LATEST NEWS

Ανακοινώθηκε και επίσημα το Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition

Ήταν ίσως ο ορισμός της παροιμίας “ο κόσμος τό’ χει τούμπανο…”, καθώς αντίστοιχα leaks είχαν πιστοποιήσει την ύπαρξή του εδώ και μήνες (αν όχι χρόνια), αλλά όπως και να έχει, η Rockstar ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα και επισήμως την ύπαρξη του Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition. Το οποίο, όπως όλοι ξέρουμε/φανταζόμασταν, αποτελεί ένα πακέτο που θα περιέχει τα remakes των Grand Theft Auto 3, Vice City και San Andreas.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, το πακέτο θα εισάγει “ποικίλες αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων βελτιώσεων στα γραφικά και στο gameplay και για τους τρεις τίτλους, διατηρώντας παράλληλα την κλασική εμφάνιση και αίσθηση των πρωτότυπων”. Οι αναβαθμίσεις στα γραφικά είναι το δίχως άλλο ευπρόσδεκτες, αλλά ελπίζουμε οι “σύγχρονες προσθήκες στο gameplay” να μη σημαίνουν in-game store και άρμεγμα μέσω cosmetics και skins αγελάδας. Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως, εν αναμονή της κυκλοφορίας του πακέτου, θα αφαιρεθούν από όλα τα ψηφιακά καταστήματα οι υφιστάμενες παλαιές εκδόσεις των τριών τίτλων. Γεγονός που γεννά κάποια ερωτήματα ως προς το στάτους των games αυτών για όσους τα έχουν ήδη αγοράσει, αν και η επίσημη γραμμή είναι πως αυτές οι εκδόσεις θα παραμείνουν playable για τους κατόχους τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την Definitive Edition, στις 22 Οκτωβρίου. Σημαδιακή ημερομηνία, καθώς τότε συμπληρώνονται επακριβώς 20 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του GTA III. Περνάνε τα χρόνια…

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

47 Comments

  1. [QUOTE=”Borracho, post: 583027, member: 102590″]
    Επιτέλους παίζει να τερματίσω τα ‘παλιά’ GTA. Θα ‘ναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα παίξει κανένα γενναίο σκόντο στο RS Store για τους κατόχους των πρωτότυπων.
    [/QUOTE]

    Ελπίζω κάτι spikes στην δυσκολία (Vice City: Demolition Man, San Andreas: Wrong Side of the Tracks, Supply Lines), να έχουν εξαλειφθεί. Και να έχουν φτιάξει και τον χειρισμό λίγο!!

  2. Με mouse+keyboard,, στο οποίο όταν πιλοτάριζες ελικόπτερο ή ελικοπτεράκι δεν είχες άλλη επιλογή πέρα από το “φουλ ένταση μπροστά” και “φουλ ένταση όπισθεν”, η αποστολή με το ελικοπτεράκι ήταν κομματάκι ικανή να σε ωθήσει στο ragequit.

    Ίσως για αυτό φτιάξαμε το site 16 χρόνια μετά την κυκλοφορία του game ayyyyy

  3. [QUOTE=”Hellion, post: 583037, member: 102589″]
    Με mouse+keyboard,, στο οποίο όταν πιλοτάριζες ελικόπτερο ή ελικοπτεράκι δεν είχες άλλη επιλογή πέρα από το “φουλ ένταση μπροστά” και “φουλ ένταση όπισθεν”, η αποστολή με το ελικοπτεράκι ήταν κομματάκι ικανή να σε ωθήσει στο ragequit.

    Ίσως για αυτό φτιάξαμε το site 16 χρόνια μετά την κυκλοφορία του game ayyyyy
    [/QUOTE]

    Σε τέτοιου είδους games, στο on foot και shooting παίζει mouse+keyboard, στα οχήματα gamepad. Κάτι φορές μάλιστα είχα mouselook με δεξί χέρι, gamepad για κίνηση στο αριστερό!!!!

  4. Γιατί χρήση mouse; Ελικοπτερακια κλπ R/C μόνον με keyboard. Απλά έβαζα τα wasd για μπρος/πίσω/strafe right/strafe left και τα πλήκτρα 4 και 6 (στο pad) για rotate right/left.
    Την οδήγηση οχήματος την έβαζα και εκείνη στα wasd γιατί βαριόμουν να μετακινω τα χέρια μου κάθε φορά που έπρεπε να πάρω όχημα.
    :PCMR:

  5. Πραγματικά δε βρίσκω λόγο ύπαρξης. Ένα ολικό remake του VC πχ, ώστε να έρθει η 80s ατμόσφαιρά του στην τεχνολογία του σήμερα, θα μπορούσα να το καταλάβω. Αν μιλάμε για τον ίδιο τραγικό χειρισμό και παρωχημένα mechanics με οριακά λιγότερο απαρχαιωμένο 3D περιτύλιγμα, τότε ούτε σε νέους παίκτες θα κάνει appeal, ούτε σε παλαιότερους δίνεται ουσιαστικό κίνητρο να ασχοληθούν.

  6. [QUOTE=”mits@kos, post: 583155, member: 102760″]
    Πραγματικά δε βρίσκω λόγο ύπαρξης ολικό remake του VC ούτε σε νέους παίκτες θα κάνει appeal, ούτε σε παλαιότερους δίνεται ουσιαστικό κίνητρο να ασχοληθούν.
    [/QUOTE]
    [MEDIA=youtube]F89-MOy7Xfg[/MEDIA]

    Από το OST του παιχνιδιού.
    [ISPOILER] :trollface: [/ISPOILER]

  7. Ο σωστός ο φτωχός ο πλέμπιαν κατεβάζει τα παρακάτω με ρίσκο να βρεθεί στο γκουαντάναμο και δεν λέει πολλά. Εξάλλου τα ορίτζιναλ ζήτημα αν τρέχουν καν σήμερα ανθρώπινα.
    [URL unfurl=”true”]https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=720574899[/URL]
    [URL unfurl=”true”]https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=706270825[/URL]
    [URL unfurl=”true”]https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=720460154[/URL]

    Η πραγματική ελίτ θα κλάσει καναδυό φορές και θα δώσει την κατοσταρούμπα που θα βγάλει για τις κανονικές ντεφίνιτιβ εκδόσεις και θα αφήσει και τα ρέστα στην Τ2. Μπαϊδεγουέι, αυτό το θέμα με το πόσο κοστίζουν οι κονσολοεκδόσεις κτλ είναι άλλη μία κλασσική περίσσοτερη [S]βλάβης[/S] κλικμπέητ. Το σάιτ που έχει ανοίξει ήδη τα πρηόρντερς παίζει να τα έχει εκεί από τον καιρό του Σύριζα ακόμα. Πλεησχόλντερς είναι με τις αναμενόμενες τιμές για κονσολοπαίχνιδα, εδώ έχει πρηόρντερ του Γούλβεριν της Ινσόμνιακ. Και κάποιοι ανοργασμικοί κλικμπέητερς τα κάνουν θέμα και μετά αθώα τυπάκια τους πιστεύουν και κακολογούν Τ2 και Ρόκσταρ που πραγματικά έχουν χάσει τον ύπνο τους. Αλλά είπαμε, και τα διπλά να κοστίζει από όσα λένε, δεν διστάζουμε καθόλου. Όσο παραπάνω φαγάκι μπει στο πιάτο του Ζέλνικ για καλό θα είναι.

    Και όποιος πιστεύει ότι θα είναι καναδυό τέξτουρ μοντς και τίποτα παραπάνω, λολ γκιτ γκουντ σκραμπ.

  8. inb4
    [QUOTE]
    Three iconic cities, three epic stories. Play the genre-defining classics of the original Grand Theft Auto Trilogy: Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City and Grand Theft Auto: San Andreas updated for a new generation, now with across-the-board enhancements including brilliant new lighting and environmental upgrades, high-resolution textures, increased draw distances, Grand Theft Auto V-style controls and targeting, and much more, bringing these beloved worlds to life with all new levels of detail.
    [/QUOTE]

    [QUOTE]
    By purchasing Grand Theft Auto: The Trilogy — The Definitive Edition from store.rockstargames.com or the Rockstar Games Launcher by January 5th, 2022, you’ll receive a $10 discount on your next purchase through the Rockstar Games Launcher or Rockstar Web Stores on qualifying products of $15 or more (exchange rates apply). Discount expires January 16th, 2022.
    [/QUOTE]

  9. Χωρίς σκόντο για όσους τα πήραμε ΗΔΗ τσάμπα όταν αγοράσαμε το ΡΟΥΝΤΟΥΡΟΥΔΥΟ από το Rockstar Launcher; Και σίξτι ντάλαρς;! Σε εκπτωσάρα με βλέπω. Γουστόζικα φαίνονται πάντως, επιτέλους θα αποκτήσω αποψάρα και για τα παλιά ΤζιΤιέι. Μια φαγούρα ελαφριά την είχα 😀

  10. [USER=102590]@Borracho[/USER]
    Δεν έχεις την κασετίνα του Αγίου Ανδρέα με τον χάρτη και τον τουριστικό οδηγό μέσα; Καλά πόσο σεξ έκανες πια μικρός, για να το προσπέρασες αυτό; Οκ σαν αναγνωρισμένο μέλος της Πραγματικής Ελίτ ξέρω ότι στα μπομπόλια σου για την τιμή, αλλά να σχολιάσω για την πλέμπα που θα νιώσει την ανάγκη να κράξει πραγματικά. Μια χαρά λογική τη βρίσκω, δεδομένων των αναβαθμίσεων και του ότι τα παλιά κάνανε πια σε φουλ πράις 10-15 έκαστο.

