LATEST NEWS

Υπό ανάπτυξη το remake του Dead Space

Update: Η EA Motive ανακοίνωσε ημερομηνία κυκλοφορίας για το επερχόμενο remake του Dead Space, η οποία είναι η 27η Ιανουαρίου 2023. Εν αναμονή λοιπόν…

Αρχική Είδηση: Κατόπιν της παρουσίασης EA Live, η εταιρεία ανακοίνωσε την επιστροφή της sci-fi σειράς τρόμου Dead Space

Χωρίς να δοθούν πολλές πληροφορίες πέρα από το teaser που θα δείτε παρακάτω, ο τίτλος Dead Space που βρίσκεται υπό ανάπτυξη είναι remake του πρώτου παιχνιδιού και όχι κάποιο sequel. Θα χρησιμοποιεί τη Frostbite Engine και αναπτύσσεται από την ομάδα EA Motive, που ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία του Star Wars: Squadrons.

 

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

15 Comments

  1. Από τη μία λατρεύω τη σειρά (ναι, ακόμα και το 3 μου άρεσε), από την άλλη χρειαζόταν όντως αυτό το remake; Μια χαρά στέκεται ακόμα το παιχνίδι. Η λογική μάλλον είναι να φρεσκάρει τη μνήμη των βετεράνων και να το πλασάρει στους νέους gamers με ουάου γραφικά (ίσως και ομιλούντα Isaac) μπας και πάρει τα πάνω της πάλι η σειρά. Αλλά πες ότι πιάνει το κόλπο, το επόμενο στάδιο ποιο είναι; Dead Space 4; Dead Space co-op στα πρότυπα του L4D, που είναι η νέα μόδα; Remake και των άλλων δύο της σειράς; Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιο σενάριο είναι το λιγότερο απογοητευτικό για τους οπαδούς των original…

  2. Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ όπως και malandroid, δεν νιώθω την ανάγκη για κάποιο rmk του Dead Space. Παρομοίως ούτε η πρόσφατη κυκλοφορία των ME ως rmk ήταν αναγκαία εδώ που τα λέμε.
    Αλλά την αγελάδα και να την στεγνώσεις, μετά από χρόνια πάλι γάλα κατεβάζει.
    Κρίμα δεν είναι να πάει χαμένο; $$$

  3. Σημείο αναφοράς η αρχική τριλογία, θεωρώ πως το συγκεκριμένο remake δεν απευθύνεται στους ‘λαίουρες, όπως δεν απευθυνόταν και το remake του ME σε όσους είχαν παίξει τα παιχνίδια στον καιρό τους. Καλό είναι να γίνονται τέτοια περιστασιακά remasters, θα έχουν οι νεότεροι ευκολότερα σημεία εισόδου στη φάση. Προσωπικά, λάτρεψα το αρχικό παιχνίδι και δεν βλέπω κάποιο λόγο να αποκτήσω το συγκεκριμένο. Χαίρομαι πάντως που υπάρχει.

  4. α οκ υπο αυτο το πρισμα. νταξ αδικο δεν εχεις γιατι ναι για αυτους που το εχουν παιξει ηδη ειναι ξαναζεσταμενο φαγητο. τουλαχιστον δεν ειναι τερμα τεμπελικη δουλεια μιας και μιλαμε για πληρης remake σε νεα μηχανη κλπ (βεβαια εδω μενει να δουμε αν θα αλλαξει σε μεγαλο βαθμο η θα να ειναι πιστο στο original). αν και θα το ξαναπω (μπορει και να μην το εχω πει εδω αλλα στο δισκορδιον) οτι το original παιχνιδι στεκεται πολυ καλα για την ηλικια του.

  5. Ελπίζω να μην πειράξουν καθόλου την ατμόσφαιρα και το σενάριο/worldbuilding, γιατί -πέρα από τους ευφάνταστα φρικιαστικούς εχθρούς- αυτά ήταν τα δυνατότερα σημεία του franchise. Το gameplay πάντα μου φαινόταν απλώς οκ, συχνά κούραζε κιόλας με τα επαναλαμβανόμενα πήγαινε-έλα στο σταθμό/σκάφος για επιδιορθώσεις.

  6. [QUOTE=”maladroid, post: 576442, member: 102613″]
    Από τη μία λατρεύω τη σειρά (ναι, ακόμα και το 3 μου άρεσε), από την άλλη χρειαζόταν όντως αυτό το remake; Μια χαρά στέκεται ακόμα το παιχνίδι. Η λογική μάλλον είναι να φρεσκάρει τη μνήμη των βετεράνων και να το πλασάρει στους νέους gamers με ουάου γραφικά (ίσως και ομιλούντα Isaac) μπας και πάρει τα πάνω της πάλι η σειρά. Αλλά πες ότι πιάνει το κόλπο, το επόμενο στάδιο ποιο είναι; Dead Space 4; Dead Space co-op στα πρότυπα του L4D, που είναι η νέα μόδα; Remake και των άλλων δύο της σειράς; Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιο σενάριο είναι το λιγότερο απογοητευτικό για τους οπαδούς των original…
    [/QUOTE]
    Μια χαρά ήταν το 3, του έλειπε μόνο η κλειστοφοβία των προηγούμενων που λόγω του περιβάλλοντος όπου εξελισσόταν δικαιολογείται. Τώρα θέλω να πιστεύω οτι γίνεται remake για να προετοιμάσει τα πλήθη για το 4 και όχι για αρπαχτές που είναι το πρώτο που σκέφτεσαι οταν ακούς ΕΑ…

  7. Εντάξει, σίγουρα δεν ήταν το χάλι που πολλοί το είχαν βαφτίσει, μια χαρά όμως [B]δεν[/B] ήταν. Eίχε θέματα και ήταν σαφώς υποδεέστερο από τα προηγούμενα.
    Έτσι πρόχειρα…
    Δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που παρατήρησε ότι οι μάχες ανά κύματα που έσκαγαν μέσα σε νοητές αρένες (παντού αεραγωγοί και σημεία πρόσβασης των Necromorphs, ανοιχτές περιοχές, δε μπορούσες να ταμπουρωθείς και να φτιάξεις choke points) – που ήταν και ο κύριος τρόπος σχεδιασμού των αναμετρήσεων – απευθύνονταν σε 2 παίκτες. Σε αρκετές περιπτώσεις δηλαδή, δεν ήταν balanced για ένα παίκτη.

    Ελπίζω το remake να κινηθεί στα μονοπάτια των αντίστοιχων των Resident Evil, με νέα πράγματα και εκπλήξεις που να να δίνουν κίνητρο και σε παλιούς να ασχοληθούν κι όχι αυτούσια μεταφορά με καλύτερα γραφικά μόνο.
    Πάντως μόνο που είναι σε άλλη engine είναι αρκετά πιθανό να έχει κι άλλη αίσθηση στο χειρισμό. Θα δούμε.

    Όσο για νέο Dead Space, well…

    [MEDIA=youtube]gjLkhFSWfaU[/MEDIA]

  8. Ισχύει αυτό για τις “αρένες” και τον γενικότερο σχεδιασμό της δράσης στο DS3. Προσωπικά έχω ακόμα ευχάριστες αναμνήσεις λόγω της ενδιαφέρουσας πλοκής και των τρομακτικών encounters με τους “επιταχυμένους” στρατιώτες.

    Μακάρι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες το Callisto Protocol αλλά θυμάμαι να διαβάζω κάτι κουλά για tie-in με το σύμπαν(?) του PUBG(!) και προβληματίστηκα.

    Πάντως, ο κόσμος έχει χώρο (horror?) για δύο καλά Dead Space, δεν θα με χάλαγε δηλαδή να βγει ωραίο και τούτο και το remake (+ ό,τι πιάσουν να κάνουν μετά το remake). Ωστόσο θα είμαι ικανοποιημένος αν πετύχει έστω το ένα από τα δύο.

    [Edit] Βούτηξα πάλι στην κουνελότρυπα του Dead Space και έπεσα πάνω σ’αυτό το διαμαντάκι. Ο τύπος που μιλάει είναι ο ιθύνων νους πίσω από τη σειρά αλλά και το Callisto Protocol, πραγματικά αξίζει να το δείτε:

    [MEDIA=youtube]BQ3iqq49Ew8[/MEDIA]

  9. [QUOTE=”Hellion, post: 577353, member: 102589″]
    [URL unfurl=”true”]https://www.vg247.com/2021/08/02/dead-space-director-assassins-creed-valhalla-for-honor/[/URL]

    DLC με ροζ μονόκερους στο διάστημα confirmed.
    [/QUOTE]

    Πάντως είναι on record ότι δεν θα έχουν microtransactions.

    [URL unfurl=”true”]https://www.dsogaming.com/news/dead-space-remake-wont-have-microtransactions-will-have-cut-content-from-the-original/[/URL]

    Τώρα βέβαια, μπορούν πάντα να πουλήσουν ένα ροζ μονόκερο για 20 ευρώ, οπότε δεν είναι microtransaction αλλά σκέτο transaction, αλλά scripta manent.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL