LATEST NEWS

E3 2021: Πρώτη ματιά στα Starfield και The Outer Worlds 2

Μία επιβεβαίωση και μια “έκπληξη” επιφύλασσε το Microsoft Showcase στο πλαίσιο της E3 2021. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε αφενός ένα leak που είχε διαρρεύσει από νωρίς, σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο να δούμε το πρώτο trailer για το περιβόητο Starfield, το διαστημικό RPG της Bethesda. Αφετέρου, έσκασε λιγάκι ξαφνικά (αν και πάλι υπήρχαν εικασίες πως βρίσκεται ήδη υπό development) ένα… ας το πούμε ενδιαφέρον announcement trailer για το The Outer Worlds 2 από την Obsidian.

Ξεκινώντας από το Starfield, η αλήθεια είναι πως το trailer μάλλον δεν μας δείχνει και πολλά. Μοναδικές ουσιαστικές πληροφορίες που αντλούμε είναι πως το game… θα διαδραματίζεται στο διάστημα (σοκ!), αλλά και πως θα υλοποιεί μια αναβαθμισμένη έκδοση της αιώνιας μηχανής γραφικών της Bethesda, ονόματι Creation 2. Λεπτομέρειες πάνω στο τι ακριβώς αναβαθμίσεις εισάγει η 2η έκδοση σε σχέση με την ορίτζιναλ Creation, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε σε άλλο, μελλοντικό trailer. Μαθαίνουμε, τέλος, και την ημερομηνία κυκλοφορίας του game: 11/11/22. Κάτι που θα σημαίνει πως το Starfield θα κυκλοφορήσει σχεδόν μία δεκαετία μετά την αρχική του σύλληψη, καθώς είναι γνωστό πως η Bethesda ξεκίνησε το pre-production του τίτλου τουλάχιστον το 2013, ίσως και λίγο νωρίτερα. Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον παρασκήνιο στον δεκαετή development κύκλο, το οποίο αναπόφευκτα θα βγει στην επιφάνεια.

Περνώντας στο The Outer Worlds 2, οι πληροφορίες που αντλούμε είναι ακόμα λιγότερες. Για την ακρίβεια, το μόνο που μαθαίνουμε είναι πως… το game είναι και επίσημα υπό ανάπτυξη, παρ’ ότι έχει περάσει μόλις 1μιση έτος από την κυκλοφορία του πρώτου The Outer Worlds (και ελάχιστοι μήνες από την κυκλοφορία του τελευταίου DLC για αυτό). Πέραν τούτου, το μεγαλύτερο μέρος του trailer αποτελείται από μια meta-αφήγηση η οποία ειρωνεύεται διάφορα κλισέ των gaming trailers από καταβολής κόσμου. Ως πηγαία είρωνες άνθρωποι θα πρέπει να επικροτούμε αυτήν την πρακτική (Είρωνες Του Κόσμου, Ενωθείτε), αλλά η αλήθεια είναι πως θα περιμέναμε έστω κανένα μικρό “τυράκι” παραπάνω. Παραμένει ένα μυστήριο το αν το Outer Worlds 2 θα κυκλοφορήσει πριν ή μετά από το Avowed που ανακοίνωσε πέρυσι η Obsidian χωρίς να έχουν διαρρεύσει οποιασδήποτε μορφής άλλες πληροφορίες για αυτό από τότε.

Έχουν περάσει λίγα χρόνια από τότε που η Microsoft αγόρασε τις Obsidian και Bethesda. Αυτός ο παράγοντας ίσως εξηγεί λίγο και την κυκλοφορία των παραπάνω trailer, καθώς κύριος σκοπός τους φαίνεται να είναι περισσότερο η “υπενθύμιση” και το “brand awareness” για τα franchises που έχει υπό τη στέγη της (του στυλ “ΠΡΕΠΕΙ να βγάλετε ένα trailer στην Ε3, απλά για να το βγάλετε”) παρά το να δώσουν σαφείς πληροφορίες για τους τίτλους. Όπως και να έχει, είναι ενδιαφέροντες τίτλοι αμφότεροι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, και νομοτελειακά θα υπάρξουν έξτρα πληροφορίες για αυτούς στο εγγύς μέλλον.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL