5,910
Πήρε το μάτι σου τίποτα λαμογιές στο θέμα του χάκινγκ; Όπως στα προηγούμενα που παρακολουθούσες ανθρώπους μέσα από τις κάμερες στο σπίτι, τρόλαρες ανυποψίαστους μέσω γουέμπκαμς, ατμ κτλ, έκλεβες λεφτά για καλό σκοπό πάντα από τα κινητά τους και άλλα τέτοια όμορφα; Ή να λερώσεις το ποινικό μητρώο όποιου γουστάρεις ον δε φλάι και να στείλεις αστυνομία ή σουάτ ανάλογα με τη σοβαρότητα του εγκλήματος που ποτέ δεν διέπραξε; Τα λέω όλα μαζί μήπως έκανες κάτι από αυτά ή είδες να γίνεται. Γιατί έχω ένα κακό προαίσθημα ότι δεν..

Ευχάριστο πάντως που επιστρέφει το ινβέηντ άλλου παίκτη. Αλλά όπως είπε ο Νορθ οι συγκυρίες δε θα του κάτσουν σε καλό. Και αν τις πολιτίκαλι κορέκτνες μλκς τους τις εφαρμόσουν και στα γκέημς κατά γράμμα τώρα που έδιωξαν όλους τους κακοπροαίρετους από την εταιρεία, δε θα κάτσει διπλά σε καλό. Τριπλά λόγω σάιμπερπανκ. Θα κάτσει στη τσέπη μας πάντως, νιώθω ότι η γκολντ θα χτυπήσει το 25άρι πολύ γρήγορα.

EDIT: Oκ δεν είχα δει κάτι στα άλλα βίντεο, αλλά τώρα που τελείωσα και το δικό σου ανησυχώ επίσημα. Τι διάολο, μόνο να τους αποσπάσεις τη προσοχή μπορείς των ράντομ πολιτών; Το μόνο παραπάνω που είδα στα άλλα βίντεο είναι η καρτέλα με τα σκιλς τους, για να ξέρεις αν σου κάνουν.
 
Last edited:

Sephir

Iga Clan
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,878
Μπορείς να χακάρεις κάμερες και να δεις μέσω αυτών τους εσωτερικούς χώρους, αλλά δεν παρουσιάστηκε κάποια ευκαιρία να το πράξω εκτός αποστολών. Υποθέτω ότι μπορείς, εφόσον υπάρχει κάποια σχετική κάμερα σε άσχετο κτίριο. Πάντως χρήματα δεν κλέβεις μέσω των κινητών, αυτό σαν επιλογή δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Γενικά είναι διαφορετική η φιλοσοφία που ακολουθεί από τα δύο προηγούμενα (λιγότερες τρολιές δηλαδή). Περισσότερο εστιάζει στην "οργάνωση" της Dedsec παρά στον εκάστοτε πράκτορα, εξ' ου και η "απουσία" ποινικών μητρώων και τέτοια. Εκεί που ποντάρει είναι στην ποικιλία των πρακτόρων και η χρησιμότητα που μπορεί να έχει κάποιος σε κάποια αποστολή. Π.χ. ένας υπάλληλος της Albion μπορεί να εισχωρήσει πιο εύκολα σε ένα κτίριο της Albion από τον μασκοφόρο τυπά που βλέπεις στο βίντεο ή ένας enforcer είναι προτιμότερος για "γιούρια" αντί ενός hacker. Αν σκοτωθεί ή συλληφθεί ένας από τους πρακτορές σου, απλά δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για λίγη ώρα.

Σύντομα θα μάθουμε περισσότερα, αλλά όντως, δεν κυκλοφορεί σε καθόλου καλή περίοδο...
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
5,910
Nαι αυτό το είδα και στα άλλα βίντεα, είναι γαμάτη ιδέα να εκμεταλλεύεσαι πολίτες με προσβάσεις εδώ κι εκεί προς όφελός σου. Οκ τις τρολιές που λείπουν μπορώ να τις καταπιώ, είναι και λορ φρέντλι ένιγουεϊ. Αισθανόμουν κάπως στο 2 όταν έστελνα τα σουάτ στη γιαγιά που καθόταν στο παγκάκι στο πάρκο αφού της άδειαζα τη σύνταξη πρώτα από το κινητό, κι ας ήμουν βιτζιλάντε. Αλλά όταν το έκανες σε καμιά ράντομ συμμορία επειδή ήθελες να περάσεις από εκεί ήταν γαμάτο, χρήσιμο και λορ φρέντλι. Όπλα πάντως δε χρησιμοποίησα ποτέ, εκτός του βομβιδοβόλου που είχα αποκλειστικά για τους τρόλερς ινβέηντερς. Και ίσως το επαναλάβω στο λέτζιον όταν με το καλό, αν και με το κακό πλέον να αποκτάει ξεκάθαρα πρόσωπο είναι λίγο μλκ να πηγαίνεις με τη σφεντόνα και τα σμάρτις.
 

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Follow on Feedly