    EDIT:
    Kαλά κι εγώ δεν καίγομαι άμεσα για ρηπλέι της τριλογίας, οπότε παίζει να περιμένω. Αν και δεν ξέρω τι θα γίνει όσο το σκέφτομαι. Ακυρώθηκαν και τα σχέδια οικονομικής στήριξης ΕΑ και ΓΙΟΥΜΠΙ για φέτος, οπότε ΊΣΩΣ και να τα δώσω στο Χαμόγελο του Ζέλνικ τελικά.

    EDIT2:
    Ζομγκ τώρα είδα ότι και η κασετίνα του Βάις Σίτι έχει μέσα οδηγό και μάλιστα είναι στα ελληνικά. Άγριες καταστάσεις. Και του 3 είναι ελληνικό, αλλά είναι μόνο πλεμπομάνουαλ.

  11. Χαρακτηριζόταν το βάις σίτι για την υπερσεξουαλικότητά του χρωματικά, το παρακάνανε ελαφρώς για να διατηρήσουν αυτό το ύφος. Ευτυχώς δεν είναι κάτι που δεν διορθώνεται εύκολα με ένα κόλορ κορέξιο καναδυό σκαλιά κάτω.

  12. Όχι ότι είχαμε καμιά αμφιβολία, αλλά κλασσικά η Ρόκσταρ παραδίδει μαθήματα. Και που να σκάσουν βίντεο με τον πλήρως ανανεωμένο χειρισμό κτλ. Πραγματικά αδικείται η τριλογία όταν αναφέρεται ως ρημάστερινκ. Ή απλά έχουν καταχραστεί τον όρο οι υπόλοιποι, όταν τον χρησιμοποιούν επειδή πετάνε έναν σέηντερ πάνω και καναδυό έξτρα αναλύσεις.

    [MEDIA=youtube]NglSuMJ5vhY[/MEDIA]

  13. [QUOTE=”Northlander, post: 585301, member: 102592″]
    Δηλαδή να το πάρω στο PS5?
    [/QUOTE]

    Kάνε λίγη υπομονή, ήδη ανέβηκε στο 0.6 η πισί έκδοση.

    Μνημειώδης αποτυχία η κυκλοφορία του γκέημ με λάθος αρχεία, κατέβασμα των διακοπτών μέχρι να βγάλουν άκρη κτλ. Αν και πέρα από αυτό, έχω αναφέρει ξανά πόσο λαμβάνω σοβαρά υπόψη σελίδες όπως το μετακρίτικ. Και το διάβασμα όσων έγραψαν μερικοί ραντομάδες εκεί μέσα δεν μου άλλαξε γνώμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κριτικής, ξεκινάει λέγοντας ότι δεν έπαιξε ακόμα το γκέημ γιατί δεν ανοίγει ο λάουντσερ και συνεχίζει λέγοντας πόσο χάλια είναι τα γραφικά, γεμάτο μπαγκζ, σκατά στη ρόκσταρ κτλ. Τουλάχιστον στο στημ μπορείς να δεις αν και πόσο έχει παίξει ο κάθε πικραμένος που γράφει το μακρύ και το κοντό του, αν είχε καν πότε το γκέημ στη κατοχή του για αρχή.

  14. [QUOTE=”soad667, post: 585314, member: 102682″]
    Μνημειώδης αποτυχία η κυκλοφορία του γκέημ με λάθος αρχεία, κατέβασμα των διακοπτών μέχρι να βγάλουν άκρη κτλ.
    [/QUOTE]

    [URL unfurl=”true”]https://www.pcgamer.com/uk/dataminers-are-finding-developer-comments-and-unlicensed-songs-in-gta-trilogy-as-rockstar-games-launcher-remains-offline/[/URL]

    [URL unfurl=”true”]https://www.pcgamer.com/uk/gta-trilogy-definitive-edition-is-a-mess/[/URL]

    Επανέφεραν τον Launcher, αυτό είναι το σημαντικό.

  15. βέβαια έτσι εξηγείτε και ο πόλεμος στους modders… τα παλιά παίρνουν mods ακόμα ή τα έχουν σφάξει; Έχω το San Adreas που είχαν δώσει free κάποια στιγμή για να βάλουμε τον άθλιο launcher τους, θα ήθελα να δω που φτάνει με mods.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL