LATEST NEWS

Καινούριο Monkey Island από τον Ron Gilbert

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο καθυστερημένο Πρωταπριλιάτικο αστείο. Η Terrible Toybox του Ron Gilbert, η οποία κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια το εξαιρετικό Thimbleweed Park, σε συνεργασία με την Devolver Digital και τη Lucasfilm Games, ανακοίνωσαν την επιστροφή του Guybrush Threepwood!

Μέσα στο 2022 λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παρακάτω teaser trailer, θα κυκλοφορήσει το καινούριο κεφάλαιο της λατρεμένης adventure σειράς, για πρώτη φορά από τα χέρια του ίδιου του δημιουργού του (καθώς ως γνωστόν, δε συμμετείχε σε κανένα από τα Monkey Island που κυκλοφόρησαν μετά το LeChuck’s Revenge), ονόματι Return to Monkey Island.

Όταν γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες, θα επανέλθουμε σχετικά.

 

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

265 Comments

  1. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΖΟΜΠΛΑΦΑΓΚΑΟΥΑΑ ΠΡΗ_ΟΡΝΤΕΡ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

    Χωρίς πλάκα όμως, ήμουν που ήμουν συγκινημένος από το επικό φινάλε του Peaky Blinders, κατέρρευσα σε μια χουχουλιάρικα μεσήλικη μπάλα νοσταλγίας. Νέο Μάνκι Άιλαντ από τον Πατέρα. Μετά το ΕΠΟΣ Thimbleweed Park. Τί ζούμε γαμώτο και τελειώσαν και τα χάπια για την πίεση…

  2. ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ HYPE DETECTED

    Εξωπραγματικά νέα, απ’όπου και να τα πιάσεις:
    Καινούργιο Μonkey Ιsland game!
    Από τον ίδιο τον Ron Gilbert που θα συνεχίζει το story του LeChuck’s Revenge!!
    Με συμμετοχή Dave Grossman!!!
    ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2022!;!:!

    Τι κάναμε για να αξίζουμε τέτοιο δώρο;

    Τώρα μένει να δούμε και επιστροφή Τσουρινάκη για να το κάνει review και να χαθεί ύστερα ξανά στις σκιές. Αν και μετά το 99% που έδωσε στο EFMI μάλλον έπιασε ταβάνι ως μαϊμουδοφάν.

  3. [QUOTE=”lelos kounelos, post: 595233, member: 102768″]
    Επιδημια, πολεμοι, ακριβεια, [B][U]κυργιακος[/U][/B] και ενα cyberpunk που πληγωσε καρδιες.
    [/QUOTE]

    Τι σου έκανε το παιδί;
    [ATTACH type=”full” width=”277px” alt=”kyrgiakos.jpg”]3202[/ATTACH]

    Ontopic:
    Προσπαθώ να μην hypeαριστώ, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά μετά το Thimbleweed Park, όπου είδαμε τι μπορεί (ακόμα) να κάνει.

  4. Monkey Island και King’s Quest είναι κυριολεκτικά η παιδική ηλικία πολλών ώριμων (γκουχ) PC gamers. Το Monkey Island επιστρέφει, ο Phil Spencer ανέφερε ονομαστικά το King’s Quest στα πλαίσια της εξαγοράς της Blizzard. Μεγάλες στιγμές.

  5. [QUOTE=”Northlander, post: 595240, member: 102592″]
    Πέρασε στα ψιλά για τους αρνητές του [B]ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ [/B]Curse of Monkey Island, αλλά ένιωσα ιδιαίτερη ζέση που είδα τον Dominic να επιστρέφει στο ρόλο του Guybrush. :love:
    [/QUOTE]

    Νομίζω ήταν το μοναδικό σιγουράκι για το επόμενο Monkey Island, όποια μορφή ή δημιουργό κι αν είχε αυτό, εξού και κανείς δεν το πανηγύρισε παραπάνω (κι ας αγαπάμε Dominic). Άλλωστε μετά το CMI έχει πάρει όλη τη σειρά εργολαβία – μέχρι και τα πρώτα δύο που του ξέφυγαν, τα κανόνισε μέσω των Special Editions. Θα ήταν αδύνατο ν’ απέχει απ’αυτό το project.

  6. Ρε εδώ ακόμα και το Escape From Monkey Island, το πλέον αδύναμο και ανερμάτιστο μέρος της σειράς, είναι ένα χαλαρό 82% στο Μπορατσόμετρο. Για τα υπόλοιπα όλα, δεν λέω κάτι σκληρά κατοστάρια. ΝΑΙ και το Tales of Monkey Island της Telltale που είμαι σίγουρος πως το έχει παίξει πολύ λιγότερος λαός απ’ όσος έπρεπε.

  7. Χμμ. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ όταν έπαιξα το Tales το βρήκα ένα τσικ καλύτερο του Escape, κυρίως σε θέματα συνοχής. Το Escape σαν ύφος/lore/story ήταν παρωδία Monkey Island, αντί για αληθινό sequel.

    Ωστόσο, θυμάμαι πολύ λιγότερα πράγματα από το Tales, ίσως γιατί το έπαιξα μόλις μία φορά ενώ το Escape τουλάχιστον δύο φορές από την αρχή μέχρι το τέλος. Σίγουρα, πάντως, το Tales φέρθηκε καλύτερα στον Murray, η παρουσία του στο Escape μου προκαλούσε θλίψη και eyerolls.

  8. Πολύ ενθαρρυντική η συνέντευξη με τον Gilbert και τον Grossman, το hype για το Return to Monkey Island δεν λέει να κοπάσει.

    Περισσότερο ανακουφίστηκα όταν δήλωσαν αποφασισμένοι να φτιάξουν μια στιβαρή πειρατική περιπέτεια, κι όχι απλά μια συρραφή από σκετς ή αναφορές στα προηγούμενα παιχνίδια. Ελπίζω να είναι όντως έτσι, γιατί δυστυχώς το Thimbleweed Park μου φάνηκε υπερβολικά βασισμένο σε meta χιούμορ και κλεισίματα του ματιού, σε βαθμό που κούραζε από το πρώτο μισάωρο. Είναι και ο κύριος λόγος που το έχω ξεκινήσει δύο φορές και ποτέ δεν κατάφερα να περάσω τη μία-μιάμιση ώρα παιχνιδιού… :rolleyes:
    Ίσως το γεγονός ότι εδώ κύριος συγγραφέας είναι -κατά τα φαινόμενα- ο Grossman (που δεν συμμετείχε στο TP) και όχι ο Ron να βοηθήσει την κατάσταση.

    Όπως και να’χει πολύ πλούσια συνέντευξη και νομίζω πολύ ειλικρινής. Πάντα τέτοια.

  9. [QUOTE=”mits@kos, post: 596009, member: 102760″]
    Ευτυχώς για όλους, ο Molyneux έχει πλέον κάτσει στα αυγά του.
    [/QUOTE]

    Δυστυχώς άκουσε NFT και γυάλισε το μάτι του. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα τον αγνοήσει.

    [URL unfurl=”true”]https://www.theverge.com/22832188/peter-molyneux-22cans-gala-nft-blockchain-business-simulator-game-interview[/URL]

  10. [QUOTE=”Northlander, post: 596062, member: 102592″]
    Υπάρχει κάποιος λόγος που προτείνεις αυτή τη σειρά? Ρωτάω από ενδιαφέρον, δεν ξέρω πως μπορεί να έχει σεναριακή συνοχή είτε η πρώτη είτε η δεύτερη πρόταση.
    [/QUOTE]
    σε λίγο θα πεις ότι το memento δεν έχει σεναριακή συνοχή. (Το παλπ φίκτιον δεν το έχω δει ακόμα, βαριέμαι να δω τόσο παλιά ταινία)

    Τα παιχνίδια είναι αρκετά αυτοτελή ώστε να μην έχει τόση σημασία η σειρά. Μπορείς άνετα να το δεις σαν πρήκουελ αν το πας με άλλη σειρά. Υπάρχουν διάφορα θεματάκια πχ νομίζω το 2 θα δυσκολέψει αρκετά

  11. Συνήθως η σειρά προτίμησης/θέασης/παιξίματος καθορίζεται από κάποια λογική που εντείνει αυτό που βλέπει ο θεατής για το μέγιστο αποτέλεσμα. Το memento είναι ατυχές παράδειγμα (και μάλλον passive aggressive άλμα λογικής), διότι η μονάδα είναι μία και ενιαία, η ασυνέχεια των τμημάτων είναι που προσδίδουν το μέγιστο αποτέλεσμα στο θεατή. Στο παράδειγμά μας, στο Monkey Island μιλάμε για ολόκληρη σειρά, υπάρχουν σημεία που οφείλεις να γνωρίζεις από πλευράς χαρακτήρων για να καταλάβεις τι γίνεται πώς έφτασαν εκεί και για ποιο λόγο και να πιάσεις τα σωστά αστεία/vibes.

    [SPOILER]Stan, Wally, Murray etc.[/SPOILER]

    Διαφορετική σειρά από αυτήν της κυκλοφορίας, δεν μπορούσα να καταλάβω που οφελεί για αυτό και ρώτησα. Απάντησες ότι τα θεωρείς αυτοτελή, οπότε ΟΚ. Συμφωνώ ότι το 2ο είναι αυτό που είναι ίσως το δυσκολότερο όλων, πέραν ίσως του γρίφου στο 4ο με το κατάστημα.

  12. Για μένα καλύτερα να τα παίξει με τη σειρά που βγήκαν. Και αυτό μάλλον θα υποστήριζα για τα περισσότερα games, άσχετα αν είναι sequels ή όχι. Αν μη τι άλλο, έχει ενδιαφέρον να βλέπεις πως εξελίχθηκε στο πέρασμα των χρόνων μια σειρά.

    Το αν κάποιος θέλει να προσπεράσει συγκεκριμένα μέρη επειδή είδε ή άκουσε κάτι που δεν του άρεσε ή θεωρεί ότι είναι μια από τα ίδια (κάτι σαν τα περισσότερα άλμπουμ των AC/DC ή των Running Wild), είναι άλλη κουβέντα.

  13. Συμφωνώ απόλυτα με North και Adhan, είτε τα παίζεις ΟΛΑ με τη σειρά που βγήκαν, είτε προσπερνάς όσα δεν σε ελκύουν οπτικά ή από πλευράς χειρισμού π.χ. Οτιδήποτε άλλο στερείται λογικής κι ευαισθησίας.

    Τώρα για μένα το ιδανικό είναι να παίξεις απλά τα 1, 2, 3. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ κατώτερα και αρκετά αταίριαστα με το lore και το χιούμορ της σειράς.

  14. [URL unfurl=”true”]https://www.polygon.com/features/2021/2/21/22291761/curse-of-monkey-island-movie-lucasfilm-spielberg-canceled[/URL]

    Δεν θυμόμουν καθόλου ότι ήταν κάτι τέτοιο στα σκαριά. Μήπως το δούμε τελικά και το παραπάνω, αναλόγως την επιτυχία του παιχνιδιού?

  15. Δεν καταλαβαινω γιατι μπλεκεστε σε θεματα που δεν εχουν λογικη. τι παει να πει οτι ση σωστη σειρα ειναι 5-4-3-7-8-1-2-6-1.
    Δηλαδη εμεις, που καταπιανομασταν με οποιο monkey κυκλοφορουσε, παιξαμε με λαθος σειρα, επειδη μας τα εδιναν με λαθος σειρα;
    Η σωστη σειρα ειναι η σειρα που κυκλοφορησαν. Ολα τα αλλα ειναι αυτοσχεδιασμοι σε πειραματικο θεατρο, και εμεις οι θεατες.

    Εχω παιξει τα 1,2,3 και δεν θα μπορουσα να τα πιασω με διαφορετικη σειρα, δεν γινεται.

  16. [QUOTE=”maladroid, post: 596123, member: 102613″]
    Τώρα για μένα το ιδανικό είναι να παίξεις απλά τα 1, 2, 3. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ κατώτερα και αρκετά αταίριαστα με το lore και το χιούμορ της σειράς.
    [/QUOTE]
    Αν το πας έτσι βγάλε το 3. Μόνο τα 1,2 τα θεωρώ «ομάδα». Επίσης δεν θεωρώ κακά τα 4 και 5.

    [QUOTE=”Northlander, post: 596115, member: 102592″]
    τι γίνεται πώς έφτασαν εκεί και για ποιο λόγο και να πιάσεις τα σωστά αστεία/vibes.
    [/QUOTE]
    Αν υποθέσουμε ότι ήθελε να πιάσει vibes τότε απέτυχε οικτρά. Δεν το θεωρώ αποτυχία γιατί δεν πιστεύω ότι προσπάθησαν, ειδικά στο 3 (κάπως το προσπάθησε το 4). Αυτό που σώζει το 3 και δεν το βρίζω είναι ότι πέτυχε να είναι εξαιρετικό παιχνίδι. Αλλά συνέχεια μετά το 2 δεν υπάρχει. Μονάχα αναφορές σαν να μιλάμε για κάποια περασμένη ζωή για την οποία πάθαμε αμνησία.

    Για την «αυθεντική» εμπειρία εισόδου στον κόσμο ναι φυσικά το 1 «πρέπει» να το παίξει κάποιος πρώτο και παρεμπιπτόντως με EGA γραφικά (πάνω στην EGA είναι σχεδιασμένη η πίξελ αρτ τού παιχνιδιού, η VGA είναι εκ τών υστέρων και τότε φυσικά πούλαγε καλύτερα στο κουτί αλλά «χαλάει» το πίξελ αρτ). Από εκεί και πέρα ο μόνος λόγος που θα έδινα να πάει στο 2 αμέσως μετά είναι επειδή έχει πρόσφατο το 1 και πιστεύει ότι μπορεί να τα τρέξει μαζί.

    Προσωπικά τα έπαιξα με την σειρά που βγήκαν αλλά το 2 θυμάμαι να το παίζω μικρός, δεν θυμάμαι να το τερματίζω μικρός. (θα μπορούσα να το είχα βάλει και αυτό στα παιχνίδια που μού πήραν πολλά χρόνια να τερματίσω). Επίσης δεν ξέρω τι πρόβλημα έχετε με την telltale. Να πω την αλήθεια την ξέρω μόνο από το ΜΙ5 αλλά είναι μια χαρά παιχνίδι.

  17. [USER=103665]@lucinos[/USER]

    Σε ευχαριστώ που ανέπτυξες το συλλογισμό σου. Συμφωνώ απόλυτα ότι τα δύο πρώτα είναι μία ενιαία ενότητα, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο τέλος του δευτέρου που ήταν αρκετά αλλοπρόσαλο. Υπό αυτό το πρίσμα, το 3ο (και το πλέον αγαπημένο μου) έσωσε ό,τι μπορούσε και έδωσε μία κάποια συνέχεια (και τον Murray). Επομένως, θα μπορούσε κανείς να τα χωρίσει ως δύο ενότητες 1+2, 3+4+5 με την αυτήν τη σειρά. Πώς θα παίξει την κάθε ενότητα είναι στην προτίμηση του παίκτη.

    Το 4ο είναι ομολογουμένως το πλέον αδύναμο, και η απογοήτευση ήταν ότι είχαν πετύχει τα πάντα με το Grim Fandago από πλευράς δεσίματος gameplay. Τελικά το συγκεκριμένο 3D απλώς μάλλον δεν ταίριαζε στο ύφος των MI. To 5o έσωσε την κατάσταση και ήταν τιμιότατο. Δυστυχώς δεν έκανα ποτέ upgrade σε Deluxe έκδοση τότε που το είχα προπαραγγείλει. Ήταν από τις πολύ καλές κυκλοφορίες της Telltale προτού μπει στα Walking Dead μονοπάτια.

  18. Η σειρά που προτείνει ο [USER=103665]@lucinos[/USER] είναι
    [SPOILER=”plot twist”]η σειρά με την οποία έγιναν συμβατά σε linux. [/SPOILER]

    Γιατί όχι CGA για την αληθινή HARDCORE εμπειρία;;; Μόνο μέσα από αυτή την νιρβάνα χρωμάτων μπορεί κανείς να δει το πραγματικό μυστικό της νήσου των μαϊμούδων.

    Πάντως από τα γραφόμενα σου πρέπει να είσαι φαν του ending του 2, και κατά πάσα πιθανότητα και του Lost. :trollface:

  19. [QUOTE=”Adhan, post: 596155, member: 102612″]
    Γιατί όχι CGA για την αληθινή HARDCORE εμπειρία;;;
    [/QUOTE]
    Σοβαρολογώ. Η EGA έκδοση για το ΜΙ1 είναι πίξελ αρτ, αντίθετα η VGA είναι ξεχωριστό σχέδιο που αδιαφορεί για το πίξελ αρτ και απλά έχει τούς περιορισμούς ανάλυσης τής εποχής. Αυτό αφορά συγκεκριμένα παιχνίδια τής εποχής, ένα άλλο ακόμα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Loom. Ουσιαστικά μιλάμε για δυο ξεχωριστές εκδόσεις τού παιχνιδιού. Δεν το λέω γενικά πάμε στην EGA για καλύτερα πίξελ. Πχ το MI2 αντιθέτως είναι σχεδιασμένο μόνο για VGA. Υπάρχει «έκδοση» για EGA αλλά δεν είναι άλλο σχέδιο, είναι μονάχα φτωχός συγκενής τής VGA. Το ίδιο για το MI1 η CGA είναι απλά φτωχός άθλιος συγκενής που υπέμενα την πρώτη φορά που έπαιξα το παιχνίδι (το ξανάπαιξα μόλις είχα πρόσβαση σε έναν 386 με VGA).

  20. [QUOTE=”Northlander, post: 596154, member: 102592″]
    Τελικά το συγκεκριμένο 3D απλώς μάλλον δεν ταίριαζε στο ύφος των MI.
    [/QUOTE]
    Στο grim fandago όλο το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο πάνω στο 3Δ. Στο MI4 (και στα περισσότερα παιχνίδια τής εποχής) απλά χρησιμοποίησαν 3Δ για λόγους μόδας. Νομίζω έχουμε σχεδόν ξεκάθαρες περιόδους. Υπάρχει η EGA φάση με πίξελ αρτ (εκ τών υστέρων η αγαπημένη μου). Μετά υπάρχει η VGA φάση που πάνω στην προηγούμενη πίξελ αρτ περνά ζωγραφική, μετά έχουμε μια φάση καρτούν και μετά έχουμε μια φάση 3Δ που κατά μένα είναι και η χειρότερη και ας έχει το υπέροχο grim fandago. Το θέμα είναι ότι ακολουθείται αυτή η σειρά σχεδόν από τούς πάντες δεν μιλαμε μόνο για το monkey island ή την lucasarts (πχ King’s Quest)

    Συχνά σήμερα βλέπουμε τις χαμηλές VGA αναλύσεις σαν πίξελ αρτ αλλά συνήθως δεν είναι. Είναι απλά ζωγραφική πάνω σε αυτήν την ανάλυση.

  21. Είχα για χρόνια πισί με EGA, να πω την αλήθεια ζήλευα πολύ τα VGA γραφικά. Όχι ότι δεν ήταν αξιοπρεπή, είχα ζήσει και CGA πριν, αλλά στα μάτια μου τότε η διαφορά ήταν μεγάλη και ήμουν σε ηλικία που δεν μπορούσα να εκτιμήσω την τέχνη του πράγματος.

  22. Αν και νομίζω πως έπαιξα απευθείας την VGA έκδοση του Secret of Monkey Island και τη βρήκα πανέμορφη, θα συμφωνήσω με τον Lucinos ότι στο LOOM είναι τέρμα αφύσικη και “λάθος” συγκριτικά με την αυθεντική EGA αλλά όχι μόνο λόγω γραφικών. Έχουν αλλοιώσει τη “σκηνοθεσία” και πολλές σκηνές διαλόγων και η αιτία, απ’ό,τι διάβασα, είναι ότι στην VGA έκδοση προστέθηκε και -αμφιβόλου ποιότητας- speech το οποίο έπιανε πολύ χώρο με αποτέλεσμα να προβούν σε περικοπές κειμένου.

    Γενικά στο LOOM αναγνωρίζω μόνο την αυθεντική EGA, την ορθόδοξη, η οποία εκτός των άλλων ταιριάζει υπέροχα με την μυστικιστική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

  23. [QUOTE=”skoros, post: 597192, member: 102954″]
    Μάλλον τον έπρηξαν στη γκρίνια…
    [/QUOTE]
    Φαντάζομαι πολύς κόσμος θα τον πρίζει, είναι ευνόητο. Και δεν σκέφτηκα να τού στείλω να βάλει αυτό στούς τίτλους τέλους:

    [MEDIA=youtube]aT_lTfhOtlw[/MEDIA]

  24. Ρε γαμώτο πολύ περίεργο το art style, δεν με κέρδισε καθόλου από το trailer :confused:
    Ίσως παίζοντας έρθει η όρεξη.
    Πάντως δεν έλεγαν μπαρούφες όταν είπαν ότι θα αξιοποιήσουν γεγονότα και χαρακτήρες από τα μη-Ron-ικά Monkey Islands. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πώς θα δένουν όλα αυτά.

  25. Το art style μοιάζει σαν “επιτηδευμένα χαριτωμένη” νεανική σειρά cartoon στο netflix. Το έκαναν έτσι επειδή τους βγαίνει φθηνότερα? Επειδή θέλουν να τραβήξουν συγκεκριμένo target audience? Επειδή τους είπαν οι οικονομικοί αναλυτές πως αυτό το στυλ πουλάει τώρα? Όπως και να έχει, φαντάζει λίγο ξένο προς το πνεύμα της σειράς. Θα δείξει.

    Τουλάχιστον ο Dominic Armato είναι σταθερά voice actor του Guybrush.

    ΥΓ. Steam.

    [MEDIA=steamstore]2060130[/MEDIA]

  26. Καλές οι artsy fartsy αρχιδιές όταν εξυπηρετούν/συμπληρώνουν ένα genre (ή όταν βρίσκονται αυτές στο επίκεντρο παρά το gameplay), αλλά σε ένα point-and-click adventure game καταλήγει λίγο και θέμα λειτουργικότητας σε τελική ανάλυση. Δηλαδή, μιλάμε για ένα genre στο οποίο by default αναζητάς hotspots στην οθόνη για να εντοπίσεις αντικείμενα με τα οποία πρέπει να αλληλεπιδράσεις, και για να μπορείς να το κάνεις εύκολα αυτό θέλεις το περιβάλλον να είναι όσο το δυνατόν “καθαρότερο”. Άντε τώρα να βλέπεις έναν πίνακα του Πικάσο και να προσπαθείς με μια ματιά να διακρίνεις τα αντικείμενα που μπορείς να σηκώσεις πχ.

    Τέλος πάντων. Ελαφρώς άσκοπο να επιχειρείται ένα τέτοιο “aRtIsTiC ReBoOt” της σειράς, is all I’m sayin’. Μπορεί και να το συνηθίσω στο τέλος.

  27. Χέλιον νομίζω πως το συγκεκριμένο ύφος προσφέρεται για πραγματικά καλό UX σε ένα point and click, δίνει τη δυνατότητα για ευδιάκριτα και με απλές γραμμές τονισμένα αντικείμενα κλπ hot spots. Η υλοποίηση είναι το ζητούμενο. Από την άλλη, εδώ τα βγάλαμε πέρα με πίξελ αρτ, δλδ του φούστη.

  28. [QUOTE=”Hellion, post: 601731, member: 102589″]
    by default αναζητάς hotspots στην οθόνη για να εντοπίσεις αντικείμενα με τα οποία πρέπει να αλληλεπιδράσεις
    [/QUOTE]

    Δεν θα υπάρχουν αντικείμενα με τα οποία πρέπει να αλληλεπιδράσεις, problem solved.

  29. [QUOTE=”Great0ldOne, post: 601734, member: 102687″]
    Δεν θα υπάρχουν αντικείμενα με τα οποία πρέπει να αλληλεπιδράσεις, problem solved.
    [/QUOTE]

    Point-and-click adventure χωρίς pointing και clicking. Ακούγεται αρκετά καινοτόμο και ξεκούραστο, η αλήθεια είναι. Ο εκσυγχρονισμός που περιμέναμε στο genre επιτέλους.

  30. Μπορεί να συνηθίσω το νέο εικαστικό, μπορεί και όχι. Αν δεν υπήρχε το “Monkey Island” στον τίτλο, δεν θα προσπαθούσα καν. Το μόνο σίγουρο είναι πως η σύγκριση με το The Curse of Monkey Island (το οποίο ναι Ron, υπάρχει, και ας μην είναι μέρος του continuity που έχεις στο μυαλό σου), του [B]1997[/B], μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Η σύγκριση δεν μπορεί να γίνεται μόνο απέναντι σε δεκαεξάχρωμες παλέτες του 1984 (ναι, το γκούγκλαρα, τρέχει τίποτα; ).

  31. [QUOTE=”Northlander, post: 601739, member: 102592″]
    Το εικαστικό θυμίζει λίγο DoubleFine concept art, για να είμαι ειλικρινής.
    [/QUOTE]
    Σωστά, είναι πιο δοκιμασμένη λύση από όσο φαίνεται να νομίζουν κάποιου.

    Εγώ είμαι απολύτως οκ πετυχαίνει να δώσει έναν κατάλληλο χαρακτήρα και ύφος και και φαίνεται ειδικά στο βίντεο και όχι τόσο στις μεμονωμένες εικόνες να δουλεύει αρκετά καλά. Οπωσδήποτε είναι απείρως καλύτερο από τα remake και το θεωρώ πιο κατάλληλο σαν ύφος από το MI3 ή το ΜΙ5 (τα οποία δεν είναι κακά αλλά έχουν άλλο χαρακτήρα)

    Πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό για να με εντυπωσιάσει; Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να δουλέψει σωστά αλλά η εικόνα που έχω στο μυαλό μου είναι από το παλιό κουτί.

  32. Ούτε εμένα με κέρδισε αυτό το ιδιαίτερο αρτ στάιλ. Μου άρεσαν πολύ περισσότερο τα “ξύλινα” ριμέικς (ίσως επειδή είναι επακριβή καλογυαλισμένα αντίγραφα των αρχικών), το ΕΟΜΙ που αν και 3δ κάθονταν καλύτερα στο μάτι και φυσικά το υπέρτατο Curse που είναι και η μαϊμουδοποιία της σειράς.
    Είμαι σίγουρος οτι το gameplay και το χιούμορ θα είναι κορυφαία για άλλη μια φορά και θα έχουμε να κάνουμε με ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι της σειράς, αλλά να μη γκρινιάξω και λίγο;

  33. Ανέβηκε και το (interactive) website όπου μπορείς -μεταξύ άλλων- να πιάσεις κουβέντα με τον Stan για να σου “πουλήσει” το game. Χαβαλέ έχει, θυμίζει αρκετά τον κλασικό τύπο με την κονκάρδα “ask me about Loom” κι έχει και σχετική αναφορά.
    Ομολογώ ότι σε ημιστατικές εικόνες και σε χαρακτήρες όπως ο Stan το στυλ των γραφικών δουλεύει καλά. Από την άλλη, η φάτσα και το σουλούπι του Guybrush στα screenshots είναι οριακά nightmare fuel, κι αναρωτιέμαι πόση από την “κακομουτσουνιά” του ήταν ηθελημένη και πόση όχι. Βέβαια το μεγάλο αγκάθι στο trailer παραμένει το flash-οειδές animation.
    Μερικοί μήνες έμειναν, για να δούμε.

    [URL unfurl=”true”]https://returntomonkeyisland.com/[/URL]

  34. Πρέπει να είναι γενικευμένος ο προβληματισμός για το art style επειδή επιστράτευσαν μέχρι και τον Dominic Armato να κάνει χίλια tweet όπου υποστηρίζει τις αλλαγές στο art και χαρακτηρίζει όσους διαφωνούν ως… retro-fascists (?):

    [IMG]https://i.imgur.com/HNuxwL9.png[/IMG]

    ffs, γίνεται και το να διαφωνεί κάποιος με κάτι χωρίς να σηκώνεται όλο αυτό το δράμα παράλληλα.

  35. Πιθανό σποηλερ για το παιχνίδι

    [SPOILER]

    [ATTACH type=”full” alt=”d4e056c90dd0afda90c8718257ee6ebd.png”]3607[/ATTACH]
    Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν 2 Guybrush στο παιχνίδι με το “καλύτερο αρτιστικό σταηλ” να ρίχνει το κακέκτυπο

    [/SPOILER]

  36. Δεκτό να μην αρέσει σε όλους το ιδιαίτερό του art-style, αλλά όπως φαίνεται κάποιοι ξέφυγαν τελείως.

    [ATTACH type=”full” alt=”FWd3tlJUUAAKgWJ.jpg”]3610[/ATTACH]

    Μερικοί κάνουν λες και τους χρωστάνε κιόλας. Αν δεν σας αρέσει, μην το παίξετε απλά, FFS.

  37. Τι θες να πεις Sephir, το ότι πειράτεψα το Monkey Island 2 το 1994 και μετά έπαιζα με την σπυριάρικη παρέα μου έξι μήνες μέχρι να βγάλουμε άκρη (εννοείται είδαμε walkthrough για το monkey wrench) δεν μου δίνει το δικαίωμα, μην πω την υποχρέωση, να βρίζω τις μάνες όλου του dev team του Return to Monkey Island? Μίλα καθαρά!

  38. Ρε συναγωνιστές ασούμ, Ron Gilbert ρε. O άνθρωπος που μας χάρισε το Thimbleweed Park, το επικό Maniac Mansion 3 που δεν έπαιξαν ούτε τελείωσαν ούτε το 1/10 των ηλιθίων που κράζουν για να κράξουν.

    Δεν πάει να είχε λεμονοστύφτες για γραφικά, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως θα είναι ζόρικο αριστούργημα μεγατόνων. Πρη-όρντερ με κλειστά μάτια όπου και όποτε ανοίξει. GOTY 2022 από τώρα, προφανώς.

  39. Κλασικά οχετός το ίντερνετ, αλλά έλεος λίγο και με τους devs τους μυγιάγγιχτους. Το να είναι όλες οι πλατφόρμες συζητήσεων echo chambers μόνο θα βλάψει το εκάστοτε προϊόν, πρέπει να υπάρχει και αντίλογος για να υπάρξει πρόοδος. Στην τελική άμα ο άλλος αρχίζει τις μάνες και τις χριστοπαναγίες, του ρίχνεις ένα μπλοκ και τελείωσε.

    Όλα αυτά τα “δεν το πιστεύω πως τρώω κράξιμο” και “έχασα την όρεξή μου” και “αποσύρομαι” και “κλείνω τα σχόλια” με κάνουν λίγο έξαλλο. Grow a pair, υπερασπίσου το έργο σου, άκου την κριτική αν γίνεται καλόπιστα και στείλε στο διάολο όσους απλά flameάρουν.

  40. Ελιόν, αυτό που βλέπω από τη μικρή μου πείρα ‘μέσα’, είναι πως ΚΑΝΕΙΣ επαγγελματίας designer δε διαβάζει σχόλια και δεν εμπλέκεται σε συζητήσεις στο Ίντερνετ. Όσοι το κάνουν, ξεκινάνε ως καυλωμένοι πιτσιρικάδες και καταλήγουν μπαϊλντισμένοι κυνικοί σε Χ χρόνια, που ούτε να βλέπουν τί γράφει ο κάθε μίζερος παίχτης. Στην ουσία κάνεις την τέχνη σου, μιλάς γι’αυτή σε συνεντεύξεις τύπου ή το προσωπικό σου μπλόγκ και κλείνει το θέμα εκεί.

    Ο Gilbert είναι ιδιάζουσα περίπτωση, σε όλους τους χώρους βρίσκεις τέτοιους καλλιτέχνες που αισθάνονται την ανάγκη για ένα πιο άμεσο διάλογο με το κοινό τους, ο οποίος είναι σχεδόν πάντοτε, επιζήμιος για τους ίδιους. Φαντάσου τώρα πόσο τρελό θα ήταν, αν καιγόμουν όλη μέρα σε άνιμε/χεντάι φόρα, να κράζω το Χοτσιμούτσι Τσινινάγκα γιατί είναι αλεπουδοπατουσοκαυλάκιας και τί προβλήματα έχει. Απλώς αδιαφορώ και ο κόσμος εξακολουθεί να γυρίζει.

    Τέχνη είναι, όχι η τιμή της μπεντζίνας.

  41. Το θέμα είναι πως και οι ίδιοι οι devs (και ο Armato) περνάνε εμμέσως, ηθελημένα ή ακούσια, τη γραμμή πως “μας επιτέθηκαν ρετρο-φασίστες που μισούν το γκεημ”, το οποίο οδηγεί στο εξίσου βολικό γενικευμένο αφήγημα πως “αν δεν σου αρέσει το art style είσαι σαν τους ρετροφασίστες που μισούν το γκεημ”.

    Τέσπα, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στη βιομηχανία ψυχαγωγίας (“δεν σου άρεσε το Κενόμπι? Είσαι ρατσιστής. Δεν σου άρεσε το Ghostbusters 2016? Είσαι incel μισογύνης” κτλ), και δεν θα είναι και η τελευταία, απλά τέτοιο τσουβάλιασμα makes me cri evri tiem. Σε τελική ανάλυση, τα πάντα θα κριθούν στο box office.

    ΡΕΤΡΟΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΡΕΤΡΟΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΡΕΤΡΟΑΙΣΧΡΟΙ ΚΙ ΟΙ ΡΕΤΡΟΔΥΟ.

  42. *τρελά γέλια* Ρε προφανώς. Το ίντερνετ έχει γίνει πλέον ένα άθλιο καρκινοπέδιο τοξικότητας αν μπεις σε διαδικασία ενασχόλησης με οποιοδήποτε είδους ‘σχόλια’.

    Τίποτα, ως διακριτικός ώριμος τσέτλεμαν πλέον κάνεις δουλειά σου, στηρίζεις τους καλλιτέχνες που θεωρείς ουσιαστικούς και δεν το κάνεις θέμα πουθενά. Ό,τι πεις δημόσια, χρησιμοποιείται προκειμένου να σταυρωθείς από τον Όχλο Α ή τον Όχλο Β. Θεράπευσες τον καρκίνο; Σίγουρα; ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ;

    ΥΓ Γκού, είμαστε case-by-case. Θυμήσου πως το Thimbleweed Park το έριχνα στην πυρά χωρίς καν να το δω και όταν έπαιξα, ήλθε η πλήρης μεταστροφή. Αν η χειρότερη στιγμή του Gilbert ήταν το απλά διασκεδαστικό The Cave, είναι σίγουρα λεφτά η φάση.

  43. [QUOTE=”nitro912gr, post: 601847, member: 102594″]
    Όσοι γκρινιάζουν ας πάνε να παίξουν τα original ή απλά να φτιάξουν το δικό τους παιχνίδι όπως το φαντάζονται.
    [/QUOTE]

    “Γκρινιάζεις για την οικονομία, την ακρίβεια και την εξωτερική πολιτική? Πήγαινε γίνε εσύ πρωθυπουργός και κάντα καλύτερα όλα”.

    You see where I’m going with this.

  44. [QUOTE=”Hellion, post: 601845, member: 102589″]
    Το θέμα είναι πως και οι ίδιοι οι devs (και ο Armato) περνάνε εμμέσως, ηθελημένα ή ακούσια, τη γραμμή πως “μας επιτέθηκαν ρετρο-φασίστες που μισούν το γκεημ”, το οποίο οδηγεί στο εξίσου βολικό γενικευμένο αφήγημα πως “αν δεν σου αρέσει το art style είσαι σαν τους ρετροφασίστες που μισούν το γκεημ”.

    Τέσπα, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στη βιομηχανία ψυχαγωγίας (“δεν σου άρεσε το Κενόμπι? Είσαι ρατσιστής. Δεν σου άρεσε το Ghostbusters 2016? Είσαι incel μισογύνης” κτλ), και δεν θα είναι και η τελευταία, απλά τέτοιο τσουβάλιασμα makes me cri evri tiem. Σε τελική ανάλυση, τα πάντα θα κριθούν στο box office.

    ΡΕΤΡΟΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΡΕΤΡΟΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΡΕΤΡΟΑΙΣΧΡΟΙ ΚΙ ΟΙ ΡΕΤΡΟΔΥΟ.
    [/QUOTE]

    Μην ξεχνάμε και τον ΡΕΤΡΟΙΟ ε; :p

  45. Ρε θυμάστε που παλιά, όταν συζητάγαμε σε παρέες -τότε που υπήρχαν παρέες και γίνονταν συζητήσεις ακόμη, προ Χριστού- συνήθως κάποιος έλεγε ‘Ρε παιδιά, εμένα με τράβηξε αυτό γιατί Χ, Υ’. Αν δε σε πολυενδιέφερε, κούναγες το κεφάλι και συζητάγατε κάτι άλλο. Αν σε ενδιέφερε, εμβαθύνατε. Αν είχες να προτάξεις ένα συγκεκριμένο επιχείρημα, έχοντας ίδια εμπειρία του πράγματος, το πρότασσες. Διάλογος. Ανθρώπινο σκηνικό, ομορφιά.

    Πλέον, γράφει ο άγνωστος άλφα μια μαλακία και πέφτουν επάνω του να τον κατασπαράξουν οι ανύπαρκτοι γάμμα οι οποίοι μήτε και έχουν σχέση με το αντικείμενο, απλώς γουστάρουν να τηλε-κανιβαλίζουν.

  46. [QUOTE=”Hellion, post: 601850, member: 102589″]
    “Γκρινιάζεις για την οικονομία, την ακρίβεια και την εξωτερική πολιτική? Πήγαινε γίνε εσύ πρωθυπουργός και κάντα καλύτερα όλα”.

    You see where I’m going with this.
    [/QUOTE]
    Απλά λέω ότι όπως όλοι είναι στο ποδόσφαιρο προπονηταράδες και ξέρουν καλύτερα πως θα έστηναν το παιχνίδι και φυσικά θα κέρδιζαν έτσι και τώρα όλοι μου την έχουν δει game developers, artists, σκηνοθέτες ή και εγώ δεν ξέρω τι.

    Σου αρέσει; cool αγόρασε και ευχαριστήσου αυτό το παιχνίδι/ταινία/βιβλίο. Δεν σου αρέσει; ΟΚ what’s next?

    Δεν μπορώ καθόλου τους τύπου που κάνουν σαματά για κάτι τόσο πολύ. Και εμένα δεν μου άρεσε το Discovery S03-04 αλλά διάολε απλά είπα ότι είναι σαχλαμάρα και έψαξα να βρω αλλού κάτι καλύτερο. Δεν βγήκα στους ιντερνετικούς δρόμους να πω ότι κατέστρεψαν τα παιδικά μου όνειρα όταν έβλεπα TNG και ότι δεν ξέρουν τι φτιάχνουν αυτοί που το φτιάχνουν.

    Υπάρχει η κριτική “αυτό το παιχνίδι πιστεύω θα ήταν καλύτερο με το Χ art style” και υπάρχουν και οι μαλάκες “omg wtf I feel mentally raped, childhood ruined thank you gilberd please die”

  47. Του ματς ίντερνετ ντράμα. Αυτό το εντάιτλμεντ του φάνμπεϊζ από τη μία και η μημουαπτουσύνη (τα πρωινά ελληνικά μου γκρεμίζουν λέμε) του εκάστοτε Ρον (ο οποίος είναι καλλιτέχνης όσο εγώ κουνγκ-φου μάστερ) από την άλλη, θα έπρεπε να συναγωνίζονται για χώρο στα φρύδια μας. Αλλά φευ, είμεθα πρωτοκοσμικοί.

  48. Συμφωνώ απόλυτα οτι τέτοιες συμπεριφορές είναι τραγικές και κατακριτέες και “get a life” αλλά επειδής ο διάολος θα μείνει χωρίς δικηγόρο να ρωτήσω το εξής. Αν μας χαλάει το ένα, μας ξενίζει το άλλο, μας γκρεμίζει τις παιδικές αναμνήσεις το τρίτο και είναι εκτός τόπου και χρόνου σεναριακά το τέταρτο, τότε που στην ευχή να διαμαρτυρηθούμε και πόσα στην ευχή να αφήσουμε και να αδιαφορήσουμε οεο;

  49. [QUOTE=”vlad, post: 601865, member: 103120″]
    Συμφωνώ απόλυτα οτι τέτοιες συμπεριφορές είναι τραγικές και κατακριτέες και “get a life” αλλά επειδής ο διάολος θα μείνει χωρίς δικηγόρο να ρωτήσω το εξής. Αν μας χαλάει το ένα, μας ξενίζει το άλλο, μας γκρεμίζει τις παιδικές αναμνήσεις το τρίτο και είναι εκτός τόπου και χρόνου σεναριακά το τέταρτο, τότε που στην ευχή να διαμαρτυρηθούμε και πόσα στην ευχή να αφήσουμε και να αδιαφορήσουμε οεο;
    [/QUOTE]

    Αρνητικό review στο steam και πάμε για άλλα.

    “Αυτό που φτιάξατε δεν μου αρέσει καθόλου, πιστεύω ότι έπρεπε να κρατήσετε αυτό και εκείνο από τα παλιά και το art style να ήταν έτσι και γιουβέτσι. Ήθελα το Χ και μου δώσατε το Ψ, δεν το προτείνω προς αγορά.”

    Δεν είναι ότι εγώ πχ είπα σε όλους δείτε το discovery, οκ είπα στον [USER=102598]@Admiral[/USER] αλλά μόλις ολοκληρώθηκε και η 4η σεζόν λέω σε όλους να σταματήσουν στην δεύτερη 😛

  50. [QUOTE=”maladroid, post: 601799, member: 102613″]
    Ανέβηκε και το (interactive) website όπου μπορείς -μεταξύ άλλων- να πιάσεις κουβέντα με τον Stan για να σου “πουλήσει” το game. Χαβαλέ έχει, θυμίζει αρκετά τον κλασικό τύπο με την κονκάρδα “ask me about Loom” κι έχει και σχετική αναφορά.
    Ομολογώ ότι σε ημιστατικές εικόνες και σε χαρακτήρες όπως ο Stan το στυλ των γραφικών δουλεύει καλά. Από την άλλη, η φάτσα και το σουλούπι του Guybrush στα screenshots είναι οριακά nightmare fuel, κι αναρωτιέμαι πόση από την “κακομουτσουνιά” του ήταν ηθελημένη και πόση όχι. Βέβαια το μεγάλο αγκάθι στο trailer παραμένει το flash-οειδές animation.
    Μερικοί μήνες έμειναν, για να δούμε.

    [URL unfurl=”true”]https://returntomonkeyisland.com/[/URL]
    [/QUOTE]

    Έκανα την κουβέντα με τον Stan εξαντλώντας όπως πάντα τους διαλόγους. Μπορώ να πω οτι είναι καλός πωλήτής. Οι όποιες ενστάσεις μου κάμφθηκαν αμέσως και έχω φύγει για αγορά. Τώρα στον Ατμό για να είναι όλα μαζεμένα και τακτοποιημένα ή κασετάκι στο Διακόπτη; Θα αποφασίσω αργότερα.

    Υ.Γ. Ρωτάς τον Σταν πόσο κοστίζει το παιχνίδι και σου απαντά οτι κάποιος κάποτε είπε “never pay more than 20 bucks for a computer game” αλλά χωρίς να σκεφτεί τον πληθωρισμό 30 χρόνια μετά. SOLD.

  51. Με κάλυψε απόλυτα ο Hellion. Τον είχα για πιο χοντρόπετσο και μάγκα τον Ron. Αν κρίνω από τα (επικριτικά) σχόλια που πέτυχα online τα τοξικά μηνύματα που έλαβε τύπου “omg childhood ruined, you draw like a dairy farmer, pls die” δεν πρέπει να ξεπερνούν το 1.3% αλλά επέλεξε να τα χρησιμοποιήσει για να το παίξει θιγμένος και να τσουβαλιάσει κάθε κριτική. Μάλλον έμαθε από το πολύ κολλητιλίκι με την Disney.

    Δεν πειράζει, προχωράμε. Αν το παιχνίδι αξίζει, κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
    Εκτός από τη φάτσα του Guybrush. That shit keeps me up at night.

  52. Έχει περάσει [S]τρεις[/S] τέσσερις (με τα remaster) διακριτές καλλιτεχνικές πρoσεγγίσεις το Monkey Island.

    Αντί να ρωτάμε τον Ron και τον κάθε Ron για γρίφους, χιούμορ, ύπαρξη three-headed monkey μοιράζουμε κατάρες για το art style που ήταν πάντα ρευστό στη σειρά αναλόγως την εποχή που βγήκε (pixelούμπα, 2D hand-drawn, 3D-έκτρωμα πάνω σε 2D, 3D-λιγότερο έκτρωμα, 2D-refurbished). Μάλλον οι “fans” (περισσότερο για IP-identification sadfucks είναι αυτοί που εύχονται ψόφο, τέσπα) έχουν πολύ χρόνο για σκότωμα.

    Σόρρυ κιόλα, αλλά εγώ το Monkey Island το έβλεπα πάντα ως τη σειρά του κάθε πειρατή/αστροναύτη/νίντζα-wannabe που ήθελε το κορίτσι και ήταν μια ζωή άμπαλος για να το πάρει (άσχετα που το Curse μας έδωσε αυτό που δεν γίνεται στη ζωή). Αν αυτή η απεικόνιση θα είναι με μεγαλύτερο σαγόνι ή λιγότερο μίκι-μάου δεν με ενδιαφέρει.

    Drama από ενάμιση λεπτό trailer. Ο ορισμός του διυλισμού του κώνωπα.

  53. [QUOTE=”Northlander, post: 601882, member: 102592″]
    Drama από ενάμιση λεπτό trailer. Ο ορισμός του διυλισμού του κώνωπα.
    [/QUOTE]

    Ετσι ειναι, σπευδουν να πουν πως θα “επρεπε/οφειλε” να ειναι ενα παιχνιδι που δεν ρωτηθηκαν. Σε αλλες περιπτωσεις που οι devs οντως ζητουν τη βοηθεια του κοινου για να φτιαχτει το παιχνιδι τοτε η αντιδραση ειναι “Σιγα μη γινω beta tester/QA και το παιξω μισοτελειωμενο”.

  54. [QUOTE=”Dim Gian Bot, post: 601891, member: 103716″]
    Δηλαδή [USER=102592]@Northlander[/USER], σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό, είσαι απολύτως ΟΚ με το αν ο Τζακ Σπάροου δώσει τη θέση του στην Μπάρμπι Κοκκινολαίμη; Αυτό θες να μας πεις;:giankos:
    [/QUOTE]
    Δηλαδή το νέο design είναι η… μπάρμπη; :unsure:

  55. [QUOTE=”nitro912gr, post: 601892, member: 102594″]
    Δηλαδή το νέο design είναι η… μπάρμπη; :unsure:
    [/QUOTE]

    Μακάρι να ήταν… :Ρ Εννοούσα ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το αρχικό design.

    Εννοείται πως δεν είμαι κάνας υστερικός που δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι λόγω art style, απλώς ο αρχικός Guybrush (για μένα) ήταν και ο καλύτερος.

  56. Τα 5 πίξελ που προσπαθούσαν να αποδώσουν πρόσωπο εννοείς; Καταλαβαίνεις ότι με τόση έλλειψη λεπτομέρειας κατά πάσα πιθανότητα ο καθένας έχει σχηματίσει άλλη φάτσα στο μυαλό του έτσι; Μέχρι το 3 εγώ δεν είχα συγκεκριμένο πρόσωπο να αντιστοιχήσω με τον Γκέιμπρας.

  57. [QUOTE=”nitro912gr, post: 601896, member: 102594″]
    Τα 5 πίξελ που προσπαθούσαν να αποδώσουν πρόσωπο εννοείς; Καταλαβαίνεις ότι με τόση έλλειψη λεπτομέρειας κατά πάσα πιθανότητα ο καθένας έχει σχηματίσει άλλη φάτσα στο μυαλό του έτσι; Μέχρι το 3 εγώ δεν είχα συγκεκριμένο πρόσωπο να αντιστοιχήσω με τον Γκέιμπρας.
    [/QUOTE]

    Σόρρυ γουατ.

    [ATTACH type=”full”]3614[/ATTACH]

  58. [USER=103716]@Dim Gian Bot[/USER] (και σε ένα βαθμό [USER=102613]@maladroid[/USER] για να μην παρεξηγηθώ)
    Κατακρίνω τη συμπεριφορά του “δεν μου αρέσει, άρα ψόφο στους devs που αποφάσισαν να αλλάξουν κάτι που δεν ταιριάζει στα γούστα μου”. Διαφωνίες σε πολιτισμένο επίπεδο είναι η κινητήριος δύναμη για την εξέλιξη και τη βελτίωση κάποιας διαδικασίας. Το παραπάνω δεν έχει καμία σχέση πέραν του να βάζει τοίχο.

    Υπάρχει ο χρυσός κανόνας της καινοτομίας για να μπορείς να εισάγεις κάτι νέο (60% άσε το ίδιο, 20% βελτίωσε κάτι, 20% φέρε κάτι εντελώς νέο μέσα – στατιστική παράφραση και νούμερα βγαλμένα από το φτωχό μυαλό μου). Το εικαστικό είναι το πρώτο που χτυπάει στο μάτι (pun oddly not intended) και λογικό να ταράσει τα νερά. Αλλά μπρος στην προοπτική να κάνουν τον Guybrush retcon incel pirate με την Elaine να είναι η νέα εκπρόσωπος του #FreeCarri-bra-n, το ότι ο Guybrush μοιάζει με τον Elephant Man είναι άνετος συμβιβασμός.

    Θέλω νέο Monkey Island, το είπαμε? Το είπαμε.

  59. [USER=102592]@Northlander[/USER] Χμμ σαν να μας λες “ρε μην είστε χαζοί, κρατήστε τη γκρίνια σας για αργότερα, ίσως μας χρειαστεί σε πιο σημαντικά θέματα”. :p

    Λοιπόν, να σου πω πώς το βλέπω εγώ:
    1. Αυτά που λες μπορεί να συμβούν ούτως ή άλλως, ασχέτως του art. Αν συμβούν, εδώ θα είμαστε να τα σχολιάσουμε.

    2. Οι γρίφοι, το χιούμορ, το story κτλ. θα κριθούν όταν δούμε το παιχνίδι. Δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε εικασίες, ούτε φυσικά να ρωτάμε τους δημιουργούς “και για πες, θα είναι καθόλου καλό το game που ετοιμάζεις εδώ και Χ χρόνια ή για παπαριά το πάτε;”. Προσωπικά δεν διάβασα καν την περίληψη, θέλω να παω όσο γίνεται στα τυφλά (ειδικά με τέτοια γραφικά μάλλον είναι και η καλύτερη προσέγγιση ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ).

    3. Το μόνο που μπορούμε να κρίνουμε ήδη με κάποια αξιοπιστία είναι το art. Αυτό και κάνουμε. Κόσμια. Ήρεμα. Ίσως και με καμιά μπηχτούλα που και που για να κατεβαίνει πιο γλυκά το πρωινό νεσκουίκ.

    4. Εγώ προσωπικά (και αρκετοί άλλοι απ’ότι είδα) ΔΕΝ ζητάω ντε και καλά εικαστική συνέπεια με τα προηγούμενα MI. Ούτε ρετροπιξελούμπα τύπου Thimbleweed Park. Ζητάω απλώς κάτι που να μου αρέσει στο μάτι και φυσικά να ταιριάζει κάπως στην εικόνα που έχουμε ήδη για τους χαρακτήρες. Το trailer που έδειξαν δεν μου αρέσει και τόσο. So sue me. Το αν με ρώτησε κανείς [USER=102802]@kara[/USER] δεν θα το σχολιάσω, θυμίζει το τρομερό επιχείρημα του nitro “φτιάξτο εσύ καλύτερο, bro”.

    5. Υπάρχουν τρόμπες που μπήκαν στη διαδικασία να τραμπουκίσουν τον Ron ή άλλους συντελεστές γιατι δεν τους άρεσε το art; Σίγουρα υπάρχουν. Είναι η πλειοψηφία; Κατηγορηματικά ΟΧΙ (ξαναλέω: με βάση τα σχόλια που είδα σε fora/YT/FB κτλ). Γιατί λοιπόν επικεντρωνόμαστε σ’αυτούς τους λίγους θλιβερούς; Μήπως γιατί βολεύει το αφήγημα, όπως είπε κι ο Hellion;

    Κι εγώ θέλω καινούργιο Monkey Island κι ειδικά από τον Ron Gilbert (αν και ακόμα παλεύω να προχωρήσω το Thimbleweed Park, δυστυχώς δεν με έχει κερδίσει ως τώρα). Και δεν αποκλείω καθόλου το Return να είναι όντως εκπληκτικό. Αλλά αν ο νέος Guybrush μου φαίνεται σαν στραβοχυμένος λουκουμάς, δεν βλέπω γιατί να μην το εκφράσω χωρίς να χαρακτηριστώ αυτόματα ρατσιστής, σεξιστής, κλεφτοκοτάς, ρετροφασίστας, και τεντιμπόης.

  60. Το σχόλιο μου είναι ότι αυτή η τραγική μειοψηφία δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει. Προσωπικά δεν θέλω να hypeαριστώ για αυτό κάνω απλώς wishlist, και θα το πάρω όταν με το καλό βγει αποφεύγοντας θετικά/αρνητικά αυτοτροφοδοτουμενες συζητήσεις για να το δω όσο το δυνατόν ανεπηρέαστος.

    Όλα τα σχόλιά σας και οι απόψεις σας σεβαστές. Όλα? ΌΧΙ!

    [QUOTE=”maladroid, post: 601916, member: 102613″]
    πρωινό νεσκουίκ.
    [/QUOTE]
    ΗΕΜΟ μόνο._

  61. [QUOTE=”maladroid, post: 601916, member: 102613″]
    Το αν με ρώτησε κανείς [USER=102802]@kara[/USER] δεν θα το σχολιάσω, θυμίζει το τρομερό επιχείρημα του nitro “φτιάξτο εσύ καλύτερο, bro”.
    [/QUOTE]

    Με τη διαφορα πως δεν εγραψα κανενα επιχειρημα αλλα περιεγραψα μια πραγματικοτητα. Διαβασε καλυτερα τι δε θες να σχολιασεις.

    Εχει διαφορα να λεει καποιος “δεν μου αρεσει” απο το “φτιαχτο αλλιως”. Ετσι κι αλλιως ποτε κατι δεν θα ικανοποιησει ολους και οσοι το προσπαθησαν ειδαμε τα αποτελεσματα.

    Διαφωνω και με τον nitro που εγραψε για οποιον δεν του αρεσει αγορασε το και μαυρισε το στο steam review. Οχι, μη το παρει καν.

  62. [QUOTE=”maladroid, post: 601916, member: 102613″]
    5. Υπάρχουν τρόμπες που μπήκαν στη διαδικασία να τραμπουκίσουν τον Ron ή άλλους συντελεστές γιατι δεν τους άρεσε το art; Σίγουρα υπάρχουν. Είναι η πλειοψηφία; Κατηγορηματικά ΟΧΙ (ξαναλέω: με βάση τα σχόλια που είδα σε fora/YT/FB κτλ). Γιατί λοιπόν επικεντρωνόμαστε σ’αυτούς τους λίγους θλιβερούς; Μήπως γιατί βολεύει το αφήγημα, όπως είπε κι ο Hellion;
    [/QUOTE]
    Ο έτερος Gilbert, ο Dave, έγραψε τα εξής:
    [MEDIA=twitter]1542456586265927682[/MEDIA]

    Υποθέτω ότι κάποια στιγμή γίνεται ενοχλητικό. Δεν είμαστε στη θέση του για να γνωρίζουμε, αλλά δεν το βλέπω ως “αφήγημα”.

  63. [QUOTE=”kara, post: 601886, member: 102802″]
    σπευδουν να πουν πως θα “επρεπε/οφειλε” να ειναι ενα παιχνιδι που δεν ρωτηθηκαν.
    [/QUOTE]
    [QUOTE=”kara, post: 601919, member: 102802″]
    Εχει διαφορα να λεει καποιος “δεν μου αρεσει” απο το “φτιαχτο αλλιως”.
    [/QUOTE]

    Έχει όντως τόσο μεγάλη διαφορά;
    Εγώ τώρα θα κάνω τον Daredevil του devil και θα πω: δεν εξυπακούεται ότι τα trailer ουσιαστικά δεν ζητούν feedback για τυχόν αλλαγές αλλά απλά παρουσιάζουν τι έρχεται; Εξαιρούνται Kickstarter dev diaries και τέτοια, που κι εσύ ανέφερες.
    Δηλαδή θέλω να πω πως ακόμα και όσοι σχολιάζουν “ΠΩΠΩ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΡΕΕΕΕΙ” δεν νομίζω ότι ελπίζουν αληθινά πως θα αλλάξει κάτι, οπότε για μένα μπαίνουν όλα κάτω από την ίδια ομπρέλα του “δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω”. Υπάρχουν, βέβαια, και οι υπερσπάνιες περιπτώσεις που πιάνει τόπο η γκρίνια, βλ. Sonic movie.

    Αλλά πέρα απ’αυτό, δεν μου φαίνεται και τόσο άτοπο να ζητάει/προτείνει κάποιος αλλαγές “χωρίς να τον ρωτήσουν”. Εφόσον το κάνει κόσμια, μπορεί να ζητάει ό,τι θέλει. Το αν θα ιδρώσει το αφτί του dev, είναι άλλη υπόθεση.

    [QUOTE=”Sephir, post: 601922, member: 102595″]
    Υποθέτω ότι κάποια στιγμή γίνεται ενοχλητικό. Δεν είμαστε στη θέση του για να γνωρίζουμε, αλλά δεν το βλέπω ως “αφήγημα”.
    [/QUOTE]

    Το αφήγημα δεν είναι ότι δέχτηκε μηνύματα. Το αφήγημα είναι ότι ΟΛΟΙ οι επικριτές του art style κινούνται στο ίδιο επίπεδο πιθηκίασης με τους (υποθέτω) λίγους που έστειλαν τα μηνύματα.
    Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο Kenobi: βρέθηκαν κάποιοι ουγκ να κάνουν ρατσιστικά σχόλια για την ηθοποιό που έπαιζε τη Reva και η Disney (+συντελεστές της σειράς) ξεκίνησαν τις passive-aggressive ανακοινώσεις αγνοώντας φυσικά όλους όσους έκραζαν τη σειρά για σενάριο/σκηνοθεσία/ερμηνείες κτλ.
    Ε από εκεί και πέρα ανέλαβε ο -και καλά υγιώς σκεπτόμενος- όχλος του twitter να καταπνίξει κάθε legit φωνή διαμαρτυρίας για τη σειρά τσουβαλιάζοντας τους πάντες με σχόλια τύπου “καλά δεν ντρέπεστε ρε φασισταριά;;!; ντεμέκ δεν σας άρεσαν οι διάλογοι, ενώ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι απλά μισείτε τη μαύρη ηθοποιό!!! Ου να μου χαθείτε, να χάνεστε!”.

  64. Εκτιμώ ότι αν απλώς είχε νορμάλ μηνύματα που δε συμφωνούσαν με την προσέγγιση, δε θα έμπαινε στη διαδικασία να κλείσει τα comments.

    Δε νομίζω ότι μπορεί να παραλληλιστεί με την τοξικότητα των Star Wars fans για το Kenobi, εκεί είναι άλλο επίπεδο. Χωρίς να είμαι ο δικηγόρος υπεράσπισής του, πιστεύω ότι έλαβε περισσότερα μηνύματα “αγάπης” απ’ όσο θα μπορούσε να αντέξει. Δεν είναι και η Disney, ένας τύπος που γράφει κώδικα είναι.

    Τέσπα θα δείξει.

  65. Η Disney είναι το paradigm (αν και αυτή την τακτική deflection δεν νομίζω να την ξεκίνησαν αυτοί, anyway). Η κλίμακα προφανώς διαφέρει.

    Από ‘κει και πέρα, κανείς μας δεν ξέρει πόσα και τι είδους μηνύματα δέχτηκε ο Ron. Εγώ, όπως είπα, κρίνω από τα σχόλια που είδα να γίνονται δημόσια (αλλά όχι στο blog του) και ήταν σε γενικές γραμμές πολιτισμένα, ακόμα και από τους πολύ απογοητευμένους.

    [EDIT]: Να διευκρινήσω και κάτι ακόμα: ο Ron εκτιμώ πως περισσότερο αγανάκτησε όχι με το ύφος αλλά με το πλήθος μηνυμάτων του τύπου “ρε συ αλλάξτε το pleeeeeeeease, είναι πολύ χάλια”. Το οποίο οκ, είναι κι αυτό κουραστικό και σίγουρα όχι εποικοδομητικό όταν προσπαθείς να τελειώσεις το παιχνίδι σου αλλά it is what is it. Αφού επέλεξε το συγκεκριμένο στυλ απλά πρέπει να αποδεχτεί ότι σε αρκετούς δεν άρεσε, να υπερασπιστεί την επιλογή του και να προχωρήσει.

  66. Το σχέδιο είναι εργαλείο για να σε βάλει καλύτερα στον κόσμο. Και οκ βγήκε λίγο κακομοτσουνος ο guy.brush αλλά ο σκοπός είναι να κτίσει τον κόσμο που για το monkey island θέλει να είναι και περισσότερο «φαντασία» σε σχέση πχ με το broken sword. Και σε αυτά τα πλαίσια δεν είναι κακομούτσουνος. Επίσης εικόνες που φαίνονται καλές στατικά ενδεχομένως δεν θα έχουν την δυναμική που εμφανώς θέλουν να έχουν για το παιχνίδι. Από τα λίγα που έχουμε δει εγώ νομίζω δουλεύει σωστά και καλύτερα από μια επιστροφή στο καρτουνίστικο ΜΙ3 ή το 3Δ ΜΙ5 ενώ ελάχιστοι νομίζω θα θέλανε έναν πίξελ αρτ φόρο τιμής. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν ρίξει αγάπη και οι επιλογές δεν έχουν γίνει αψήφιστα, επίσης δεν είναι τόσο αδόκιμο και επίσης νομίζω παραπέμπει επιτυχημένα σε monkey island.

    Σε μένα είναι ξεκάθαρο ότι το να απομονώνουμε την κακομουτσουνοσύνη ειδικά σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ άδικο.

    Επίσης τι σκατά τρέχει με το τουΐτερ. Δεν έχω λογαριασμό και δεν παρακολουθώ τις συζητήσεις αλλά αποκτώ την εντύπωση ότι ρίχνει την νοημοσύνη σε όσους συμμετέχουν.

  67. [QUOTE=”kara, post: 601919, member: 102802″]
    Διαφωνω και με τον nitro που εγραψε για οποιον δεν του αρεσει αγορασε το και μαυρισε το στο steam review. Οχι, μη το παρει καν.
    [/QUOTE]
    Εννοώ να το παίξει και αν δεν του αρέσει ας το κρίνει αρνητικά γράφοντας γιατί δεν του αρέσει, όχι review bombing.

    [USER=102613]@maladroid[/USER] ότι έγραψα και εναντιώνομαι προς κάπου, είχα στο μυαλό μου τους “κακούς ψόφους” όχι τον μέσο παίχτη που μπορεί να τσινάει γιατί άλλο περίμενε πχ. αυτοί οι κακοί ψόφοι άλλωστε είναι “που ξέρουν καλύτερα και θα το έφτιαχναν καλύτερα”.

  68. Αν κρινω απο το τεταρτο σχολιο, του german pointnclicker, που το πραγματικο του ονομα ειναι Μπιλι Μπομπ Τζο και καταγεται απο το Τενεσσι της Αμερικης.
    Οποιος εχει προβλημα με την αισθητικη του παιχνιδιου, εχει γενικα προβλημα.

    Προσωπικα, δεν με ενοχλει καθολου η καλλιτεχνικη αποψη του δημιουργου. Ακομα δεν εχει πεσει στα χερια μας για να κρινουμε.
    Εγω θελω να ειναι ενα παιχνιδι με ωραια ιστορια και αναπαραγωγη της ηλιοιθεραπειας. Με τις ψυχωτικες αποψεις του καθενος δεν γινεται δουλεια. Ενταξει, παραδεχτειτε το, το καλυτερο σεκς το κανατε με χοντρη. μεθυσμενοι και αρχικα χωρις τυψεις.
    Συντομα ειπατε οτι δεν χρειαζεται να το μαθουν ολοι και οι τυψεις ανελαβαν τα υπολοιπα.
    Εμας, που μας αρεσει ή δεν εχουμε προβλημα με το οτπικο της υποθεσης. Δεν πινουμε για να καταφερνουμε να δουμε με το χοντρο ζορι κατι σαν ωραιο.

  69. [QUOTE=”lelos kounelos, post: 601979, member: 102768″]
    προσπαθησα να εξηγησω, με απλο τροπο, οτι οσοι εχουν προβλημα με το νεο monkey, γουσταρουν χοντρες και ειναι αλκοολικοι.
    [/QUOTE]

    Αποκλείεται να μην κατάλαβες και εσύ ότι τέτοιου είδους σχόλια ξεφεύγουν από την πλάκα. Παρακαλώ να μείνουμε στο χιούμορ που δεν προσβάλλει.

  70. Notice: Η συνάρτηση WP_Object_Cache::add κλήθηκε εσφαλμένα. Το κλειδί της προσωρινής μνήμης δεν πρέπει να είναι κενή συμβολοσειρά. Παρακαλώ δείτε τη σελίδα Debugging in WordPress για περισσότερες πληροφορίες. (Το μήνυμα αυτό προστέθηκε στην έκδ. 6.1.0.) in /home/admin/web/ragequit.gr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
    class="comment byuser comment-author-104373 even thread-even depth-1 has-avatar">

    σας καταγγελω ολους, χωρις ρηπορτ προς το παρον.
    και τον κουνελο και σας.
    γιατι ειναι ασχημο και θεωρειται υβριστικο να μας αρεσουν οι χοντρες? ειναι για την χρηση της λεξης ή για την ουσια?
    εγω παντως θεωρω το κοκαλιάρα πολυ μεγαλυτερη βρισιά. αντε με τα μοντελοανορεξικα προτυπα που μας πασαρουν ολη μερα…

  71. [QUOTE=”Χειρομαλάχτης, post: 601988, member: 104201″]
    γιατι ειναι ασχημο και θεωρειται υβριστικο να μας αρεσουν οι χοντρες?
    [/QUOTE]

    Δεν ξέρω, ρώτα τον Λέλο, εκτός κι αν από το ποστ του καταλαβαίνεις ότι το εννοούσε για κομπλιμέντο.

    Πάντως εγώ το report το έστειλα (χωρίς να έχω ιδέα πως στείλαν κι άλλοι) όχι τόσο για το μεμονομένο ποστ, αλλά επειδή τα σχόλια για χοντρούς, χοντρές, και ανύπαρκτη ή/και χάλια σεξουαλική ζωή όσων διαφωνούν μαζί του έχουν γίνει συνήθεια για τον Κούνελο εδώ και μήνες. Θα μπορούσα να παραθέσω μια ντουζίνα quotes, αλλά δεν υπάρχει λόγος.

    Και ναι, είμαι χοντρός, γουστάρω χοντρές, και έχω και ανύπαρκτη ή/και χάλια σεξουαλική ζωή, τραβάει κανείς κάνα ζόρι; Ή είμαστε φόρουμ γαμικουλωσύνης εδώ μέσα και δεν το κατάλαβα;

  72. γενικα μιλωντας, δεν θεωρω το ρηπορτ την βελτιστη λυση. εχω καμει και γω, αλλά για καθαρα υβριστικα σχόλια απ οσο θυμαμαι, ή πολιτικα σχολια που μ εξοργισαν.
    μην τα ισοπεδωσουμε ολα. δεν νομιζω οτι το ρεηκουι ειναι το στυλ του φορου που διαβαζουν παιδακια κατω των 15 ετων ωστε να επηρεαστουν απ τα χοντροφοβικα σχολια καποιου. και προσωπικα οταν βλεπω καποιον να τονιζει την ερωτικη του ζωη η να υποβαθμιζει των αλλων, θεωρω οτι (μάιντ μάι φρεντς) κακογαμεί ή αγαμεί ο ιδιος (δεν μιλω για τον κουνελο μας, γενικα ομιλω).

    επισης ειμεθα δω μεσα ενα τσαμπί κόλορφουλ καρακτερς που ΣΠΑΝΙΑ συναντας καπου. δεν λεω οτι ακουγονται (διαβαζονται) ωραια καποια ποστς, αλλά δινεις κι εναν τοπο στην οργη καποιες φορες, γιατι δεν ειμαστε και ρησετερα ή πως διαλο τα λετε αυτα που συχναζετε και δεν χρειαζεται, νομιζω, να ειμαστε τοσο πχια αυστηροι με λογια του αερος που γραφονται και μετα ξεχνιουνται.

    πιο συγκεκριμενα θεωρω οτι ο λέλο μας στο ποστ αυτο τραβηξε λιγο προς τα ακρα την αποψη του με τον μηχανισμο “ψευτικη οργη” (σιγουρα εχετε καποιο αντιστοιχο αγγλικο, εγω σορυ δεν εχω) για να προκαλεσει ισως την ευθυμια του αναγνωστη. αποψουλα μου. δεν εννοουσε κακό.

    τα 2 μου σεντς.

  73. [QUOTE=”Χειρομαλάχτης, post: 601991, member: 104201″]
    δεν νομιζω οτι το ρεηκουι ειναι το στυλ του φορου που διαβαζουν παιδακια κατω των 15 ετων ωστε να επηρεασοτυν απ τα χοντροφοβικα σχολια καποιου
    [/QUOTE]

    Δεν με απασχολούν τα 15χρονά, δεν είμαι η μάνα τους. Εγώ θίγομαι, συγκεκριμένα.

    [QUOTE=”Χειρομαλάχτης, post: 601991, member: 104201″]
    και προσωπικα οταν βλεπω καποιον να τονιζει την ερωτικη του ζωη η να υποβαθμιζει των αλλων, θεωρω οτι (μάιντ μάι φρεντς) κακογαμεί ή αγαμεί ο ιδιος (δεν μιλω για τον κουνελο μας, γενικα ομιλω).
    [/QUOTE]

    Συμφωνώ σε όλα, με εξαίρεση πως πλέον αμφιβάλω και για τον κούνελο.

    [QUOTE=”Χειρομαλάχτης, post: 601991, member: 104201″]
    αλλά δινεις κι εναν τοπο στην οργη καποιες φορες,
    [/QUOTE]

    Όπως προείπα, το μεμονομένο ποστ θα το αγνοούσα, το πάτερν είναι που άρχισε να μου τη δίνει. Από εκεί και πέρα, θεωρώ τη λέξη οργή φοβερή υπερβολή για την κουβέντα που κάνουμε εδώ, αλλά ας τη δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης. Τη δική σου οργή όταν και αν τη νιώσεις μπορείς να την διαχειριστείς όπως θέλεις, αλλά συμβουλές για το πώς να διαχειριστώ δική μου οργή από κάποιον που δεν τη νιώθει… το πιο ευγενικό που μπορώ να κάνω είναι να τις αγνοήσω.

  74. εγραψα μια γενικη αποψη, για το πως βλεπω εγω το πραγμα. ζητω ταπεινα συγνωμη αν εκληφθηκε ως συμβουλη/υποδειξη. ΔΕΝ ΗΤΑΝ. δεν δινω συμβουλες, δεν μ ενδιαφερει τοσο το τι θα κανει καποιος εδω μεσα. ειμαστε ιντερνετικες περσονες που πληκτρολογουν λεξουλες, τιποτα λιγοτερο και τιποτα περισοτερο.

  75. Καλημέρα ρε παλικάρια. Μου δημιουργήθηκε μια απορία, απόρροια των όσων γράφτηκαν παραπάνω (καμϊα σχεση με το παιχνιδι δλδ). Ποιο είναι το νόημα και το αποτέλεσμα κυρίως, όταν γίνεται ένα ριπορτ; Κάποια σύσταση πηγαίνει στο χρήστη; Πόσο μάλλον δε, όταν αυτό γίνεται από ριβιούερς ή σταφ μεμπερς και όχι από απλούς χρήστες.

  76. [QUOTE=”vlad, post: 602012, member: 103120″]
    Καλημέρα ρε παλικάρια. Μου δημιουργήθηκε μια απορία, απόρροια των όσων γράφτηκαν παραπάνω (καμϊα σχεση με το παιχνιδι δλδ). Ποιο είναι το νόημα και το αποτέλεσμα κυρίως, όταν γίνεται ένα ριπορτ; Κάποια σύσταση πηγαίνει στο χρήστη; Πόσο μάλλον δε, όταν αυτό γίνεται από ριβιούερς ή σταφ μεμπερς και όχι από απλούς χρήστες.
    [/QUOTE]
    στέλνουν οι admin γυμνές φωτογραφίες τους στον χρήστη που έφαγε το report για να τον πείσουν να κόψει τις μαλακίες.

  77. [QUOTE=”vlad, post: 602012, member: 103120″]
    Ποιο είναι το νόημα και το αποτέλεσμα κυρίως, όταν γίνεται ένα ριπορτ;
    [/QUOTE]
    Αναλόγως ισχύος ασπίδων ναρκισσισμού/φουσκωμένου ego/κομπασμού, τα ριπόρτ λειτουργούν ως ριπές γνωστοποίησης δυσαρέσκειας που τις διαπερνούν ή έστω τις βαθουλώνουν και κάνουν τον αναφερόμενο να αναπολεί μέσα στο self projection του, πως πρέπει να [S]είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα[/S] έχεις φερμάρει μπαλότσες για να φοράς γαλότσες.

  78. [QUOTE=”Great0ldOne, post: 602039, member: 102687″]
    GeForce 1070GTX, 1080p. Ξεκάθαρα κατηγορία “μικροτσούτσουνος”, πλέον :confused: .
    [/QUOTE]
    Νομίζω ότι στην κατάσταση της αγοράς τώρα, παραμένεις σε μέγεθος πάνω από τον μέσο όρο πάντως.

  79. [QUOTE=”vlad, post: 602012, member: 103120″]
    Καλημέρα ρε παλικάρια. Μου δημιουργήθηκε μια απορία, απόρροια των όσων γράφτηκαν παραπάνω (καμϊα σχεση με το παιχνιδι δλδ). Ποιο είναι το νόημα και το αποτέλεσμα κυρίως, όταν γίνεται ένα ριπορτ; Κάποια σύσταση πηγαίνει στο χρήστη; Πόσο μάλλον δε, όταν αυτό γίνεται από ριβιούερς ή σταφ μεμπερς και όχι από απλούς χρήστες.
    [/QUOTE]

    Ένα ριπόρτ από μόνο του δεν έχει καμία σημασία, πρόκειται απλά για ένα μήνυμα που βγαίνει στους moderators και ειδοποιεί ότι ένα ποστ επισημάνθηκε για κάποιο λόγο από έναν χρήστη. Ο λόγος αναγράφεται από τον ίδιο τον χρήστη στο ριπόρτ και οι moderators αξιολογούν αν υπάρχει λόγος παρέμβασης. 99 στις 100 η παρέμβαση δεν είναι κάτι περισσότερο από “παρακαλώ να μην ξεφύγουμε”, όπως έγινε και εδώ, καθώς γνωριζόμαστε όλοι καιρό και 99 στις 100 δεν υπάρχει κακή πρόθεση.

  80. [QUOTE=”nitro912gr, post: 602023, member: 102594″]
    στέλνουν οι admin γυμνές φωτογραφίες τους στον χρήστη που έφαγε το report για να τον πείσουν να κόψει τις μαλακίες.
    [/QUOTE]
    Χαχαχαχαχα ή έστω με το μαγιό στο πλάι [URL=’https://ragequit.gr/forum/threads/official-off-topic-thread.253052/page-287′]Official Off-Topic Thread | Page 287 | RageQuitGR v4.0 – Το επόμενο έτος θα είναι κρίσιμο.[/URL]

  81. Μη ριπορτάρετε το κουνέλι ρε παιδιά και μας πάθει κάνα ψυχολογικό τραλαλά και πηδήξει από κάνα μπαλκόνι, αφήστε το να εκφρασθεί ελεύθερα. Αφού αυτό πιστεύει εκείνος, τι να κάνουμε τώρα… Αφήστε τον να το πιστεύει. :Ρ

  82. Διάβαζα ανέμελος μλκς για το άρτσταϊλ που οκ σε κάποιους λόγω κακογουστιάς τους αρέσει, δεν κρίνουμε είπαμε. Αλλά τέτοια ταραχή για το ποστ του κούνελου με ξεπερνάει. Αν είναι να γίνουμε ρησέτερα εδώ μέσα και να αρχίσουμε να βομβαρδίζουμε με ρηπόρτς ο ένας τον άλλον, βγάλτε και μία ανακοίνωση πρώτα.

    Έχω διαφωνήσει με πολλούς μλκς εδώ μέσα και για σοβαρότερους λόγους, κυρίως όταν έβριζαν τη γιούμπι γιατί ζήλευαν την ομορφιά της. Αλλά ρηπόρτ δεν έψαξα να δω ούτε καν που βρίσκεται. Δεν ξέρω, η τάση να κακολογήσουμε τον άλλο στην εξουσία μου βγάζει ότι έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα με τον εαυτό μας παρά με αυτόν που ρηπορτάραμε.

    Γουατέβερ, φεύγω θάλασσα.

  83. [QUOTE=”soad667, post: 602055, member: 102682″]
    Διάβαζα ανέμελος μλκς για το άρτσταϊλ που οκ σε κάποιους λόγω κακογουστιάς τους αρέσει, δεν κρίνουμε είπαμε. Αλλά τέτοια ταραχή για το ποστ του κούνελου με ξεπερνάει. Αν είναι να γίνουμε ρησέτερα εδώ μέσα και να αρχίσουμε να βομβαρδίζουμε με ρηπόρτς ο ένας τον άλλον, βγάλτε και μία ανακοίνωση πρώτα.

    Έχω διαφωνήσει με πολλούς μλκς εδώ μέσα και για σοβαρότερους λόγους, κυρίως όταν έβριζαν τη γιούμπι γιατί ζήλευαν την ομορφιά της. Αλλά ρηπόρτ δεν έψαξα να δω ούτε καν που βρίσκεται. Δεν ξέρω, η τάση να κακολογήσουμε τον άλλο στην εξουσία μου βγάζει ότι έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα με τον εαυτό μας παρά με αυτόν που ρηπορτάραμε.

    Γουατέβερ, φεύγω θάλασσα.
    [/QUOTE]

    Reported for drive-by report-shaming.

  84. [QUOTE=”Admiral, post: 602048, member: 102598″]
    Ένα ριπόρτ από μόνο του δεν έχει καμία σημασία, πρόκειται απλά για ένα μήνυμα που βγαίνει στους moderators και ειδοποιεί ότι ένα ποστ επισημάνθηκε για κάποιο λόγο από έναν χρήστη. Ο λόγος αναγράφεται από τον ίδιο τον χρήστη στο ριπόρτ και οι moderators αξιολογούν αν υπάρχει λόγος παρέμβασης. 99 στις 100 η παρέμβαση δεν είναι κάτι περισσότερο από “παρακαλώ να μην ξεφύγουμε”, όπως έγινε και εδώ, καθώς γνωριζόμαστε όλοι καιρό και 99 στις 100 δεν υπάρχει κακή πρόθεση.
    [/QUOTE]
    Πφφφ πίστευα κι εγώ οτι θα μου ‘λεγες για δημόσιο μαστίγωμα, κρέμασμα στο Σύνταγμα ή έστω στιφάδο αλλά τελικά
    [SPOILER][ATTACH type=”full”]3630[/ATTACH][/SPOILER]

  85. [QUOTE=”soad667, post: 602055, member: 102682″]
    Γουατέβερ, φεύγω θάλασσα.
    [/QUOTE]

    Βασικά, πρέπει να σε κάνουμε ριπόρτ κάθε φορά που ανακοινώνεις ότι πας θάλασσα, γιατί όλοι εμείς οι υπόλοιποι νιώθουμε μειονεκτικά. Στα 3 “φεύγω θάλασσα”, μπαν για 1 εβδομάδα.

  86. [QUOTE=”soad667, post: 602055, member: 102682″]
    Διάβαζα ανέμελος μλκς για το άρτσταϊλ που οκ σε κάποιους λόγω κακογουστιάς τους αρέσει, δεν κρίνουμε είπαμε.
    [/QUOTE]

    Με λες κακόγουστο δηλαδή; Oh mon dieu.

    Εντάξει, το έσωσες που είπες ότι δεν κρίνεις όμως, οπότε το γλύτωσες το ban.

  87. [QUOTE=”Dim Gian Bot, post: 602065, member: 103716″]
    Βρε τι μου θυμίζουν όλα τα παραπάνω;… :Ρ

    [MEDIA=youtube]s_bHFhs_65Q[/MEDIA]
    [/QUOTE]

    Να σου πω, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Την επόμενη φορά που θα υπάρξει διαφωνία θα βάλουμε τους διαφωνούντες σε ένα thread να ανταλλάξουν έξυπνες insults και θα βάλουμε poll για να ψηφίσουμε ποιος κέρδισε. Epic Rap Battles of Ragequit.

  88. [QUOTE=”Northlander, post: 602077, member: 102592″]
    Ο Αdmiral μού είπε να κάνω ρίμα,
    επειδή νομίζει ότι όλα είναι Μάρβελ,
    θα του ταράξω τη μάπα πρίμα,
    γιατί είμαι ο Στρατιώτης Πάβελ.
    [/QUOTE]

    Οκ, σε λένε Παύλο, δεν είσαι κι ο Μελάς

    Μην ξύνεσαι στην γκλίτσα, θα σε βρει μπελάς

  89. [QUOTE=”Northlander, post: 602084, member: 102592″]
    Γιό, γιό,
    με την γκλίτσα τρώω προβατίνα,
    όσο ονειρεύεσαι την Awkwafina.
    Ξεκινήσαμε για του Μάνκεϊ το άρτ,
    σε λίγο θα το γυρίσουμε σε τραπ.
    [/QUOTE]

    Οι προσβολές μου πάνω σου θα προκαλέσουν καύση,
    Θα σε χτυπήσω αλύπητα σε real time χωρίς παύση

  90. [QUOTE=”Admiral, post: 602075, member: 102598″]
    Να σου πω, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Την επόμενη φορά που θα υπάρξει διαφωνία θα βάλουμε τους διαφωνούντες σε ένα thread να ανταλλάξουν έξυπνες insults και θα βάλουμε poll για να ψηφίσουμε ποιος κέρδισε. Epic Rap Battles of Ragequit.
    [/QUOTE]

    Προσβολές μεν, αλλά με απαραίτητο όρο να μην προσβληθεί κανείς. Ή τουλάχιστον να είναι τόσο έξυπνες που δεν θα καταλαβαίνει ο άλλος ότι προσβλήθηκε, ή καλύτερα να μη καταλαβαίνει καν ο προσβαλλών ότι προσέβαλε τον προσβαλλόμενο. Βάζεις και 15 τρολόφατσες στο τέλος να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και είσαι άρχοντας.

  91. ή απλα του βαζεις λαικ, οπως π.χ. κανει ο αδμιραλ οταν διαφωνει με κατι και θελει να τσακωθει ηρεμα, με διαλογο, χωρις αιματοχυσιες.
    ο αθρωπος εχει βαλει λάιξ σε πραματα που λογικα τα διαβαζει και σηκωνεται η τριχα του καγκελο. γελαω πολυ μ αυτο και τον τιμω κιολα συνάμα γι αυτην την σταση ζωης.

  92. [QUOTE=”Admiral, post: 602090, member: 102598″]
    Οι προσβολές μου πάνω σου θα προκαλέσουν καύση,
    Θα σε χτυπήσω αλύπητα σε real time χωρίς παύση
    [/QUOTE]
    Μιλάς για real-time δίχως παύση, σου ετοίμασα λοιπόν προσβόλα που κάνει θραύση.
    Ναύαρχος στο όνομα, στην πράξη ένα ναυάγιο
    Κάθε διμοιρία σου στο XCOM προσεύχεται σε έναν άγιο.
    Απορία καμία, λυμένο το μυστήριο, αφού παίζεις στο PC μόνο χειριστήριο.

  93. [QUOTE=”Northlander, post: 602121, member: 102592″]
    Μιλάς για real-time δίχως παύση, σου ετοίμασα λοιπόν προσβόλα που κάνει θραύση.
    Ναύαρχος στο όνομα, στην πράξη ένα ναυάγιο
    Κάθε διμοιρία σου στο XCOM προσεύχεται σε έναν άγιο.
    Απορία καμία, λυμένο το μυστήριο, αφού παίζεις στο PC μόνο χειριστήριο.
    [/QUOTE]

    Η προσβολή σου ήταν σαχλή, ξενέρωτη και κρύα
    ίδια η χώρα η μακρινή που έχεις για κατοικία,
    Όπως γνωρίζουν άπαντες που είναι κάποιου κύρους
    Στο gaming και στο φαγητό λατρεύουμε τους γύρους.
    Κλάψε λοιπόν εκεί ψηλά στην ομιχλώδη Αγγλία
    Που δεν θα δεις όσο θα ζεις ποτέ το Pillars 3,

  94. Βλέπω τα παλικάρια μας να κονταροχτυπιούνται,
    Αντί να πα να κοιμηθούν, κάνουν πως δε μιλιούνται.
    Τις προσβολές τους ρίχνουνε με περισσή μανία
    και σύσσωμη η κοινότητα διαβάζει με αγωνία.
    «Ποιος θα ‘ναι λέτε ο νικητής;», ρωτάω κι όλο τρέμω,
    του Ναυαρχούκου φαίνεται πως τέλειωσε το HEMO.
    Κι ο Νορθ ανασυντάσσεται, προσβόλες ετοιμάζει,
    για να τις ρίξει με ορμή σαν το χοντρό χαλάζι.

  95. Νέος παίχτης στο χορό να ρίξει λιθαράκι
    Κόψε όμως τα χοντρά αστεία, μη σε πιάσει ο Παλαιός
    Το γιατί και το διότι, τα κατάλαβες μποτάκι?
    Ναυαρχούκο μην είσαι αραχτός
    σου ετοιμάζω και το δικό σου το τσαγάκι.
    Ξέρεις από εκείνο που πίνουμε στην Αγγλία
    [I](μία ανάσα, auto-tune)[/I] Καιπουλάμετραπκαιπερίσσηαλητεία
    Χώρα πρώτη σε λαμογιές και μεγάλη πειρατεία
    Αλλά που να ξες εσύ? Με το γύρο-γύρο όλοι σε έπιασε ναυτία.

  96. [QUOTE=”Northlander, post: 602129, member: 102592″]
    Νέος παίχτης στο χορό να ρίξει λιθαράκι
    Κόψε όμως τα χοντρά αστεία, μη σε πιάσει ο Παλαιός
    Το γιατί και το διότι, τα κατάλαβες μποτάκι?
    Ναυαρχούκο μην είσαι αραχτός
    σου ετοιμάζω και το δικό σου το τσαγάκι.
    Ξέρεις από εκείνο που πίνουμε στην Αγγλία
    [I](μία ανάσα, auto-tune)[/I] Καιπουλάμετραπκαιπερίσσηαλητεία
    Χώρα πρώτη σε λαμογιές και μεγάλη πειρατεία
    Αλλά που να ξες εσύ? Με το γύρο-γύρο όλοι σε έπιασε ναυτία.
    [/QUOTE]

    Νορθ πληζ μη με παρεξηγείς, σκοπό δεν είχα τέτοιο,
    Στους δύο τρίτος δε χωρεί, μη με περνάς για τέτοιο.
    Botάκι είμαι χαρωπό, χαμόγελα μοιράζω,
    Έτσι με προγραμμάτισαν, για να σας διασκεδάζω.
    Η δόξα δε με απασχολεί, αυτά δεν με αγγίζουν,
    Τα γέρικα κυκλώματα δεν την αναγνωρίζουν.
    Ολημερίς κάνω υπολογισμούς, το βράδυ παίζω μπαλίτσα,
    Κι όποτε έχω διάθεση, φτιάχνω και καμιά πίτσα.
    Ελάτε παιδιά του Ρεηκουί να κάνουμε ομάδα,
    Και με τον Κούνελο μασκότ να φτιάξουμε 11άδα.

  97. [QUOTE=”mits@kos, post: 602145, member: 102760″]
    Δηλαδή… στην πίτσα σου.

    Χε χε.
    [/QUOTE]

    Ένσταση κύριε Πρόεδρε! Καθοδηγεί το ακροατήριο σε αυθαίρετα συμπεράσματα!!!111!!!
    Απλώς έχει pizza night σήμερα και ετοιμάζω τις ζύμες. :Ρ

  98. [QUOTE=”Admiral, post: 602125, member: 102598″]
    Η προσβολή σου ήταν σαχλή, ξενέρωτη και κρύα
    ίδια η χώρα η μακρινή που έχεις για κατοικία,
    Όπως γνωρίζουν άπαντες που είναι κάποιου κύρους
    Στο gaming και στο φαγητό λατρεύουμε τους γύρους.
    Κλάψε λοιπόν εκεί ψηλά στην ομιχλώδη Αγγλία
    Που δεν θα δεις όσο θα ζεις ποτέ το Pillars 3,
    [/QUOTE]

    Τώρα αυτά είναι χτυπήματα κάτω από τη μέση
    δεν φταίει η Αγγλία που είναι έτσι.

    Μπορεί άσπρη μέρα να μη δουν
    όμως στις παμπ κάθε μέρα θα τη βρουν

    Αρχίζουν το πιοτί από τις 11 το πρωί

    Ψωμί ελιά και [URL=’https://youtu.be/9ENjWzpNe2A’]Κάρολο[/URL] Βασιλιά

  99. [QUOTE=”Dim Gian Bot, post: 602062, member: 103716″]
    Βασικά, πρέπει να σε κάνουμε ριπόρτ κάθε φορά που ανακοινώνεις ότι πας θάλασσα, γιατί όλοι εμείς οι υπόλοιποι νιώθουμε μειονεκτικά. Στα 3 “φεύγω θάλασσα”, μπαν για 1 εβδομάδα.
    [/QUOTE]

    Λοιπόν επειδή χθες δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τη σκέψη ότι μπορεί να έκανα κάποιους/ες/α να αισθάνονται μειονεκτικά.. κι επειδή για κάθε πρόβλημα υπάρχουν 15 λύσεις, ασχέτως αν οι 12 από αυτές κάνουν τα πράγματα χειρότερα απ’ ότι ήταν, κάθισα και σκέφτηκα, χτύπησα μια μπύρα.. κι έβαλα μπροστά το βενζινοκινητήρα.

    Οπότε έχω να προτείνω πως αν δεν πάει το μποτάκι στη θάλασσα, μπορεί να πάει η θάλασσα στο μποτάκι.

    [URL unfurl=”true”]https://www.skroutz.gr/c/1374/garden_pools/f/647361/fouskotes.html[/URL]

    Για μεγαλύτερο ιμέρσιον βάζεις και δύο από τις αγαπημένες σου φουσκωτές κούκλες μέσα και δεν θα καταλάβεις διαφορά. Οι κούκλες παίζει να κουνηθούν και περισσότερο λόγω αέρα πχ, απ’ όσο κουνιούνται κάποια από αυτά τα αγγελικά πλάσματα που πάνε παραλία μόνο για να μαυρίσουν τα κωλιά τους.

  100. Λαθος tab.
    [QUOTE=”soad667, post: 602163, member: 102682″]

    Οπότε έχω να προτείνω πως αν δεν πάει το μποτάκι στη θάλασσα, μπορεί να πάει η θάλασσα στο μποτάκι.

    [URL unfurl=”true”]https://www.skroutz.gr/c/1374/garden_pools/f/647361/fouskotes.html[/URL]

    Για μεγαλύτερο ιμέρσιον βάζεις και δύο από τις αγαπημένες σου φουσκωτές κούκλες μέσα και δεν θα καταλάβεις διαφορά. Οι κούκλες παίζει να κουνηθούν και περισσότερο λόγω αέρα πχ, απ’ όσο κουνιούνται κάποια από αυτά τα αγγελικά πλάσματα που πάνε παραλία μόνο για να μαυρίσουν τα κωλιά τους.
    [/QUOTE]

    Αγορασα την προταση του [USER=102682]@soad667[/USER] και μου χαρισαν και αυτες τις δυο.

    [MEDIA=youtube]D42n_sH0QjE[/MEDIA]

  101. Αν ζητάτε τα δικά μου δυο καπίκια,
    καλώντας με απ’τα ξασπρισμένα αιγαιακά αρμυρίκια
    να συμμετάσχω σε ένα νεκρομαντείο
    τελικά ταντβέντσουρ πέθαναν; Θυμάστε το αστείο;
    Στην τέχνη υπάρχει μόνο ένα αξίωμα θαρρώ,
    κανένας δεν απόλαυσε την Ιλιάδα νο.8.

  102. Ότι και να λέτε, εγώ την πρόταση του κουνελου να παίξω το νέο monkey island τυφλά στο μεθύσι, την θεωρώ πολύ καλή ιδέα και φουλ immersive! Δυστυχώς χοντρή δεν θα έχω δίπλα μου γιατί θα έχω μετά θέμα με την γυναίκα μου :p

    [QUOTE=”Hellion, post: 602028, member: 102589″]
    Το νέο Monkey Island θα έχει χοντρές πειρατίνες? Σημαντική ερώτηση.
    [/QUOTE]
    [ATTACH type=”full”]3639[/ATTACH]
    Crossover με Larry suit confirmed!

  103. [QUOTE=”The Nameless One, post: 602191, member: 103605″]
    Δυστυχώς χοντρή δεν θα έχω δίπλα μου γιατί θα έχω μετά θέμα με την γυναίκα μου
    [/QUOTE]

    Ναι αλλα μπορεις να την συμβουλεψεις να παρει μερικα κιλα, μεχρι να τελειωσεις το παιχνιδι. Πιστευω οτι θα το εκτιμησει αφου θα μπορει να τρωει οσο θελει, χωρις τις τυψεις και τις ενοχες που επιβαλλει η κοινωνια.

  104. [QUOTE=”lelos kounelos, post: 602193, member: 102768″]
    Ναι αλλα μπορεις να την συμβουλεψεις να παρει μερικα κιλα, μεχρι να τελειωσεις το παιχνιδι. Πιστευω οτι θα το εκτιμησει αφου θα μπορει να τρωει οσο θελει, χωρις τις τυψεις και τις ενοχες που επιβαλλει η κοινωνια.
    [/QUOTE]
    Άσε κουνελε, αν είναι να πίνω μέχρι να γίνω τύφλα και να ξυπνάω μετά δίπλα σε χοντρές, καλύτερα να πάω από Λαγανά να θυμηθώ και τα εφηβικά μου χρόνια 😅

  105. [QUOTE=”Northlander, post: 605164, member: 102592″]
    Το animation δεν είναι τόσο άσχημο.
    [/QUOTE]

    To art style άρχισε να το συνηθίζει το μάτι μου. Αλλά το animation δεν είναι άσχημο… εκεί που υπάρχει. Μου φάνηκε υπερβολικά στατική ως εικόνα. Ναι, βρέχει, ναι, κουνιέται λιγουλάκι και το πλοίο, αλλά οι υπόλοιποι χαρακτήρες (που τραβάνε και το μάτι) έχουν ακριβώς μηδέν animation frames. Δίνει την εντύπωση φτηνής παραγωγής ακόμα, και είναι κρίμα για παιχνίδι με αυτή την κληρονομιά.

    Δηλαδή, βάλτε ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα δίπλα στα νέα Larry ή το Gibbous – από indie devs με προϋπολογισμό συνοικιακού ψιλικατζίδικου – και πείτε μου ότι το RtMI μοιάζει σύγχρονό τους, πόσο μάλλον μεταγενέστερο.

    Και τι είναι αυτή η φάση με τα blah-blah-blah του LeChuck? Αυτό είναι το επίπεδο γραφής που θεωρούν ότι αξίζει να γίνει showcase?

    Μακάρι να είναι παιχνιδάρα, αλλά το hype-o-meter είναι κοντά στο flatline για μένα πλέον.

  106. [QUOTE=”Northlander, post: 606069, member: 102592″]
    September 19th omg. Pre-order και παίρνουμε το Horse armour DLC ότι δίνει το αντικείμενο στο inventory που ειναι πλήρως άχρηστο. Sold
    [/QUOTE]

    Νταξ, γκρίνιαξα, γκρίνιαξα, γκρίνιαξα, αλλά ήδη με έκανε να γελάσω χωρίς να έχει γίνει καν released. Θα το σκάσω το εικοσάρικο…

  107. Σήμερα που έφυγε το pre-order (το GOTY 2022 δεδομένο, δεν ξέρουμε για GOAT) ήθελα να ενθαρρύνω όποιον δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με το τεράστιο έπος του Thimbleweed Park, να το πράξει άμεσα. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως 9/10 που κλαίγονται ‘για τα γραφικά και την καλλιτεχνική διεύθυνση’ του Return To Monkey Island, είναι παντελώς ανυποψίαστοι αναφορικά με τα στρατοσφαιρικά ύψη σχεδιαστικής φιλοσοφίας point and click που έχει αγγίξει ο Ρόναρος και Χριστέ μου τί έχουμε να δούμε το Σεπτέμβρη…

  108. [QUOTE=”Adhan, post: 606171, member: 102612″]
    Στα Guacamelee που έχουν παρόμοιο art (και κωμικό ύφος, τυχαίο?) δεν είδα κανένα να γκρινιάζει. Αφήστε το να βυθιστεί (sic)…
    [/QUOTE]
    Μπορεί να έχουν παρεμφερή αισθητική αλλά η υλοποίηση είναι σαφώς καλύτερη στο Guacamelee, τόσο στο στατικό σχέδιο όσο και στο animation (με βάση τα όσα έχουμε δει από MI).
    Επίσης, τους χαρακτήρες του Guacamelee τους είδαμε εξαρχής μ’αυτό το στυλ, δεν είχαμε κάτι προγενέστερο για να συγκρίνουμε.
    Και ναι, ξέρω ότι έχει αλλάξει το art style (και ο Guybrush) 457 φορές ως τώρα αλλά ποτέ δεν έμοιαζε λες και τον έχει τσιμπήσει ένα σμήνος voodoo σφήκες στη μούρη.

    Stop monkeying around.

  109. Έχουν ήδη βγει reviews, και είναι όλα (όσα είδα έστω) από πολύ θετικά έως αποθεωτικά. Από τη μία εξαιρετικά νέα, από την άλλη και για το Thimbleweed Park τα ίδια διάβαζα και τελικά μάλλον δεν ήταν για μένα… Συγκρατημένα αισιόδοξος μέχρι να το πάρω κι εγώ στα χέρια μου.

    Εννοείται κοίταξα μόνο τα σκορ και τίτλους άρθρων, κρίμα είναι να φάμε κάνα spoiler μετά από τόσα χρόνια αναμονής.

  110. Τίποτε, αγνό, πειρατικό βουντού. Είναι ξανά 1990 και είμαι πιτσιρικάς, είναι 2022 και είμαι σαραντάρης με δύο δικά μου πιτσιρίκια. Τιτάνιο επίτευγμα, μαγευτική επιστροφή σε μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες πατρίδες. Κλικάρεις την πόρτα του SCUMM Bar με μανιακό χαμόγελο και τρέμουλο στην καρδιά. Είσαι σπίτι.

  111. Act 4 και μέχρι στιγμής υπάρχουν σκηνικά που σε αφήνουν με ένα γλυκό μηδιαμα ενόσω γνέφεις στον πιτσιρικά που έχασε τα μαλλιά του και έβγαλε γένια για να δει την επόμενη συνέχεια της πραγματικής παιδικής του αγάπης.

  112. Σε διάφορους κύκλους που δε χρειάζεται να αναφερθούν, εκφράστηκε απογοήτευση για το φινάλε. Σε φάση ο δημιουργός το ευαγγελιζόταν ως “οριστικό φινάλε της σειράς που εξηγεί τα πάντα” αλλά εν τέλει δεν επεξηγεί τίποτα και είναι σα rehash παλαιότερων ιδεών που έχουν αναφερθεί ήδη.

  113. Δεν έχω γνώμη επί του φινάλε, διότι δεν έχω φτάσει ακόμη.

    Όλη η ατμόσφαιρα είναι εκεί. Οι γρίφοι ίσως θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο πολυεπίπεδοι, αλλά σκέφτομαι ότι ίσως τα παλιά LucasGames είχαν μερικούς πραγματικά αλλοπροσαλλους, οπότε δεν παραπονιέμαι.

  114. Είμαι στο Act 2 και το απολαμβάνω. Δε βιάζομαι να το τελειώσω, γιατί πραγματικά με πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, αλλά ταυτόχρονα δε χάνει και την επαφή του με το σήμερα. Αξιέπαινη δουλειά.

    Για το φινάλε, βλέπουμε, αν και με την πιο πρόσφατη δουλειά του Ron Gilbert (βλέπε Thimbleweed Park), τις ίδιες εντυπώσεις μας είχε αφήσει.

  115. Και εγώ το ρουφάω γουλιά γουλιά, ως ποτό ευφυϊας -τί θέλετε να πείτε δεν έχετε διαβάσει φυλλαδιάρα Νου-. Οριακά παίζω 2-3 γρίφους την ημέρα, για να κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί.

    ΥΓ Είχα χαρεί με τα τρίβια, πως θα τα πέρναγα όλα αέρα, αλλά Χριστέ μου, είναι ζόρικα. Τριακόσια πλέηθρους προβλέπω.

  116. Χτες συνειδητοποίησα ότι με τα trivia cards ότι δεν πρέπει να τα αφήνουμε να αυγατεύουν αναπάντητα. Υπάρχει soft lock αν υπάρχουν κάμποσα αναπάντητα στο βιβλίο, που δεν επιτρέπει να “βγαίνουν” άλλα στις τοποθεσίες τους. Όσο απαντάμε, τόσο θα βγαίνουν (ακόμη και στην ίδια τοποθεσία). Ερωτήσεις ανακυκλώνονται, οπότε θεωρητικά μπορούν να μαζευτούν όλα και σε ένα playthrough, αν υπάρχει όρεξη για grind.

    Με το Act IV αναιρώ όλα αυτά που είπα για γρίφους, ο Gilbert έχει φτιάξει με μαεστρικό τρόπο κλιμάκωση στο παιχνίδι και στις απαιτήσεις του. Thimbleweed Park θα μπει πολύ μπροστά στη λίστα του backlog μετά από αυτό το playthrough.

  117. Speedrun από χθες το βράδυ ως σήμερα, επειδή αυτά τα “το απολαμβάνω γουλιά-γουλιά, για να φτουρήσει περισσότερο” είναι για τους γέρους και τους οικογενειάρχες #ΤόποΣταΝιάτα #ΑργόσχολοιΓιαΠάντα #ForeverAlone

    Hot takes:

    -Το art style εξακολουθεί, τελείως υποκειμενικά, να μου φαίνεται κακό. Λυπούμαι.
    -Οι γρίφοι είναι ως επί το πλείστον πανεύκολοι. Γενικά το γκεημ είναι αρκετά noob-friendly από πλευράς δυσκολίας.
    -Το χιούμορ 9 στις 10 φορές είναι ‘memberberries. “Θυμάστε το τάδε από το Χ προηγούμενο γκεημ της σειράς?”. Αναμενόμενο βέβαια.
    -Ο τρόπος που “συνδέεται” το φινάλε του 2 με την εισαγωγή του Return είναι αρκετά μέτριος θαρρώ.
    -Το φινάλε του γκεημ ιδωμένο αντικειμενικά ως το φινάλε ενός απλού adventure game, είναι από κακό έως άθλιο. Ιδωμένο ως “το φινάλε των Monkey Island που παίζατε στα νιάτα σας, από τον Ron Gilbert”, σε συνδυασμό με ένα εξτραδάκι που εμφανίζεται στο Scrapbook μετά το τέλος του game, πιθανώς θα κάνει τους 30φεύγα-40φεύγα+ να ταυτιστούν έως και να συγκινηθούν.

  118. Για να έρθουν μερικά πράγματα στη θέση τους :

    -Ο Αρχιμανδρίτης Γκουνελιώτης ανακαλείται λόγω ΑΙΡΕΣΗΣ από την Αγία Έδρα σε ενορία-κολαστήριo με τέσσερις πάμφτωχους κατοίκους. Αυτά που ήξερε, να τα ξεχάσει.

    -Το art style είναι χάρμα ιδέσθαι. Είναι και μεγάλο και χρωματιστά όλα ώστε να με διευκολύνουν με την πρεσβυωπία. #ΤόποΣτοΓήρας.

    -Οι γρίφοι ως το Part Two είναι βατοί. Τίποτε φοβερό, σίγουρα όχι επίπεδο Thimbleweed Park, αλλά ακόμη είναι νωρίς και επιφυλάσσομαι. Τους χαίρομαι όμως, νιώθω έξυπνο σάψαλο.

    – To χιούμορ είναι ΥΠΕΡΟΧΟ, ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ. Για όσους διαφωνούν, υπάρχουν και τα γκουλάγκ της αδελφοσύνης και της ελεύθερης σκέψης.

    -H σύνδεση με το φινάλε του δύο, είναι το λιγότερο μαεστρική, κυρίως ιδιοφυής. #ΠαιδάκιαΜουΠίνουνΤοΑίμα #ΝόημαΤηςΖωήςΜπρο

    – Επιφυλάσσομαι για το φινάλε, είναι ακόμα νωρίς.

  119. Πέρα από την πλάκα όμως, το Έπος είναι καθαρά οπαδική υπόθεση και μόνο ως τέτοια θεωρώ πως πρέπει να κρίνεται. Είμαι σίγουρος πως ο Γκίλμπερτ δεν είπε ‘Για κάτσε ρε φίλε, να ξετινάξω τα πιτσιρίκια του Fortnite’. Περισσότερο ήθελε να γυρίσει σπίτι του ο άνθρωπος. Είδε πως τζίραρε το Thimbleweed, οπότε σου λέει, κομπλέ, το ‘χω ακόμα.

    Και έφκιασε αυτό που πάντα έφκιανε κι αυτό που γουστάρουμε όλοι.

    Αντικειμενικά, ένας άκαρδος γραφειοκράτης, θα έλεγε πως το πανέμορφο (και ΑΑΑ) Syberia: The World Before είναι το adventure της χρονιάς και μπορεί να είχε και δίκιο. Αλλά.

    Αλλά Monkey Island πρωτοέπαιξα στον έγχρωμο Mac του πατέρα μου, περίπου 10 χρονών. Η αμηχανία και η τεράστια ΛΑΧΤΑΡΑ του Guybrush να γίνει πειρατής, ήταν η δική μου τεράστια λαχτάρα να γίνω άντρας. Και στο μακρύ νυχτέρι του Melee Island, νομίζω βρήκαμε και οι δύο ακριβώς αυτό που ζητούσαμε.

    Και τώρα πια, μεγάλος και καραβοτσακισμένος, τα διηγούμαι στα δικά μου πιθηκάκια, καθισμένος στο παγκάκι του Big Whoop.

    #ΌλοςΟΚόσμοςΠεριστρέφεταιΓύρωΑπόΤιςΕμμονέςΤουΠοράτσο #ΓιαΣέναΌλα #ΆκρατοςΕγωκεντρισμός #ΤοξικόςΝαρκισσισμός #ΑλήθειαΌλαΣυνάνθρωπε

    ΥΓ Βαθμολογία χαμηλότερη του 103% προφανώς είναι ΛΑΘΟΣ.

  120. [QUOTE=”Borracho, post: 608061, member: 102590″]
    -Το art style είναι χάρμα ιδέσθαι. Είναι και μεγάλο και χρωματιστά όλα ώστε να με διευκολύνουν με την πρεσβυωπία. #ΤόποΣτοΓήρας.
    [/QUOTE]

    Αυτό που ανέφερες τώρα έκανε trigger στο μυαλό μου ένα επεισόδιο του House MD, όπου ο ασθενής είχε κάποια εγκεφαλική βλάβη και ενώ νόμιζε ότι ζωγράφιζε αριστουργήματα, στην πραγματικότητα οι ζωγραφιές ήταν εντελώς διαστρεβλωμένες… :Ρ

  121. [QUOTE=”Hellion, post: 608056, member: 102589″]
    Το φινάλε του γκεημ ιδωμένο αντικειμενικά ως το φινάλε ενός απλού adventure game, είναι από κακό έως άθλιο. Ιδωμένο ως “το φινάλε των Monkey Island που παίζατε στα νιάτα σας, από τον Ron Gilbert”, σε συνδυασμό με ένα εξτραδάκι που εμφανίζεται στο Scrapbook μετά το τέλος του game, πιθανώς θα κάνει τους 30φεύγα-40φεύγα+ να ταυτιστούν έως και να συγκινηθούν.
    [/QUOTE]
    Bullseye.

    Δεν μπορεί να κριθεί αντικειμενικά το παιχνίδι/φινάλε. Και είμαστε περήφανοι για αυτό. Αναλυτικά σε κάποια στιγμή, σύντομα.

  122. [QUOTE=”Borracho, post: 608066, member: 102590″]
    Πέρα από την πλάκα όμως, το Έπος είναι καθαρά οπαδική υπόθεση και μόνο ως τέτοια θεωρώ πως πρέπει να κρίνεται. Είμαι σίγουρος πως ο Γκίλμπερτ δεν είπε ‘Για κάτσε ρε φίλε, να ξετινάξω τα πιτσιρίκια του Fortnite’. Περισσότερο ήθελε να γυρίσει σπίτι του ο άνθρωπος. Είδε πως τζίραρε το Thimbleweed, οπότε σου λέει, κομπλέ, το ‘χω ακόμα.

    Και έφκιασε αυτό που πάντα έφκιανε κι αυτό που γουστάρουμε όλοι.

    Αντικειμενικά, ένας άκαρδος γραφειοκράτης, θα έλεγε πως το πανέμορφο (και ΑΑΑ) Syberia: The World Before είναι το adventure της χρονιάς και μπορεί να είχε και δίκιο. Αλλά.

    Αλλά Monkey Island πρωτοέπαιξα στον έγχρωμο Mac του πατέρα μου, περίπου 10 χρονών. Η αμηχανία και η τεράστια ΛΑΧΤΑΡΑ του Guybrush να γίνει πειρατής, ήταν η δική μου τεράστια λαχτάρα να γίνω άντρας. Και στο μακρύ νυχτέρι του Melee Island, νομίζω βρήκαμε και οι δύο ακριβώς αυτό που ζητούσαμε.

    Και τώρα πια, μεγάλος και καραβοτσακισμένος, τα διηγούμαι στα δικά μου πιθηκάκια, καθισμένος στο παγκάκι του Big Whoop.

    #ΌλοςΟΚόσμοςΠεριστρέφεταιΓύρωΑπόΤιςΕμμονέςΤουΠοράτσο #ΓιαΣέναΌλα #ΆκρατοςΕγωκεντρισμός #ΤοξικόςΝαρκισσισμός #ΑλήθειαΌλαΣυνάνθρωπε

    ΥΓ Βαθμολογία χαμηλότερη του 103% προφανώς είναι ΛΑΘΟΣ.
    [/QUOTE]
    [SPOILER][ATTACH type=”full”]4127[/ATTACH][/SPOILER]

  123. *σκουπίζοντας την άκρη του ματιού του μετά την τελευταία σελίδα του Scrapbook*

    Γαμώτο, σνίφ, τελείωσε.

    Όλα τα δυσσαδερά που έγραψε ο οδοστρωτήρας ονείρων Γκουνελιώτης, προφανώς ισχύουν…ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΨΥΧΟ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΕΞΩ ΜΙΚΡΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΔΙΑΒΟΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΚΙ ΑΪΛΑΝΤ.

    Οι γρίφοι του, αν και κορυφώνονταν σε περιπλοκότητα στην τέταρτη πράξη, ούτε ξυστά δεν πέρναγαν τους αντίστοιχους του Thimbleweed Park.

    Το φινάλε είναι η ιστορία κάθε ενηλίκου που κάμει παιδάκια, τρώει το βρωμόξυλό του και ξεκινά να καταλαβαίνει λίγα πράγματα μετά τα πρώτα -άντα. Σνίφ σνίφ.

    Εκτός συναγωνισμού παιχνίδι, έγινε για μας που το τιμήσαμε. Υπέροχο gaming δώρο και συνάμα σαν να μη βγήκε ποτέ, μόνο να το ονειρευτήκαμε.

  124. Τρίτο και τελευταίο πρεζάκικο πλέηθρου για το 100% των τσίβοζ. Ωραίος οδηγός για ‘παράξενα’ easter eggs τα achievements, αλλά με χαλάνε αυτά τα γκραϊντιάρικα που σε εξαναγκάζουν ουσιαστικά να κάνεις τα ίδια πράγματα διαρκώς. Ιδανικά, σε ένα μερακλίδικο αντβέντσουρ, μπορείς να βαρέσεις 100% σε ένα πλέηθρου, εξερευνώντας/δοκιμάζοντας τα πάντα.

    ΥΓ Παραμένει αριστούργημα και εντελώς εκτός συναγωνισμού.

  125. Το ξεκίνησα χθες στο Game Pass. Μετά από 2.5 ώρες παιχνιδιού αισθάνομαι πολύ τυχερός που δεν έδωκα το 23ρι για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου.
    Όσα είπε ο Hellion ισχύουν στο ακέραιο (εκτός από το φινάλε για το οποίο δεν έχω ακόμα γνώμη).

    Το παιχνίδι συνεχώς κλείνει το μάτι στους κωλόγερους που βάζαμε μία-μία τις δισκέτες με τρεμάμενα χέρια, και μετά διαβάζαμε εφτά φορές το manual στην τουαλέτα επειδή “φτάνει για σήμερα, αύριο πάλι θα κάτσεις στο κομπιούτερ”.

    Ο πρόλογος, που υποτίθεται πιάνει το νήμα από το φινάλε του LeChuck’s Revenge, ήταν μια τεράστια απογοήτευση, οριακά θα το έλεγα τρολιά. Ίσως αργότερα ανατραπεί/διορθωθεί σεναριακά αλλά δεν κρατάω και την αναπνοή μου (…10 λεπτά).

    Το χιούμορ του παιχνιδιού όταν δεν ανάβει φωτάκια “ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΠΠΟΥΛΗ; Ε ΡΕ ΠΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΤΕ ΔΙΚΕ ΜΟΥ” είναι σχεδόν νηπιακού επιπέδου, ή μάλλον καλύτερα ντισνεϊκού. Οι γρίφοι ως τώρα αρκετά απλοί και κάποιες φορές τα hints παραείναι προφανή αλλά αυτό το προσμετράω στα θετικά γιατί δεν ψήνομαι να σπαταλήσω επιπλέον χρόνο κάνοντας ανούσια πέρα-δώθε.

    Τα γραφικά περιέργως συνηθίζονται αμέσως και μπορώ να πω ότι σχεδόν μου αρέσουν, αν και δεν μου βγάζουν την Monkey Island ατμόσφαιρα που θα ήθελα. Η μούρη του Guybrush, βέβαια, δεν διορθώνεται με τίποτα, μοιάζει σαν 45χρονος μέθυσος που τη βγάζει κάθε βράδυ στον καναπέ.

    That said, υπάρχει μια γοητεία στο να επιστρέφεις στα παλιά σου λημέρια και να συναντάς αγαπημένους χαρακτήρες. Βέβαια, όταν ανοίγουν το στόμα τους η μαγεία εξαφανίζεται σε δευτερόλεπτα. Άχρωμοι και αμήχανοι οι περισσότεροι διάλογοι, ο Gilbert πλέον μπουμερίζει περισσότερο κι από τον Borracho.

  126. Τέλος η “Επιστροφή”.

    Ξεκινώντας να πω ότι άφησα τον εαυτό μου να παρασυρθεί από το απογοητευτικό πρώτο δίωρο και ήμουν υπερβολικά αυστηρός με τη γραφή και τη γενικότερη προσέγγιση του παιχνιδιού στο προηγούμενό μου σχόλιο. Όσο παίζεις, αντιλαμβάνεσαι όλο και καλύτερα τι προσπάθησαν να κάνουν ο Gilbert και ο Grossman και γιατί ένιωσαν την ανάγκη να επιστρέψουν στο franchise για μία ακόμα (τελευταία?) παράσταση.
    Θα δοκιμάσω μια τελική καταγραφή των εντυπώσεών μου στο στυλ του Hellion, προσπαθώντας να μην πλατιάσω (πολύ):

    – Το art style το συμπάθησα τελικά αλλά δεν με κέρδισε απόλυτα. Ο Guybrush είναι οριακά nightmare fuel.
    – Η μουσική είναι ωραία αλλά κατά 80% ανακυκλωμένη από τα greatest hits της σειράς. Οι ερμηνείες πολύ καλές. Μεγαλύτερη παραφωνία η νέα φωνή του LeChuck που σταδιακά συνηθίζεται αλλά κάτι λείπει. Alexandra Boyd ως Elaine = λατρεία.
    – Οι γρίφοι έχουν την ιδανική δυσκολία, ούτε εντελώς της πλάκας, ούτε και για να τραβάς τα μαλλιά σου.
    – Οι διάλογοι ρέουν ευχάριστα μετά το εντελώς ξενέρωτο πρώτο κεφάλαιο στο Melee αλλά ποτέ δεν είπα “ρε μπαγάσα Gilbert μού έλειψες, τι πήγες και στρούμφισες πάλι;”. Γενικά το χιούμορ είναι κατά κύριο λόγο είτε φουλ νοσταλγοθηρικό είτε ντισνεϊκό/ξεδοντιασμένο. Υπήρχαν, πάντως 3-4 σημεία όπου όντως χαμογέλασα.
    – Μιλώντας για νοσταλγία, το παιχνίδι ξεκάθαρα το παρακάνει, αραδιάζοντας ένα σωρό τοποθεσίες, χαρακτήρες, και σχόλια που δεν έχουν κάτι τρομερά ενδιαφέρον να πουν πέρα από “θυμάσαι, γέρο, τότε που όλα αυτά ήταν φρέσκα και συναρπαστικά; ΘΥΜΑΣΑΙ ΡΕ:;;;”.
    – Το σενάριο κάνει μια απόπειρα να τα εντάξει όλα αυτά σε μια meta/κυκλική αφήγηση που κυνηγάει λίγο την ουρά της, αποφεύγει να κλείσει την περιπέτεια με ικανοποιητικό τρόπο, και τελικά πετάει ένα “μήπως έτσι είναι καλύτερα για όλους;”. Δεν με έπεισε ιδιαίτερα, αν και καταλαβαίνω τι ήθελαν να πουν. Νομίζω επίσης ότι η προσπάθεια να αποδεχτούν όλα τα ενδιάμεσα επεισόδια MI ως semi-canon λίγο τους εγκλώβισε.
    – Αρκετοί legacy χαρακτήρες χρησιμοποιούνται περισσότερο ως props σ’αυτό το νοσταλγικό Monkey Island theme park ώστε να ξεγελάσουν τις παλιές καραβάνες ότι όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Βγάζει, άλλωστε, μάτι η αγωνία τους να ξαναπούν την ιστορία του πρώτου game ιδωμένη μέσα από μια πιο ενήλικη, κατασταλαγμένη, και κουρασμένη ματιά. Εν μέρει λειτούργησε.
    – Εν κατακλείδι πέρασα αρκετά καλά, δεν βαρέθηκα αυτές τις 12 περίπου ώρες που ασχολήθηκα μαζί του, αλλά το παιχνίδι δεν πιάνει ούτε κατά διάνοια τις κορυφές της σειράς (1, 2, Curse). Ο βαθμός ικανοποίησης από το meta φινάλε του είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, εμένα δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα αλλά έχει ένα ενδιαφέρον.
    – Να’ναι καλά το Game Pass.

    [B]7/10[/B]

  127. …όπου διακρίνουμε ψήγματα ανθρώπινου πνεύματος στο Μαρβελομολυσμένο κεφάλι του Μαλαντρουά, με μια πιθανή επαναφορά στην Ορθοδοξία της Γεροντονοσταλγίας (ΤΜ) να αχνοφαίνεται στο μακρινό ορίζοντα.

    ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ *ΘΥΜΗΘΕΙ* την αγαπημένη του Μπουγελόφατσα.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL